kızlar gerçekten acil yardıma ihtiyacım var :(

GunesinKizi35

9. takım mezunu
Kayıtlı Üye
16 Ocak 2013
3.940
10.153
408
İzmir
kızlar bu kadar yıllık hayatımda hiç karşılaşmadığım bir şeyle karşılaştım . napacağımı bilmiyorum . şaşkınım üzgünüm ve utanıyorum . bir kaç kişi aranızda ana okulunda çalıştığımı biliyor . geçenlerde okulda bi söylenti çıktı bit var diye. tabi bizler sınıflarımızdaki tüm çocuklarımıza baktık bakıcı annelerimiz baktılar. benim sınıfımda tel bir bit bile yok . zaten velilere direk not yazdım ve ertesi gün çoğu çocuğum bit tokası ve bit rozeti ile geldi . ara ara da kontrollere devam ettik.. çalışıyorum akşam geç geliyorum ama bir kaç gündür de saçlarım kaşınıyor hani. bugün oturduk annemle sabah 11.30 gibi baktık. annem önce yok falan dedi. saçlarımda kepeklenme var ondandır dedi. neyse ben yine inat ettim baktırdım . biraz zaman geçti sirke gibi ama cansız birşeyler bulduk . o zaman devam edelim dedik. 2 canlı sirke bulduk sonunda. ama sadece o kadar bit falan hiç bir şey yok düşmedi. bit spreyi mi sıkmadık sinek ilacımı sıkıp sarmadık ama bit düşmedi. tabi benim içime korku düştü ya varsa belki düşmüyordur diye . hem olmasa bile sirke vardır hala biraz diye düşünüyorum . annem 3-4 defa baktı yok diyor ama o iki sirke korkmam için yetti. şimdi ben ne yapayım nasıl geçer bu . hadi geçmiş olsun biliyorum ölü sirke saça yapışık kalır onu nasıl ayıklarım . kızlar ben delirmeden bana bi akıl verin lütfen

cnm bi sakin ol bu herkesin başına gelebilecek bişey yani senin suçun değil ki..benim de b, kere bit çıkmıştı annem baya uğraştı sürekli yıkadı fön makinesi ile kuruttu falan öyle geçmişti ama sirkeyi bilmniyorum
nette bulabilirsin bence bi ara istersen

Eczanelerdeki bit şampuanları kolaylıkla hallediyor. Eskisi gibi değil artık. Geçmiş olsun. Telaşa gerek yok.

niye utanıyorsun ki? bitli bi ortama giren herkese bulaşabilir. yani ingiltere kraliçesi olsan yine bu durum değişmez

saçı boyayınca da ölüyorlar, diğer arkadaşların tavsiyelerine ek olarak...

niye utanıyorsun ki? bitli bi ortama giren herkese bulaşabilir. yani ingiltere kraliçesi olsan yine bu durum değişmez

saçı boyayınca da ölüyorlar, diğer arkadaşların tavsiyelerine ek olarak...

Eczanelerdeki bit şampuanları kolaylıkla hallediyor. Eskisi gibi değil artık. Geçmiş olsun. Telaşa gerek yok.

antibit diye şampuan var eczanelerde satılıyor
ondan al
o hemen döküyor

ya işte sinek ilacı bit spreyi falan denedik bir tane bile bit dökülmedi kızlar . şimdi bit var mı yok mu zaten toplasanız 10 tane sirke değil bulduklarımız da. iyice salaklaştım kafam karıştı. aslında dip boyam geldi . boyatsam mı diye düşünüyorum hemen ama bu defada kuaförüme durumu açmak zor geliyor . iyice ne yapacağımı bilemez oldum

Geçmiş olsun, endişe edilecek birşey yok, eğer saçınızda hala sirke olduğundan şüpheleniyorsanız ya saçınızı boyayın ya da saç boyasına katılan oksidanı alıp saçınızı boyuyormuş gibi sürüp yarım saat kadar bekletip yıkayın, sonra sık bir tarakla iyice tarayın, hiçbirşey kalmaz

güneşim gecmiş olsun
sac boyamak geciriyormuş hepsini canım.
yine bu forumda denk gelmiştim öyle bir konuya boyayın öyle durumda demişlerdi

güneşim gecmiş olsun
sac boyamak geciriyormuş hepsini canım.
yine bu forumda denk gelmiştim öyle bir konuya boyayın öyle durumda demişlerdi

sağol renginam ya işte boyayım iyi güzelde kuaförüme durumu anlatmak zor . benim saçlarım öyle evde boyayabilceğim gibi de değil 40 renk var saçımda . ne yapacağıma karar veremedim.

oksidan saç rengini değiştirmiyor mu ki ? hani alıp sürdük beklettik diyelim . saçta bir değişim yaratır mı ?

kuzum kuaföre anlatamazsan veya anlatırsın da kuaför boyamam derse bence sen sacını koyu bir boyayla boya.
yani renk karışıklıgı da olmaz bu sayede bitlerden tamamen kurtulunca tekrar eski rengine boyatırsın rahatca

Yok değiştirmiyor, bitten muzdarip bir arkadaşın saç rengi doğaldı, saçını boyamak istemedi, oksidan sürdü, saçının rengi değişmemiş.

Hatta o da buraya konu açmıştı, bir derdim var bölümündeki bit konularına bakarsanız mutlaka rastlarsınız.

öncelikle sakin olun
utanacak birşey yok.
Bu devirde bitlenen pisliğinden değil,bulaştığından bitlenir...
bende zamanında çok bitlenirdim
Kabustan farksız günlerdi :)))
sorunuza gelecek olursak
Adı anılmayası üç harfliler tamamen geçtikten sonra bile annem kontrol ederdi kafamı,bazen canlı sirke bulurdu,zamanından kalmış öyle.Çıt diye sesi gelirdi.
Ama bit yok..
hiç o sirkelerin canlanıp yeniden bitlendiğim de olmadı
belki saçınıza gelip,çok gezinmeden başka sahip bulmuştur...
ne olur ne olmaz diye saçınızı boyayın yine de.
o kadar kimyasala bit bile dayanamaz...
bi de ben size milenyum bitlisi olarak saçınızı ütülemenizi öneririm :)
2001 yılında düzleştirici nerde,ütüleyince yanıyodu kahrolası bitler sirkeler

Son düzenleme:
Öncelikle geçmiş olsun. Benim ablam kuaför ve evet boyayinca hemen geciyor. Arti sizin gibi gelen musterilerimiz oluyo ve inanin utanilcak hicbirsey yok zaten bit temiz saça cabuk gelir. Bitlenen kisi pistir diye bi olgu var toplumda. Ablam da elemanlari da kesinlikle onyargili degildir. Eminim bütün kuaforler boyledir. Kesinlikle cekinmeyin

teşekkürler. ön yargıdan değil de ne bileyim ben utanıyorum. bir de bu yaşıma kadar asla ve asla karşılaşmadığım bir sorun . peki hani sirke saça yapışıyor ya . bu ölü sirkelerde yapışık kalıyor onlar nasıl ayıklanacak?

valla canım düzleştiriciye yansa şuana kadar yanardı ya ben saçım kabarıyor diye hep düzleştiriyorum her gün nerdeyse . ama yinede denerim teşekkür ettim.

anladım muhtemelen boyatırım diye düşünüyorum ama yinede teşekkürler.

yok yok bozmam bebeğim arıcam şimdi kuaförümü

kızlar kuaförümü aradım anlattım dedim abla böyle bir durum var napacağımı şaşırdım . o da dedi gel akşama doğru boyayalım hemen bir şeyin kalmaz dedi 1-2 saat sonra kuaföre gidicem boyatmaya kızlar tamamen geçer umarım inşallah

herkezin başına gelebilir canım ilk başta boyatman şart yada evde oksıdanla saclarını bekletırsende olur.üstüne bir şampuanı kullan canım sıkı tarakla saclarınıda tararsın geçer.canını sıkma çözümü var

hahaha okula biti öğretmen getirmiş olurmuş, komik yani:)) çocuklar temiz benden çıktı dedin ya ordan böyle bi çıkarım yaptım. pis yerlerde gezmiyorsun di mi?

boyattım canım saçlarımı. işin garibi kuaförüm de bir şey göremedi. başlamadan bitirdin herhalde dedi. ben yinede yarın okula giderken bi bit rozeti almayı düşünüyorum :)

hahaha okula biti öğretmen getirmiş olurmuş, komik yani:)) çocuklar temiz benden çıktı dedin ya ordan böyle bi çıkarım yaptım. pis yerlerde gezmiyorsun di mi?

okulda bit 1 aydır bende yeni çıkan bir durum . benim çocuklarımda olmayabilir ama bitin olduğu bir ortamdaysanız bulaşmaz diye bir kural yoktur. buradaki arkadaşlardan fikir isteyerek konuyu açtım . fikriniz yoksa eğer cevap yazma gibi bi zorunluluğunuz da yok öyle değil mi ? o yüzden insanları küçük düşürmeye çalışmak gibi uğraşlar içine girmezsiniz hem böylelikle.

geçmiş olsun canım
saç boyası biti sirkeyi öldürüyor evli bir arkadaşım okula giden çocuğundan bulaşmıştı
saçını boyadı ve fön makinesiyle ısı uyguladı bir falan kalmamıştı
tabi sirkeler kalıyor yapışık
onuda anneniz ayıklayabilir yada yakın bir çevrenizden biri umarım sorunu halledersiniz :/

canım endişeye gerek yok.
benim tanıdığım bir çocuğun saçlarınada bit düşmüştü.o zamanlar daha 9 yaşındaydı.herşey yaptılar bit şampuanı ilaçlar falan ama kar etmedi.sonda mecbur kaldılar ve 9 yaşındakı kızın saçlarını boyattılar ve bit öylece yok oldu.sende saçlarını boyat.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…