• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızlar Lütfen Bir Akıl Verin Çok Önemli

• Konu Sahibi Konu Sahibi Dota
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Peki kıza bunu söylersek sizce diğer ilişkisinde de dürüst davranma bakire olmadığını sakla gibi bir mesaj vermiş olmaz mıyız? Bu kız belkide daha büyük bir hata yapıp diktirecek kendisini öyle tanıtacak ve eğer gerçekten iyi bir kızsa vicdanı bunu kaldırmayacak ve evliliği boyunca vicdan azabı çekecek. Biri mutlu olacak diye yalan söylemek hatta belkide masum birine iftira atmak bence doğru değil kızlar.

Bunları düşünmekle suçlu muyum ?

Arkadaşlar kızla tekrar yarın konuşmaya karar verdim. Sizin merk ettiklerinizi ona soracağım. Şimdilik iyi geceler...

Dotacım, uzun lafın kısası, kız geçmişinde bir hata yapmış olabilir.
Rahibe terassayı oynaması, muhtemelen erkek kardeşinin geçmişini sorgulamasından kaynaklı olabilir, kız da çok sevdiği için, bir şey yaşamadım, yaşayanları kınıyorum v.s.. gibi yalanlar söylemiş olabilir.
Ama gerçekte, bu kız gerçekten bazı değerlere sahip bir kız da olabilir. Namus iki bacak arasında değil biliyorsun.

Yani aslında onlar arasında ne oldu ne bitti, kız içinde neler hissediyor, kardeşin ne duygular içinde biz gerçekten bilemeyiz.

Sana düşen, kızın isteğini yerine getirmek.(Samimiyetine inandığını söylediğin için yazıyorum)
Aralarını yapmak için değilde, o kızın yerine kendini koyarak, onun neler hissederek kardeşine böyle bir yalan söyleyebileceği, herkesin bir ikinci şansı hakettiği şeklinde bir konuşma yapabilirsin kardeşinle. Yani empati yaparak.

Umarım ikisi için hayırlısı olur.

Peki kıza bunu söylersek sizce diğer ilişkisinde de dürüst davranma bakire olmadığını sakla gibi bir mesaj vermiş olmaz mıyız? Bu kız belkide daha büyük bir hata yapıp diktirecek kendisini öyle tanıtacak ve eğer gerçekten iyi bir kızsa vicdanı bunu kaldırmayacak ve evliliği boyunca vicdan azabı çekecek. Biri mutlu olacak diye yalan söylemek hatta belkide masum birine iftira atmak bence doğru değil kızlar.

Ben olsam,kardeşimin kararına karışmazdım.
Onu etkilemek istemezdim zira ileride pişman olabilir.

Ayrıca kızın geleceği veya birlikte olacağı kişinin geleceği hakkında sorumluluk hissetmezdim.
Herkes yaşadığı olaylardan kendi çıkarımlarını yapıyor.Kız da kendine göre bir sonuca varacaktır.

Merhaba kızlar. Başımızdan geçen bir olayı anlatmak istiyorum. Benim bir erkek kardeşim var. 28 yaşında uzun boylu, esmer ve yakışıklı bir çocuk. Aklı başında ve ağırbaşlı birisi. Üstelik işinde de oldukça başarılıdır. Kendi kardeşim diye söylemiyorum gerçekten çok sağlam bir karaktere sahiptir. Adam gibi adamdır kısacası.

Fakat gel gelelim ilişkilerinden yana yüzü gülmedi. Karşısına hep yanlış kişiler çıktı. Gerçi çok fazla ilişki yaşamadı. Birkaç tane kısa süreli başarısız denemenin ardından, uzun süre hayatına kimseyi sokmadı. Kendisinin mühendislik bürosu var. Geçen aylarda iş yaptığı bir firmada çalışan bir kızla tanışmış. Birkaç hafta sonra çıkmaya başlamışlar. Beni de tanıştırdı. İlk izlenim olarak kızı beğendim. Hanım, hoş ve cici bir kızdı.

Geçenlerde beni aradı. Sesi üzgündü. Kız arkadaşından ayrılmış. Sebebini sordum. Bakire olmadığını öğrendim dedi. Ona kızdım. Dedim bak dürüst olmuş ve bunu sana bunu itiraf etmiş. Biraz birbirinize zaman verin diye söyledim. Hayır abla dedi. Asıl sorun bakire olup olmaması değil. Bunu benden gizledi ben kendim öğrendim dedi. Tanıştığımız günden beri bana rahibe Tereza’yı oynadı. Gerçeği söyleyebilirdi. Artık ona hiç güvenim kalmadı ve doğal olarak artık onu sevmiyorum dedi. Hatta yüzünü bile görmek istemiyormuş. Sonrada üzgün bir şekilde dert yandı. Abla ben hep iyi niyetimden kaybediyorum dedi. İyi kızlar hep serserileri buluyor sonra üzülüyorlar. Mutlu olmam için ille de kızları üzmem mi lazım dedi. Açıkçası üzüldüm. Onu biraz teselli ettim ve elbette iyi biriyle karşılaşacağını söyledim.

Birkaç gün sonra kız beni telefonla aradı. Sesi ağlamaklıydı. Kardeşimin anlattıklarını teyit etti. Gençken hata yaptığını, çok pişman olduğunu ve kardeşimi kaybetmekten korktuğu için bunu ondan gizlediğini anlattı. Kardeşimin hayatında tanıdığı en mükemmel erkek olduğunu ondan ayrılmak istemediğini söyledi. Barışmalarına vesile olmam için bana adeta yalvardı.

Evet kızlar siz olsanız ne yapardınız. Bir taraftan gerçekten çok sevdiğim ve her yönden sonsuz güvendiğim kardeşim. Kardeşim gerçekten iyi bir kızı hakediyor diye düşünüyorum. Diğer taraftan sesinde samimiyetini hissettiğim hemcinsim. Off kafam çok karışık. Kıza içim acıyor. Gerçi ben aracı olsam da kardeşimin artık onu isteyeceğini hiç sanmıyorum. Çok kararlıdır. Lütfen bana bir akıl verin.
Bence erkek kardeşini ikna edersen,
Bir gün bir şey olursa bunun bedelinde sen ödeye bilirsin.
Gençken bir hata yapmiş, şimdi yaşlimiki?

Bence ikisinin arasinda olan bir sorun, eyer bir ilişki doğacaksa,
bu tohumlari birlikde yeşertmeleri gerekiyor,
Acıya bilmeni anliyorum, fakat düşünmen gereken, ilk pilanda kardeşinizin düşüncelerine saygi duymaniz.
Cocuk degilki, 28 yaşinda.

Belki öfkeli şuan, biraz zamana ihtiyacı olabilir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben insanların ne yaşarlarsa yaşasınlar özel hayatlarının "özel" olması gerektiğini düşünenlerdenim.

Kardeşinizin 2-3 hafta görüştüğü kız nasıl oluyor da rahibe teresa'yı oynuyor? O zaten ayrı bir muamma.
2-3 hafta içinde nasıl bunu öğreniyor? Ve yemeyip içmeyip size yetiştiriyor? Ve kız da sizi meseleye dahil ediyor? Telefon ediyor, size açıklama yapıyor.

Öncelikle kardeşinize 2-3 hafta tanıdığı kızların cinsel hayatıyla ilgili konuşmamasını ve kıza da 2-3 hafta tanıdığı erkeklerle bu tarz detayları paylaşmaması -ya da onların bu tarz şeyler hakkında konuşmasına, bunları orada burada konu etmesine izin vermemesini- tavsiye etmekle başlayabilirsiniz.

Bu konunun size gelmemesi gerekirdi, ayıp diye buna derim ben... 2-3 hafta içinde çıkan muhabbete şaşırıyorum, biz 2-3 hafta içinde doğumgününü bile öğrenmezdik karşımızdaki insanın, devir hız devriymiş gerçekten... Biraz seviye, biraz mahremiyet...

Konuyu anlamayanlar bir zahmet konu
sahibinin tüm yorumlarını dikkatle okusun..

BEN,
BUNU ANLAMADIM BUNU ANLAMADIM
YORUMLARIYLA DOLU SAYFALARI OKUMAK DURUMUNDA DEĞİLİM..
Çünkü konu sahibi GAYET NET bir biçimde,
ve arı bir Türkçe ile konunun tüm detaylarını vermiş..
Anlamayanlara üşenmemiş yüz kere tekrar etmiş..
Bu ne ya !!!
Rahatsız oluyorum..
OLDU, KONUYU AYRINTILARINA KADAR OKUMAYA ÜŞENEYİM, SONRADA,
"KONU SAHİBİ KARDEŞ, ANLAMADIM ANLAMADIM" diyeyim..
oku kardeşim oku, kız açık bir dille ifade etmiş herşeyi..

Konu içinde; ben olsaydım, kıza bakireliğinin değilde,
yaptığı rollerin kardeşimden soğuttuğunu söylerdim..
O kadar oyuna gerek yoktu, derim..

Bu konuda bekaretin kendisi için önemli olmadığını,
her istediğimi yaparım, gezerim, atlarım, zıplarım
diye sözde özgürlük nidaları atan kızlara ders olsun..
Bekaret bizim toplumumuzda önemli,
yapacağın işin ardında duracaksın,
duramıyorsan yapmayacaksın,
yoksa bu kız gibi çuvallarsın..
Vah tüh ele geçmez..

O kıza da son sözüm,
onu yaparken düşünecektin, nerede yaşıyorsun?
çok severim bu sözü ve hep kullanırım..

Konuyu anlamayanlar bir zahmet konu
sahibinin tüm yorumlarını dikkatle okusun..

BEN,
BUNU ANLAMADIM BUNU ANLAMADIM
YORUMLARIYLA DOLU SAYFALARI OKUMAK DURUMUNDA DEĞİLİM..
Çünkü konu sahibi GAYET NET bir biçimde,
ve arı bir Türkçe ile konunun tüm detaylarını vermiş..
Anlamayanlara üşenmemiş yüz kere tekrar etmiş..
Bu ne ya !!!
Rahatsız oluyorum..
OLDU, KONUYU AYRINTILARINA KADAR OKUMAYA ÜŞENEYİM, SONRADA,
"KONU SAHİBİ KARDEŞ, ANLAMADIM ANLAMADIM" diyeyim..
oku kardeşim oku, kız açık bir dille ifade etmiş herşeyi..

Konu içinde; ben olsaydım, kıza bakireliğinin değilde,
yaptığı rollerin kardeşimden soğuttuğunu söylerdim..
O kadar oyuna gerek yoktu, derim..

Bu konuda bekaretin kendisi için önemli olmadığını,
her istediğimi yaparım, gezerim, atlarım, zıplarım
diye sözde özgürlük nidaları atan kızlara ders olsun..
Bekaret bizim toplumumuzda önemli,
yapacağın işin ardında duracaksın,
duramıyorsan yapmayacaksın,
yoksa bu kız gibi çuvallarsın..
Vah tüh ele geçmez..

O kıza da son sözüm,
onu yaparken düşünecektin, nerede yaşıyorsun?
çok severim bu sözü ve hep kullanırım..

Hay ağzına sağlık ya. Kızlar lütfen yorum yapmadan önce bir okuyun derdime derman olsun diye konu açtım dert sahibi oldum resmen .

Arkadaşlar kızla bu gün telefonda konuştum tekrar. Herşeyi anlatmasını istedim. Israrla okumadan soran üyeler için detaylı yazıyorum;

Erkek kardeşim geçmişini herhangi bir şekilde öğrenmeye çalışmamış. Kız erkek kardeşim ona daha çok bağlansın diye yalan söylemiş. Aslına bakarsanız direk bakireyim dememiş ancak dolaylı bir şekilde pek çok kez söylemiş. İlişkileri yaklaşık 5. ayında bitmiş. Kızın demesine göre yakında kendisi karşısına alıp bu durumu söyleyecekmiş. Kız, kardeşimi herhangi bir konuda suçlamıyor. Kardeşim kıza dokunmamış. Kız çok üzgün ve yaptığından ötürü pişman. Sonuç olarak kardeşimin kıza karşı güveni kalmamış. Tabi bırakmasının asıl nedeni bakirelik mi yoksa dürüst olmamasımı bunu bilmiyorum. Ancak her iki durumda da kardeşime saygı duyuyorum.

Bu konuya karışmamaya karar verdim. Her ikisi içinde haklarında hayırlısı olsun.

Arkadaşlar kızla bu gün telefonda konuştum tekrar. Herşeyi anlatmasını istedim. Israrla okumadan soran üyeler için detaylı yazıyorum;

Erkek kardeşim geçmişini herhangi bir şekilde öğrenmeye çalışmamış. Kız erkek kardeşim ona daha çok bağlansın diye yalan söylemiş. Aslına bakarsanız direk bakireyim dememiş ancak dolaylı bir şekilde pek çok kez söylemiş. İlişkileri yaklaşık 5. ayında bitmiş. Kızın demesine göre yakında kendisi karşısına alıp bu durumu söyleyecekmiş. Kız, kardeşimi herhangi bir konuda suçlamıyor. Kardeşim kıza dokunmamış. Kız çok üzgün ve yaptığından ötürü pişman. Sonuç olarak kardeşimin kıza karşı güveni kalmamış. Tabi bırakmasının asıl nedeni bakirelik mi yoksa dürüst olmamasımı bunu bilmiyorum. Ancak her iki durumda da kardeşime saygı duyuyorum.

Bu konuya karışmamaya karar verdim. Her ikisi içinde haklarında hayırlısı olsun.

Konuyu cok iyi okudum. Defalarca konuyu iyi okuyun diye uyarmana gerek yok sanirim. Basta kardesini hakli buluyordum, simdi kizi. Aslinda ortada hakli da, haksiz da yok. Iki tarafta kendi yonunden hakli. Aynen herkes icin hayirlisi olsun.

Son düzenleme:
Konu sahibesi gayet saygılı bir şekilde ifade etmeye gayret ediyor.
İllaki benim kardeşim haklı da demiyor.
Kıza da kardeşine de saygı duyduğunu belirtiyor.

Gereksiz yere üstüne gitmenin manası yok artık diye düşünüyorum.

valla karışık bir durum umarım haklarında hayırlısı olur..
kız ilk tanıştığında bunu pat diye söyleyemezdi elbette ama rol yapması da kötü olmuş..
kardeşiniz zaten artık istemediğini sölemiş bence hiç karışmayın bu işe

Son düzenleme:
konuyu okudum , kız kardeşinize bakireyim dememiş , erkek kardeşinizde sormamış sonra güveni neden sarsılmış anlamadım . ama siz karışmamaya karar verdiğiniz için artık bir önemi yok .

Kardeşiniz bakiremi hiç zannetmiyorum yazdınızya. Onun için ne alaka dedim. Mesele o değil ki.

yine mi bekaret konusu.?o kadar içim acıyor ki bunları okuyunca...inanın ki midem bulanıyor kadınların bu durumlara hala düşmesi karşısında..bekaretini vermiş olmak bir insanı bu kadar mı rezil rüsva eder?.Kadınlar neden bu kadar bedel öderler anlamıyorum.siz hiç bu durumu yaşayan bir erkek gördünüz mü?yani bu durumları yaşayıp terkedilen?OYSA Kİ BİZLERE GÜNAH OLAN,ALLAH KATINDA ONLARA DA GÜNAH öyle değil mi.?burada şu topik altında bile bir sürü hemcinsim erkek tarafına hak vermiş.tamam haklı olduğu taraf olabilir ama sevgi konusunda da kardeşiniz samimi değilmiş.o zaman o da kandırmış.sevgi bir anda bu sebeple bitiyorsa neden yalnız olduğunu sorgulaması gerek..sevmek fedakarlıktır,sevmek herşeyiyle sevmektir,sevmek anlamaktır,empati kurmaktır.Tuhaf bir çekim kanunu işte.bunu dert edip pişman olan,bir gün anlatırsa erkeğin onu bırakacağından korkan genç bayan DEMEK KORKMAKTA HAKLIYMIŞ...güven meselesine gelince,bunu ilk dakikada söylemesini kimse beklemiyordu öyle değil mi?bunu ilk dakikada söylersen önyargı oluşturursun ve de daha da kötüsü bu durumu kullanmak isteyenler çıkabilir..rahibe gibi bir görüntü vermesi neden tuhaf.?bir hata yaptı diye hafif meşrep bir izlenim mi vermeliydi?yaptığına pişman olup,tövbe edip yeniden rahibe gibi bir yaşantı sürmüş olamaz mı?nedense bu konuda rahat olan,bunu takmayan herşeyi özgürce yaşayan genç bayanlar da rahatça evlenip çoluğa çocuğa karışıyorlar.hem de sizin kardeşiniz gibi tiplerle.ne tuhaf öyle değil mi?bu işte bir terslik var ama nerde?korkacaksa, bu hale gelecekse yapmasın madem diyenlere sözüm yok.kadının baş düşmanı zaten yine kadın.muhtemelen fedakarlık kadına mahsus oluyor ikili ilişkilerde,sonra da acı çeken yine kadın oluyor.madem kardeşiniz artık sevmiyormuş(!) hayırlısı olsun.kızın bunu açıklamayıp da, eski bir kız arkadaşının ona bu adiliği yapması ve erkek kardeşinizin de o kızın ekmeğine yağ sürüp,düşmana zafer kazandırması pek koymuştur kıza...umarım kız kendisini öyle seven,dürüstçe açıkladığında sevgisi bitmeyen biriyle karşılaşır.

Kardeşiniz kızın bakire olmadığını nasıl kendi anlamış?
Birlikte olmuşlar heralde ki bu durumu öğrenmiş, başkasına sormamış heralde bakire mi diye.
Bu durumda peki kardeşinizin bu kızla evlenme garantisi varmıymış ki kızla birlikte olabiliyor.
Bakireliğe çok önem veriyor ise, evlenmeden bir kıza nasıl dokunabiliyor,
yarın öbür gün o kızı yarı yolda bırakırsa ne olacak.(eğer bakire olsaydı)
Eğer durum bu şekildeyse, kız ne kadar hatalı ve samimiyetsiz ise,
malesef kardeşiniz de o kadar hatalı ve bencil.

Bu arada karışmama kararı almışsınız, bence de en doğru karar bu,
belki kardeşiniz kızı çok üzecek, belki de kız kardeşinizi,
etkilememek en doğrusu, beraberliğe devam edeceklerse zaten beraber karar verirler.

Back
X