kızlar hamilelikte saç boyatmak???

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU1
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
E

EU1

Ziyaretçi
arkadaşlar,
hamileyim saçlarım röfleydi.ama bayadan beri boyatmadığım için dipleri çok çıktı.şimdi hamileyim ama saçlarımı boyatıp boyatmama konusunda kararsızım.boyatsam bebeğime ne gibi etkileri olur bilmiyorum.böylede çok çirkin oldu yarısı kahve yarısı sarı.napayım bana bi yol çözüm gösterin.sadece sarıları kapatsam olurmu ki bi aklıma o gelio açıkçası..:sm_confused:

tatlım benim bildiğim kadarıyla boya yapılmıyo hamilelikte çünkü içünde bulunan kimyasallar direk bebeği etkilermiş mecburen o şekilde akmasını beklicen ama yinede sen bilirsin

sırnaşık şey canim benim amoniak siz boya yapabilirsin bir zarari olmuyormus duyduguma gore baska arkadaslardanin fikrini de al.emin degilim yerimsenibenŞeniz

canım ben hamile olduğumu ilk öğrendiğim gün doktorun ilk söylediği şey kesinlikle saç boyası ve kına yasak olmuştu bence saçlarını kestirebilirsin hem yazın çok rahat da edersin hem de bebeğine zarar verme korkun olmaz bebekte alerji falan yapıomuş galiba

canım boyama istersen yani her iki olasılıkda var sonuçta bebeğe zararı da olabilir olmaya biilirde.. benim tanıdığım herkez hamişken saçını boyatmadı saçını bile kesmiyorlar kesmeme olayına ben anlam veremiyorum ama ben olsam boyatmazdım çünkü bazı doklar boya zararsız diyor bazılarıda zararlıymış:sm_confused:

aynı sorun bendede var
saçın röfleli
benimde dipleri çıktı
ve şuan bir sorum olmaz ise hamileyim
daha yeni yani bu hafta öğrendim
bende korkudan saçımı boyatamıyorum
çünkü gerçekten bebek açısından çok tehlikeliymiş
heleki şuan oluşum çağında
ilk 3 ay kesinlikle yaptırmayın diyolar
nettete araştırdım izin yok
hem bir zevk uğruna değmez
Allah korusun ne olur ne olmaz
yarım kalsın boşver

Merhaba Kızlar,
peki hamileyken saç kestirme hakkında bilgisi olan varmı.
Benim saçlarım uzadı malüm havalarda ısınınca rahatsız etmeye başladı.
Boya olayını biraz anlayabiliyorum kimyasal var içinde falan filan ama saç kestirmeme çok anlamsız geliyor bana, bide size danışayım dedim.

ben sakin boyama derim amonyakli olsun olmasin hic farketmez boyanin icinde bulunan zehirli maddeler sac diplerinden kanina ve ordanda direk bebegine etki eder,,emzirdigin muddetcede boyamamalisin...

[/COLOR] sac kestirmeyi duymustum cok sacma geldi bana ,,ne zarari olbilirki,,kestir canimyerimseniben

kesinlikle cok tehlileli
doktorum özellikle dikkat et demişti

Saça röfe yapılırken saç dibine boya değmiyor çünkü tam dibe kadar yapılamıyor.Arkadaşım kuafördü ve bir kez röfle yaptırmıştı.Ama genede bu konuyu doktoruna sor bence.

arkadaslar mrb ben yenıyım bu sıtede yorumlarınızı okudum..ben 7 haftalık hamıleyım ve bebegım sanırım 1 haftalıktı ben sacıma röfle yaptırmıstım ama hamıle oldugumu bılmıordum ve sımdı korkuyorum zararı olmusmudur acaba?

2008 den kalma konu ama ben cevap vereyim hayır zararı olmaz hamile olduğunuzu anlayana ispatlanana kadar içtiğiniz ilaçlar yada bebeğe zararı olacak diye korktuğunuz şeylerden sorumlu değilsiniz.

görüntünüzmü önmli bebeğinizin sağlığımı...... annelik fedakarlıktır...

gizemada bende ayni senin gibi daha hamileligimin en basinda bilmeden boya yaptirmistim,hemde begenmeyip ayni hafta icinde bir defa daha boyatmistim.2-3 gun sonra hamile oldugumu ogrendim ve cok canim sikildi bu boya mselesi yuzunden,birak bir defayi ben iki defa boyadim diye.Ama Allaha emanetiz diye aklimdan atmaya calistim ve biraz arastirinca da ogrendim ki daha ilk donemlerde bu tarz uygulamalarin bebege zarari yokmush.Insallah yoktur.

Ben 21 haftalık hamileyim ve dr um hiç bir zaman boyayı yasaklamadı.Boya yaptırmanın bebeğe zararı yokmuşHem kendi dr um tavsiyesiyle hemde yengemin dr una danıştım ve boyanın sakıncalı olmadığını öğrendim.Yaklaşık 1 ay önce saçımı boyattım.

Benimde dr. Um ilk üç ay boyatma sonra boyatabilirsin dedi. Bende kararsızım.

Hamile olduğumu bilmeden boyatmıştım dedim.aslında kesin değil ama yine de ilk 3 ay önlem olarak önermedikleirni söyledi.

boyatma cnm bnmde düğünden beri çıktı diplerim ama bu ay bebiş geldi kaldı öyle sonuçta bebeğin sağlığı önemli boyatmamanı öneririm ama sen b ilirsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…