• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızlar lütfen bana dua edin iyi değilim

Farkında mısın takılmış plak gibi aynı şeyleri yazıp duruyorsun.
Evlenmek istemişsin ve evlenmişsin ailene rağmen, çocuk istemişsin ve yapmışsın kimse seni zorlamamış bunlar için ama pişmansın. Yani dediklerini yapsan bu sefer de belki geç anne oldum keşke iki sene daha erken evlensem diye konu açıp hayıflanacaktın.
Sabit fikirlisin takılmışsın iki seneye gidiyorsun.
Hani yirminde evlensen on sene ciddi bir zaman hak vereceğim ama iki sene sonra evlensen bu sefer başka şeye takacaktın eminim
İki sene nedir gerçekten insan ömründe. Ha 27 ha 30 nedir yani.
Hayatta ne garanti üstelik? Bu sefer hiç evleneyebilirdin yada evlenirdin ama çocuğun olamazdı belki hepsi olurdu ama kayınvaliden senle oturmak isterdi ona daralırdın belki engelli bir çocuğun olurdu bu sefer geç evlendim ondan mı oldu diye hayıflanırdın belki... Yani iyi ihtimal de çok belki ama kötü ihtimal de çok. Bu hayatını arayacağın bir hayatın da olabilirdi.
Sizin derdiniz sabahtan akşama bir çorba kaynatmadan oturunca sıkıntıdan kendinize dert aramanız bence.
Haklısın :( ben gerçekten hastayım takıntılıyım eşim dün evi süpürdü çamaşır yıkadı falan kötü olsa bınları yapmaz ben ona ne hıssetiysem söyledim düşüncelerimi oda ne farkederdi oyle olsaydı dedi bilmıyorum ama dedikleriniz doğru ama kafamdan atamıyorum bu sağlıksız düşünceleri cok tatlı bir kızım var akıllı Allah hayırlı evlat etsin inşAllah eşim e bir basit sofra kursam ve cay tamam yeterli oluyor onun ıcın ahım şahım yemek bellemez ne varsa yer eksik yanlarında var tabi cok zor zamanlardan gectı k ama annemi özlüyorum sanırım evet kimse zorlamadı beni sadece daha önce görüşmelerim olmuştu ve eşimi onlarla karşılaştırınca bana iyi bir eş olacagını düşündüm ve evlenmek istedim yaşım geçmeden çocuk istedim 28 de kızım doğdu 29 um su An birde benden bit yaş büyük ablam var oda evlenmek istiyor ama onla olmayı özlüyorum hayal kuruyorum onla olsaydım annemle vs yaşasaydık falan dıye oda 30 şimdi bulamadı düzgün birini ama işin askı cok ta evlenmek istemıyor bekarlık rahat Çünkü onla olmayı yaşamaya hayal EDIYORUM falan ne bilim

Haklısın :KK43: ben gerçekten hastayım takıntılıyım eşim dün evi süpürdü çamaşır yıkadı falan kötü olsa bınları yapmaz ben ona ne hıssetiysem söyledim düşüncelerimi oda ne farkederdi oyle olsaydı dedi bilmıyorum ama dedikleriniz doğru ama kafamdan atamıyorum bu sağlıksız düşünceleri cok tatlı bir kızım var akıllı Allah hayırlı evlat etsin inşAllah eşim e bir basit sofra kursam ve cay tamam yeterli oluyor onun ıcın ahım şahım yemek bellemez ne varsa yer eksik yanlarında var tabi cok zor zamanlardan gectı k ama annemi özlüyorum sanırım evet kimse zorlamadı beni sadece daha önce görüşmelerim olmuştu ve eşimi onlarla karşılaştırınca bana iyi bir eş olacagını düşündüm ve evlenmek istedim yaşım geçmeden çocuk istedim 28 de kızım doğdu 29 um su An birde benden bit yaş büyük ablam var oda evlenmek istiyor ama onla olmayı özlüyorum hayal kuruyorum onla olsaydım annemle vs yaşasaydık falan dıye oda 30 şimdi bulamadı düzgün birini ama işin askı cok ta evlenmek istemıyor bekarlık rahat Çünkü onla olmayı yaşamaya hayal EDIYORUM falan ne bilim

Benim babam ben ufakken vefat etti ve ben tek çocuğum. Evlenip başka şehre taşındık.Tahmin edersin ki anneye düşkünlükse emin ol ben de düşkünüm. Ama ben bir yuva kurmuşsam anne diye ağlamaya hakkım yok çıktığım yolun hakkını vermeliyim. Ki eşim annem annem diye ağlasa iki senenin hesabını yapsa inanılmaz kırılırım. Buna da hakkım yok.
Ama kendi kararınla evlenmiş ve bir çocuk dünyaya getirmişsen annem annem diye ağlamaya hakkın yok. Sen koca kadın anne diyorsun ama peki kızın için ne yapıyorsun? Yansıtmıyorum deme çünkü şu ruh halin o eve de o çocuğa da yansıyor bu mutsuzluğa çocuğu mahkum etmeye hakkın yok.
Ki yemek yapmaya mecbursun çoçuğun var senin. Bu çocuğun gelecekte sağlıklı bir insan olması için şimdi besleyici yemekler yemesi lazım annem olarak kendi annenden önce bunu düşünmelisin.
Sen de bir anneyken annem diye şımarıklık yapmaya hakkın yok kendine gel

Bende 21 de evlendim hemende hamile kaldım eşim iyi çok şükür ama insan bekarlıği özlüyor sorumluluk çok çünkü bekarken kafan rahatti hiçbir sıkıntı yoktu şimdi de çok şükür çok büyük yok ama yeni evliyim bizimde anlasamadigimiz noktalar oluyor eşimle dik kafaliyim ben açıkçası oda hep altta birşeyler arayan tiplerden öyle yani ama burada herkes zamanla geçiyor alisiyorsun diyorlar bakalım hayırlısı

Bence tembellikten. İş güç yapın, kendinize bir aktivite bulun ya da çalışın. Emin olun daha mutlu olacaksınız.

Sağolun cok . 27 den iki ay almıştım cok erken gelıyor ya bıkac yıl sonra olsaydı bari diyorum :KK43: niye bilmıyorum takıldım boylenkafam dolu. Eşimle Harika degılız ama kötü biri de degıl dün canım sıkkın diye evi süpürdü çamaşır yıkadı normalde yapmaz bazen oyle yapıyor nenbilim yaşa takıldım acayıp unutmak istiyorum 28 de de anne oldum işte
Ne kadar güzel :) geçicek emin ol. Psikolojik sorunlar yaşayan biri olarak benimde çok taktığım durumlar oluyo. O takıntılarım üzerine sürekli farklı varsayımlar ekliyorum felan. Sonra korkmaya bunalmaya başlıyorum. Silkinmek zaman alıyo ama bitiyo kendine güçlü olduğuna inan :) ben 22 yaşında evlendim mesela, şuan 27 olcam. Ailevi çok problem yaşadım evlenene kadar, evlendikten sonra gerçekten yaşadığımı anladım. Çok şükür bugünümüze, sen hayırlısını dile sadece :)

Ne kadar güzel :) geçicek emin ol. Psikolojik sorunlar yaşayan biri olarak benimde çok taktığım durumlar oluyo. O takıntılarım üzerine sürekli farklı varsayımlar ekliyorum felan. Sonra korkmaya bunalmaya başlıyorum. Silkinmek zaman alıyo ama bitiyo kendine güçlü olduğuna inan :) ben 22 yaşında evlendim mesela, şuan 27 olcam. Ailevi çok problem yaşadım evlenene kadar, evlendikten sonra gerçekten yaşadığımı anladım. Çok şükür bugünümüze, sen hayırlısını dile sadece :)
Benım de ailevi problemler oluyordu hala da olur ama bilmıyorum taktım gıdıyor otuzlu yaşlarfab sonra evlenseydim diye pişman oluyorum 27 evlenıp 28 de anne olmak erken gelıyor işte :( annemle yasaydım bıraz daha :(

Aslında çalışmamak degıl bilmıyorum çalışırım gene zamanı gelınce . 27 yaş cok erken gelıyo bana keşke ikinci okulumu okusaydım dıyorum keşke ailem tamamıyle kabul etseydı bu evliliği keşke annemle kalsayd M bir süre daha otuzlara kadar nolcaktı sanki mutlaka biti çıkıyor insanın karşısına . Eşime de anlattım . Oda İstanbul'da yaşasaydın biri ile evlenırdın belki sonra sarhoş esrarkş olurdu ne biliyorsun iyi olacağını falan dedi evet bilmıyorum ama olabıkırdide sonuçta eşimle de cok kavgalar ettik mükemmel geçmedi günlerimiz ama evlılık istedim çocuk istedim ama su an aklım geçmişte kaldı

Genellikle geçmişte yaşayamadığın ya da tam doyamadığın şeyler şu an karşına çıkıyor ve keşke o zamanı iyi değerlendirseydim diyorsun ya gelecekte de bu yaşlarında geçmişi düşünerek gününü yaşamadığın için üzülmeni istemem.. Çünkü şu an geçmiş kafanı allak bullak ediyor. Ama bu şekilde devam edersen hiç anını yaşamayacaksın ki. Şimdiki zamanlarının değerini bil bence.. :KK200:

27de evlendim ben de. Ailemle zaman geçirdim, tatillere gittim, eve destek oldum. İsteseydin 27ye kadar bunları yapardın ama yapmamışsın. Şimdi ahlanıp vahlanman mantıksız.

Çocuğum var benim de zaten 2 günde 1 çorba yapıyorum. Bir evladın varsa ona bakman ve sağlıklı bir ruh haline sahip olman lazım. Bu halde çocuğunla kaliteli zaman geçiriyor musun?

İşte cok iş olmayan bir okul okudum dil okudum ama keşke İngilizce de okusaydım diyorum İstanbul'da İstanbul'u cok sevıyorum sık sık evime de giderdim ne güzel sonra memur olur iyi biri çıkardı işte karşıma ne güzel :KK43:
Dikkatimi çekti sürekli karşıma biri çıkardı evlenirdim diyip durmuşsunuz. Kocanızı sevseydiniz çokça bunu vurgulamazdınız. Neden sevmediğiniz bir adamla evlendiniz?

Bir de sürekli erken evlendim diyip durmuşsunuz. 27 erken bir yaş değil, gayet normal bir yaş evlenmek için.

Dikkatimi çekti sürekli karşıma biri çıkardı evlenirdim diyip durmuşsunuz. Kocanızı sevseydiniz çokça bunu vurgulamazdınız. Neden sevmediğiniz bir adamla evlendiniz?

Bir de sürekli erken evlendim diyip durmuşsunuz. 27 erken bir yaş değil, gayet normal bir yaş evlenmek için.
Evde kaldı demesinler diye görücü usülü eşiyle tanışıp evlenmiş :)

2 yıl daha geç deyip durmuş, 2 yıl daha geç evlense nolacaktı, astronot mu olacaktı, kocası ile evlenerek mars a gitmeyi falan mı kaçırdı. İnsan 2 seneye bu kadar takar mı yaw?
Doğru ama taktım işte :( insanın ne yaşadığını Allah bilir işte

Degılım zaten geçmişe takılı kaldım nıye nıye keşke keşke deyip duruyorum kafamdab atamıyorum geçmişi
Psikolojik destek alın, faydalı olacağını düşünüyorum. Yapmak istediklerinizi yapmanıza kimse engel olamaz, sınavsa çalışın, okulsa tekrar başlayın. Hayaller insanları canlı tutar; bir hayal kurun ve onun için uğraşın ki gerçekleşme ümidi hayatınızı çekilir kılsın.

Psikolojik destek alın, faydalı olacağını düşünüyorum. Yapmak istediklerinizi yapmanıza kimse engel olamaz, sınavsa çalışın, okulsa tekrar başlayın. Hayaller insanları canlı tutar; bir hayal kurun ve onun için uğraşın ki gerçekleşme ümidi hayatınızı çekilir kılsın.
ZTen hayatımı düzene koyayım İngilizce okucm inşAllah master yapıyordum yarıda kaldı zaten . Kurs vs katılıcam olduğum yerde bunlar yok başka ülkeye taşınma ihtimali bar Avrupa yada Kanada duruma göre kendımı aywrlıcam

Aslında çalışmamak degıl bilmıyorum çalışırım gene zamanı gelınce . 27 yaş cok erken gelıyo bana keşke ikinci okulumu okusaydım dıyorum keşke ailem tamamıyle kabul etseydı bu evliliği keşke annemle kalsayd M bir süre daha otuzlara kadar nolcaktı sanki mutlaka biti çıkıyor insanın karşısına . Eşime de anlattım . Oda İstanbul'da yaşasaydın biri ile evlenırdın belki sonra sarhoş esrarkş olurdu ne biliyorsun iyi olacağını falan dedi evet bilmıyorum ama olabıkırdide sonuçta eşimle de cok kavgalar ettik mükemmel geçmedi günlerimiz ama evlılık istedim çocuk istedim ama su an aklım geçmişte kaldı

Sürekli bu lafları kullanmışsın da neden keşke diyorsun zamanı geri mi alacaksın anlamadım? Eşinin yerinde olmak istemezdim, şükret sağlığın yerinde, sıcak bir yuvan çocuğun var. Başlarına dert gelmeyen insanlar hep dırdırcı oluyorlar ne hikmetse!
Bi tedavi olman gerektiğini düşünüyorum çünkü sürekli aynı şeyler. Kimseye sormadan evlenmişsin kabul et artık ve yoluna bak. Hayatını çıkmaza sokma güzelleştirmeye bak. Yoksa çocuğunu da kendin gibi büyüteceksin yazık olacak!

Back
X