fsh benım bıldığım 6 olmalı
belkıde strestendır canım..hormonlar stresten cok etkılenıyorlar..evet canım 6-9 arası normal,ama benim nisanda 13,6 bu ayda 10,04 çıktı,geçen yıl 6,4 dü,neden böyle oldu anlayamadım:1no2:
iste kizlar arkadasimizin sorusu...
bencede strestendir benimde gecen ay 59 du bu ay 104 cıktı doktorda strese baglı artıyor dedi takmamaya calıssak iyi olacak sanırım nasıl yapacaksak????
Dediğin gibi mehay yumurta sayısının tek önemi seçeneğin artmış olması bende tüp bebek tedavisine başladığımda fsh değerim 12 2. denemeye başlarkende 14 çıkmıştı 1. denemede 6 yumurta oluştu ve d-sadece 2 tanesi bölünebildi ve transfer edildi. 2. tüp bebek denememde 3 yumurta alındı ben karaları bağladım ama öyle değilmiş işte 3 taneside bölündü ve 3 yumurta transfer edildi ve şu an ikiz bebek bekliyorum. Arkadaşımızada tedavisi hayırlı olsun mutlaka rezervinin iyi olması şansını arttıracaktır ama ben bu işlerin kısmetten ötesi olmadığına inanıyorum. Hayırlısı inşallah istediği zamanda allah çok uğraştırmadan bebek verir.
belkıde strestendır canım..hormonlar stresten cok etkılenıyorlar..
artma azalma seklınde degısecegını sanmıyorum ama belkı yumurtaların kalıtesı yonunde bırde o ayda kac tane yumurtladıgın yonunde strese baglı olarak degıskenlık gosterebılır..canım senın fsh yuksekse hayıt tohumu kullanabılırsın..ıyı gelıyor dıye duymustum ama tam nasıl yapıldıgını bılmıyorum kk da forumlarda tarıfı vradır..doğru söylüyorsun canım, acaba yumurtalık rezervide stresten etkileniyormu,çünkü biyerde fsh yumurtalık rezervini etkiliyor, yani mesela önümüzdeki aya yada bikaç ay sonra yumurtalıktaki yumurtalık sayısı strese bağlı olarak artabilir yada azalabilirmi:sm_confused:
celine07 gercekten dr. secimi çok önemli yaa.kimisi insanın moralini alt üst ediyor. ben dr.um da aşılama yaptı bana oluşan 5 yumurtadan sadece birisi büyüdü diğerleri küçük kaldı. bana direkt tüp yaptır uğraşma buralarda dedi. Allahım o ne yıkımdı. kendime gelemedim 1 ay. dr.umu değiştirdim ve farklı bir tedavi uyguluyoruz inş. sonuç alırız. yeni dr.um tüp bebek için erken henüz dedi.
artma azalma seklınde degısecegını sanmıyorum ama belkı yumurtaların kalıtesı yonunde bırde o ayda kac tane yumurtladıgın yonunde strese baglı olarak degıskenlık gosterebılır..canım senın fsh yuksekse hayıt tohumu kullanabılırsın..ıyı gelıyor dıye duymustum ama tam nasıl yapıldıgını bılmıyorum kk da forumlarda tarıfı vradır..
canım ben dr uma sordum hayıt tohumu kullanayımmı,yada dhea diye bi ilaç varmış internetten forumlardan okudum,bana bi faydası olurmu yada en azından zararı olurmu diye sordum,hayır kesinlikle tavsiye etmiyorum, dedi.Ben birde sigara kullanıyorum,bu arada stresten iyice artırıcam diye korkuyorum,tedaviye başlamam için 2 hafta var,sabırsızlanıyorum,bir an önce başlayıp ne olacaksa olsun istiyorum,belirsizlik çok zor.benim herşeyden önce sigarayı bırakmam lazımbenneyaptımki
canım sana diğer forumda da yazmıştım ama burdan da yazayım istedim.benim de fsh 11-12 civarında çıkıyor.önemli olan yumurtanın çok olması değil.kaliteli olması.sonuçra hepimiz 1 yumurta ve 1 spermden dünyaya geldik.senin gittiğin doktor açıkçası senin umutlarını sömürmeye çalışmış.yumurta rezervinin bitöesi demek adetin bitmesi ve menopoza girmek demektir.ve senin 8 yumurtan gayet iyi bir sayı bence.benim ilk tüp bebek denememde 4 yumurtam olmuştu 2 tanesi transfer edildi ama tutmadı.2.denememde 5 yumurtam oldu ve 4 ü döllendi.3 tanesi transfer edildi ve şuan çok şükür hamileyim.yarın inşallah gidip keseyi göreceğiz.eşinin sperm sorununu da büyütmeyin.microda sonuçta embriyolog spermi yıkama işlemine tabi tutuyor ve her yumurta için sadece 1 adet sperm seçiyor.inşallah sen de ilk denemende hamile haberini alırsın canım.dualarım sizinle.bu siteye ben de tedaviye başladıktan sonra üye olmuştum ve hamile haberlerini duydukça umudum hep artmıştı.inşallah sana ve senin gibi bebek isteyen arkadaşlara umut oluyoruzdur.
Arkadaşlar benimde bir sorum olacak.
Bende reglin 3. günü fsh lh tshdı sanırım e2 ye bakıldı. Peki bu yumurta rezervi bu tahlilerdemi çıkıyor ultrasondamı belli oluyor?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?