• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızlar kayinvalidem kahvaltıya gelecek

Bahar64

🕊🕊
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
20 Nisan 2021
314
101
53
29
Merhaba kızlar 6 aylık kızım var sabahları doğru düzgün kahvaltı yapamıyorum bunu kayinnamda biliyor bildiği halde oğlunu aramış şu şu kahvaltıya gelcez geline diye ben eşimden öğreniyorum annem kahvaltıya gelcekmis dedi bende iyi kendi hazırlar dedim eşim de tmm dedi tamam hazırlar ama şu nerde bu nerde diye sürekli soruyor ve çok dağınık pis çalışıyor o gitti mı ben temizlik yapcam buna kızım müsade etmiyor uyudugunda yap diyeceksiniz ama memede uyuyo yanından kalkttim mi uyanıyor biz uyumaya gittik mi en fazla 1saat çıkamıyoruz gelenlere ayıp olmaz mi ben bunu güzel dille nasıl diyebilirim eşim evde yok çalışıyor bu arada

illa gelecekse akşam yemeğine gelmesinden iyi değil mi? Hazır patatesi airfryda kızartırsınız, yumurtaları suya koyup haşlamak da iş bile değil. Hazır peynir zeytini çıkar koy. Gelen de simit getirir zaten bitti gitti. Hiç kasmayın bence

Merhaba kızlar 6 aylık kızım var sabahları doğru düzgün kahvaltı yapamıyorum bunu kayinnamda biliyor bildiği halde oğlunu aramış şu şu kahvaltıya gelcez geline diye ben eşimden öğreniyorum annem kahvaltıya gelcekmis dedi bende iyi kendi hazırlar dedim eşim de tmm dedi tamam hazırlar ama şu nerde bu nerde diye sürekli soruyor ve çok dağınık pis çalışıyor o gitti mı ben temizlik yapcam buna kızım müsade etmiyor uyudugunda yap diyeceksiniz ama memede uyuyo yanından kalkttim mi uyanıyor biz uyumaya gittik mi en fazla 1saat çıkamıyoruz gelenlere ayıp olmaz mi ben bunu güzel dille nasıl diyebilirim eşim evde yok çalışıyor bu arada
Ay amaan bı garipsiniz valla. Memede uyuyor diye birşey yok emzik verin bari. Sağlıklı da değil o zaten. İki ağlar alışır. Başka destek verin çocuğa uyku arkadaşı ya da ninni vs. Gelsinler kahvaltıya işte bebeği verin kayinvalideye siz hazırlayın. Hem iki insan görürsünüz. Uyutmaya da tam uykusu gelince gidin o zaman çabuk uyur. Uzun sürerse de ayıp olmaz. Ama bebek öldü diye de bu kadar hayattan soyutlamayin kendinizi. Ha şu var davet edilmedikçe size geliyorum şunları da davet edicem demesi çok çok saçma
Bundan şikayet etseniz anlarim. Ama diğer türlü şikayetleriniz çok yersiz. Kahvaltı yapamıyor olmanız da garip. Yapın yani bir çay bir yumurta koyamıyor olamazsınız. Bebek de ek gıdaya geçme evresinde zaten o da yiyecek sonuçta. Bu bebek etrafında pervane ennelik hiç sağlıklı değil. Günün sonunda en çok size zararı olur

Çocuğun var diye dünyan yıkılmadı ya, yabancı da değil kayınvaliden beraber hazırlayabilirsiniz neden bu kadar dert ettiniz.

Neden kimse kayinvalidenin kendi evi olmayan bir yere misafir davet ettigini, bunu ev sahibi kadina bile haber vermedigini garipsememis? Biri benim evime insanlari toplayip gelmek istiyorsa ve beni arayip izin almamissa o kapi ona acilmaz.
Garipsenmez çünkü Türkiye’de örneği çok. İlk defa duymuyoruz. Yaşanmaması gereken ama sık yaşanan bir durum. Kayınvalideye gömmek konu sahibinin işine yaramayacağı için çözümcül öneriler sunmaya çalışmış arkadaşlar.

Kayınvalidenizin sizi değil de eşinizi araması ve elalemi de getiriyorum demesi doğru bi davranış değil, bu konuda haklısınız. Bebekli bi insan olarak bende ani misafirlikleri kabul edemiyorum çünkü evim herzaman derli toplu olmuyor. Olumlu yönünden bakarsanız bebeği kayınvalideye paslayıp kahvaltı hazırlamak (bebek bakımı dışında başka bir şeyle uğraşmak) ve sohbet muhabbet ortamının olması size iyi gelecektir.

Dert edecek konu başka aslında. Abartmıyorum 7 aylık oğlum ömrümü yedi saçlarım bir kereden beyazladı. Öyle kolik bir bebek. Ama birileri inan nefes oluyor. Kaynananızı arayın çocuk bırakmıyor gelince pastaneden birşeyler alsın. Sizde çayı koyun. Onlar gelince de çocuktan birşey yapamıyorum k.bakmayın haberimde yoktu dersiniz. Çocuğu birilerine verip kahvaltıyı siz hazırlayın hem dinlenmiş olursunuz. 😀 benim kolik olduğu için gelenlere hemen veriyorum çayınızı kahvenizi ben yaparım benden uzak tutmanız kafi diyorum. Hem nefes alıyorum hem kahvemi içiyorum hemde gelenler çabucak gidiyor 😅

Kayınvalidenin geline haber bile vermeden gelinin evine misafir çağırmasını herkes ne kadar normal karşılamış 😅 Sevgili konu sahibi sınır koyman lazım. Bence bu sefer evine kabul etme ki bi daha senden habersiz böyle bisey yapamasın. 'aman ne olcak altı üstü kahvalti' diyenlere bakma sen. Burda mevzu kahvaltı değil, sınır koymazsan bugün kahvaltı yarın akşam yemeği olur. Asiri saygısızca bi hareket Kayınvalidenin yaptığı.

Mesele kahvalti da değil sizi degil de esinizi arayip emrivaki yapmasi. 5 yasinda ve 1 yasinda iki cocugu olan biri olarak cok iyi anliyorum eni konu kahvalti hazirlamadigim ekmek arası zeytin peynirle gecistirdigim cok günler oldu hala oluyor.Pacanda aglayan bir bebekle aman aglarsa aglasin hazırlayayım diyemiyorsun cünkü.Hele ki ekran vermiyorsanız eski zaman kafasi olan insanlar bunu ekstra anlamaz ac tv yi o baksin sen işini yap derler cünkü anlamazlar.Kayinvalidenizden gelirken simit bırek tarzi bir seyler almasini isteyin yanina salatalık domates kesip koyun misafirlere mahcup olmamak adına ama bu konuda kesinlikle sınır koyun bugün kahvaltiya cagiran yarin aksam yemeğine bes cayına da cagırır önünü almazsanız devamı gelir

kayınvalideni arayıp anne evime misafir çağırıyorsan x e değil bana söyle arayıp. sonuçta evde olan o değil, ağırlayacak olan da o değil benim demediğin sürece daha çoook benzer stresler yaşarsın. sonra da gelirken çay poğaça börek vs alır mısın diye siparişini de ver.

Misafirin misafiri olmaz buna bozulurdum belli etmezdim daha sonra uygun bir dille söylerdim yada tüm arkadaşlarımı toplar kayınvalideme kahvaltıya giderdim bazen söylemek değil uygulamalı anlatmak gerekiyor.Onun dışında kendi gelse torunu yada benim için cekinmem gelebilir ev halimi değil bizi görmeye

Back
X