Saç Uzatma Yöntemleri Kızlar hadi bakalım 1 sene boyunca saç uzatalım ( Resimli )

yazyagmurumm

Rapunzel olma yolundaa :)
Kayıtlı Üye
21 Haziran 2014
97
18
13
Merhaba. Ben bi anda kalçamdaki saçlarımı oturduğum yerde omuzlarıma kadar kestim ve artık uzatmak istiyorum Benle birlikte uzatmak isteyen var mı?

Ben sinemaki kürü yapıyorum sadece bi de mecitefendi doğal argan yağlı şampuan kullanıyorum. fiyatını tam hatırlamıyorum ama 20-25 arası sanırım. ( içine yılan yağı ve doğum kontrol hapı attım )

Sinemaki kürü:

MALZEMELER:

Sinameki otu :

Bunu bitkiselciler de kolaylıkla bulabilirsiniz. Kapalı olan paketler de var ama ben açıktan 3 TL'lik aldım ve bu bana 1 - 1.5 yıl gider. Bunu alır almaz iyi muhafaza etmek için bir kavanoza koydum ve ağzını sıkıca kapattım. Siz de iyi muhafaza edin lütfen.

Bemix Ampul :

Vee kürümüzün ana kahramanı bemix ampul. Kesinlikle yerine başka bir ampul olmaz çünkü saçın alması gereken vitamin bu ampulün içinde. 4 TL'ye aldım diye hatırlıyorum.

Tatlı Badem Yağı :

Arkadaşlar bunu alırken tatlı olmasına dikkat edin. Ben büyük boy aldım bu bana 1-2 yıl gider gibi ama bunların küçük boyları var onlardan alırsanız size 1-2 ay gider.

Küçük boy fiyatı; 6 TL
Büyük boy fiyatı; 15 TL ( yanlış değildir umarım. )

Yılan Yağı ( Bu yağ isteğe bağlı olarak kullanılıyor. )

Bununda küçük ve büyük boyu var. Bu uzamayı desteklediği için kendim ekliyorum, öneriyorum ama kürün ana malzemeleri ( olmazsa olmazları ) yukarıda bunun dışında istediğiniz yağı ekleyebilirsiniz. Küçük boy 1 ay sadece kür için yeter büyük boy 3-4 ay yeter üstelik şampuanınıza da ekleyebilirsiniz.

Büyük boy : 40 TL
Küçük boy : 15 TL

Hazırlanışı ;

Öncelikle yarım çay bardağından biraz daha fazla suyu cezveye döküyoruz ve üstüne bir tutam sinameki atıyoruz. Bu sinameki 8-9 yaprağı geçmesin fazla kaçırmayın lütfen. Sinameki kaynarken başka bir kaba Bemix ampul, tatlı badem yağı, isteğe bağlı yılan yağı veya çam terebentin ( saç dökülmesi olanlar mutlaka çam terebentin atsın çünkü kürün saç dökme ihtimali var. ) ekleyin.
Sinameki kaynadıktan sonra sinamekiyi bu karışıma ekleyin. Ve ister kaşık yardımıyla ister fısfıslı şişe yardımıyla şaçlarınızı aralayıp tüm saç diplerine sürün artanı saçlarınızın tamamına dökün. Saçlarınızın yapısına göre yağlıysa 2-3 saat normalse 4-5 saat çok kuruysa 6-7 saat bekletin. Biliyorum süreler çok uzun ama emin olun buna değecek. Kürü haftada 1 kere olmak üzere 8 kez kullanın ve 2 hafta dinlenin. Bunu istediğiniz kadar devam ettirebilirsiniz ama lütfen hemen pes etmeyin arkadaşımın saçları dinlenme döneminde uzarken benimki 3. kürde gözle görülür derecede uzadı.

Sizde kullandığınız kürlerin tarifini paylaşın lütfen.

bende sinemaki yapıyorum canım her hafta pazartesi yapacaktım ancak salı yapıyorum bu akşamda yapacağım bu akşam 3. sünü utgulayacağım

bende sinemaki yapıyorum canım her hafta pazartesi yapacaktım ancak salı yapıyorum bu akşamda yapacağım bu akşam 3. sünü utgulayacağım
Canım sende uzama başladı mı ben ilk tur bitirdim dinlenme süreci de bitti ikinciye geçcem bu cumartesi ama hala çok bir uzama olmadı.​

Ya ben bemiksin kokusundan nefret ediyorum bu aralar uclarindan aldrriccam sonra da uzatmaya basliyorum ben de varim:)) aksam da fotoğraf eklerin :)

Ya ben bemiksin kokusundan nefret ediyorum bu aralar uclarindan aldrriccam sonra da uzatmaya basliyorum ben de varim:)) aksam da fotoğraf eklerin :)
Canım ben o koku olayını lavantayla hallettim :) hoş geldin aramızaa. Kısa zamanda rapunzel gibi oluruz inşallah.

Ben de uzatmak istiorum ben gecen hafta hc bakim yagi aldim yeni saclarimi kestirdim ve yeni boyadim sampuanima d.k.h koycam ve haftada bi seferde bemiks dkh ve zeytinyağı karistirip bekletsemmi diorum

Ben de uzatmak istiorum ben gecen hafta hc bakim yagi aldim yeni saclarimi kestirdim ve yeni boyadim sampuanima d.k.h koycam ve haftada bi seferde bemiks dkh ve zeytinyağı karistirip bekletsemmi diorum
Canım şampuana koy tamam da bence bi de saçında bekletme ne olur ne olmaz zararı olabilir belki. :) inşallah bi an önce uzar hoşgeldiin aramıza.

Canım şampuana koy tamam da bence bi de saçında bekletme ne olur ne olmaz zararı olabilir belki. :) inşallah bi an önce uzar hoşgeldiin aramıza.
Sağol canım ya inan artik bıktım hep uzatcam diorum hep kendimi sacimi kestirirken buluorum gecen sene cok guzel uzamisti ama boyadan dolayi koptu o zamandan beri cesarette edemiorum ya tekrar koparsa diye yoksa o zaman sutyen hizama gelmisti simdi boynumda kut sayilir ..inşallah hemencecik uzar

Aynen bende tam uzuyor sonra bi bakıyorum kuafördeyim. Bu sefer kestirmiycem ama ya. Bende de o boya sorunu oldu önce siyaha sonra hiç açmadan kumrala boyayınca tuhaf bi renk ortaya çıktı ama kendiliğinden aktı. Biliyorum dip boya gelince dayanamaz insan ama sende sık biraz kendini canım.

http://hizliresim.com/PEva8d

Kızlar ilki sinemakiye başlamadan öncesi. Telefonda buldum paylaşıyım dedim.

Sizce uzama normal mi yoksa sinemakinin etkisi var mı?
Bence bayağı bir uzama var.Benim saçım da senin ilk resmindeki gibiydi, şimdi de son hali gibi ve kendiliğinden 8-9 ayda bu kadar uzadı.
Ben de sinameki, badem yağı ve çam terabentin aldım ancak bemiks alamadım. Pazartesi alıp başlayacağım çalışmalara.

Ben de katılayım size bakalım uzama olacak mı?

Hoşgeldin canım aramıza. Teşekkür ederim inşallah sende de uzama olur.

Bende bu hafta yaptiklarimi anlatiym hc sac yagini 2 kere surdum bide mecitefendi nin e vitaminli yagini aldim ondan bi sefer surdum ve loreal in arganli serumunu gordum dus sonrasi yikanmio daha guclu saclar diodu onu aldim ve kullandm

Bende bu hafta yaptiklarimi anlatiym hc sac yagini 2 kere surdum bide mecitefendi nin e vitaminli yagini aldim ondan bi sefer surdum ve loreal in arganli serumunu gordum dus sonrasi yikanmio daha guclu saclar diodu onu aldim ve kullandm
Canım bunlar işe yarıyor mu?

Bende sinemaki kürü yaptim, argan yağı sürdüm bi de şampuan değiştirdim tamamen katkısız olduğu için bebe şampuanı alıp içine yılan yağı, b vitamini, argan yağı kattım. Saçlarım çok dolgun, parlak oldu çok hoş.

Ben bunlari bi hafta yaptim canım sindiden bn bisey solemem sacma olur ama diplerim geldi yani biraz hc yagini kullanan cogu kisi olumlu yorum yapmis ona guvendim mecitefendi yi burda duydum ama bi kere yaptim arganli serumda güzel fakat kepek yapti ben de. . Sitede turplu su kuru var kista gelmisken onami baslasam diye düşünüyorum

Hc hair bende kullandım ve bende kepek yaptı işin acıkcası. Yılan yağını kullanmadım ben hiç birde onu deniyeyim ozaman.

benimde aklımda var aslında o ama saçlarımı fazla mı yorarım ki diye düşünüyorum

Bendede aynı dert var kızlar saçlarım hi türlü uzamiyor umarım hu yöntem ise yarar yarın alıp başlamayı düşünüyorum . Ilerlemeleri paylaşalım lütfen

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…