- Konu Sahibi huzurunevindekihuzursuz
-
[sıze=2]
tavuklu topalak çorbası
dögme pilavı(dünden kaldı)
zeytinyağlı yaprak sarması
semizotlu cacık
kerebiç tatlısı
[/sıze]
1. gun
şehriye çorbası
patlıcan musakka
pilav
yogurt
2. gun
1.gunden kalan patlıcan musakka pilav
yogurtlu çorba
zeytinyaglı fasulye
patatesli borek
salata
3. gun
2. gunden kalan yogurtlu çorba zeytinyaglı fasulye patatesli borek var yanına ne eklesem bilemiyorum :)
evde 2 kişi olunca yemekler bitmiyo
Ben soracaktım arkadaş sormuş, benimde anne tarafı Adana'lı :) Rica etsem pilavı bir tarif eder misin ? Etlisine bayılırım.
Tavuklu topalak çorbası için önce akşamdan nohut ıslatmanız gerek ertesi güne kadar daha sonra nohutları tavukla birlikte haşlarız,haşladıgımız malzeme bir köşede sogurken topalagını yaparız.canım sen tarifleriyle yazsan menüleri ne güzel olur:)))
Döğme pilavını bizde etli pek yapmazlar sade yaparlar.Akşamdan dögme ve nohutu aynı tencerede ıslatıyoruz sabaha kadar suyun içinde kalıyor ki gazı gitsin, sabah olunca dögmelerin suyunu degiştirip ocaga koyuoruz döğme ve nohut yumuşak oluncaya kadar aynı zamanda suyunu çekene kadar pişiriyoruz ocakta pişirirken karıştırmanız gerek yoksa tencerenin dibi tutar,piştikten sonra yiyebilecegimiz kadarını tereyag yakıyoruz içine sadece tuz atıp ayırdıgımız pilavın içine döküyoruz.Eger artan döğme olursa(yağsız kısmını)yogurt ve kuru nane ile karıştırarak soğuk çorba yapıp içebilirsiniz.
hehe merakımdan 10 dakikadır çevirisini arıyordum :)) belki ben gibi meraklılar vardır bulduklarımı yazıyım yanlışsa konu sahibi düzeltsin lütfen
samosa:muska seklinde sarilmis ve cok zengin malzemelerle doldurulmus bir cesit borek. hint lezzetiymiş, bol baharatlı
chana chaat : pakistan mutfağından, nohutlu meze
moori: balık yemeği heralde bununla ilgili bişi bulamadımzaten bulduklarımda ne kadar doğru bilmiyorum , konu sahibi arkadaşım sayende araştırmalara başladım şunların türkçelerinide yazıver sevabına
[sıze=2]tavuklu topalak çorbası için önce akşamdan nohut ıslatmanız gerek ertesi güne kadar daha sonra nohutları tavukla birlikte haşlarız,haşladıgımız malzeme bir köşede sogurken topalagını yaparız.
önce derin bir kaba ince bulguru ıslarız sıcak su ile bulgur yumuşadıktan sonra içine irmik katarız ayrıca biraz salça,baharat ve tuz katarız bunları iyice yogururuz,yogurduktan sonra içine un katarız bulgarları un ve su ile iyice yogurduktan sonra bir hamur elde ederiz bu yaptıgımız hamurları elimizin içinde yuvarlarız top şeklini veririz.
[/sıze][sıze=2]
topalak işi bitince ayrı bir tencerede soğan ve salçayı kavururuz içine baharat,tuz nohut ve tavukları didikleyip atarız ve kaynamış su ekliyerek kaynamasını bekleriz kaynayan suyun içine topalakları atıp kıvamı gelinceye kadar pişiririz.[/sıze]
Tavuklu topalak çorbası için önce akşamdan nohut ıslatmanız gerek ertesi güne kadar daha sonra nohutları tavukla birlikte haşlarız,haşladıgımız malzeme bir köşede sogurken topalagını yaparız.
Önce derin bir kaba ince bulguru ıslarız sıcak su ile bulgur yumuşadıktan sonra içine irmik katarız ayrıca biraz salça,baharat ve tuz katarız bunları iyice yogururuz,yogurduktan sonra içine un katarız bulgarları un ve su ile iyice yogurduktan sonra bir hamur elde ederiz bu yaptıgımız hamurları elimizin içinde yuvarlarız top şeklini veririz.
Topalak işi bitince ayrı bir tencerede soğan ve salçayı kavururuz içine baharat,tuz nohut ve tavukları didikleyip atarız ve kaynamış su ekliyerek kaynamasını bekleriz kaynayan suyun içine topalakları atıp kıvamı gelinceye kadar pişiririz.
saol cnm.. tavuk parçalarını tencereye koyuyorum, çok az (yarım çay bardağı ) kadar da su koyuyorum. kapağı kapalı pişiyor, kendi suyunu salıyor biraz önce, sonra suyu çekilmeye başlayınca birkaç damla limon suyu ekliyorum ki kokusu gitsin. suyu tamamen çekilince de üzerine yağ gezdirip karabiber, tuz ilave ediyorum. çıtır çıtır olsun diye biraz daha pişirip kapatıyorum. hem basit hem de çok lezzetli oluyor :)
tatlı için de güllaç yapabilirsin :)
Bak bu tarifin daha sağlıklısını veriyim
bir limonu tavuğun üzerine sıkıp iyice yediriyorum.Daha sonra ufak soyulmuş soğanı karabiberle birlikte tavuğun içerisine koyuyoruz.
Tuzlayıp tencereye koyuyoruz tncere çelik olsun bu arada tencereden cızlama sesleri gelmeye başladığında altını hafif kısıyoruz.
sürekli kapağını açmayın bir tarafı kızarmaya basladımı diğer tarafını çevirin kendi suyunu salmış nefis bir tavuk ortaya cıkıyor
yanınada soğanlı pirinç pilavını tavsiye ederim afiyet olsun...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?