- 28 Mart 2019
- 2
- 1
- 1
- Konu Sahibi Bahtsizzzbedevi
Yorumlarınız için teşekkür ederim
Son düzenleme:
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Otur konus de ne olacak belirsizlik kötü bir şey ona göre herkes yoluna bakarKızlar merhaba ben 1 yıldır sözlüyüm.
Normalde bizde istenen kız bekletilmez hemen düğün yapılır. Sözlümün ailesi zaten daha başta büyük amcası evlensin diye nişanımı sözümü hep ertelemişlerdi. Ben de oturup onları beklemiştim. Sözden 4 ay sonra nişan yapılacaktı nişandan hemen önce sözlümün abisi vefat etti. Nişan iptal edildi. 7 aydan fazla oldu abisi vefat edeli nişanlımın psikolojisi hala çok bozuk. Bambaşka bir insan oldu sanki. Ailesi de zaten öncesinde de başka düğün var diye hep ikinci plana atmışlardı beni. Bu olaydan sonra daha da unuttular beni. 7 aydır bekliyorum değil bizimle ya da Benimle konuşmak Hiçkimse bahsini bile etmiyor. Başka şehirdeyim 1 yıldır sözlüyüm bekliyorum ne olacağım ne yapacağım hiçbir şey belli değil. Normalde nişanlı kızın evine gider erkek tarafı sahip çıkar. 1 yıldır ailesinden kimsenin yüzünü görmedim. Sözlüm 1-2 ayda bir yanıma geliyor ama. Maddi olarak sıkıntıları da yok yapıları böyleymiş. Ama kimse bir şey demiyor sahip çıkmıyor bana ne olacağını kimse düşünmüyor. Düzenimi kuramıyorum çalışamıyorum doğru düzgün çünkü aklım hep bunda ve başka şehirde yaşayacağız o yüzden burada düzenimi de kuramıyorum. Sadece bekliyorum.
Nişanlım zaten bambaşka bir mesele bize ne olacak diyorum konuşmak istemiyor. Evlilik konusunda geleceğimiz konusunda konuşmak dahi istemiyor. Her şeye göz yumabilirim ama bu her şeyden ağır Benim için. Çünkü eskiden her şeyi konuşur her şeyi paylaşırdık. Şimdi ise hiçbir şey duymak konuşmak istemiyor. İnsan nişanlısıyla dertleşmek ister konuşmak ister yalnız kaldığımı hissediyorum artık. Birbirimizden uzakta olduğumuz için de her şey kat kat daha zor. Beklemek çok daha yorucu.
Ben beklemekten karanlıkta kalmaktan yoruldum artık. Ben illa düğün olsun demiyorum sadece tek isteğim dikkate alsınlar bizi 3 ay sonra mı olacak 1 yıl sonra mı olacak bir şey desinler artık ben de kendimi ona göre ayarlayayım. Tamam kötü olaylar yaşanmış olabilir ama hayat ister istemez devam ediyor ve ortada bekleyen bir gelin de var. Ne yapmam lazım ne düşünmem lazım bilmiyorum. Ben mi kendimi çok üzüyorum yoksa ben haklıyım onlar mı haksız. Yerimde başkaları olsa ne yapardı. Kızlar görüşlerinize ihtiyacım var. Şimdiden teşekkür ederim.
Kendi sorduguna kendin cevap vermişsin bizi eziyorlat diye evet seni ve aileni ezmek yaptıkları, yıllarca beklemek çok garip işin cılkı çıkıyor neden kendine biraz değer vermiyorsun bunları hak ediyor musun ? Sürekli onu düşünmekten kendini bitiriceksinSözlümle konuşmaya çalışıyorum her seferinde çok büyük kavga ediyoruz o konuşmak istemiyorum deyince ya da beni dikkate almadığında ben evlilikten soğuyorum zaten. İsteyerek yapmadığını psikolojisinin bozuk olduğunu biliyorum. Ama ne zamana kadar böyle devam edecek ne zamana kadar bunları çekmek zorunda kalacağım. Sözlümü çok seviyorum yıllarca beklerim kesinlikle ayrılmak gibi bir şey düşünmem bile. Ama çok yıpranıyorum. Hayatım zindana döndü artık. Bana çok abartıyorsun diyor. Kendimi sorgulamaya başladım artık ben mi çok abartıyorum. Yoksa aksine başkalarına göre çok mu sabırlıyım.
Aileler konuşsun diyorsunuz ama ben bile ona söyleyince gururuma yediremiyorum böyle bir şey demeyi. Çünkü erkek olarak onların adım atması lazım. İstiyoruz gibi filan görünmesini kesinlikle yediremem kendime gururluyum bu konularda biraz. Ama sanki çok eziyorlar artık bizi.
Sevdiği birini kaybetmiş insan onun acısını yine sevdiği biriyle dindirmeye çalışır. Nişanlın teselliyi sende bulmalı sana daha sıkı sarılmalıydı. Direkt babanız kayınpederinizle konuşsun bence acınızı anlıyoruz düğün dernek kurulsun demiyoruz ama bu çocuklar ne olacak aklınızda bir tarih gün varmı desin bence . Ölümle düğün gününü şaşmazmış eşim bir gün arayla iki dayısını kaybetti 2 ay sonra benim sözün oldu. Ölüm yıldönümüde düğünümüze denk geldi. Ama ortada verilmiş bir söz olduğu için geri dönmedilerSözlümle konuşmaya çalışıyorum her seferinde çok büyük kavga ediyoruz o konuşmak istemiyorum deyince ya da beni dikkate almadığında ben evlilikten soğuyorum zaten. İsteyerek yapmadığını psikolojisinin bozuk olduğunu biliyorum. Ama ne zamana kadar böyle devam edecek ne zamana kadar bunları çekmek zorunda kalacağım. Sözlümü çok seviyorum yıllarca beklerim kesinlikle ayrılmak gibi bir şey düşünmem bile. Ama çok yıpranıyorum. Hayatım zindana döndü artık. Bana çok abartıyorsun diyor. Kendimi sorgulamaya başladım artık ben mi çok abartıyorum. Yoksa aksine başkalarına göre çok mu sabırlıyım.
Aileler konuşsun diyorsunuz ama ben bile ona söyleyince gururuma yediremiyorum böyle bir şey demeyi. Çünkü erkek olarak onların adım atması lazım. İstiyoruz gibi filan görünmesini kesinlikle yediremem kendime gururluyum bu konularda biraz. Ama sanki çok eziyorlar artık bizi.
Öncelikle başınız sağolsun Allah sabır versin kardeşinize inşallah sağsalim en kısa zamanda kavuşursunuzCanim olaylara senin acindan baktigimiz zaman gercekten cok zor. Ama ben bunlarin daha ağırını yasamis biri olarak Nisanlinjn tarafindan bakabilirim bu konuya. O sekilds yardimci olmak isterim sana. Nişanlandım 2 ay sonda annem zatürre yuzunden solum guclugu yasadi ve yogun bakkma kaldirildi ölümden döndü. Cok iyi bir bakim gerekiyordu ciktiktan sonra. Nikah tarihi otelendi. 8 ay sonrada annemin akciger kanseri oldugunu ogrendim 40 gun hastene yatti ve vefat etti. Nikah ertelendi. Annemin vefatından 1 ay sonra kardesim gorev icabı gittigi yerde kayboldu ve haber alinamiyor. Tam 1 sene belirsizlik icinde nikah tarihi ertelendi o sekilde beklendi. Ben o kadar kendi icime kapanmistim kendi icime donmustum ki anlatamam sana. Nişanlım bana ne zaman diye bir kere dahi sormadi keza ailesi de eger bana o zaman o soruyu sorsalardi herhalde nişanı atardim. Doğru değildi belki ama sonuc bu olurdu. Bu durumlari yasamayan bilemez. Her kesin olaylara ve hayata yasanan acilara tepkisi atlatma suresi farklidir.
Demek istedigim eger gercekten seviyorsan zaten beklersin cunku baska bir secenek aklina gelmez. Ama elbette sende haklisin hayatını belirsiz bir sureyi bekleyerek harcamak istemeyede bilirsin cunku sonunda bir sonuca da varamaya bilirsin.
Ben senjn yerinde olsam sonuna kadar sevdigim adamin yanında olurdum herhalde. Empati kurmaya calis. Ama herseyden once kendin ne istiyorsun onu iyi anla
ok abisi ölmüş acısı büyük
ama birdaha bu konuyu açtıgında seni terslerse
abin öldüğünden beri hiç acıkmadın ,
hiç banyo yapmadın mı
uyumadın mı
hiç gülmedin mi
hiç nefes almadın mı
de bakalım sana ne cevap verecek ,
valla sana şu söyleyim çok yüksek ihtimalle senden bayaa büyüğüm
tercübelerime dayanark söylüyorum , ayrıl ve kendı hayatını düzenini kur ,
bu arada sakın onların yaşadıgı şehirde yaşamay kalkma
seni şimdeden saymayan insanları ömrünün sonunda kadar saydırırlar sana
Yemek yiyip nefes almak düğün yapmakla aynı şey mi Allah aşkına bu dediğiniz biraz insafsızlık olmuyor mu?