kızlar kayınvalidem neden adil değil?

Yani bu sizden kaynaklaniuor. Bende elti gibiyim mesela. Herkes benimle konusurken haddini bilecek. O konudak tek teget geCtigim kendi annem babamdir benimle istedikleri gibi konusmalarina izin veririm. Onlarda zaten her daim saygilidir saolsun. Ama boyle elti gorumce kaynana kayibpeder amca dayi onlar haddini bilecek bende saygili davraniyorum onlarda davransin.siz bastan ezdirmissinz kendinizi bence.
yani bu ayrımcılığı gördükçe hiç gidesim gelmiyor. yüzlerini bile görmek istemiyorum ayda 1 kere giderim yada gitmem sanki bn hep yanındaymışımda eltimle daha az görüşüyomuş gibi devranıyo ağzının içine bakıyo yaranmak için altlı üstlü oturuyorlar bn ayrı yerdeyim. biraz da paralılar onunda etkisi var tabi😃 sırtını dönemez yemi kesilir

Cadi kaynana diyebilen birine kim cevap verebilsin? Sizde uslubunuzu koruyup cevap verin susmayin. O zaman bir nebze susuyorlar çünkü

Karsisindaki insanla alakali bir durum. Herkesin nabzina gore davraniyordur kvniz.

İnsan ilişkileri dans etmek gibi.
Dengeli ve karşılıklıdır.
O senkron bozulunca sorunlar ortaya çıkıyor.
Kimin gücü kime yeterse durumu söz konusu.
Eltinin gücü kayınvalidene, kayınvalidenin gücü sana yetiyor.
Bir eltin gibi olma ama kayınvalidenin sana yaptığı kadar kendisine yap.
Herkes yerini bilsin.
Denge güzeldir.
Denge şarttır.

Tek sebebini söylüyorum sakin aklından çıkarma bunu.Sebep kaynin karısını koruyup ezdirmiyor laf söyletmiyor.Senin eşin bu koruma ve arkanda durma konusunda basari değil malesef
öyle gerçekten çekingen davranır oda karışmaz .kaynımda sivri dilli eltimde resmen ağızlarının içine düşüyo biz yokmusuz gibi

bayağı sessizdim eşimle aramı çok açardı.niye söyluyosun diye yüzleşmezdim bile eltim ne yapsa yapsn oğluna da söylemez araları açılmasın diye . acemiliğini bnde attı olan cicim aylarıma oldu 😏

Sorun yada önemli olan sadece senin yada eltinin tavri degil. Diger ogluna neden söylemiyor biliyonmu? Sadece aralari açilmasin diye degil, muhtemelen o oglu anneci degildir. Yani yeri geldimi annesine gayet tepksisini koyabilir. Yani daha çok "benim oglum ile aram açilmasin" diye ne geline satasabiliyor, ne ogluna bisey anlatir.

Sizdeki sorun hali ile sadece senin tavrin degil, esinin tavrida. Yani aranizin o ilk zamanlarda açilmasi esininde suçuydu. Esini dinlemenin yerine, annesinin lafina göre hareket ediyordu.

Kızlar merhaba, yıllardır buraya üyeyim ilk defa bi konu açıp içimi dökmek istedim. fikir ve görüşleriniz benim için önemli çok dışa dönük bi insan değilim herkesle her şeyimi paylşamıyorum. Kayınvalıdemle aram çok iyidir zor günler elbet geçirdik evililiğimin ilk yılları çok kıskançlıkları oldu herşeyime karışırdı müdahale ederdi. ilk gelinim bu arada. 2 senedir bi eltim var sık sık görüşmesekte k.valıdemde karsışasıyoruz aramız kötü değil ama iyi de değiliz . sormak istediğim şey k.valıdem eltimden çok cekınıyo lafını sözünü cımbızla seçiyo bişeyi yanlış anlıcak diye .bana sıra gelince her şeyi çatır çatır ortaya döken insan nasıl olurda böyle oluyo hayret ediyorum en ufak bi hatamda bni eşime söyleyen biriydi. eştim bigün bnm yanımda cadı kaynana sende hiç bişey begenmıyosun dedi şok oldum açıp ağzını bakıcaktm dili ordamı diye yüzü kızardı hiç bişey demedi .bn olsam varya Allah herkesin diline düşmüştüm . dün akşam ordaydık mesele eltim mısır patlattı bütün evi yanık kokusu sardı yahu ağzını açık tek laf etmedi ben yumurta kırsam başımda bekleyen insandı kendisi. yani bnde eksik olan şey ne inanın çok merak ediyorum keşke kendini bnm zamnımdada törpüleseydi aklıma geldikçe sınır küpü ölüyorum. düşüncelerinizi paylaşırsanz çok memnun olurum kızlar
Bu olay sizinle ilgili. Eltiniz taviz vermiyor siz taviz vermişsiniz.
mesafe en iyisidir herzaman

Şey geldi aklıma hangi aşk adil ki? Ah canim hangi kayınvalide adil ki?

bu duruma bozulmakta haklısınız. Ne yazık ki gelin ayıran, evlat ayıran, torun ayıran o kadar çok ki. Hak edene hak ettiği gibi davranın lütfen. Kırılır gücenir diye boynumuzu büktükçe daha çok eziliriz

kendini ikinci gelinde törpülemedi emin olun. edepsize catmis. deli deli gorunce sopasini saklar diye bir laf var bilir misiniz? size gucu yetiyormus. buna yetmiyor. ve bu ayrimcilik degil emin ol. firsati olsa o geline de size davrandigi gibi davranir kumasi o cunku. ama ortam bulamiyor. kaynindan cekinme ihtimali de cok fazla.

delı delıyı gorunce sopasını saklarmıs da ondan :)
laf yıyecegınıze laf eden olun sızde ?

kendini ikinci gelinde törpülemedi emin olun. edepsize catmis. deli deli gorunce sopasini saklar diye bir laf var bilir misiniz? size gucu yetiyormus. buna yetmiyor. ve bu ayrimcilik degil emin ol. firsati olsa o geline de size davrandigi gibi davranir kumasi o cunku. ama ortam bulamiyor. kaynindan cekinme ihtimali de cok fazla.
evet haklısınz bana olan tavırlarını biraz da ben belirledim. çekingen ve özgüvensiz gördü beni bastırdıkça bastırdı. eltim bişeyi bilmesede bunu asla çaktırmaz asla her şeyin en iyisini biliyormuş gibi davranır karşısındakini de buna inandırır.

Kızlar merhaba, yıllardır buraya üyeyim ilk defa bi konu açıp içimi dökmek istedim. fikir ve görüşleriniz benim için önemli çok dışa dönük bi insan değilim herkesle her şeyimi paylşamıyorum. Kayınvalıdemle aram çok iyidir zor günler elbet geçirdik evililiğimin ilk yılları çok kıskançlıkları oldu herşeyime karışırdı müdahale ederdi. ilk gelinim bu arada. 2 senedir bi eltim var sık sık görüşmesekte k.valıdemde karsışasıyoruz aramız kötü değil ama iyi de değiliz . sormak istediğim şey k.valıdem eltimden çok cekınıyo lafını sözünü cımbızla seçiyo bişeyi yanlış anlıcak diye .bana sıra gelince her şeyi çatır çatır ortaya döken insan nasıl olurda böyle oluyo hayret ediyorum en ufak bi hatamda bni eşime söyleyen biriydi. eştim bigün bnm yanımda cadı kaynana sende hiç bişey begenmıyosun dedi şok oldum açıp ağzını bakıcaktm dili ordamı diye yüzü kızardı hiç bişey demedi .bn olsam varya Allah herkesin diline düşmüştüm . dün akşam ordaydık mesele eltim mısır patlattı bütün evi yanık kokusu sardı yahu ağzını açık tek laf etmedi ben yumurta kırsam başımda bekleyen insandı kendisi. yani bnde eksik olan şey ne inanın çok merak ediyorum keşke kendini bnm zamnımdada törpüleseydi aklıma geldikçe sınır küpü ölüyorum. düşüncelerinizi paylaşırsanz çok memnun olurum kızlar
Ben olsam kayinvalideme sorardım. Neden ona laf demiyorsun benim suçum neydi? Bu ilk gelinlerin hakkını nasıl odiyecekler. Bende ilk gelinim eşimin hasta olduğunu çook sonra öğrendim. İyi niyetli olunca eziyorlar

Çok haklısınız yaranmak için illa kötümü olmak lazım inanlara anlamadım ki en iyisi sende umursama seni saf bulmuş diğerine diş geçirememiş anlaşılan o ki uzak dur ne kadar durabilirsen aile olunca illaki bi araya geliniyor ama mesafe koymak en güzeli

sorunuzun cevabini yine siz vermişsiniz aslinda. neden adil degil cunku eltiniz lafini asla esirgemeyen "acaba kotu gelin olur muyum, arkamdan bir sey derler mi" diye korkulari olmayan biri bence. pat pat her seyi soyledigi icin cekinilen gelin modunda. ne yazik ki nerde masum, aman saygisizlik yapmayayim dusuncesinde olan gelin varsa hep o eziliyor. benim k.valide gibi ayni

Ben de ilk gelinim, kayınvalideler ilk gelinlerde tecrübe kazanıyorlar, diğer geline ona göre davranıyorlar 😁. Bizde de kayınvalidem bana her şeyi söyler, diğer geline ses çıkarmaz. Ama bizdeki durum farklı. Görümcem benle yaşıt, benden 1 yıl önce evlenmiş. Ben evlendim, beni hemen onun yerine koydular. Yani çok şükür diyeyim beni kızları gibi benimsediler. Ben de kayınvalidem gibiyim, gördüğüm her şeyi yüzlerine direkt söylerim. O yüzden ilişkimiz böyle. Dürüstüz birbirimize. Eltime bir şey diyemezler ama içten içe onu hiç sevmezler. Arkasından konuşurlar. Benim arkamdan konuştuklarını duymadım hiç.
bence dişlerini geciremediklerine iyi davraniyorlar. hatta konusurken usluplarina cok dikkat ediyorlar. ilk veya 2. olma ile ilgili bir durum degil. mesela ben 2. gelinim. eltim 10 yillik evli. ailede herkes ama ozellikle k.valide cok cekinir ondan. aman bisey der diye. konusurken afedersiniz bi yerlerini yalamadigi kalir. ovgu ustune ovgu hatta. elti tarafindan yanlis anlasilmaktan ödü patlar. cunku elti konusurken lafini cekmez pat pat soyler, k.pederle cekinmeden tartisan biri. ilk 6-7 yil bunlarla hic gorusmemis, sadece el opmeye gelmisler. bir de bunlarin cocugu olunca k.valideler gitmisler ziyarete. hic cekinmez, evden kovar, gorumcelerin cocuklarini azarlar, evime zarar vermeyin diye.. k.valide kaynanalik egosunu onda tatmin edemedigi icin sanki ben onun ilk tecrubesiymisim gibi bende egosunu tatmin etmeye calisiyor. Laf batirmalar , sinir oldugum bir konu varsa ozellikle onun ustune gitmeler. (benim onun gibi olmadigimi cok iyi biliyor, buyukler aman kalplerini kirmayayaim diye hareket ettim hep ama cok pismanim)zamansiz pat diye gelmeler surekli cagirmacalar vs. benim yuzum yumasak en onemlisi eşim ayip olur mantiginda oldugu icin onlarin kuklası gibiyiz. bana saygisi cok daha az eltiden. eltinin de arkasindan konusmadigini birakmaz. "delidir ne yapsa yeridir" der. esime ragmen esimle kavga ede ede mesafemi koydum ben de artik.

O kendini torpulememiski ondan önce penceleri çıkaran biri var karşısında sen susmussun cekinmissin eltin aksine senin tersine olduğu için ona yapamıyor hepsi bu

Back
X