kızlar görüş ve deneyimlerinize ihtiyacım var

olefin

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Temmuz 2008
184
2
96
Ankara
Merhaba arkadaşlar, 24+6 haftalık ikiz bebek bekliyorum. Dünki kontrolümüzde oğlum 900 gram kızım 740 gram çıktı çok şükür ama rahim ağzı ölçümünde kısalma olduğu (2,35 çıktı) için doktorum biraz endişeli konuştu. Ben gebeliğimin başından beri hep raporluyum evdeyim. Haftada 1 yada 2 birkaç saat bebek alışverişi için dışarı çıkıyordum, evde de sadece yemek ve bulaşık makinası falan gibi basit şeyler yapıyordum. Şimdi doktorum 30. haftaya kadar evden çıkma ve 3 haftada bir kontrole gel dedi. Benim size sorularım;
---bu haftalarda rahim ağzında kısalma yaşayıp 35-36. haftaya kadar dayanan varmı?
---Evde artık hiçbirşey yapmadan yatmalımıyım? doktorum ev için bişey söylemedi bende sormayı unuttum.
---Herhangi bir ağrı yada kasılma falan hiçbirşey hissetmiyorum,sizce nelere dikkat etmeliyim?
Şimdiden herkese sonsuz teşekkürler.Allah herkesin yardımcısı olsun.

Doktorun neden rahim ağzını dikmeyi önermedi ? ( serklaj dikişi )

Evde hiç iş yapma,hep yat....

önceden yazmıştın zannedersem doktorun özgür derendi sanırım canım.çok çok iyi bir doktorun var.özgür bey ne dediyse doğrudur tabi.sana hiç bişey yapma diyorsa yapma.yatmaktan başka çaren yok canım.benim böyle bir sorunum olmadı şimdiye kadar ama bildiğim kadarıyla haftan ilerlediği için serkaj yapamaz sanırım.peki neden şüphelendide rahim ağzını ölçtü doktor.mesela benim şimdiye kadar hiç rahim ağzım ölçülmedi.ileride ölçer mutlaka ama şimdiye kadar hiç ölçmedi.benim niye ölçmedi hayret.

Acil serklaj 23. -24. haftalarda yapılıyor...Hatta 29. haftada bile serklaj yapılan arkadaşlar var...Rahim ağzı yetmezliğinden erken doğum yapanlar topiğine göz atın isterseniz.....

hiç iş yapmadan yatmanız ve birinin yanınızda durması gerekli ben sürekli yatmama yanımda yardımcım olmasına ve hiçbir rahatsızlığım olmamasına rağmen 28.haftaya girdiğimimzde su patlamasıyla acil doğum yaptım hastanedeki ilk muayenede 3cm açıklık vardı doğuracağım hafta sertlik ve kasılmam çok fazlaydı dikkat etmenizi öneririm

26.aftamda kontorle gittiğimde benımde cocuklarım 900er gramdılar serviksimde 15mm'di ve doktor anında yatışşş verdi. Zaten doğum basladıgında 30mm'e iniyormuş. Kiii senin 20mm olmus.
Evde öyle yatıpta taaa dediğin hatlara gelmek çok zor.
Ben hastanede yaklasık 2 ay boyunca tokoliz tedavisi görerek wc dışında hiç kalkmadan yatarak 33.aftaya zor geldim.
Ünv. hastanesinde 30mm altındakini hep yatırıyorlardı kimsei taburcu etmiyorlardı serklaj yapılmadıysa tabi.

Ben de 17. haftamdan 32. haftaya kadar sürekli hastanede yattım..Bir iki kez eve çıktım..Daha sonra acilen tekrar hastaneye yattım..12.haftada serklajım olmasına rağmen..13.haftadan itibaren kızımın kafası hep rahim ağzına yakındı...wc ye bile gitmeyip sonda takdırdığım da olmuştu ara ara...Tokoliz tedavileri bende de devam etti..32+4 e kadar dayanabildim..Planlı olarak,dr a yalvardım resmen alın artık diye..Ciğer geliştirici iğneler sayesinde sorun yaşamadık..Ama yine de gelişimleri açısından 2 hafta küvezde kaldılar...Şu an 1,5 yaşında ikizlerim...

Son düzenleyen: Moderatör:
Serklaj da garanti değil..Kasılmaların engellenmesi gerekiyor..Ben hastanede yatarken serklajlı yatan başka ikiz hamileleri de vardı....

merhaba canım benim doktorum 30 haftada ölçtü ama benim kasılmalarım vardı 5 cm dedi sıkınıtı yok 3,5 altı doğum göstergesidir dedi bencede yat ben öle olmasın arağmen acil işler dışında kalkmadan yatıyorum

Acil serklaj 23. -24. haftalarda yapılıyor...Hatta 29. haftada bile serklaj yapılan arkadaşlar var...Rahim ağzı yetmezliğinden erken doğum yapanlar topiğine göz atın isterseniz.....

tabi ben bu konuda tam bilgili değilim yanlış bilgi vermek istemem.senin dediğin gibidir o zaman.ama işte arkadaşın gittiği doktor bu işte bir numara.o yüzden bir bildiği vardır diye düşündüm serkaj yapmadıysa.

off kızlar, bende geçen hafta yaşadım bir sıkıntı elim yüreğimde ...
daha çok erken bize 19.haftadayız
karnımda sertleşme ve kasılma oldu doktorum baktı erken doğum riski bu ama ikizlerde olur bu dedi
ilaçlar verdi düzelmeseydi hastaneye yatacaktım,allahtan rahimde açılma olmamış bende
geçen hafta 4 gün evde yattım doktorum kesinlikle dinlenmek istirahat dedi..
2,5 yaşında oğlumda var nasıl dinlenirim ki evde onu annemlere bıraktım yatılı
mecburen dikkat edecez artık..

şimdi bana bu durumda verdiği ilaçlar
nidilat :ilk gün 2 satte bir içtim,sonraki günler 8 saatte bir içiyorum şimdi
milot : kasılmalarda felan ağrı kesici olarak kullanıyorum
progestan : günde 3 defa (ay bunu içinde ben çok kötü oluyorum başım dönüyo uykum geliyor dayanamıyorum )
kalsiyum,magnezyum,gyno ferro sanal ilaçalrınıda zaten rutin sürekli içiyorum

ay bu kadar ilaçları içmekte içimi rahatlatmıyor akşama kadar ilaç içiyorum iyimi kötümü bilemiyorum

tek yapabileceğim ne kadar dikkat etsekte allaha dua ediyorum yalvarıyorum
inşallah sağlıcakla zamanlarında doğarlar
sağlıcakla kavuşuruz bebeklerimize..

off kızlar, bende geçen hafta yaşadım bir sıkıntı elim yüreğimde ...

daha çok erken bize 19.haftadayız
karnımda sertleşme ve kasılma oldu doktorum baktı erken doğum riski bu ama ikizlerde olur bu dedi
ilaçlar verdi düzelmeseydi hastaneye yatacaktım,allahtan rahimde açılma olmamış bende
geçen hafta 4 gün evde yattım doktorum kesinlikle dinlenmek istirahat dedi..
2,5 yaşında oğlumda var nasıl dinlenirim ki evde onu annemlere bıraktım yatılı
mecburen dikkat edecez artık..

şimdi bana bu durumda verdiği ilaçlar
nidilat :ilk gün 2 satte bir içtim,sonraki günler 8 saatte bir içiyorum şimdi
milot : kasılmalarda felan ağrı kesici olarak kullanıyorum
progestan : günde 3 defa (ay bunu içinde ben çok kötü oluyorum başım dönüyo uykum geliyor dayanamıyorum )
kalsiyum,magnezyum,gyno ferro sanal ilaçalrınıda zaten rutin sürekli içiyorum

ay bu kadar ilaçları içmekte içimi rahatlatmıyor akşama kadar ilaç içiyorum iyimi kötümü bilemiyorum

tek yapabileceğim ne kadar dikkat etsekte allaha dua ediyorum yalvarıyorum
inşallah sağlıcakla zamanlarında doğarlar
sağlıcakla kavuşuruz bebeklerimize..

ıns cnm rabbım zamanlı vakıtlı dogumlar nasıp etsin bende 26 da suyum geldı 2 cm acılmam oldu 1 ay hastanede yattım 30 haftamı bıtırınce enfeksıyon rıskınden sezeryanle alındı ,ikizlerim.dualarım senınle cnm cok dıkkat et kendıne :nazar::nazar::nazar::nazar::nazar:

kızlar öncelikle tüm cevaplarınız için çok teşekkür ederim.Hepinizden Allah razı olsun. Korkmadım desem yalan olur. Ama sanırım bazı arkadaşlar rahim ağzında açılma var diye anlamış. Rahim ağzının uzunluğu ölçüldü açılma uzunluğu değil. Doktor 2,0cm altı tehlikeli dedi. Ama ben yinede endişeliyim. Tüm önerilerinizi dikkate alıcam, Evet doktorum çok iyi ama bir ilaç yada dikiş falan önermediği için endişelendim, Allah hepimizin yardımcısı olsun Nolur dua edin bişey olmasın. Tüm önerilerinizi bekliyorum...

önceden yazmıştın zannedersem doktorun özgür derendi sanırım canım.çok çok iyi bir doktorun var.özgür bey ne dediyse doğrudur tabi.sana hiç bişey yapma diyorsa yapma.yatmaktan başka çaren yok canım.benim böyle bir sorunum olmadı şimdiye kadar ama bildiğim kadarıyla haftan ilerlediği için serkaj yapamaz sanırım.peki neden şüphelendide rahim ağzını ölçtü doktor.mesela benim şimdiye kadar hiç rahim ağzım ölçülmedi.ileride ölçer mutlaka ama şimdiye kadar hiç ölçmedi.benim niye ölçmedi hayret.

Zeynepcim rutin kontrol olarak sanırım ikiz gebelerde bu haftalarda ölçüyor. 3 hafta sonra yine ölçelim dedi. Bana söylediği 30. haftaya kadar dikkatli gidelim sonra ben bile sana çık gez derim dedi. Valla bende neye inanayım bilmiyorum. Çok şükür hiçbir ağrım kasılmam falan yok ama artık kendimi dinledikçe sanki biryerler ağrıyormuş gibime geliyor. Desteğin için çok saol :))))

kızlar öncelikle tüm cevaplarınız için çok teşekkür ederim.Hepinizden Allah razı olsun. Korkmadım desem yalan olur. Ama sanırım bazı arkadaşlar rahim ağzında açılma var diye anlamış. Rahim ağzının uzunluğu ölçüldü açılma uzunluğu değil. Doktor 2,0cm altı tehlikeli dedi. Ama ben yinede endişeliyim. Tüm önerilerinizi dikkate alıcam, Evet doktorum çok iyi ama bir ilaç yada dikiş falan önermediği için endişelendim, Allah hepimizin yardımcısı olsun Nolur dua edin bişey olmasın. Tüm önerilerinizi bekliyorum...

serviks uzunluğu mu ne sanırım bu durumdan bahsediyorsun,
doktorum banada bakarken rahimde açılma yok,serviks uzunluğu iyi gibi bişeyler dedi..
ama hiç sormadım hangi durumda ne olmalıdır diye
canım yaa bende senin gibiyim farklı sorunlarımız olsada aynı durumdayız aslında
rabbim inşallah bizlere ve bizim gibi olan tüm arakadaşlarımıza sağlıklı zamanında doğum nasip eder
doktorum akıntıya çok dikkat et dedi üstüne basa basa akıntı olursa mutlaka direk gel söyle dedi
bu durum çok önemliymiş erken doğum risklerinde
bol bol sıvı tüketimi önemliymiş ne bileyim bulduğum herşeye dikkat ediyorum artık
canım birde benim doktorum yine sütüne bastırarark dedi baharatlardan uzak dur diye

allaha dualar ediyorum baka yapacak bişeyim yok elimden gelen
allah korusun hepimizi bebeklerimizi

bence doktorunuzu değiştirin..başka bir doktora daha danışın...serklajı her doktor yapamıyor çünkü...açıklık değil servikal uzunluk bahsettiğimiz zaten...riskli gebelikler uzmanları ile görüşün..ben ilk ikizlerimi bu yüzden kaybetmiştim..keşke dememek için tek doktora bağlı kalmayın.....

Son düzenleyen: Moderatör:

25aftalıksın bildiğim kadarıylada 24yada 26sonra serklaj yapılmıyor hoşş serklajda kesin bir çözüm değil ama doktorunuda anlamış değilim..
Evet 2cmden sonra riskli olabilir ama sen ikiz gebelik yasıyorsun yani aşağı daha ççok baskı oluyor. Servisksin silinmesi doğumunda baslaması demek. Artık hastanede servisk tamamen silinmişti ve doktorlar yalvaryordu bana. sakınnn ayaga kalkmayın premature yeni doğanda yerimiz yok diye. Galiba en son 2yada 3cm rahim acıklıgı baslamıstı planlı olarak artık doktorum almıstı. solunum sıkıntmz cok sukur olmadı zaten celestonlarıda vurulmus en son hatırlatma dozuda vurulmustum.
Birafta küvezde bir hafta kotta kalmıslardı.

Birde kasılmaların ağrıların varmı? bunun için tokoya bagladı mı seni? nidilat verdimi?

serviks uzunluğu mu ne sanırım bu durumdan bahsediyorsun,
doktorum banada bakarken rahimde açılma yok,serviks uzunluğu iyi gibi bişeyler dedi..
ama hiç sormadım hangi durumda ne olmalıdır diye
canım yaa bende senin gibiyim farklı sorunlarımız olsada aynı durumdayız aslında
rabbim inşallah bizlere ve bizim gibi olan tüm arakadaşlarımıza sağlıklı zamanında doğum nasip eder
doktorum akıntıya çok dikkat et dedi üstüne basa basa akıntı olursa mutlaka direk gel söyle dedi
bu durum çok önemliymiş erken doğum risklerinde
bol bol sıvı tüketimi önemliymiş ne bileyim bulduğum herşeye dikkat ediyorum artık
canım birde benim doktorum yine sütüne bastırarark dedi baharatlardan uzak dur diye

allaha dualar ediyorum baka yapacak bişeyim yok elimden gelen
allah korusun hepimizi bebeklerimizi

canım çok teşekkürler önerilerin için. Dün eşimi yine doktorla konuşmaya gönderdim hani oturmam bile sakıncalı mı diye. Şimdilik yok öyle bişey sadece evde kendini zorlayacak hareketler yapmasın demiş. Herhangi bir ilaç için falan daha çok erken ağrı kasılma falan olmadığı için sanırım. Bende evde sadece yemeğe kalkıyorum bişey yapmıyorum. Doktorum ankaradaki en iyi riskli gebelik uzmanlarından biri. Önce Allah'a sonra ona güvenmekten başka çarem yok. Herkese çok teşekkürler...

Zeynepcim rutin kontrol olarak sanırım ikiz gebelerde bu haftalarda ölçüyor. 3 hafta sonra yine ölçelim dedi. Bana söylediği 30. haftaya kadar dikkatli gidelim sonra ben bile sana çık gez derim dedi. Valla bende neye inanayım bilmiyorum. Çok şükür hiçbir ağrım kasılmam falan yok ama artık kendimi dinledikçe sanki biryerler ağrıyormuş gibime geliyor. Desteğin için çok saol :))))

evet 18inci haftamda bende özgür beye gittiğimde 30 haftanın önemini söylemişti.30un altında inşallah doğum yapmassın demişti.30dan sonrası daha kolay demişti.çok şükür 30un bitimine çok az kaldı benim.senin de bişey olmaz inşallah.ben sonuna kadar güveniyorum özgür beye.keşke bende ankarada otursamda ona gidebilseydim sürekli.yinede bir kerede olsa ona göründüm içimi çok rahatlattı sağolsun.

Merhaba arkadaşlar, 24+6 haftalık ikiz bebek bekliyorum. Dünki kontrolümüzde oğlum 900 gram kızım 740 gram çıktı çok şükür ama rahim ağzı ölçümünde kısalma olduğu (2,35 çıktı) için doktorum biraz endişeli konuştu. Ben gebeliğimin başından beri hep raporluyum evdeyim. Haftada 1 yada 2 birkaç saat bebek alışverişi için dışarı çıkıyordum, evde de sadece yemek ve bulaşık makinası falan gibi basit şeyler yapıyordum. Şimdi doktorum 30. haftaya kadar evden çıkma ve 3 haftada bir kontrole gel dedi. Benim size sorularım;
---bu haftalarda rahim ağzında kısalma yaşayıp 35-36. haftaya kadar dayanan varmı?
---Evde artık hiçbirşey yapmadan yatmalımıyım? doktorum ev için bişey söylemedi bende sormayı unuttum.
---Herhangi bir ağrı yada kasılma falan hiçbirşey hissetmiyorum,sizce nelere dikkat etmeliyim?
Şimdiden herkese sonsuz teşekkürler.Allah herkesin yardımcısı olsun.

benimde kısalma oldu hala doğuracaksın diye kızmıştı doktor..bol su iç ve yat dedi... bende yemek bulaşık hariç iş yapmadım..doktordan doktora dışarı çıktım ..37 haftada doğum yaptım

Back
X