- 14 Eylül 2012
- 5.242
- 1.854
- 448
tatlı badem yağı olmaz mı ? yani tüylenme yapmaz diye biliyorum ben ama ? annem eline sürüyo yatmadan ama aylardır kullanmasına ragmen hiç bişey olmadıBen bu kürü çok beğendimm ama tatlı badem yağım var yaa..
Tüylenmek de istemem..
Acı badem yağı alana kadar bekleyeyim madem..
tatlı badem yağı olmaz mı ? yani tüylenme yapmaz diye biliyorum ben ama ? annem eline sürüyo yatmadan ama aylardır kullanmasına ragmen hiç bişey olmadı
hayır canım ben sinemaki kürü için saçlarıma lı badem yağı aldırmıştım annemde ondan sürüyo eminimBadem yağı tüylenme yapıyor canım, ben kaşlarıma sürüyordum bir ara.. (;
Acı badem yapmıyormuş demek, ben de henüz öğrendim..
Belki annen acı badem sürüyordur.. :44:
Ben bu kürü çok beğendimm ama tatlı badem yağım var yaa..
Tüylenmek de istemem..
Acı badem yağı alana kadar bekleyeyim madem..
Başlıktaki "w" harfleri biraz rahatsız etti, ne yalan söyleyeyim. Yine de konuyu dağıtmayayım, işte bunlar da benim tariflerim:
Eczanelerde c vitaminli aspirin satılıyor, bunlar su ile etkileşime girince sandoz gibi eriyen tabletlerdir. Tabletleri önce iyice kırıp presliyor, eziyoruz. İncecik tanecikler haline gelmeliler, toz şeker büyüklüğünde dahi olmamalılar.
Sonra bu tozları bir kaşık bal ile karıştırıyoruz. Balın miktarı cildinize göre değişiyor, az ya da çok koyabilirsiniz.
Bunu cildimize uygulamadan önce mutlaka sıcak bir duş alıp gözenekleri açmamız ya da güzelce peeling etkili yüz temizleyicilerle yüzümüzü yıkamamız lazım.
Sonra bu karışımı yüzümüze uyguluyoruz, 10 dakika bekliyoruz.
10 dakika sonra, hafifçe elimizi ıslatıp yüzümüze dokunuyoruz. Tam bu esnada tablet aspirinin toz haline gelmiş taneleri erimeye ve fokurdamaya başlıyor. Siyah noktalarınızın yok olacağı ve balın cildinizi besleyerek yumuşatacağı an, bu an.
Sonra ellerimizi yine hafifçe ıslatarak iki elimizle yüzümüzü ovuşturuyoruz. Erimekte olan taneler cilde masaj yaparak siyah noktaların deriden çıkmasına sebep oluyor. Ayrıca bal da yapışkanlığıyla onları gözeneklerden çıkartırken, cilde müthiş bir bakım yapıyor.
Son hamle, yüzümüzü yıkıyoruz ovuşturarak. Masaj yaparak, bol suyla duruluyoruz. Aspirin tabletlerden korkmayın, içlerinde salisilik asit vardır ve bu içerik neredeyse bütün cilt bakım ürünlerinde bulunur, cildi güzelleştirmek ve yenilemek için kullanılır.
Cildinizin bebek gibi olduğunu hissedeceksiniz, garanti veriyorum. Haftada en az 1 kez uygulanması gerekiyor.
Aspirinli maskeyi hemen denedim 1 Aspirin kullandim, gercekden harika birsey , cilte cok iyi geliyor siyah nokatalrin bir cogunu yok ediyor.
Sanirim düzenli yapildiginda baya bir ise yarar.
Tskler....
Evet 1 aspirin yetiyor, zaten c vitaminli aspirin tabletleri epey iri, sandoz tableti kadar büyük olduğu için yarım bile kullansanız yeterli. Düz aspirin ile yapan da var. Susam yağı ya da limonla denemedim hiç ama bal, siyah noktalara yapıştığı ve cildi beslediği için bal ile karıştırılmasının daha uygun olduğuna inanıyorum ben.
Başlıktaki "w" harfleri biraz rahatsız etti, ne yalan söyleyeyim. Yine de konuyu dağıtmayayım, işte bunlar da benim tariflerim:
Eczanelerde c vitaminli aspirin satılıyor, bunlar su ile etkileşime girince sandoz gibi eriyen tabletlerdir. Tabletleri önce iyice kırıp presliyor, eziyoruz. İncecik tanecikler haline gelmeliler, toz şeker büyüklüğünde dahi olmamalılar.
Sonra bu tozları bir kaşık bal ile karıştırıyoruz. Balın miktarı cildinize göre değişiyor, az ya da çok koyabilirsiniz.
Bunu cildimize uygulamadan önce mutlaka sıcak bir duş alıp gözenekleri açmamız ya da güzelce peeling etkili yüz temizleyicilerle yüzümüzü yıkamamız lazım.
Sonra bu karışımı yüzümüze uyguluyoruz, 10 dakika bekliyoruz.
10 dakika sonra, hafifçe elimizi ıslatıp yüzümüze dokunuyoruz. Tam bu esnada tablet aspirinin toz haline gelmiş taneleri erimeye ve fokurdamaya başlıyor. Siyah noktalarınızın yok olacağı ve balın cildinizi besleyerek yumuşatacağı an, bu an.
Sonra ellerimizi yine hafifçe ıslatarak iki elimizle yüzümüzü ovuşturuyoruz. Erimekte olan taneler cilde masaj yaparak siyah noktaların deriden çıkmasına sebep oluyor. Ayrıca bal da yapışkanlığıyla onları gözeneklerden çıkartırken, cilde müthiş bir bakım yapıyor.
Son hamle, yüzümüzü yıkıyoruz ovuşturarak. Masaj yaparak, bol suyla duruluyoruz. Aspirin tabletlerden korkmayın, içlerinde salisilik asit vardır ve bu içerik neredeyse bütün cilt bakım ürünlerinde bulunur, cildi güzelleştirmek ve yenilemek için kullanılır.
Cildinizin bebek gibi olduğunu hissedeceksiniz, garanti veriyorum. Haftada en az 1 kez uygulanması gerekiyor.
Canim kusura bakmazsan ben de bisey sorsam. Siyah noktam pek yok da ucu kapali kucuk putur seklinde yag bezelerim ve ucu kapali sivilce izlerim var, bana iyi gelir mi acaba.. gozenek sikilastiriyosa iyi gelmez, daha da tikanirbi de bal yedigimde benim midem agriyo 1-2 saat, bu surdugumde cildime de dokunacagi anlamina gelir mi doktor muamelesi yaptim kusura bakma, fikir danismak istedim hepinize
Cevap icin tesekkurler:) alinti yaparak yazmadim cok uzun yer kaplar diye.
Denedim rahatsizlik vermedi:) ama asprini toz halinde yuze surunce homojen dagilmicagindan (yuzun bi tarafina birikir, bi tarafina yetmezse diye) korktugum icin, aspirini once cay tabaginda suda erittim, ustune bal katip karistirdim bal da eridi suda. O sekilde elimle yuzume surdum. Normal su surmus gibi oldu, sivilcelere ve siyah noktalara etkisi olmadi ilk seferdehaftada 1-2 kez denicem bunu da bakalim. Yazarim
Merhaba arkadaşlar yıllardır gözeneklermden şikayetçiyim ve tedavisi için bir çok sey denedm ilaç kullandım, kremler kullandım, derma roller ki en ufak bi kıpırdama dahi olmadı..ayda bir hastane ortamnda uygulanan kimyasal peeling.. hiçbir işe yaramadı ta ki birgün internetten kimyasal peelingi kendm satın aldıgım zamana kadar %25 lik oranı aldım yuzume surdum tam 1 dakika bekleyip bol suyla yıkadm daha sonra nemlendirici krem ve güneş kremini kullandım bunuda 20 gunde bir tekrarlıyorum inanılmaz bir iyileşme oldu sizlerle paylaşmak istedim çnkü sürekli internette arastırıyordm ne yapılabilir diye yazılarınızı yorumlarınızı okuordm.. evde hazırlanan maskelerle sdc temizleme işlemleriyle olmuyor işte anlık iyileşmeler bunlar sadece hatta iyilşmede değil o an yuzun rahatlaması..soyulması lazım yenilenmesi lazım.. dediğimi yapmanınızı öneririm size. eskiden magazalarda o yogun ısıkların altında aynalara bakmak korkulu ruyamdı suan gayet rahatım hem mevsimde uygun. eğer dedğimi denerseniz ve sonucu benmle paylaşırsanz çok mutlu olurum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?