kızlar görüş ve deneyimlerinize ihtiyacım var

ikiz gebelikte kasılmalar normal korkmayon...doktorunuza söylerseniz magnezyum verir

ay canım yazını görünce azda olsa rahatladım,ben geçen hafta kasılma yüzünden acil gittim doktoruma
birkaç ilaç verdi yat dinlen dedi iyiyim şimdi ama bazen seyrekte olsa karnımda bir yerde böyle top gibi şekil alıyor ve sertleşiyor
bu durum kasılma sanırım .. bol bol su içmeye çalışıyorum
kalsiyum magnezyum vitamin ilaçlarımıda alıyorum
inşallah kötü sonuçlanmaz bizlerde ikizlerimize sağlıcakla kavuşuruz

ay canım yazını görünce azda olsa rahatladım,ben geçen hafta kasılma yüzünden acil gittim doktoruma
birkaç ilaç verdi yat dinlen dedi iyiyim şimdi ama bazen seyrekte olsa karnımda bir yerde böyle top gibi şekil alıyor ve sertleşiyor
bu durum kasılma sanırım .. bol bol su içmeye çalışıyorum
kalsiyum magnezyum vitamin ilaçlarımıda alıyorum
inşallah kötü sonuçlanmaz bizlerde ikizlerimize sağlıcakla kavuşuruz

Her ikiz gebeliği malesef 37-38 lere kadar süremeyebiliyor..Anlattığın evet kasılmalar..O kadar hafife alma..Bence hastaneye git ve NST ye gir arkadaşım...Kasılmanın şiddetini ölçsünler.....

tabiki ikiz gebelik tek gibi olmaz hepsi 37 ye kadar sürmeyebilir.. erken doğum yapan çok.. tek gebelik gibide olmaz kasılmaları... erken başlar sık olur.. ama bu yüzden strese sokmayın kendinizi... 5 ayı geçince bırakın işi gücü gezmeyi..yatın dinlenin... baştada yazdığım gibi tek gebelikle arasında dağlar gibi fark var... onlar gibi gezmeyi ayakta kalmayı yürüyüşleri hesaplamayın.. iş olarak çok mecbursanız ki ben mecburdum yemek ve bulaşık başkada yok.. oda misafir ağırlayacak kadar da değil... doktordan başkada dışarı çıkmayın.... kasılmalarım çoktu..rahim ağzım çok kısaydı.. 35 yaşındaydım ama 37.haftada doğum yaptım... bide bol su için..

Ben ilk ikizlerimi 4,5 aylıkken rahim ağzı yetmezliğinden kaybettim...5. aya gelemedim malesef...İkinci ikizlerime sürekli hastanede yatarak kavuşabildim...İlk ikizlerimi kaybettiğimde yaşım 36 idi..İkinci ikizlerimi 37 yaşında 32+4 de doğum yaptım..........

Ciddi rahim ağzı yetmezliği olup hem de ikiz hamilesi olup yatmadan 37 . haftalarda doğum yapmak çok çok büyük bir şans..Bir elin parmağını geçmez...Tekil hamileliklerde bile rahim ağzı yetmezliği büyük sorun ve çok çok dikkat gerektiriyor...Yani tekil hamileler bile yatıyor çoğunlukla böyle bir sorunları varsa...Rahim ağzı yetmezliğinden erken doğum yapanlar topiğine bakarsan orda çoğu hamilenin hamilelik boyunca evde hiç iş yapmadan yattıklarını göreceksin....Bazıları da benim gibi hastanede geçirdi hamileliğini...

Son düzenleyen: Moderatör:
Back
X