Kızlar iftara ne hazırlayacaksınız öneri istiyorum

3. gun
2. gunden kalan yogurtlu çorba zeytinyaglı fasulye patatesli borek
makarna

4. gün
hala biraz fasulye börek ve makarna var yanına ne eklesem ki bi çorba yeticek galiba

Ben soracaktım arkadaş sormuş, benimde anne tarafı Adana'lı :) Rica etsem pilavı bir tarif eder misin ? Etlisine bayılırım.

Döğme pilavını bizde etli pek yapmazlar sade yaparlar.Akşamdan dögme ve nohutu aynı tencerede ıslatıyoruz sabaha kadar suyun içinde kalıyor ki gazı gitsin, sabah olunca dögmelerin suyunu degiştirip ocaga koyuoruz döğme ve nohut yumuşak oluncaya kadar aynı zamanda suyunu çekene kadar pişiriyoruz ocakta pişirirken karıştırmanız gerek yoksa tencerenin dibi tutar,piştikten sonra yiyebilecegimiz kadarını tereyag yakıyoruz içine sadece tuz atıp ayırdıgımız pilavın içine döküyoruz.Eger artan döğme olursa(yağsız kısmını)yogurt ve kuru nane ile karıştırarak soğuk çorba yapıp içebilirsiniz.

canım sen tarifleriyle yazsan menüleri ne güzel olur:)))
Tavuklu topalak çorbası için önce akşamdan nohut ıslatmanız gerek ertesi güne kadar daha sonra nohutları tavukla birlikte haşlarız,haşladıgımız malzeme bir köşede sogurken topalagını yaparız.

Önce derin bir kaba ince bulguru ıslarız sıcak su ile bulgur yumuşadıktan sonra içine irmik katarız ayrıca biraz salça,baharat ve tuz katarız bunları iyice yogururuz,yogurduktan sonra içine un katarız bulgarları un ve su ile iyice yogurduktan sonra bir hamur elde ederiz bu yaptıgımız hamurları elimizin içinde yuvarlarız top şeklini veririz.

Topalak işi bitince ayrı bir tencerede soğan ve salçayı kavururuz içine baharat,tuz nohut ve tavukları didikleyip atarız ve kaynamış su ekliyerek kaynamasını bekleriz kaynayan suyun içine topalakları atıp kıvamı gelinceye kadar pişiririz.

nefis çok teşekkürler

Pirinç,zeytinyagı,sarımsak,kuru sogan,domates,maydanoz,yeşil nane,biber ve domates salçası,kırmızı biber,karabiber,kimyon ve sumak baharat olarak atılır ayrıca içine yarım limonda sıkılabilir yada istege göre nar ekşisi koyabilirsiniz pirinçin içine malzemeleri ufak ufak dograyacaksın daha sonra harmanlıyarak karıştıracaksınız.Daha sonra dolma yada sarma içi olarak kullanabilirsiniz dedigim gibi bizde kavrulmaz dolma içi kavrulmadan da güzel oluyor.

Yaprak sarması tarifi bizde böyle yapılır.

dogru bulmussun ama moori patlamis pirinc

teşekkürler ama zormuşya :))) bende ikizler var bide üstüne çalışıyorum bu yapmam için ohooooo:))
ellerine sağlık...

Tarhana Çorbası
Karnıyarık
Z.Taze Fasülye
Mantar sote fırında kaşar serpicem üzerine
Pirinç Pilavı
Salata ,Turşu, Ayran
Tatlı yapmadım,eve gidince vakit kalırsa sütlaç yapıcam..
Misafirim var :))

Bizde de ona Takalak derler yalnız biz un koymuyoruz tel şehriyeyi sıcak suya koyup yumşatıyoruz bi tanede yumurta kırıp yoğuruyoruz. Adanalılarmıydı buna yuvalama diyen sanki öyle hatırlıyorum.. Neyse tavukluda güzel olur ama bizde genelde kuşbaşı etle yapılır üzerine de nane kavururuz..
Ellerinize sağlık.......

Kızlar

Ben bugün kahvaltı yapıcam önden çorba sonra kahvaltı canım böyle istedi

Sahurda zaten çok bişi yiyemiyorum kahvaltı yapmayı özledim

Herkese hayırlı iftarlar ...

bende bu tarifin bir değişiğini yapıyorum tavuk incik alıyorum parçaları tuz karabiber kekik nane ve kırmızı biberi iyice yediriyorum teflon bir tencereye koyup kapağını kaen kısık ateşe alıyorum kendi suyunu salıp çekiyor sonrada kendi yağında kızarıyor tavuk sevmeyen eşim bile çok severek yiyor bu şekilde

domatesli şehriye
oturtma hafif tatafından
yaşil salata
kabak salatası
tatlı supangle
pilav ,mantı ,dolma vs.bize ağır ve çok geliyor ramazanda zaten geç iftar yapıyoruz

Şehriye çorbası
Patlıcan salatası
Lahmacun
patlıcan turşusu
ayran ve yeşillik.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…