kızlar güleceksiniz biliyorum ama çözüm arıyorum anlayın beni..

CakilTasi_

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Şubat 2011
746
5
68
Manisa
6 aylık evliyim.. evlendiğim günden beri evimde genel bir huzursuzluk sorunum var.. çok tartışıyoruz, çok kavga ediyoruz.. konu ne diye sorsalar; hep basit şeyler büyüyo kocaman sorun haline geliyo. hep ufacık konular.. hele ben pimi çekilmiş bomba gibi hissediyorum kendimi.. her an patlayabilecek gibiyim.. eşim normalde çok sakin bir insandır, ama evlendiğimizden beri gerginlik büyüdükçe artık onun için "sakin" diyemiyorum.. her konunun sonu ağlayarak bitiyo.. saatlerce ağladığımı biliyorum... saçma biliyorum ama belki başına gelen vardır.. büyü falan olabilir mi :/

mrb cnm bizde ilk evlendiğimiz zaaman eşimle böyle aynı anlattıın gibi kavga ediiyorduk durmadan..şimdi evleneli 3.yıl oldu allaha şkür herşey yoluna girdi..sabret cnm seviyorsan eşini bunlar geçerrr

canım büyü konusunda hayır yoktur veya evet vardır gibi bişey diyemeyiz çünkü bunu bilme yetkimiz yok ki..ama büyü diye bişey var dünyada...peygamber efendimize bile yapılmış büyü...
o yüzde vardır yoktur diyemeyecem...ama duayı eksik etmeyin dünya dua üzerine kurulmuş ve büyünün sıkıntının dertlerin huzursuzluğun tek çaresidir dua...bu arada geleneklerimize inanırsanız eğer, evinizi temzilerken silme bezini yıkadığınız kovanın içine azcık sirke koyun sirkeli suyla silin evinizi.. nazara büyüye karşı etkili olduğu bilinir halk arasında..denemesi zor değil bi kaybınız yok deneyin bence...

evli değilim ama konu hakkında bilgi sahibi sayılırım.

evliliğin ilk aylarında bu tip gerginlikler çok büyük sebepler yoksa ve şiddete varmıyorsa normal sayılır.

evliliğin oturması için 1-2 yıllık bir süreçten bahsediliyor bundan dolayı.

basit bir örnekle saçımızı siyahken sarıya boyattık diyelim, ancak birkaç boyamadan sonra yerine oturdu deriz evlilik de kabaca benzetilebilir.

süreç uzamadığı müddetçe gerginlikler normaldir, böylece evlilik öncesi dönemden farklı bir insanı tanıyorsunuz ve zamanla uyumu yakalayacaksınız.

6 ay çok az bir süre
birbirinizi tanıma, anlama
aşamasındasınız

şuan ki tartışmalarınızın sebebi de bu zaten

birbirinizin huylarını biledikten sonra
kabul edıyorsunuz ve o şekilde devam edıyorsunuz hayatınıza

daha çok yenisiniz

ve ikinizde de liderlik var sanırım
bununda etkisi büyük.

bu tarz konular yasak diye biliyorum konun kapanabilir .her evlilikte olur kavga ama ağlamak iyi birşey değil .erkekler sürekli ağlayan kadın görmek istemez gözünde değerini yitirisin o yüzden ağlama .kızınca köşene çekil .o gelir senin yanına pişman olup.ben hep öyle yaparım .çekilirim köşeme açarım tvyi neti .o gelir yanıma siniri gezince özürse özür diler öper koklar gönlümü alır .

Madem huzursunuz,büyüye falan yoruyorsunuz yaşadıklarınızı da neden oturup dua etmiyorsunuz arkadaşım?
Dua eğer inanıyorsanız sizi her türlü kötülüklerden korur.
Hani bu konuyu açarak kapanacağını da biliyorsunuz di mi?
Amaç ne cidden çok merak ettim?

ya ben sizin tavrınızı cidden anlamadım?? yazdıklarıma biraz baksanız bu konularla uzaktan yakından hiççç alakam olmadığını anlarsınız..ben büyü konularının kapatıldığını biraz önce yazan arkadaştan öğrendim bilmiyordum bile.. dua etmediğimi kim söyledi!

Forum Kurallarından haberiniz yoksa neyle alakalı olduğunuzu nereden bilebilirim ki?
Ayrıca madem dua ediyorsunuz da bunun çözüm olduğunu siz de farkındasınız di mi?

2010 yılından beri birlikteyiz.. aynı yerde çalıştığımızdan da biz hep evli gibiydik.. bütün gün birlikteydik, yediğimiz içtiğimiz ayrı değildi.. sadece ayrı evlerde yaşıyorduk yani.. yani tanıyoruz birbirimizi, huyumuzu suyumuzu biliyoruz.. evlilik farklı evet fakat benim sorunum çok ufak meselelerin çokk büyümesi.. durduk yerde mevzu çıkıyo, ben dur diyorum o durmuyo, o dur diyo ben durmuyorum..
umarım haklı çıkarsınız ve biran önce ayak uydururuz evliliğe..

Forum Kurallarından haberiniz yoksa neyle alakalı olduğunuzu nereden bilebilirim ki?
Ayrıca madem dua ediyorsunuz da bunun çözüm olduğunu siz de farkındasınız di mi?

bakın ben konumu zaten böyle bir ihtimal olabilir mi, başına gelen,bunu farkeden ve ya işte kurtulan oldu mu diye açtım.. büyünün b sinden anlamam ben.. benim daha önce ne konum kapatıldı , ne mesajım silindi, ne uyarı ne bişey.. belki de sırf sıkıntımı paylaşmak için yazdım,olamaz mı?

istersen 10 yıl aynı işyerınde çalışmış olun
insanları aynı evde gerçek yüzlerini bilirsiniz.

insanların 2 yüzü vardır
dışardaki ve içerdeki yüzü

sen dışardakını gördün
şimdi içerdekini görüyorsun.

o yüzden fazla endişelenme

insan kendıne bile zor katlanıyor
elbet kolay değil aynı evin içinde başka bir insanla yaşamak.

evdeki hallerini gördükçe eşleşmiş oluyor işte karakteri.

biz de 2010 yılından beri birlikteyiz ve aynı yerde çalışıyoruz orda tanıştık..5,5 aylık evliyim..anlattıklarını ben de yaşıyorum, hatta şu an küsüz, deli gibi bağırıyorum bişey olunca.Onu çok seviyorum ama ne kadar gün boyu aynı yerde çalışıp tanısakta evilikte yaşadığın olayları sevgiliyken yaşamıyorsun ki..

ne evlilik psikolojisiymiş arkadaş.. ne zormuş bu iş. keşke hep sevgili kalsaydık diyorum bazen :)

ne evlilik psikolojisiymiş arkadaş.. ne zormuş bu iş. keşke hep sevgili kalsaydık diyorum bazen :)

evet sevgiliyken toz pembe herşey, aradı aramadı vs sorunlar oluyor sadece ama evlilikte öyle değil, mesela bizim bugün kü tartışmamız onun ailesiyle ilgili bir sebep..tanımak için farklı olayları yaşamak o olaylar karşısında nasıl davrndığını görmek gerekiyor, e bunlarda sadece sevgiliyken olmuyor.. benim eşimde çok sakindir, bağırırım çağırırım sesi çıkmaz, küseriz sonra gelir sarılır barışırız ama bu iyi birşey değil, sorunlar konuşulmamış oluyor..bu böyle sürüp gidiyor..

Uzun süre ilişki yaşamak evlilik gibi olmaz tabiki.
Evlilik ayrı ilişki ayrı.
Evlenince yakınen tanıyorsun eşini huylarını.
Bilmediğin pek çok şey öğreniyosun.
Düzgünmü titiz mi...derli toplu mu...ne sever ne sevmez...
Hepsini ayrıntılı yaşıyosun.
Evliliğn ilk ayları birbirini tanıma keşfetme aylarıdır.
Tartışmaları uzatmayın.
Kısa kesin .
Çünkü uzatmak ikinizide incitir bak saatlerdir ağladığını yazmışsın.
İkinizede yazık.
İnan geri gelmiyor hiçbir gün.
Hele ilk ayların tadı bi başka oluyor.
Nacizane tavsiyem bişeye taktınız mı onu o an anlatın içnizde kalmasın ki büyümesin .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…