H
hayatla içiçe
Ziyaretçi
- Konu Sahibi hayatla içiçe
-
kızlar herkese merhaba.benim bir sorum olucaktı.bu saç boyalarıyla ilgili. kuaförün kendisinden duydum .ne kadar bitkisel kullanıyoruz boyaları deselerde inanmayın çünki kimyasal maddeler içeriyor dedi. kuaför arkadaşım bana böyle söyledi ve hemen geçen hafta saçlarımı kızıldan siyaha çevirdim. hem bi değişiklik oldu hemde zararı varsa boyaya artık bir ara vermiş oldum. hamiş kalırsam eğer bebişim doğduktan sonra tekrar kızıla boyatırım diye düşündüm .allahtan hayırlısı tabiiki. sizler ne biliyosun bu konuda paylaşırsanız sevinirim. şimdiden teşekür ederim .a.s.
Ben bu konu hakkında kapsamlı araştırmalar yapmıştım hamile kaldığımı öğrendiğimde.
Saç boyasının "ana rahmindeki bebeğe" kanıtlanmış henüz bi zararı yok.Bize var tabi.Ancak doktorlar tedbir olması açısından ilk 3 ay boya yaptırmayı tavsiye etmiyor.daha sonraki aylarda da bitkisel boya kullanmamızı öneriyolar.Bizim maruz kaldığımız her zararlı maddeye yada kimyasala rahimdeki bebek de maruz kalıcak diye bişey yok.Onlar rahimde çok güvenli ve steril bi ortamda yaşıyolar.Sigarayı bırakması mümkün olmayan anne adaylarına bile günde 5 sigaraya kadar müsade ediliyor.Düşünsenize o zaman ne domates yiyelim ne su içelim ne sentetik giyinelim nede yaşıyalım yani.Herşey kimyasallarla dolu değilmi zaten.Mümkünolduğu kadar aza indirgersek ve doğal,bitkisel şeyleri tercih edersek o kadar tedbir almış oluruz.
Bişey daha ekliyim...Saatlerce izlediğimiz televizyonun,başından kalkamadığımız bilgisayarın,elimizden cebimizden düşmeyen cep telefonlarının yaydığı radyasyonun yanında saç boyası biraz badem yağı gibi kalıyo bence
tamam da bu tarz bi yaklaşım cok yanlış bence..
nedir yani??
battı balık yan gider mi dememiz gerekiyor?
hepsinin zararları farklı farklıdır sonuçta...
ve içimzde tamamen sorumlu olduğumuz bir canlı taşırken,nasıl olurda ufacık da olsa-ki risk daha fazla- bir tehlike riski taşıyan bir işlemi yaptırmakta bu kadar rahat davranılabilir??
hem ne olacak ki 9 ay saçımızı boyatmasak?
eğer bir fedakarlıksa-ki bence öle bile değil- değmez mi??
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?