• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kızlar kayınvalidem bana öyle birşey dedi kii....

Şaka bile olsa bence hiç hoş olmamış ve hiç komik değil.
Keşke eşiniz orada en azından.Hayır anne eşimde en az senin yemeklerin kadar güzel yapıyıor fakat ben bu yemeği sevdiğim için yiyorum deseymiş...

buna benzer bi hikaye okumuştum kadının oğlu evleniyor yemeğe oğluyla gelini gelicek kadın yemeklerini yapıyor hazırlıyor oğluyla gelini yemeğe oturduklarında hiç beğenmiyolar kayınvalidenin yemeğini oğluda diyorki anne sen böyle yemek yapmazdın niye senin yemeklerin çok güzel olurdu beğenmedim yemeğini diyor.Aslında kadının amacı oğlunun kendi yaptığı yemeklerde gözü kalıpta gelinin yaptığı yemeği beğenmemezlik yapmasın onu daha çok beğensin diye yapmış.
sizinkiside buna benzer bişey olmuş belki kadının kötü bir niyeti yoktur.

Kayınvalideniz çok ayıp etmiş. Bence boşverin. Bu arada iyi yemek yapabiliyor musunuz? Mesela benim eşimin annesi hiç beceremez, köfte yapmayı bile beceremez düşünün yani, bende çeşit çeşit yaparım eşim her yaptığımı afiyetle yer

Arkadaşlar merhaba, benim kafama takılan birşey var ve çok üzülüyorum hemen konuya geçiyorum;
Geçenlerde eşimle akşam yemeğimizi yedik çaya eşimin ailesine gittik ,gittiğimizde onlarda yemek yemişler eşim gitti yemeklere baktı çok sevdiği bi yemek varmış sevindi hemen bi tabak istedi kayınvalidem koydu verdi neyse eşim iştahla yiyor sanki evde yemek yememiş hatta 1 haftadır karnı aç gibi yiyor ,kayınvalidemin kardeşinin karısıda vardı ona döndü dediki "artık yemekleri kötü yapmam lazım galiba oğlum biraz karısının yemeklerinede alışsın" dedi, bende oradayım hiçbişey diyemedim birde güldüler baya bi ben gülmedim tabi çok üzüldüm kırıldım sizce bunu şaka olarakmı söylemiştir ciddimi? böyle birşey başına gelen varmı acaba ama ben ciddiye aldım çünkü ben gülmedim orda gördü suratımın aldığı şekli bi şaka yaptım yada hani bi mimik göstermedi hiçbişey dememiş olmamış gibi devam etti ,bu arada 3 aylık evliyim

ee eşini öyle görünce koltuk altı bi kabardı tabii..dile getirme gereği duydu..
bir arkadaşım bu konuda şöyle birşey yapmıştı..
kv si ile altlı üstlü oturur..eşide evliliklerinin ilk zamanlarında evde yemek yokmuş gibi sürekli annesine çıkıp yerdi.
arkadaşım işten gelmiş bi sürü şey hazırlayacağım diye uğraşırken eşi eve bi geliyor ben anneme çıktım yedim..
kv de haliyle pek mutlu..oğlum senin yemeklerini beğnmiyor alışmış benimkisine diye sürekli yemeği öyle yap böyle yap diye akıl veriyor..
arkadaşım eşinin yine evde yemeyip annesinde yediği bir akşam..yaptığı bütün yemekleri eşinin gözü önünde odanın ortasına döküyor..söylene söylene tabi..ve halıyı o şekilde bırakıp yatıyor..
eşide hem halıları yıkamacıya verme cezası hemde eşinin ne demek istediğini anlamış oluyor..
kv de aynı şekilde ağzının payını aldı..

Cnm bi tur seylere cevap vermelisin gulumseyerek en basiti "niye anne bende guzel yemek yapiyorum" demelisin icinde kalmasin

ne konuyu acan arkadasa, nede yorum yapan cogu arkadaslara katiliyorum. Esin belirli bir damak tadina alismis. O damak tadini verende annesi. Bende annemin yemeklerini kendiminkinden cok seviyorum, ne varki bunda? Bircok yemegi hicte annem yada annesi kadar guzel pisiremiyorum. Bunda hicbir sakinca gormuyorum ayrica. Oldukca cok guluyorum bazen yaptigim yemeklere (keza esimde guluyo tabi hahah). Birazda kendime guvenimle alakali herhalde, elim yatkindir beceririm, ama herseyi degil kesinlikle. Beceremedigimdede bi pizza yada cin yemegi ismarlar yeriz ne varki yani. Sunun surasinda henuz 3 aylik evliymissin konuyu actiginda, yeterince deneyiminde yoktur belki.

Ufak tefek sozlere takilmamak lazim, kaldiki kaynana hem gulmus hemde espirili dille dogru olan birseyi soylemis. Kaynananla birlikte sende gulseydin, esinin takdirini alirdin bence. Kendi zayifligini kabul etmemek icin direnmemeli insan bana gore. Kaldi ki bu oyle kalici bi zayiflik degilki, kaynananin yasina geldiginde sende sefascilar gibi yemek yapabileceksin eminim.

ah kaynanalar ah. ne kadar kıymetli oğullarınız var. alın kavonaza kapatın madem bizide sinir hastası yamayın:KK57: haklısın ama takma canım. hep böyleler çünkü. sen doğru tepki vermissin.

Benşm eşimde kayınvalidemlere gidince kıtlımtan çıkmış gibi herşeye saldırıyor. Yani evdede iştahlıdır ama orda hele de sevdiği biley varsa deliriyor. Allahtan kayınvalidem benim yemeklerime bayılıyor da oğlum iyice aç bişey oldun sen, yazık gül tencere tencere yapsa doyuramaz seni falan dior. Ama analarının eline alışkın oldukları için orda bi açılıyorlar:-D

Kayınvalidene ''Sizin yemeğinizi yiyen herkesin yemeğini yiyebilir merak etmeyin'' deyin ve gülümseyin.Eğer kızarsa ya da bozulursa bir kahkaha atarak ''Şaka yaptım canım ne var bunda'' deyin.Kendi söylediği her lafa sizde bir kulp takıp 'Ben de şaka yaptım canım,bu aralar iyice alıngan olmuşsun' deyin.Kendi silahıyla vurun onu.

yeni evlisin diye espri yapmışlardır ama yinede yerinde olsam kocama bi şaplak atar git şimdi annene yaptığım yemeklerin harika olduğunu söyle ceza olarak derdim :D

bide böyle şeyler için surat asma bence mümkün olduğu kadar alttan al. sonuçta ne kayınvalideler var yani bu hiçbişey değil onlar öyle dediyse sende gül geç onlarla önemli olan eşinin ne düşündüğü :)

aynenn şimdi hamileyim akşamları çok yorgun oluyorum eşim gitmek istediğinde yorgunum diyorum gitmiyorum,arıyo her akşam bize gelin ne zmn gelceksiniz eşime diyoki hala gelinde çörek yapıyım diyo eşimin vazgeçilmezi çörek biliyo kullanıyo onu :) benimki de bi değiğşik

hahahaaa..O ne öyle? Hansel ve Gratel'deki cadı gibi çörekle, kurabiyeyle mi kandırıyor.? Evi de sütlaçtan mı yoksa? :-)

Bir de, bu tarz bir konu daha okumuştum.. Gelinin evine yemeğe giden kayınvalide, yemekleri beğenmeyip mutfağa gidip kendine yumurta kırmıştı yanlış hatırlamıyorsam..! Sizinki en azından bu derece değilmiş.!

aman canım ya kayınvalideler hep aynı
biz ilk evlendiğimiz dönem her gün arayıp ne yediniz diye sorardı
artık 3.5 sene oldu baktı bende güzel yemekler yapıyorum tecrübe de kazandım gıkı çıkmıyor artık

Ben bütün bu yazdiklarindan bir kötülük görmüyorum. neticede yasli basli kadin tabiki senelerin verdigi tecrübeyle süper yemekler yapacak...tabiki oglusu annesinin elinin lezzetine alismis olacak. Tabiki daha gencsin ve yemek yapmasini kayinvaliden kadar bilmiyorsun cünkü tecrüben yok.
Neden kendinle kiyasliyorsun ? Neden zoruna gidiyor ?

benim eşim bayılır benim yemeklerime kusur aramaya. ama annesinin yemeklerine hiç sesi çıkmaz.
ben çalışıyorum diye eşim yemekleri annesiyle yer, ben de akşam işten gelince evde yalnız başıma yemek yerim. eşim çok toy evliliğin ne olduğunu bilmiyor. kayınvalidem istese diyebilir "sen git evinde eşinle ye" vs. aksine güzel yemekler yaparak çocuğunu elinde tutmak istiyor. eşim de anlamıyor işte.

Bi hikaye anlatayım.
Adamın eşi çok güzel yemek yaparmış ancak kocası her zaman annem gibi yemek yapamıyorsun diye yakınıp dururmuş.
Gel zaman git zaman kadın yemeğin dibini tutturmuş. Neyse adam gelmiş sofraya oturmuşlar yemek yerken kocası bugun annemmi yaptı yemeği ne güzel olmuş demiş. Meğerse oğlanın anası yemeği hep dibine tuttururmuş. Burdanda şu çıkıyor damak tadımız neye alışkınsa o güzel geliyor. Benim eşimin anneside hiç güzel yemek yapamaz renksiz tasız tuzsuz uydurmasyon ama gel gör annemin yemekleri de annemin yemekleri diye ölür benimkisi.

aman kızçeler sallayın gitsin. ne bu kv adam olur need bu kocalar. kendi keyfinize gore yapıp yeyin. onların canı isterse. eğer bir daha böyle yemeği beğenmeme gibi imada bulunrsa alın önünden tabağı kendiniz kaşıklayın. bir de ohhh deyin, ne güzel yapmışım elcağızlarıma sağlık deyin. ağlamak üzülmek yerine dalga geçin sizde. taktik değiştirin. geçen bende önünden tabağı aldım direkt çöpe döktüm. bunlarla baş edilmez. onları memnun edecem diye bir taraflarınızı yırtmayın vallahi de kıymet bilmiyorlar. eşşekler gibi çalışıyorum, hergün kahvaltımı akşam yemeğimi hazırlamadan evden çıkmıyorum. tatlımı, böreğimi, çöreğimi eksik etmiyorum. sonuç benden kötüsü yok. ben elimden gelenin en iyisini yapıyorum ama elalemin kılını bile kıpırdatmadıkları salak karıları çok kıymetli. daha geçen gün böyle bir laf etti. neymiş tam bir ev hanımıymış, neymiş güzel yemek yapıyormuş. dışarı yansıyan bu. içerisini ben biliyorum. kocasının önüne kahvaltı koymayıp, öğleye kadar yataktan çıkmıyor. çocuğuna her gün tost yediriyor. her gün uykusuz kalkıyorum, kahvaltıda krep, kaşık akıtması, patates kızarması vs. aklıma ne gelirse yapıyorum. çocuklarım eksik kalmasın diye. oklavayla açtığım çarşaf böreklerinden, muhacir böreklerine kadar her şeyi yapıyorum. arkadaş çevresi benim mükemmel bir kadın olduğumu düşünürken beyefendiyi memnun edemiyoruz. eee napcan çekecen... bakıyorum etrafta kimse mükemmel değil. zaten ben kusur aramam. kafaya da takmıyorum. anlatmak icap ettiğinde anlatıyorum. ama oturup böyle dedi diye üzülmüyorum. zamanım ona üzülecek kadar değersiz değil. önemli olan kendini memnun etmek. sizde kendinizi memnun edin.

erkekler anneleri çamurda pişirse anne yemeğinden başkasını sevemiyorlar. şakadır gülüp geçin

Back
X