Kızlar lütfen bakın özellikle sağlık çalışanları

Kime sorsan zaten Mart’tan beri evden çıkmıyor, alış verişini online yapıyor ... bla bla bla 😏

Bilen yazsın diyorsunuz da cami hoparlöründen bile bas bas bağırıyorlar ev toplantıları yasak diye...

Ne desek boş kendinizi bir kaç gün takip edin. Duruma göre test yaptırırsınız.
Zaten avm, market ve alışveriş de yine tedbir alınıyor. Bence en kötüsü ev ortamına girmek. Dışarı çıkmamanin ne anlamı var. Ev ortamına girip maskesiz durup sigara içtikten sonra.

Zaten avm, market ve alışveriş de yine tedbir alınıyor. Bence en kötüsü ev ortamına girmek. Dışarı çıkmamanin ne anlamı var. Ev ortamına girip maskesiz durup sigara içtikten sonra.
Evet aynen öyle en azından dışarı da maske takıyoruz çoğu yer ateş ölçüyor. Ev daha riskli arkadaşta ve ailesinde sorun yok kimse gelmicek diye gittik ama maalesef daha yeni karantinadan çıkan 5 kişi vardı

Evet arkadaşımın bir kere çağırmadan önce söylemesi lazımdı. Kimsenin kimseyi riske atmaya hakkı yok. Kendisi daha önce corona oldukları belli değilken evlerine gitmiş. Coronalarmış o zaman.Onlar corona çıkınca kendi de test yaptırmış negatif çıkmış. Birşey olmaz diyor. Ama karantina biter bitmez insan içine karışmak mı gerekiyor. Sinirimden uyuyamadım panik oldum. Karantina bitince test de yapılmamış negatife dönmüşler mi belli değil. Kız öksürüp duruyordu. Malum kış kapalı ortam. Siz sağlıkçı mısınız? Bulaş riski olmadığına emin misiniz yanş
Who nun son acıklaması 10 gün sonra bulaşıcılık kalmaz yönünde. Ama tabi karantina sürecinde tedavi ferceklesmez 10 20gün gecer virus hala aktif olursa bulaşabilir. O kişiler şifa bulmuş iyi ise test yapılıp negatif cokmışsa Bulaşmaz.

Arkadasınız ısrarcı oldugu için o tabiri kullandım. Israr edip cagırmak kabul edilemez bence

Evet onlara da yapmamışlar test gayet iyi gibilerdi gezmeye kadar geldiklerine göre ama kız öksürdü bir kere. Siz 10 gün sonra test yaptırdınız mı peki? Bir de öksürük devam etti eklem ağrıları falan
İlk 3 gün karşı taraf hastalığı ilk yakalandıkları günler daha yoğun bulaşma riski oluyor onu dedim

Evet bulasma riski var abim 13.gununde yengeme bulastirdi.karantina biter bitmez niye gelmisler ki 10 sanki cok onemli bisey dogumgunu
Abin 13. Günde karısına bulaştırmamıştır onu daha öncesinden bulaşmıştır karısında o zamanda belirtileri çıkmıştır. Kuluçka süresi var. Lütfen yanlış yönlendirme yapmayalım. Bugün görüştüm kovidli biriyle yarın bende de hemen belirti çıkacak diye bişiy yok.bir süre geçmesi gerekiyor bir haftaya yakın.

Neden gidiyorsunuz ya?
Hayır demek bu kadar mı zor
Gelmiyorum bitti gitti
Israr niye bu kadar?
İşte böyle bulaşıyor insanlara
Hiçde gitmem banane ya doğum günüymüş bilmem neymiş
İnşş birşey olmaz
İnsanlar böyle dikkatsiz işte
Karantina süresi bitmiş
Kaç gün kalmışlar evde belli değil
Koşa koşa gelmişler
Evde oturmak zor geldi millete

Gitmemelisiniz. Bakın açık havada bile korkuyoruz,siz eve ,kalabalığa giriyorsunuz cesaretinize hayran kaldım. Bir şey olmaz denemez,belki hala pozitifler test yapılmamış ki. Ayrıca o insanlara da ağız dolusu söylenmek istiyorum bu şuursuzluk nedir? Otursunlar evlerinde,çok mu bunaldılar açık havaya çıksınlar ki ben karantina döneminde de evde oturduklarını sanmıyorum,koştur koştur doğumgününe gelmek nedir? Akıllanmiyorlarda,hastalanmışsın işte,bir daha hasta olmamak için dikkat et bari,o da yok.
İşte sırf böyle insanların yüzünden,sağlıkçılar evine,çocuklarımız okuluna gidemiyor.
Aynen ya ne biçim insanlar
10 gün oturmak zor geliyor
Umursamıyorlar işte ölürse ölsün insanlar umurlarında mı
Sağlıkçıyı düşünen kim
Gezme derdinde hepsi
Salaklar ya
Gerçekten ben ev sahibinin yerinde olsam kabul etmem valla
Kim kırılıyorsa kırılsın
Benim çevrem bilinçli çıktı Allahtan
Komşu falan hiç gelmiyor bu süreçte
Ailem yaşlı
Kimseyi eve sokmam
Millet gezicek eğlenicek diye ben niye feda edeyim sevdiklerimi

Who nun son acıklaması 10 gün sonra bulaşıcılık kalmaz yönünde. Ama tabi karantina sürecinde tedavi ferceklesmez 10 20gün gecer virus hala aktif olursa bulaşabilir. O kişiler şifa bulmuş iyi ise test yapılıp negatif cokmışsa Bulaşmaz.

Arkadasınız ısrarcı oldugu için o tabiri kullandım. Israr edip cagırmak kabul edilemez bence
10 gün 14 gün mü ne karantina da kalmışlar ama karantina bitince test yapmıyor devlet hastanesi. Özeller yapıyormuş sadece 5 kişi de dünya parası yaptırmamışlar. Whoyu ben de takip ediyorum ama o paylaşımını görmedim. Karantina sürecinde ilaç kullanmışlar

Aynen ya ne biçim insanlar
10 gün oturmak zor geliyor
Umursamıyorlar işte ölürse ölsün insanlar umurlarında mı
Sağlıkçıyı düşünen kim
Gezme derdinde hepsi
Salaklar ya
Gerçekten ben ev sahibinin yerinde olsam kabul etmem valla
Kim kırılıyorsa kırılsın
Benim çevrem bilinçli çıktı Allahtan
Komşu falan hiç gelmiyor bu süreçte
Ailem yaşlı
Kimseyi eve sokmam
Millet gezicek eğlenicek diye ben niye feda edeyim sevdiklerimi
Evet aynen öyle ben de ev sahibi olsam kabul etmem ya da tam tersi karantinadan yeni çıktıysam da gitmem kimseyi riske atamam

Karantinaları bitmiş test yapılmamış sanırım hepsi iyiydi ama büyük kızları bana yakın oturdu ve 1 kere öksürdü yaklaşık 3 saat durduk
gidilir mi arkadaşım ?
Bu sorunun sağlık çalışanı olma ile ne ilgisi var ?
Covid olmasa da ailede gitmemeniz gerekirdi.
Boşuna mı sokağa çıkma yasakları var , boşuna mı herşey
İnsanlar böyle bilinçsiz davrandıkça bitmeyecek bu illet
Kıramadım ne demek
Davet etmeleri zaten mantıksız sizinde gelemem virüs var demeniz gerekirdi.
Bu sadece sizin sorununuz değil toplum sağlığından da sorunlusunuz.

Neden gidiyorsunuz ya?
Hayır demek bu kadar mı zor
Gelmiyorum bitti gitti
Israr niye bu kadar?
İşte böyle bulaşıyor insanlara
Hiçde gitmem banane ya doğum günüymüş bilmem neymiş
İnşş birşey olmaz
İnsanlar böyle dikkatsiz işte
Karantina süresi bitmiş
Kaç gün kalmışlar evde belli değil
Koşa koşa gelmişler
Evde oturmak zor geldi millete
Aynen çok haklısınız başkalarının geleceğini bile söylese gitmezdim birde virüslü bunlar yani o gün bitmiş karantina günleri

gidilir mi arkadaşım ?
Bu sorunun sağlık çalışanı olma ile ne ilgisi var ?
Covid olmasa da ailede gitmemeniz gerekirdi.
Boşuna mı sokağa çıkma yasakları var , boşuna mı herşey
İnsanlar böyle bilinçsiz davrandıkça bitmeyecek bu illet
Kıramadım ne demek
Davet etmeleri zaten mantıksız sizinde gelemem virüs var demeniz gerekirdi.
Bu sadece sizin sorununuz değil toplum sağlığından da sorunlusunuz.
Ben zaten aylardır çıkmıyorum evden market dışında. Sağlık çalışanları özellikle cevap verirse sevinirim demek istemiştim.

Abin 13. Günde karısına bulaştırmamıştır onu daha öncesinden bulaşmıştır karısında o zamanda belirtileri çıkmıştır. Kuluçka süresi var. Lütfen yanlış yönlendirme yapmayalım. Bugün görüştüm kovidli biriyle yarın bende de hemen belirti çıkacak diye bişiy yok.bir süre geçmesi gerekiyor bir haftaya yakın.
Karantina bitince bulaşma riski daha mı düşüktür yani

Ben zaten aylardır çıkmıyorum evden market dışında. Sağlık çalışanları özellikle cevap verirse sevinirim demek istemiştim.
Eksik yazmışım şöyle sordum daha çok karantina süresi bitip dışarı çıkınca bulaştırma riskini. Sağlık çalışanları bizden iyi bilir diye.

Bazen bitmemiş olabiliyor. İş arkadaşım olmuştu test vermeye gelmişti oturduk sohbet ettik. Wp den ikinci testi de pozitif çıkınca bende öyle paniklemiştim.benim bağışıklık kuvvetli sanırım. Arkadaş başını omzuma koyup şarkı söylemişti öğrendim ki oda pozitif yine bulaşmadı. Korkmayın herşey kısmet

Limonlu zencefil çayı iç doğal antibiyotik faydası oluyormuş

Back
X