Bazı aileler maalesef böyle olabiliyor. Ailenle olan sorunlarını sevgilinin ailesine anlatmamana sevindim en iyisi öyle olması.Genelde anne yada babadan birine kızlar daha rahat derdini anlatabilir. Anladığım kadarıyla babanla aran biraz daha iyi gibi iletişim konusunda, babana annene haber vermeden biraz konuşabilir miyiz falan diye dışarı çıkmayı teklif et. Malum korona olaylarından dolayı evdeyiz hep ama annen markete gittiğinde falan da olabilir. Yani babanla başbaşa kalmak için bir fırsat bul onunla ciddi bir konuşma yap. Baba sizi ezip geçmem benim için değerlisiniz ama
hayat da gecip gidiyor. Annemle konuşmadım bile çünkü beni anlamıyor, sen en azından dinliyorsun falan gibisinden biraz da babanın sana ılımlı yaklaşmasını sağlayacağın şeyler söyle. Ben vazgeçip unutup başkasıyla olurum sanıyorsanız yanılıyorsunuz böyle ömür boyu bekar kalırsam vicdanınız rahat etcek mi dersin. Karşı tarafa beni yalnız gösteriyorsunuz sizi ikna etmeden evlenmem bu yüzden de hep bekledim ama artık onlar da benden bir cevap bekliyor annemi ikna et gerekirse yalandan bu kız bize haber vermeden evlenir falan de annem ikna olsun desen belki baban yardımcı olur. Yani ben sizden izinsiz evlenmem baba ama annemi ikna etmek için oyle soylesen falan diye bir dene istersen. Babanı ikna edersen o da anneni ikna edebilir. Sen ikisini aynı anda ikna etmeye çalıştığın için daha da zorlanıyor olabilirsin.