kizlar FSH ve YUMURTALIK REZERVI ile bilgisi olan acil baksin!!!!!!

TDEMEZUN

CANIM OGLUM
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
21 Nisan 2007
15.988
46
408
İstanbul
kizlar forumumuza yeni uye olan bir arkadasimiz icin actim bu konuyu yardimci olursaniz sevinirim.... normal sartlarda fsh kac olmali ve kac adet yumurta olmasi gerekiyor tup bebek tedavisinde basarili olmak icin..(biliyorum yumurtalarin kalitesi daha onemli ama adedi kac olmali bilen varmi??)

iste kizlar arkadasimizin sorusu...

canım ben bu konuyu burdan takip edicem artık cevap veren olur inşallah, çooooooooooooook teşekkür ediyorum sana,Allah gönlüne göre versin

Celine'ciğim,

fsh oranının kaçın üzerinde olması iyi değildi tam hatırlamıyorum ama yüksek olması istenmeyen bir durum. fsh yükseldikçe yumurta rezervi azaldı ve menopoza yaklaşılıyo demekmiş.
Senin kaç yaşında olduğunu merak ettim. Ama herkes farklı yaşlarda menopoza girebiliyo.
8 yumurta da iyi aslında.Vnemli olan kalitesi, gelişebilmesi. 1 yumurta bile kaliteli ve gelişirse bebek için yeterli geliyor. O yüzden sakın moralini bozma, denemeye devam.
İnşallah hayırlı sonuçlar alırsın. fsh'nın normal değerlerini internetten bi araştır istersen. Ama normalin üstünde olması istenmeyen bir durum. Bunu bil yeter. Yani normalin üstündeyse acele etmen gerekebilir. Herşeyin hayırlısı...

Canım teşekkür ediyorum ilgilendiğin için,benim fsh nisan ayında 13,6 idi bu ay 10,4 çıktı, 9 un üzerinde olması iyi değil,erken menepoz dedi drda ama benim merka ettiğim normalde yumurtalıklarda kaç tane yumurta olması gerekirki,benim toplamda 8 tane var,birde kalitesi nasıl anlaşılıyor testmi yapılıyor acababenneyaptımki

canım benim yaşım 28 bu arada

canım benim yaşım 28 bu arada

Bildiğim kadarıyla bu yumurta sayısının belli bir normal sayısı yok. Ama tedavi olmadığında her insanda normal şartlarda 1 tane yumurta gelişir o da çatlayıp ya bebek olur ya da adet olursun. Ancak gelişmeyen bir çok yumurta vardır. O da herkesin doğduğu anda genetik olarak yumurta sayısı bellidir. Her ay bu yumurtaların 1 veya (ikizlerde istisnai durumlarda 2 tanesi) eksilerek olan yumurtalar tükeninceye kadar devam eder. Hepsi tükendiğinde de zaten menopoza girilmiş olur MUŞ!
ben öyle biliyorum ama sen gene de araştır tek benim dediğimle kalma canım.
Bu arada yaşın çok da ileri değil korkmana hiç gerek yok bence.
Allah hepimizin bu yolda yolunu açık etsin inşallah...

merhaba kızlar benim en son tahlilimde fsh 1,96 cıktı bende 28 yasındayım ama benimde prolaktin degerim 104 bu nedenle tedavi görüyorum ben fsh aralığının yaşa göre değiştiğini duymustum

merhaba kızlar benim en son tahlilimde fsh 1,96 cıktı bende 28 yasındayım ama benimde prolaktin degerim 104 bu nedenle tedavi görüyorum ben fsh aralığının yaşa göre değiştiğini duymustum

canım peki dr un yumurtalık rezervinle ilgili bişey söyledimi,çünkü fsh yumurtalık rezervini etkiliyor

canım bende aynı sorunu yaşıyorum benimde yumurtalık rezervim azalmış. Bizde erken menepoz genetik zaten ama ben normal hatta 25 günde bir adet gördüğüm için hiç aklıma gelmemişti. Fsh ın çok yüksek değil bence. Bu 8 yumurta sayısıda iyi. Ben tüp bebek yaptırdım ve sonuç bekliyorum. Benim iğnelerle ancak 7 yumurtam toplandı fakat hepside döllendi ve 4 tane embriyo (10-8-8-7 hücreli) transfer edildi. Aynı gün transfer yapılan bi hastayla konuşmuştum 14 yumurta toplanmış ama 6 tane döllenmiş ve 3 tane 7-6-5 hücreli transfer yapılmış. Yani yumurtanın çok olması önemli değil kaliteli olmadıktan sonra neye yarıyorki. Sen tüp bebek tedavisine mi başlayacaksın?

fsh'ın kaç olması gerektiği hakkında çok bilgim yok ama yumurta sayısını kafana takma. benim yumurtalıklarla ilgili bir problemim olmadığı halde 7 tane toplandı önemli olan kalitesi. 7 tanenin hepsi kaliteliydi ve 5. gün transferi yapıldı. 3 tane transfer edildi 4 tanesi donduruldu. o yüzden sayıya kafayı takıpta gereksiz yere strese girme. normal hamileliklerde 1 yumurta ve 1 sperm oluyor biliyorsun. inşallah hayırlı haberlerini de alırız. ama bu aşamada stres seni en kötü etkileyecek şey unutma.

evet canım tedaviye başlıcam,bende çok düzenli regli oluyordum,geçen sene çocuğumuz olmuyor diye dr a gittiğimizde bütün tahlillerimi yaptırmıştım fsh 6,4 idi bende hiçbi dorun yoktu,eşimin sperminde ileri yönde hareket sorunu vardı,dr ciddi değil 1 yıl daha deneyin dedi. bu sene hala çocuğumuz olmayınca tekrar gittik dr a ve şok oldum. nisan ayında fsh13,6,bu ay 10,4 çıktı,yumurtalık rezervim azalmış. bende tüp bebek tedavisine başlıcam ağustos ayında

canım çok teşekkür ediyorum iyi dileklerin için,seninde hakkında hayırlısı olsun ama yumurtalık rezervim az olunca erken menepoza girmiş oluyormuşum ve tedavi sonrasında bu durumda yumurtalarımda kalitesiz olur diye korkuyorum,Allah sen

celine aynen durumun benimkiyle aynı. Bende bi yıl önce baktırdığımda hiç bi sorum yoktu bi sene sonra rezerv azalmış dedi doktor. Benim eşimin sperminde bi sorun yok hatta çok iyi onun için 3 kez aşılama yapıldı ama olmadı. İnşallah bu sefer olumlu netice alırım. Dediğim gibi 7-8 yumurta evet az bizim yaşımıza göre dr öyle dedi bana ama hepside kaliteli çıktı döllendi önemli olan da bu. İnşallah seninde öyle olur. Menpoza girme durumunda fsh 60 lara hatta daha yukarılara çıkıyo canım bizim durumumuz başlangıç gibi bişey canını sıkma bence. İnşallah ben ctesi pozitif sonuç alırımda sanada umut olurum canım.

İnşallah canım ya,çok sevinirim pozitif sonucuna.işin garibi bu seneki tahlillerde eşimin spermiyogramı gayet iyi çıktı,hiç bi aorun yokmuş onda şu anda,durum tam tersine döndü yani:uhm: tedaviye başladıktan sonra kullanılan ilaçlarla yumurta sayısı ve kaliteside iyileşir değilmi,dr un sana yüzde kaç başarı şansı vermişti ve sakıncası yoksa hangi merkezde tedavi oluyorsun canım

canım inan bende cumartesi gününü heyecanla beklicem iyi haberini alman için,Allah inşallah bu mutluluğu bizlerede nasip eder,hamile haberlerini alöak umut veriyor insana,mutlu ediyor

Açıkçası hocam yüzde kaç şans veriyorsunuz diye hiç sormadım. Çünkü transferden sonra drum baba herşey çok güzel bundan sonrası Allaha kalmış dedi. İnancım o yönde, ona canı verecek olan allah çünkü canım. Bizler elimizden geleni yapıp gerisini ona bırakıyoruz. Ben Prof Hakan Şatıroğlunun hastasıyım çok iyi bi ekip memnunum. Sen nerde yaptıracaksın canım. Eşinin sperminin artmasıda şansınızı olumlu etkiler. Bizdede öyle olmuştu her şeferinde daha artmış sayı dr öyle demişti. Benim eşim sürekli keçi boynuzu pekmezi içti onunda faydası oldu galiba. Sende eşine içir, fazla mal göz çıkarmaz!!!

Çok sağol canım inşallah Allah dualarımızı kabul eder biran önce yavrularımıza kavuşuruz. En zor ısmı bence beklemek...Burada hergün bi hamile haberi almak ümit veriyor yalnız olmadığını ve seninde başarabileceğini hissediyorsun. İnş pozitif olur sonucum bana dua et canım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…