Kızlar, ikinci bebeğinizi ne zaman yapmayı düşünüyorsunuz?

TDEMEZUN

CANIM OGLUM
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
21 Nisan 2007
15.988
46
408
İstanbul
ekim annaleri ilk bebeklerini kucklarina alanlar ikincileri ne zaman dusunuyorsunuz???
hemen 1 sene sonra yaparim ikisi birdenmi buyur diyorsunuz yoksa 3-4 sene veya daha fazla beklerimmi diyorsunuz???

tontişim benim ikinci çocuğum, . ikisi arasında 5,5 yaş fark var. keşke bu kadar beklemeseydim diyorum ben.

ben 1.5-2 sene sonra düşünüyorumsositososito hadi max. 3 olsun, Allah izin verirse...
bu bebişimiz zor ama kendiliğinden olmuştu, eğer gene olmassa tüp falan yaptıramayız ama:kedi:

benim zaten 2 cocugum aralarında 4 yas var. Keske önce yapsaydım demiyorum :)))))

sana katılıyorum...

kerem 3,5 yaşında kayra oldu çok zor günler geçiriyorum kerem 2.sınıfa giderken keşke yapsaymışım..

çok kıskançlık oluyor,zarar vereceğini bilmiyor,laf dinlemiyor,iyice agresiflerşiyor bence aklı olan okula başlayınca yapar yapanda kafayı yersempatiksalakcinni-tatlicadiarzu-

en uygunu 4 yaş diyor otoriteler ama arkadasımda gordum 3.5 yasındayken 2 numara geldi ufaklığın cizilmedik yeri kalmadı. her fırsatta itip kakıyor kardeşini ark. da korkudan 2.ye sevgi gosteremio acıyorum yavrucaga. ben 4 diyodum ama vazgectim Rabbim ne zaman nasip ederse diom artık :))

benim kızım kücüken bende ögle diyordum hemen ikinci olsun. Hatta dogum yaptikdan sonra doktoruma ikinciye ne zaman hamile kalabilirim diye sormustum adam sok oldu sırnaşık şey. Ama sonra kızım 2.5 yaşina gelince işler zorlasiyor ve cocuk kendi karakterini kazanma cabalarina girince birden ikinciye düsünemedim. Gercekten arka arkaya yapanlara cok saygı duyuyorum. Ben yapamazdim. Cünkü anlatiırsın bunu yapmamasi gerektigini ama kücük yaşta anlamiyor ki. :olmaz: Suan kizim en azdindan anliyor yanlis oldugunu, ama yinede yapiyor aklinialirimsmile

ben 2 yil sonra dusunuyorum... herkes digeri okula baslayinca 2ci zor oluyor diyorlar hem buyugun okulu ile hem kucuk ile ugrasmak cok zor oluyormus en iyisi ikisini birden buyutup okula beraber gitmeleri imis :) ben baskalarinin yalancisiyim ama mantiklida geliyor yani kaydirigubbakcemile2

benimde 3 cocugum var buyuk 6 yasinda kucugu 4 yasida onun kucugu 4 aylik ben cocugu cok seviyorum esimde oyle.suan cok zorlaniyorum ama onlar gulusune beraber oynamasina deger bence.

mehaycımm du bi kıss ikinciyi düşünmek için erken değilmi ???
hoş bana kalsa ömrümün sonuna kadar ikinci bir melek düşünmem ama genede büyük konuşmk istemiyorumm nasip ...

benim kızım 16 aylık oldu seneye düşünüyoruz hamileliği kızım 3 buçuk yaşında olacak işalah
eğer çocuğun karakterinde varsa kıskançlık ister okula gitsin ister 3 yaşında olsun gene sorun çıkar bence büyüdükçe kıskançlığın travma olması ihtimali de artıyo ilk 6 ay belki gerçekten zor olacak sonra bebek oturmaya emelmeye başladıkca oyunlar oynanmaya başlanacak işşşşalah tabi bi de büyük okula giderken bebek yapmak mantıklı gelmiyo bana artık eğitim sistemimiz eskisi gibi değil aileler en az çocuklar kadar ders çalışıyo kızımın eğitimini yakından takip etmek istiyorum kardeşi de o zamana kadar büyürse biri ders çalışırken biri boyama yapabilir

ya işte ben bu konuda gelgitler yaşıyorum... hep 3-3 buçuk yaş olsun aralarında diyordum ve mutlaka kardeş olmalı diyordum.... ama bazen öyle bir an geliyorki aman kalsın bir tane yeter diyorum :))
yinede kardeş fikri ağırlık kazanıyor:) tabii önce oğluşumun derdini anlatabileceği bir yaşa gelmesi lazım,tuvalet problemimizde bitmeli... e demek oluyorki 3 yıl sonra Allah nasip ederse düşünüyorum altını çizdim çünkü hala düşünüyorum kaydirigubbakcemile3

benimde 3 çocuğum var bırı 10yaşinda biri 5yaşinda biride 4 aylık ama ben 3 noyu duşunmuyordum yoksa hiç beklemeden doğurmak lazim bence.

benimde 3 cocugum var buyuk 6 yasinda kucugu 4 yasida onun kucugu 4 aylik ben cocugu cok seviyorum esimde oyle.suan cok zorlaniyorum ama onlar gulusune beraber oynamasina deger bence.

evet hayatım çok zor ama kesınlıle değer canım onları evde görmenız lazım tam bır curcuuna 5 kişilık bı aileyız maşallah.alsanaalsanasmilegamyoncuiremsu

ben ikisine de sahitim büyük de olsa küçük de olsa kıskanan kıskanıyor..2 sene sonra biz de düşünüyrz inş.sonra da diğeri:emir_bebek:

mehaycımm du bi kıss ikinciyi düşünmek için erken değilmi ???
hoş bana kalsa ömrümün sonuna kadar ikinci bir melek düşünmem ama genede büyük konuşmk istemiyorumm nasip ...

canim ben ikinciyi hemen dusunuyorum diye bisey demedimki yanlis anladin herade... fikirlerinizi merak ettim sadece ben...

Son düzenleme:
Back
X