Kızlar Lütfen Yardım..

zerenteacher

Guru
Kayıtlı Üye
4 Mart 2012
1.382
4.759
333
İzmir
Arkadaslar merhaba , sıkıntımı şöyle anlatayım ..Gecen sene aralık ayında evimden ayrılan eski ev arkadasım bugün hakkımda savcılıga suc duyurusunda bulunmus.

Sebep şu: Bu kızın nisan ayında ucak biletleri iptal olmuş İp yi araştırmışlar benim kullandıgım internet hattı ortaya cıkmış.Ama ben komsudan kablosuz olarak bu ağı kullanıyordum yani ortak kullanıma ait bir hat.

Ben bu insanı evden ayrıldıgı tarihten itibaren ne gördüm ne de görüştüm ..Nisan ayındaki ucak biletini nasıl iptal ettireyim.İfadesinde demiş ki, benim şifrem onun bilgisayarında kayıtlı kalmış olabilir bu şekilde yapmış olabilir.

Bende ifademi şu şekilde verdim , ben bu insanı bir senedir görmüyorum , benim kullandıgım hat kablosuz ortak kullanım hattı , ayrıca evime bütün arkadaslarım da gelir ve sorunsuzca bilgisayarımı kullanabilir.
Ve ben o evden tasınalı 6 ay oldu bugün cagırdı savcı beni,

bu konulardan anlayan biri var mı , yardımcı olabilecek ,?

Son düzenleme:
Bısey olmaz sadece senınle uğraşmak ıstemıs.o mahkemeye gelmedı mı. Bır kaç mahkeme sürer sonra karara bağlanır sana iftıra atmış olabılır merak etme ıcın rahat olsun

Bısey olmaz sadece senınle uğraşmak ıstemıs.o mahkemeye gelmedı mı. Bır kaç mahkeme sürer sonra karara bağlanır sana iftıra atmış olabılır merak etme ıcın rahat olsun

mahkeme değil, o savcılıga suc duyurusunda bulunmus bende gittim ifade verdim..Savcıya anlattım her şeyi , adama diyorum ki, üzerinden 6 ay gecmiş ben nerden bileyim milletin ucak numarasını da iptal ettireyim, kendi hattım olsa yalnız ben kullansam neyse dedim , ama adam diyo ki bu işten sıyrılman zor..

Ben anlamam ki bu net işinden ya , :(((

Savcılar öyler derler göz korkutmak için :)

Hiç bir şey olmaz...

Şimdi bu bir ön soruşturma.
Savcı her iki tarafı da dinledikten sonra dava açılıp açılmamasına karar verecek.
Eger dava açılırsa mahkemeye gider gelir ifadeni verirsin.
Apartmandan ya da arkadaşlarından da en az 2 şahiti tanık göstermen gerekiyor...

hayatımda ilk defa savcı karsısına cıktım , öğretmenim ben ya , bir senedir görmemişim etmemişim ne işim olur bu kızla..
savcı cok korkuttu beni, bu işten sıyrılman zor diye :(((

hayatımda ilk defa savcı karsısına cıktım , öğretmenim ben ya , bir senedir görmemişim etmemişim ne işim olur bu kızla..
savcı cok korkuttu beni, bu işten sıyrılman zor diye :(((

Boşverrrrrrrrr :)))))

Bu arada ben de ögretmenim ben de hayatımda 1 defa savcı karşısına çıktım :)

Son düzenleme:
Boşverrrrrrrrr :)))))

Bu arada ben de ögretmenim ben de hayatımda 1 defa savcı karşısına çıktım :)

gercekten mi, umarım sorun cıkmamıstır..

zaten kablosuz modem kullanmak baslı basına bir riskmiş ve benim üzerime hiç bir internet baglantısı yok , umarım bişey cıkmaz sonuctan...

zaten kablosuz modem kullanmak baslı basına bir riskmiş ve benim üzerime hiç bir internet baglantısı yok , umarım bişey cıkmaz sonuctan...

Evet ama tanık olarak ifadem alınmıştı,
hem de okulda olan bir olayla ilgili...

Dava açıldı mahkemeye de gittim geldim :)

canim bence sen kendin yapmadigna göre senin netini kullanan biri yapmistir ama net dediysem pc,sen komsularimla bir kullaniyorum diyorsun

ama senin komsularin ya da apartmandaki kisiler o kisiyi tanirlar mi?

yani bu imkansiz birsey eger ortak bir arkadasiniz varsa onun bilgilerini bilen birisi odur yoksa kesinlik kablosuz baglantiyla alakali degildir.

senin tanidigin kisiyi onlar nerden taniyacak hadi tanidi sen en fazla mail adresini bilirsin onlar nerden bilecek..

bence sizin ip adresi üzerinden yapılmışsa mutalak komşular yapmıştır. bu arada o kadar bilet aldım uçak biletinin de internetten iptalini hiç duymadım. nasıl iptal edildiğini soruşturun bence, mesela thy ise mutlaka email ile bilgilendirilir vs. ve o iptal işlemine kadar birsürü bilgiyi girmeniz gerekir. o işlemi soruşturun.
sizin ip ise bence hiçbir şey olmaz demeyin, karşı argumanlar geliştirin. geçmiş olsun gene de.

arkadaşım öncelikle korkma eger mahkeme olursa mahkemeye gitmemezlik yapma kablosuz nettle alakası olmadıgını düşünüyorum benim kardeşim bilgisayar bölümü ögrencisi netten çok iyi ara sıra konuşuruz kardeşimle netimize giren falan olur mu diye kardeşimde bizim bilgisayarımıza girebilmeleri için çok iyi anlıyor olmaları gerek der. Siz komşunuzla ortak kullanıyormussunuz neti tamam ama söyle bir durum var komşunuzun onun biletlerini iptal ettirmesi imkansız anca bilgisayardan çok iyi anlayan birinin olması gerek bazen kardeşimde bilgisayar şifrenizi kimseye vermeyin der diyelimki komşunuz böyle birşey yaptı sizin ve arkadaşınızın pc şifresini bilmesi gerek bunda başka bir iş var bence komşularınız sizin pcye uzaktan falan giriyorlarmıydı yoksa sizden başka pc şifresini bilen birisi varmıydı sizde korkmayın hiç birşey olmaz belkide arkadaşınız kendisi iptal ettirdi sırf sizinle ugraşmak için böyle yapıyor yada sizin eve gelen arkadaşlarından biriside yapmıştır bence komşu olayı en son aklıma gelir benim çünkü sizin bilgisayarınıza girebilmesi için sizin pc şifrenizi bilmesi gerek yada çok güçlü bilgisayardan anlaması gerek eger bir mahkeme olursa yinede gidin gitmeyi ihmal etmeyin gerekirse sizde ona karşı dava açarsınız

öyle bir iptal yapabilmen icin bir sürü bilgi isteniyor canim
yani telefonla olur iptal
internette olmaz olsa bile pin puk cart curt isterler :)
sanada birsey olmaz
bu olaydan siyrilinca maddi manevi dava ac akli basina gelsin
( ucak bilet satis,yer hostesi ve en son ucus hostesligi yaptim)

Son düzenleme:
çok sağolun kızlar, bugün savcı bir arkadasımla görüştüm .Savcıya verdiğim ifadeyi aynen ona da anlattım ..Büyük ihtimalle takipsizlik kararı verilecektir, kimin yaptıgı kesinlile ıspat edilemez bir durum dedi.. Ayrıca onunla hiç bir şekilde görüşmediinğini de tanıklarla kanıtlarsın bişey cıkmaz dedi..telefonlarımı bile dinletebilirim hiç bir şekilde ne mesaj ne telefon iletişimim bile olmadı..
İnşallah böyle sonuclanır..

arkadaslar tekrar merhaba , gecen cuma Üyaptan mesaj geldi , yukarda bahsettiğim konu hakkında artık dava açılmış. Aslında savcı dosyayı kapatacakmış ama bu eski ev arkadasım eger kapatırsanız itiraz eder ve agır cezaya gideriz demişler ve savcı da davayı acmış..

Bu kıza gecen hafta mahkeme celbi gitmiş ama bana hala gelen giden birşey yok.Her gün muhtarı arıyorum ama yok diyor.
Şimdi nası bir sürec gelişecek bilen birileri yardım ederse sevinirim .

İyide balım net komşunun üzerine sanırım benmi yanlış anladım o zaman seni değil onu çağırmaları lazım , bu işte başka bir iş var ya bilet iptal etmek böyle basitmi ne bileyim telefonuna yada mail adresine bir bilgi mesajı gelir. Bence sende hemen suç duyurusunda bulun , ayrıca hangi hava şirketi bir öğrenseydin arayalım bakalım öyle online iptal oluyormu hatta onlar hakkında bile suç duyurusunda bulun güvenlik önlemi almadan nasıl iptal ediyorlarmış.

arkadaslar tekrar merhaba , gecen cuma Üyaptan mesaj geldi , yukarda bahsettiğim konu hakkında artık dava açılmış. Aslında savcı dosyayı kapatacakmış ama bu eski ev arkadasım eger kapatırsanız itiraz eder ve agır cezaya gideriz demişler ve savcı da davayı acmış..

Bu kıza gecen hafta mahkeme celbi gitmiş ama bana hala gelen giden birşey yok.Her gün muhtarı arıyorum ama yok diyor.
Şimdi nası bir sürec gelişecek bilen birileri yardım ederse sevinirim .

Ağır ceza mı şaka gibi ya alt tarafı uçak bileti ya

Back
X