Kızlar ne olur annemin durumu için yorum yapın :(( kafayı yemek üzereyim.

Benim annem rahim ağzı kanseriydi hemde en son safhasında ve 4 aylık radyo ve kemoterapiyle atlattı...sanırım bu konuda söylemem gereken en önemli şey başkalarını asla ama asla örnek alma...her hasta ve hastalık kendine özgüdür...sonuçlar kötü huylu çıkarsa bu demektir ki yayılıyor diğer organlarada geçer ama radyoterapi(ışın) ve kemoterapi(damardan verilen ağır ilaçlar) bu yayılma önleniyor...ayrıca en kolay atlatılan kanser türüde rahimdeki kanserdir bunuda bir biyolog olarak söylüyorum...rahimin alınması kadınları olumsuz etkilesede ben çok araştırıp annemi rahatlatmıştım neyseki rahminin alınmasına gerek kalmadı.kadın kadınlığından hiçbirşey kaybetmiyor yani... Allah yardımcınız olsun en çok ta anneninizin...benim cnm annem ben öss ye hazırlanıyordum diye gıkı çıkmıyordu ama elbette çok korkuyordu....içinizi rahat tutun öncelikle ve bol bol dua edin...diğer hastaların gelişmelerini dinlemeyin dediğim gibi anca moraliniz bozulur....çok çok geçmiş olsun

Prezentablkontes , Allah acil şifalar versin..
İnşaallah hayırlı sonuçlar alırsınız.

Her kanamada kanser teşhisi konulmuyor, her rahim ağzı kanser teşisinde de rahim alınmıyor.

1 ve 2. evrelerde tedavi oranı çok yüksek.

Ayrıca sorduğunuz için diyorum; Allah korusun,ölüm riski neredeyse yok rahim ağzı kanserinde.

Yayılma riski varsa zaten doktor kontrolunde olduğu için çabuk teşhis konulabiliyor, hızlı yayılmıyor.

Bu yüzden lütfen üzülmeyin, uzakta olmak,
destek olamamak çok zor ama bu süreçte sizlerin iyi olması gerekiyor ki ona yardımcı olabileseniz.

Bu arada gerçekten işini bilen bir uzman bu konuda şart.

Malesef ki ülkemizde çok az var..İyi araştırmak lazım.

Birsencim yorumlarını çok kıymetli buluyorum ...Teşekkür ediyorum..Sevgili biyolog ve diğer arkadaşlar hepinize teşekkür ediyorum...Dualarınızı eksik etmeyin ne olur

canım hiç üzülme dua et. Annenin rahatsızlığını hem yengem hem de komşumuz geçirdi, hemde komşumuzun ki kanserdi ama çok şükür ameliyat oldular ikiside çok sağlıklılar,komşumuzun ameliyatının üstünden yirmi yıl geçti annende atlatır inşallah üzülme

ah buzlar ülkesi bu kadar ağlamamın sebebi benim gurbette olmam :14::14:yanında olsam doya doya sarılsam..telefonda aglamamak için zor tutuyorum kendimi :14::14: rahim alınırsa kanser demek öyle mi ? peki canım yayılma tehlikesi oluyormuymuş ? öldürücü bir etkisi var mı ?

hayir hayir rahimi alinirsa illa kanser demek degil ya zaten Allah korusun olursa öyle birsey söylerler...
biyologun dedigi gibi annesi rahim agzi kanseriymis rahimi alinmadan tedavi olmus...
benim annemde miyom vardi rahimi alindi...
yani illa alininca kanser ya da degil diyemeyiz...
ama sanki dr eksik bilgi verdi gibi,yani biraz daha aciklayici olsaydi..mesela kistlerin seklinden mi anlasiliyor ne oluyor ki oda kanser dememis iyi degil demis
bu her anlama gelir belkide rahimini almak anlaminda kanser olmadanda aliniyor..tabiki kadin icin cok önemli,anneminki alinanli 4 sene oldu nerdeyse iyidi ama simdi
menapoz baslangici cok skintida mesela,heray mens olmamak kötü bizim bile gecikse ne hale geliyoruz..
ama aklinda yanlis bilgiler olmasin alininca kanser alinmazsa kanser degil diye bunlar yer degisebilir...
insallah sonucu aldiginizda söyle bir oh cekersiniz...
önemli olan alinmasi ya da alinmamasi degil önemli olan ne oldugu

İnşallah buzlarülkesi ...En büyük dileğim bir oh çekebilmek..Aksi için ALLAH korusun ..çok teşekkür ediyorum değerli yorumların için..İyi ki varsınız ve iyi ki var kk.

Çok geçmiş olsun, çok üzüldüm kontes :( Allah biran evvel annene sıhhat nasip etsin. İyi düşünelim iyi olsun, inşallah sonuçları temiz çıkar. Bazı hastanelerde doktorlor hastalardan daha fevri olabiliyor. Sonuçları almadan onların söylediklerine takılmayın.

Amcamın eşinin de epeydir kanama şikayeti var, 48 yaşında henüz. Patolojik raporları temiz. Sadece cok fazla kisti cıktı onlar da kanama yapıyor. Aslına bakarsan iyi bişeymiş kanama, kistler büyüyüp çatlamazsa(kanama) tehlikeli olabiliyormuş.

Çookkk gecmiş olsun tekrar.

Çok teşekkür ederim elmayra..Dediğim gibi iyi olması için dua ediyorum..Gurbette olunca insan daha bir anlıyor çaresizliği ve gurbet sancısını..Annem telefonda agrıdan inim inim inlerken agzımı kapayıp aglamamı duymasın diye ahizeden uzaklaştım ve telefon kapandı numarası yapmak zorunda kaldım..

Benim annemde de aynı sorun oldu bir kaç ay önce. Sürekli kanama olarak farkettik. Doktora gittik. Kürtaj yaptı ve parçayı patolojiye yolladı.
Bizimkide böyle felaket tellalı gibiydi. Ama çok şükür birşeyi kalmadı. Belli yaş sınırını geçmiş bayanlarda olabiliyor genelde. Korkmayın. Hayırlısıyla bir şey olmaz inşallah.

Benim annemde de aynı sorun oldu bir kaç ay önce. Sürekli kanama olarak farkettik. Doktora gittik. Kürtaj yaptı ve parçayı patolojiye yolladı.
Bizimkide böyle felaket tellalı gibiydi. Ama çok şükür birşeyi kalmadı. Belli yaş sınırını geçmiş bayanlarda olabiliyor genelde. Korkmayın. Hayırlısıyla bir şey olmaz inşallah.

sevgi meleği canım benim teşekkürler umarım bu konuda annemde annen gibi aynı şeyi yaşasın.

çok geçmiş olsun.aynı sorun annemde de vardı

kanaması hiç durmuyordu. doktor rahmini aldı, sonuç miyom... yani iyi huylu

inşallah annenizde iyi olur

Canım çok büyük geçmiş olsun, Allah acil şifalar versin annene...
üzülmemeye çalış güzelim. Her kist kansere dönmüyor. Benim arkadaşımda da CIN türünden lezyon tespit ettiler rahim ağzında. Üstelik bu türde bir şeye yakalanmasını gerektirecek hiçbir şey de yok. Sadece annesi... Irsi yani.
Yine de hepsinin tedavisi var. Allah'tan ilerlemeden farkedilmiş. Sonuç ne olursa olsun erken teşhis yapıldıysa, önce Rabbim'in izniyle bir şeyciği kalmaz.

Hayatım benim annemde de kist vardı ve kistle birlikte rahminide aldılar. Şuan 50 yaşında ve 43 yaşında bu yüzden menopoza girdi. Çok sıkıntılı günler atlattı tabi, hala da sürer sıkıntıları sıcak basar karda kışta pencere açar hala en basitinden. Annen içinde sizin içinde pek kolay olmayacak ama sağlığı söz konusu ilk önce sağlık tabi canım.. :26:

Back
X