• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızlar fikirlerinize çok ihtiyacım var. Evlenmeye yanaşmayan sevgilimle başım dertte

burcu-01 arkadaşım haklısın sanırım. benim sevgilimde seninkinin dediğini söylüyor. söz düğün arası çok uzamamalı zaten aileler arası sorun olacak yıpranırız diyor. tabi benim hazır olamam dururmumda var korkuyorum evlilikten diyor :)ben çok duygusalım aşkada inanırım. sevmediğim biriylede yapamam zaten. ki denedim de. sanırım biraz zamana bırakmak lazım. hayırlısı bakalım.belkide siyamarz ın dediği gibi çok beklerim :) ama en azından geriye dönüp baktığımda denedim derim. bu bekleme süreci zor geliyor sadece. ben mi çok kafaya takıyorum evliliği bilmiyorum. önceden evliliğin adını anmazdı. şimdi en azından yorum yapıyor şöyle olur böyle yaparız falan diyor.

İlk ayrılışınızda neden ailesini ikna etme yöntemini seçmemiş,bence bunu düşünün..
O zamandan bu yana ne değişmiş olabilir ?
Her an ona dönecek kadın profili çiziyorsanız sevgiliniz sizi oyuncak etmekten çekinmez..
Nasıl olsa onu seviyorsunuz,beklersiniz de değil mi ?
Evlenmeye niyeti varsa zamanla bunu eyleme döker
Yok eğer yanaşmıyorsa,elinden bir şey gelmez
Çünkü onu zorlayarak yapacağın bir evliliğin kimseye faydası olmaz..

tarjamy öyle kendini çok ifade eden biri değil ama neden tekrar döndün dediğimde ;anlaşamayacağımızı, çok sorun yaşayacağımızı, baş edemeyeceğimizi, mutsuz olacağımızı düşündüm ama seni de hiç unutamadım diyor. ya mezhep farkı olaylarınıda çok kafasına takıyor. ailesinden çok etkileniyor aile çocuk olursa sorun yaşarsınız bizim mezhebimize göre yetiştirmez çocuğu diyormuş. ben de inandıklarımdan vazgeçmem çocuğumada öğretirim diyorum.aman bilmiyorum yaa. sadece mezhepte değil çok dik dik konuşuyormuşum hemen koparıp atyormuşum bunlarda düşündürüyormuş, benimde hazır olmadığımı düşünüyormuş zaten o da hazır değilmiş vs. ne bileyim kafam allak bullak ama ben bu kafa karışıklığıyla sağlıklı yürütemem bu ilişkiyi. bakalım biraz daha zaman geçsin. zaten zorlamayla bişeylere ikna olmasının da anlamı yok ki. önemli olan yürekten istemesi

yani seyı düşün hemen hemen hepımız aynı durumdayız kızlar,

sevgılınden ayrıldın ok, senı ısteyen evlılık ısteyen bırı vardı hemen ona gıttın cıkıyosunuz cocuk dıyo kı evlenelım ok deyıp hemen 3-5 ay ıcınde evlenır mısın ? bunu goze alabılır mısın
evet alırım sadece amacım evlenmek sevgılımı tamam sevgıyorum o harıka ama dıger erkek de sadece erkek bu bana yeter dıyorsan tabı ayrıl

ama dıger turlu sevgılın gıbı olmayacak bu dıger adam bır yıgın eksıklerı olacak belkı tenınız uyusmayacak ve evlılıgının büyuk kısmı hüsranla gececek
ama bosanmayacaksın da aynı sebeplerden yıne bekar mı olucam yıne ugrasıcam hatta belkı cocugum olacak hıc bosanamıycam dıyıp bosanmıycaksın da beklıyceksın dıger adamda,
dıyeceksın kı ah kafam keske 2-3 sene daha bekleseydım de sevdıgımle evlensydım hayat cok baska gecerdı dıyeceksın belkıde .. bılınmez.

dıger yandan baska bırınle evlenmeye hazır olmadıgını goruyorum.

tarjamy öyle kendini çok ifade eden biri değil ama neden tekrar döndün dediğimde ;anlaşamayacağımızı, çok sorun yaşayacağımızı, baş edemeyeceğimizi, mutsuz olacağımızı düşündüm ama seni de hiç unutamadım diyor. ya mezhep farkı olaylarınıda çok kafasına takıyor. ailesinden çok etkileniyor aile çocuk olursa sorun yaşarsınız bizim mezhebimize göre yetiştirmez çocuğu diyormuş. ben de inandıklarımdan vazgeçmem çocuğumada öğretirim diyorum.aman bilmiyorum yaa. sadece mezhepte değil çok dik dik konuşuyormuşum hemen koparıp atyormuşum bunlarda düşündürüyormuş, benimde hazır olmadığımı düşünüyormuş zaten o da hazır değilmiş vs. ne bileyim kafam allak bullak ama ben bu kafa karışıklığıyla sağlıklı yürütemem bu ilişkiyi. bakalım biraz daha zaman geçsin. zaten zorlamayla bişeylere ikna olmasının da anlamı yok ki. önemli olan yürekten istemesi

Guzelım mezhebın ne neden vazgecmıyorsun kı
Allah'a ınanılan yollar farklıdır ıman aynı degıl mıdır? Allah tek, ınancına karısmak ıstemem ama bu konuda bıraz düşünmelısın, ben olsam en azından boyle düşünürdüm. :bbo:

Sen otur,sevgilinin hazır olmasını bekle..
O da hazır olduğunda gelir ve sana bu olmayacak,annemleri ezip geçemem diyecek.
Annem mezhep farkına inanılmaz takılan birisiydi ta ki ağabeyim farklı mezhepten biriyle evleniyorum diye karşısına çıkana kadar.
Hiç bir şey diyemedi,için için üzüldü ama biliyordu ki oğlu kesin kararlıydı..
E ne yapıyor şu an,torun seviyor:delphin:
Demem o ki,yemesin kimseyi,kararlı olmak sevgilinin yakınına bile uğramayan bir davranış tarzı sanırım.Hiç bir zaman da karar veremeyecek..
Yol yakınken ayrıl,sevgi senin boşa geçen senelerinin diyeti olmamalı.
Seversin yeniden hem de daha çok.
Sen ayrılın demeyin demişsin ama,başka çözüm yok.
Başka biriyle evlenecek ve sana aslında seni seviyorum diye yalandan ağlayacak.Sen de üzülüp duracaksın..
Çok işlenmiş bir tema bu.

Sen otur,sevgilinin hazır olmasını bekle..
O da hazır olduğunda gelir ve sana bu olmayacak,annemleri ezip geçemem diyecek.
Annem mezhep farkına inanılmaz takılan birisiydi ta ki ağabeyim farklı mezhepten biriyle evleniyorum diye karşısına çıkana kadar.
Hiç bir şey diyemedi,için için üzüldü ama biliyordu ki oğlu kesin kararlıydı..
E ne yapıyor şu an,torun seviyor:delphin:
Demem o ki,yemesin kimseyi,kararlı olmak sevgilinin yakınına bile uğramayan bir davranış tarzı sanırım.Hiç bir zaman da karar veremeyecek..
Yol yakınken ayrıl,sevgi senin boşa geçen senelerinin diyeti olmamalı.
Seversin yeniden hem de daha çok.
Sen ayrılın demeyin demişsin ama,başka çözüm yok.
Başka biriyle evlenecek ve sana aslında seni seviyorum diye yalandan ağlayacak.Sen de üzülüp duracaksın..
Çok işlenmiş bir tema bu.

Ne guzel demıssın sen öyle :ecrin_bebek:

nadya ben hanefi yim o alevi. bilmiyorum ya. onu gerçekten seviyorum ama böylede sürdürmek istemiyorum. bana koyan tarafı beklemek değil. birincisi daha önce aile bahanesiyle çekip gitti aynı şeyi yine yapabilir ben de beklediğimle kaybettiğim yıllarla kalırım, ikincisi çok seven insan sevdiği her an yanında olsun istemez mi.dilaremin dedikleride çok doğru. ama ben başkasını sevemem onun gibi olmaz ya. yani ne yapacağmı bilmiyorum. ilerde pişman olmaktan çok korkuyorum. beklediğim için ya da beklemediğim için offfffffffffffffffffffffff

alevi mi.. benim sevgilim de alevi.. çok mert ve sahiplenici oluyolar aslında... sevince sahip çıkıyolar sonuna kadar.. bunlar aşılmicak problemler değil.. hersey hallolur canım hakkında en hayırlısı neyse o olsun

evet öyle gerçekten. benim açımdan sorun yok zaten. ailemde karışmıyor. sorun tamamen karşı tarafta :)

nadya ben hanefi yim o alevi. bilmiyorum ya. onu gerçekten seviyorum ama böylede sürdürmek istemiyorum. bana koyan tarafı beklemek değil. birincisi daha önce aile bahanesiyle çekip gitti aynı şeyi yine yapabilir ben de beklediğimle kaybettiğim yıllarla kalırım, ikincisi çok seven insan sevdiği her an yanında olsun istemez mi.dilaremin dedikleride çok doğru. ama ben başkasını sevemem onun gibi olmaz ya. yani ne yapacağmı bilmiyorum. ilerde pişman olmaktan çok korkuyorum. beklediğim için ya da beklemediğim için offfffffffffffffffffffffff

demek bıraz daha beklıcen 1 yıl falan sonra olmaıd mı cekcen atcan
cekıp atman daha zorlascak ama o sansı ona vermıs olcan ? ne bıleyım ben takıl işte. kaydirigubbakcemile

lamıa ben söz asamasına gelıp de zaten senı onceden de tek etmıs bırı için bıraktıgın ınsanı merak ettım acıkcası
bu adamla sonun oldugunu dusunmuyorum
29 yasındakı bır erkek evlenmek ıstıyorsa ev tadılatına gırısmez evlencem bana para lazım der
yuzuk takmaya yanasmaz ayrılmaya yanasmaz
sen hep verıcı olmussun anladıgım kadarıyla adam ıse tam tersı tuketmıs
sevıyor olabılırsın am abu onun kuklası olacaksın anlamına gelmemlı
bence gerceklerı goremıorsun

evet dicer bu akşam bende tam senin düşündüklerini düşündüm. hep onun istediği gibi olmuş bazı şeyler. tamam o da benim kahrımı çekti ama daha çok çeken bendim. yani artılarıda çok. ona babama güvendiğim gibi güvenirim bir çok konuda. asla yalan söylemedi bugüne kadar. ama bu şekilde davranması üzüyor beni. ben isterdim ki canı gönülden istesin benimle evlenmeyi. bilmiyorum ya nasıl davranıcam ne yapıcam bilemiyorum. çok seviyorum onu ama mutsuzum :(

Seni mutsuz eden bir adamı sevdiğine göre ya mazoşistsin ya da gerçekten gerçekleri göremeyecek kadar saf!
Biraz gözlerini aç lütfen, 27 yaşındasın artık yavaş yavaş düzenini kurmalısın.
En azından aranızda bir söz bir isteme vs olmalı.
Sen seviyorum sandığın kişiye alışkanlık halinde bağlı oluyor olmayasın?
Ben de aleviyim canım, bizde erkekler değil kızlar böyle şeyleri dert eder...
İlk ayrılığı bahaneden bunu asla unutma.
Ve seni kandırmasına oyalamasına müsadee etme.

karar verdim görüştüğümüzde konuşucam. içim acıyacak çok üzülücem sonunda ama sanırım yapmalıyım. en iyisi bitmesi sanırım uzatmanın anlamı yok. ya içimde öyle bir kor var ki şu an anlatamam :(

ekonomik probleme falan inanmıyorum insan isterse nikah kıymak parayla değil...10milyar ailesine kredi cekecegine 10 milyara evlenseydiniz herkes 100 milyar harcamıyor evlenmek için herkesin cebine göre eşya var..

karar verdim görüştüğümüzde konuşucam. içim acıyacak çok üzülücem sonunda ama sanırım yapmalıyım. en iyisi bitmesi sanırım uzatmanın anlamı yok. ya içimde öyle bir kor var ki şu an anlatamam :(

sana belli bir tarih versin o zaman ya da seni annesiyle tanıştırsın bir yerde bi çay için oturup ki onlarda görsünler oğullarından para beklemesinler ..
güveniyorum ciddi diyorsun da ya kürkçü dükkanıysan ...
bi de eğitimcisin senin de maaşın varsa kredi çekin evlenin beraber ödeyin..ucuza kaçarsın buna da hayır olmaz derse boşver onu zaten..

Umarım hayırlısı olur, ya sevgilin yola gelir ya da senin kalbin ilelebet ondan soğur.
Ortası yok maalesef bu işlerin.

ciddi olmayan değilsede kararsız bir profil oluşturmuş olabilirim. kaale almıyor derken ayrılmam ararım diyor. o arayıncada benim aklım karışıyor çünkü seviyorum

hattını değiş

arama yollarını kes

bunlar bu kadar zor mukafamçokkarıştı

6 ay sonra "ailemi ikna edecek gücü kendimde bulamıyorum" dediğinde ne yapacaksınCADIARZU

Back
X