kızlar Lütfen düşüncelerinize çok ihitiyacım var.siz olsanız

• Konu Sahibi Konu Sahibi bute
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

bute

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Temmuz 2007
35
0
86
43
İstanbul
size şöyle anlatayım 6 yıllık evliyim.eşimle normal olarak dışardan bakıldığında herhangi bir problemim yok ama ben içten ve derinden ona karşı çok takıntılı ve güvensizim.herşeyinden şüpheleniyorum.son olarakta eşimin erkek arkadaşlarına taktım.ben 28 eşim ise 36 yaşında işinde gücünde bi adam.ama çok eski arkadaşları var görüşmesini ve konuşmasını istemediğim her telefon görüşmesini gördüğümde evde çok büyük kavgalar çıkıyor.ve 4 yaşında oğlumun yanında.ve görüşmesini istememin nedeni bu insanlar çok kez hapise girip çıkmış farklı nedenlerden dolayı.evlerine bakmayan kimisi bekar keyif verici maddeler kullanan işsiz güçsüz insanlar.ama eşimin çok eski dostalarıymış.aralarında geçmişten kalan silinmeyen dostlukları olduğunu ve ben ne dersem desem görüşüp konuşacağını söylüyor.ve hep kavga.bana bencil olduğumu onu anlamadığımı söylüyor.siz olsanın eşinizin bu tarzdan arkadaşları olsa ne yaparsınız..

Aynı durumdayız varsa yoksa dostları arkadaşları
bi hafta sonu gel hayatım çıkalım bişeyler yapalım demişliği çoook nadirdir
hemen hafta sonu evden kaçar koşar arkadaşlarının yanına.
bende çok huzursuzum bu konuda:çok üzgünüm:
ama ne yapsamda görüşüyorlar aynı yerde oturuyoruz çevresi hep etrafımda.
bende taşınmayı düşünüorum bilmem ne kadar etkili olacak die...

Ve ben daha 1.5 senelik evliyimkafamçokkarıştı

ayyy bu kadar inatçı eşle yaşamak inan çok zor.benimde eşimle arkadaşları arasında hep böle sorunlar oldu.benimkinin arkadaşları düzgün tiplerdi ama genede çok sıkı fıkıydılar.hatta benim sorunumda,arkadaşları eşlerine son derece düşkün ve sözlerinden asla çıkmayan tipler.ama eşim bütün planları hafta sonlarını onlara sorarak ayarlıyor.onlar eşlerine soruyor ama benim hep en son haberim oluyor ve evli oluncada birlik bozulmasın die ben uymak zorunda kalıyorum istemeye istemeye.onalr gayet mutlu ama bizim hep bir sorunumuz var.

senin eşine gelince senide içlerine katacak planlar yapmıyorlarsa,eşleriyle görüşmen gereken ortamlar yoksa,onlarla görüşmek sizin planlarınızı bozmuyorsa,onlar sadece telefonla veya msn le veya iş saatlerinde görüşüyorlarsa bırak naparlarsa yapsınlar.hiiçç umursama.üsteleme.sen itiraz ettikçe aksini yapıyorlar çünkü.onları sürekli kötüleme.bırak hatasını kendisi görsün.yarın öbürgün onlardan bir kazık yediğinde pattt diye yüzüne vurursun.eşin içinde endişelenme.ay başına bişi gelir falan die.kaç yaşında adamdır.kkendisi düşünecek artık.bi problem karşısında sana danışırsa,yardım isterse direkt olarak itiraz et.evine kabul etmeyeceğinide belirt.inşallah etmiyorsundur zaten.zor bu erkekler zorrrr....

bende görüşmesını ıstemezdım tabıkı.pekı eşine arkadaslarının gecmıslerınden rahatsızlık duydugunu bu sebeple ıstemedıgını anlattın mı? mantıklı oturup konustunuz mu yanı ?:uhm: belki yola gelir dıye soyledım.ve sunuda bılıyoruzkı ınsanlar arkdaslarını cok ıyı secmelıler. fisfisfis

ya bu erkeklerin kafalarının içini görmek isterdim
ne düşünüyorlar
canım allah kolaylık versin ama zorla olacak birşey değil bu
ikna yoluna git sen yinede

Arkadaşları tabiki olsun, ama beş para etmez, ipsiz sapsızlarla arkadaş olmasıda kötü. Kötü arkadaştan kötülük gelir. Bunu bilir bunu söylerim.

bute cim. ne kadar istemiyorum dersen o kadar inatçı sanırım..

erkekler birşeyleri kendileri görmedikten sonra vazgeçemiyorlar malesef..

eşinle kavgalar çıkarmak yerine daha tatlı dille konuşsan..

misal veriyorum: benim hapise giren çıkan bağımlılık veren maddeler kullanan arkadaşlarım olsa tepkin ne olurdu diye sor ona..

.siz çok tepki verdikçe eşiniz arkadaşlarına daha çok yönelecektir..

birazda eşinize dram yapın:

çocuğumuz büyüyünce bu adamları mı babasının dostları bilecek? bu insanlarımı örnek olacak kendine..gibi olayı çocuğa da bağlayabilirsiniz..

bi deyim var ya,bırak sarhoşu yıkılana kadar gitsin,aynen bunu yap.erkekler özellikle arkadaşları sözkonusu ise asla kadının sözüne bakmaz.boşuna kendini yorma.ne zaman onlardan bi darbe görür o zaman aklı başına gelir.üzerine düştükçe inadına yapıcaktır.uğraşma

söyledikleriniz çok doğru aynı şeyi ben yapsam dediğimde benim ben kızmazdım diyor yapmayacağımı bildiğim için.ayrıca ben içlerinden bir tanesinin karısıyla tanışmak zorunda kaldım.adamın 5 tane çocuğu var.evine bakmıyor.kendisi eroinman bir kadınla beraber olmuş ve karısının evine getirip arkadaşının arkadaşı olark tanıştırmış.kadıncağız birde üstüne kahve ikram etmiş.ve kadın bunu bana gizli saklı ağlayarak anlattı kızım dedi yaşın genç benim sözüm geçmez kocama dayak yerim.sen sen ol kızım dedi kocana engel ol benim kocama takılmasın. bunları duyduktan sonra o arkadaşından dahada nefret ettim.dahada baskı kurdum görüşme diye.hafta sonu veya akşam çıkma huyu yok eşimin.bizimle geçirir boş vakitllerini ama iş olarak pazarlama yaptığı için gün içinde nerede ve naptığını bilmem imkansız.ayrıca eşime bir tanesinin maddi olark ta borcu var.hapisten çıkartmıştı avukat tutup ve işi olmadığı için ödeyemedi.yani kızlar ben altı senedir bunun kavgasını yaşıyorum.en son geçen hafta ya ben ya onlar dedim umrunda olmadı.bişey yapmasa bile yinede işte uyuz oluyorum.ona göre o istemedikçe ona kimsenin zararı dokunamazmış.ki ben bırak konuşmayı selam vermesini bile istemiyorum

bunların hepsini söyledim söylemezmiyim. ne desem boş ama bıktım işte bu yüzden sürekli telini kontrol ediyorum siliyo kayıtlarını ama teli başka bir yere kaydediyor ordan görüyorum. yine kavga yani niye seni hergün arıyorlar hergün ne konuşup ne yapıyorsun bu adamlar diye kavga çıkarıyorum.artık şey demeye başladım işalalh başına onlar yüzünden bişey gelirde anlarsın demeye bile başladım.

hayatım
ben anlattığın türden insanlardan hep bişeyler beklerim benim için potansiyel tehlikeler.
Eşini rahat bırakırsan daha çok o tarafa kayacak.Ama çok sıkarsanda sen yıpranıcan.Aranız bozulacak.Bence eşin onlara 'bak artık evlendin arkadaşlarını unuttun yenge ne diyorsa onu yapıyorsun' dedirtmek istemiyor ki diyorlardır.Bebişini öne at sen böle yaparsan oğlumuz babayı örnek alır o ne yapmaz gibi duygu sömürüsünde bulun ve bazende akıllı davran bi şekilde kendine çekmeye çalış mesela istemesende onlarla görüşeceği saatleri anladığında kayın validene tel aç size geliyoruz falan de bunu reddedemez yada gelmezse annesi onun hakkından gelir zaten..Ama başı boş bırakma hhaa buarada maddi bakımdan onu söğüşlüyolarmı bunada bakk bence kesin oda var canımm...

aynen öyle canım genelde maddi zaten.gece çıkma veya hafta sonu çıkma huyu yok o yönden problem yaşamadım hiç yani oğluna aşırı düşkün.ama işi rahat bi iş olduğundan gün içinde istediğini yapabilir.onun dışında akşam evdedir..zor durumlar bana her zaman şey derdi sen büyütüyorsun diye bende diyordum benim yerimde hangi kadın olsa aynı şeyi hisseder diye bana kızıyordu.sen düşüncesiz diye.sayenizde haklı olduğumu anlamış oldum.keşke oda anlasa biraz.

canım gerçekten zor bir durumdasın ben olsam bende görüşmesini istemem sen bence fazla ne sık nede serbest bırak biraz tatlı dille anlatsan çünkü seninle inatlaşabilir rosemm inde dediği gibi arkadaşlarıyla buluşcağı zamanlar bir şeyler söyle dışarı çıkalım gibi annene gidelim vs birde benim eşimede işte eski arkadaşları bazen yolda karşılaşıyoruz işte layt erkek oldun sen hanım köylüsün gibi laflar söylüyolar benim eşim evet öyleyim diyo çıkıyo ama her erkek yapmaz bunu seninkide bunlardanda etkileniyodur mutlaka sen kendine çekmeya çalış annesine söyle gerekirse allah yardımcın olsun canım

boşuna dememişler,
"" bana arkadaşını söyle,sana kim olduğunu söyleyeyim""
evet gerçekten zor bir durum...bazı erkekler eşlerinin sözüne değer veriyor,
belki gerçekleri görüyor ve uzaklaşıyor o çevreden ama
bazıları da inat eder gibi,tıpkı sizin eşiniz gibi görüşmeye devam ediyor..
o arkadaşları ne kadar tehlikeli olur ya da olmaz eşiniz için,
bunu ancak yaşayarak görecek ama siz yine de tatlı dille,sakin bir şekilde
konuşursanız belki biraz daha çeki düzen verir kendine...
sonuçta bir erkek evlat babası...herşeyine dikkat etmek zorunda,
çocuğunun örnek alabileceği ilk erkek babasıdır...
bir de bu aralar fazla üsttüne düşmeyin,aramalara tepki göstermeyin,
bakalım ne yapacak??
belki de sırf size inat konuşuyor...
ne dersiniz??
sevgiler...

Ikna etmek zorundasiniz

Benim esiminde hiç sevmedigim arkadaslari vardi, gorusmuyor artik çok sukur hiç de zorluk çikarmadi.

hoslanmiyorsunuz normal bu yani. Konusun, tehdit edin bilemiyorum tatli dille anlatin bir yolunu bulun ama ikna edin

kocanı onlardan uzaklaştırıcak durumlar yaratbilirsin mesela onlarla görüşüceğin zamanalara sen başka planlar ayarla, onlara gitme durumunun olmıcağı..

eğer aranızdaki aşk hala alevliyse işve cilve naz bilemiyorum ağzından girip burnundan çıkarak derlerya o şekilde ikna etmeye çalışabilirsin..

baskı olarak üstüne gitme ters tepebilir, ricayla falan ikna etmeye çalışabilirsin,

hiç olmadı tehdit falan et ne biliyim, eğer görüşemeye devam edersen beni kaybediceksin bu tarz bir eş istemiyorum diye..

arkadaşım senle görüşmeye mecbur bırakmıyorsa ki bırakamazda bırak onlar görüşsünler.sen ne yaparsan yap ne dersen de o yapacağından geri kalmaz.iş inada gider ve genede görüşür.bırak bi süre uğraşma.sinirlenmede.başına bu güne kadar bi kaza bela gelmemiş demekki o seviyeyi koruyabiliyor.gerçi gelirsede o zaman dank edecek kafasına.sen yeterki onlarla görüşmemek için kontrolü elden bırakma.evine asla kabul etme.onlarla bişeyler yapma.illaki yapacağız derse de asla kabul etme ve katılma pahası ne olursa olsun.tamam arkadaşındır silemezsin,aşağılayıp görüşmemezlik edemezsin de ama senin gibi birine bu tarz insanlar yanında pekte şık durmuyor de.hatta bilen biri senide onlar gibi sansalar bize,işine,babalığına,namusuna zararı olmayacakmı diye hafif hafif vurgula.

bana arkadaşını söyle sana kim olduğunu söyleyeyim derder ya hani..
kötü arkadaş insanı nelere sürükler..
ama gel gör ki erkekler laftan sözden anlamaz..
illaki bir müsibetmi gerek anlamıyorum..
aynı durumda sen olsan eminim karşı çıkardı dostlarına...
bence onunla bu yönde konuş...

Kötü arkadaş çevresinden uzaklaşması soğuması ve size ve yuvasına sımsıkı bağlanması için bol bol Allah a da dua etmeyi ihmal etmeyin:Saruboceq:

bende istemem eşimin bu tür insanlarla arkadaşlık kurmasını...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…