Kızlar hamileyken bu tarz eşyalar kullandınız mı hiç

karcicegi94

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Aralık 2022
498
3
28
27
Kızlar merhaba, ben 20 haftalık hamileyim. Geçen tesadüfen alüminyum kaplarla ilgili bir yazı okudum. Alüminyum kapların ve alüminyum folyonun zararlı olduğunu biliyordum. Fakat okuduğum yazıda “özellikle hamile kadınlar bu tarz materyallerden uzak durmalı, bebekte zeka geriliğine yol açabiliyor” yazıyordu. Ben kullanmasam da kaynanam kullanıyor. Kaynanama bundan bahsettim tamam dikkat ederim demişti. Ama geçen gün börek yapmış bir baktım alüminyum tepside yapmış böreği. Birde bize bir sürü börek verdi yiyelim diye. Sağ olsun bizi düşünüyor ama ben yemek istemiyorum çekiniyorum. Siz hamileyken bu tarz materyaller kullanmış mıydınız?

Bence her şey o kadar abartılacak boyutlara ulaştı ki bizi yakında camdan fanuslara koyacaklar doğuda ilçede öğretmenim kadınlar doğurana kadar dağda bayırda hayvan otlatiyorlar ve maşallah çocuklarında sorun olmuyor ben de hamileyim dikkat etmeye çalıyorum ama belli bir yerden sonra insan bunaliyor

Ya hayvan otlatmakla bir şey olmaz bence de, benim kastettiğim farklı bir konu

Ya hayvan otlatmakla bir şey olmaz bence de, benim kastettiğim farklı bir konu
Bir gün daha çıkıp 40 50 ineğin peşinde karnını burnunda dağa çıkin bakalım yapabilir misiniz ben sizin bahsettiğinizi anladım da siz Kendi düşüncenize onay beklediğiniz benim cevabımk begenmediniz

Ayy ne alaka ya? Ben dağa çıkıp 40-50 ineğe bakamam belki, alışık olmadığım için. ama oradaki kadınlar bunu benden çok daha rahat bir şekilde yapabilir. Bu bahsettiğiniz konu apayrı bir şey, dağda inek bakmakla çocuğa ne gibi bir zarar verilebilir? Tabi çok fazla yorucu bir şey, hamile kadınlar için riskli. bunu erkekler bile zar zor yapıyor helal olsun oradaki kadınlara. Fakat ben gıdalar ile birlikte besin olarak aldığımız zararlı şeylerden bahsediyorum

Anneniz size hamileyken granit tencereler vardır hiç alüminyum yoktur zaten

Öncelikle hepimiz sağlıkla kucağımıza alalım yavrularımızı şimdi şöyle, alüminyum ve alzheimer hastalığı arasında ilişkiler olduğu çalışmalarla kanıtlanmış bir gerçek. Ancak şu da var, evlerde kullanılan garantiler, teflonlar (tefal de dahil) hepsinin alt katmanı alüminyum ve eminimki birçok anne ya da hamile çizik tencerelerde yemek yapmıştır/yapıyordur. Keza L Lmntbrdgi nin dediği gibi çobanlık yapan kadınlar var ve hayvanlar gebelik döneminde aslında birçok hastalık sebebiyle risk oluşturabiliyor, dışkılar vs sebebiyle. Tek bir sebebe bağlı kalmak ve kendimizi strese sokmak bebeğe ve bize zarar verir. Ben sadece döküm ve çelik kullanan biriyim ama şimdi anneme gittiğimde alüminyum tepside baklavayı da yiyeceğim dikkat etmek gerek, haklısınız endişenizi anlıyorum, çok rahatsızsanız da bu konudan yemeyin böreği, eşiniz yesin ya da arada ufak kaçamaklarla kalbinizi karartmayın, Rabbim korur onları

Her gün üç öğün alüminyumda pişen gıda yemiyorsanız arada bir alüminyum tepside pişen börek çörek yediniz diye bir şey olmaz bence
Süreklilik arz etmemesi önemli elinizden geldiğince dikkat ediyormuşsunuz çok takılmayın ince detaylara

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…