- Konu Sahibi deryasular46
-
ama rahatsız olduğunu söylerse arkadaşı çok pis trip atacak (kırmadan söylese bile), bunu da blöf olarak yapacak. sonra bu kızcağız çok üstüne gittim diye vicdan yapıp, kızdan özür dileyecek ve aynı terane dönecek.
bu tür yüzsüz insanlar böyle olur, küçük hesapları vardır, biz anlayamayız :) o yüzden en iyisi görüşmeyi tamamen kesecek bir bahane bulmak bence.
Simdi anlatacagim olay aslinda dillendirmek istemedgim bir durum gormemezlikten geliyorum ama artik cok skldim ne olur bir akil verin ve bende bunu duzelteyim.
Ben dershane ogrencisiyim mezun olarak universite sinavina hazirlaniyorum sinifimda bir kiz var ayse melike diye kiz yanima oturdu bende kalk falan demedim biraz samimi olduk yanls anlasilmasin benim bir huyum var ben baskasinin kiyafetini giyemem kiyafetlerimide bir baskasina giydiremem cunki rahat edemiyorum bu melike de biliyir benim bu huyumu ama surekli konsere gidicem ablamin arkadslarida var iste onlar ablamin gydiklerini gormustur senden birsey giyeyim.iste dugune gidicem sunu giyeyim arkadaslarla gezicez cok guzel olmaliyim bunu giyeyim diyir bende yok diyemiyorum ama rahatsiz oldugumu biliyor birde verdgim hersy ter kokuyor ben ter kokusuna ve agiz kokusuna kesinlikle dayanamam insanlik halidir terlersin ama temiz tutabilrsin demi. Evime geliyor hazirlanip gidiyor ve rahatsiz oldugum seyler oldugunu bildigi halde ben annem sayesnde cok kiyafete sahibim surekli alir onunda durumu yok ama elindekileri giyse ne ayibi olacak yok bunu daha once ustumde gorduler diyor hep tamamda neysen o ol sinucta durumun onu elveriyor neyse bunlara katlandim bu arkadasim cuzdanimdaki bozuk paralari sakayla karisik aliyor yokta diyemiyorum hatta bazen bize gelr eve gidecegi zaman.otibus parasi alirda gider ya ben cok skldm bu durumdan simdide sen.nereyi yazarsan bende orayi yazaym birlikte okuyalim diyir herseyimi kullaniyir her urunumu kullaniyr etiketini cikarmadgm daha benim.kullanmadgm urunleri sunu giyim bunu giyim yapyor ne yapmaliim.nolur bisey degin ya
Sen üniversiteye gittiğinde yurda yazılırsın ya da apart-eve çıkarsın onu da yanında taşımak zorunda değilsin.Hayir evlerimiz yakin dgil ama ben memleketimde okuyacagim ve malesef onun duumu olmadigi icin oda tamam.yanyana oluruz degip duruyo evet cok yapiskan
tek yapman gereken "HAYIR" demeyi ögrenmek.istemedigin herşey için "HAYIR" de.O seni isteyerek, bilerek kırıyor da sen niye onu kırmaktan çekiniceksin?biliyorum çok zor gelir ilk başlarda(ben de böyleydim:) ama kendin için bunu yap.yoksa insanlar senin iyi niyetini hep kullanırlar..
En gıcık olduğum insan tipi.
Düşüncesiz şey ..
Üniversitede de bi ev arkadaşım öyleydi gıcık olurdum.
Suratımı asardım bi zaman sonra oda anladı.
İstemiyordu artık.
Açık açık konuş kıyafetlerimi vermekten hoşlanmam falan diye.
Yoksa arsızlığa bağlar ..
canım sen şimdi böyleysen üniversitede ne yapacaksın allah bilir? hiç yüz verme o tiplere bak ben sana söyliyim. ben senin ablan hatta annene yakın biri olarak ve üniversite hayatı çok meşakkatli geçmiş biri olarak şunu söyliyim. tavrını baştan belli ettin ettin etmedin andığının resmidir. bazı insanlar insan kullanmayı çok iyi bilirler. sonra da arkandan seni kötülerler üstelik. yok öyle pis böyle pasaklı falan diye. hele araya başka menfaatler girerse(başka arkadaş ya da beğeniler bir erkek) yaptığın bütün iyilikler sana kötülük olarak geri döner. bence o size geleceği zaman bahane bul misafirimiz var falan de. zaten yaz dönemi geliyor. dersane bitiyor uzaklaşabildiğin kadar uzaklaş. kıyafet istediğinde de hayır demeyi öğren. bu bana lazım de. bunun temiz kalması lazım de. oraya gidecem buraya gidecem de. birde sevmediğini de belirt tekrar tekrar.
Baştan hayır deseydin daha kolay olurdu şimdi zor olacak ama zararın neresinden dönersen kardır. Hayır demeyi öğrenmelisin.
Mevlam görelim neyler, neylerse güzel eyler...
Ya kirmadan nasil anlatabilirim derdindeyim.aslinda ben yani uzmeden canini skmadan konusucam buna kesin.karar verdim ama.nasil anlaticam kirilmasin istiyorum
Evet ogrenmeliyim bu hayiri. Yorumlariniz icin.tesekkur ederim temiz kalmasi lazim dedim ama o zamanda sunu alayim yapiyor etiketi duran daha firsatini bulup benim.giymedigim urunlerimi istiyor yani bu banaazim desemde olmuyor
Simdi anlatacagim olay aslinda dillendirmek istemedgim bir durum gormemezlikten geliyorum ama artik cok skldim ne olur bir akil verin ve bende bunu duzelteyim.
Ben dershane ogrencisiyim mezun olarak universite sinavina hazirlaniyorum sinifimda bir kiz var ayse melike diye kiz yanima oturdu bende kalk falan demedim biraz samimi olduk yanls anlasilmasin benim bir huyum var ben baskasinin kiyafetini giyemem kiyafetlerimide bir baskasina giydiremem cunki rahat edemiyorum bu melike de biliyir benim bu huyumu ama surekli konsere gidicem ablamin arkadslarida var iste onlar ablamin gydiklerini gormustur senden birsey giyeyim.iste dugune gidicem sunu giyeyim arkadaslarla gezicez cok guzel olmaliyim bunu giyeyim diyir bende yok diyemiyorum ama rahatsiz oldugumu biliyor birde verdgim hersy ter kokuyor ben ter kokusuna ve agiz kokusuna kesinlikle dayanamam insanlik halidir terlersin ama temiz tutabilrsin demi. Evime geliyor hazirlanip gidiyor ve rahatsiz oldugum seyler oldugunu bildigi halde ben annem sayesnde cok kiyafete sahibim surekli alir onunda durumu yok ama elindekileri giyse ne ayibi olacak yok bunu daha once ustumde gorduler diyor hep tamamda neysen o ol sinucta durumun onu elveriyor neyse bunlara katlandim bu arkadasim cuzdanimdaki bozuk paralari sakayla karisik aliyor yokta diyemiyorum hatta bazen bize gelr eve gidecegi zaman.otibus parasi alirda gider ya ben cok skldm bu durumdan simdide sen.nereyi yazarsan bende orayi yazaym birlikte okuyalim diyir herseyimi kullaniyir her urunumu kullaniyr etiketini cikarmadgm daha benim.kullanmadgm urunleri sunu giyim bunu giyim yapyor ne yapmaliim.nolur bisey degin ya
Sen üniversiteye gittiğinde yurda yazılırsın ya da apart-eve çıkarsın onu da yanında taşımak zorunda değilsin.
İnsanları kırmamak için hep alttan alan sonra da en çok kendisi kırılmış biri olarak, benzer yollardan geçmiş bir ablan olarak tavsiyem, isteklerini ve duygularını net olarak ifade etmen. "Ben eşyalarımın kullanılmasından hoşlanmıyorum" "Bunu henüz ben bile kullanmadım lütfen almazsan sevinirim" "Bugün işlerim var görüşemeyiz (kusura bakma da dersin bakarsa da takma)" "Benim şu şu planlarım var, sonra görüşürüz" (eğilip bükülmeden netçe ifade et)
Onun senin adına kararlar almasına izin vermemeye çalış, "benim kararım bu" de. Kimse sen istemediğin sürece istemediğin birşeyi yapmaya zorlayamaz.
Benim de bir komşum vardı, ikimizin de kız kardeşi yok, ben kıyafet paylaşmayı sevmem alışmadım senin gibi ama bazı şeylerimizi paylaşırdık, bu hoşuma giderdi ama seninki kadar sömürü durumu yaşamadım arkadaşım da anlayışlı olduğundan iki kardeş gibiydik, yoksa eminim ben de çileden çıkardım. Yine de bu senin hayat görüşündür kimsenin isteğine uymak zorunda değilsin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?