kızlar kayınvalidem neden adil değil?

bence dişlerini geciremediklerine iyi davraniyorlar. hatta konusurken usluplarina cok dikkat ediyorlar. ilk veya 2. olma ile ilgili bir durum degil. mesela ben 2. gelinim. eltim 10 yillik evli. ailede herkes ama ozellikle k.valide cok cekinir ondan. aman bisey der diye. konusurken afedersiniz bi yerlerini yalamadigi kalir. ovgu ustune ovgu hatta. elti tarafindan yanlis anlasilmaktan ödü patlar. cunku elti konusurken lafini cekmez pat pat soyler, k.pederle cekinmeden tartisan biri. ilk 6-7 yil bunlarla hic gorusmemis, sadece el opmeye gelmisler. bir de bunlarin cocugu olunca k.valideler gitmisler ziyarete. hic cekinmez, evden kovar, gorumcelerin cocuklarini azarlar, evime zarar vermeyin diye.. k.valide kaynanalik egosunu onda tatmin edemedigi icin sanki ben onun ilk tecrubesiymisim gibi bende egosunu tatmin etmeye calisiyor. Laf batirmalar , sinir oldugum bir konu varsa ozellikle onun ustune gitmeler. (benim onun gibi olmadigimi cok iyi biliyor, buyukler aman kalplerini kirmayayaim diye hareket ettim hep ama cok pismanim)zamansiz pat diye gelmeler surekli cagirmacalar vs. benim yuzum yumasak en onemlisi eşim ayip olur mantiginda oldugu icin onlarin kuklası gibiyiz. bana saygisi cok daha az eltiden. eltinin de arkasindan konusmadigini birakmaz. "delidir ne yapsa yeridir" der. esime ragmen esimle kavga ede ede mesafemi koydum ben de artik.
İşte her insan farklı. Kimisi diş geçirmek için sessiz olan gelinin üstüne oynuyor. Bizde durum farklı, biz kayınvalidemle karşılıklı her şeyi konuşur, tartışırız. İkimiz de içimizdekileri söyleriz. Gerekirse özür dileriz. Siz sesinizi çıkarmıyorsunuz sanırım. Ben öyle değilim. Yanlış gördüğümü yüzlerine açık açık söylerim.

İşte her insan farklı. Kimisi diş geçirmek için sessiz olan gelinin üstüne oynuyor. Bizde durum farklı, biz kayınvalidemle karşılıklı her şeyi konuşur, tartışırız. İkimiz de içimizdekileri söyleriz. Gerekirse özür dileriz. Siz sesinizi çıkarmıyorsunuz sanırım. Ben öyle değilim. Yanlış gördüğümü yüzlerine açık açık söylerim.
k.v beni umursamiyor o yuzden ben degil, esime soylettiriyorum artik. daha dogrusu yeni soylettirdim. 1 haftadir benimle konusmuyor halbuki ona kendi hatalarini soyledi esim ve benim bozuldugumu rahatsiz oldugumu da. iyi ki konüsmuyor, firsat bu fursat mesafe koyarim ben de dedim kendimce:)

Back