Kızlar ne olur bir fikir verin :(

elsa123

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
26 Eylül 2011
182
1
66
Ankara
Sevgili ablalarım, arkadaşlarım. Burda bir kaç gün öncede yine konu açmıştım. Uykuya dalmakta zorluk çekiyorum diye :( Ne yapacağımı şaşırdım inanın. Bir kaç gün sonra ailemin yanından başka biryere gideceğim. Ama hala geceleri bir türlü uykuya dalamıyorum. 4-5 saat uykuyla dolaşıyorum ortalarda :( Doktora gitsem uyku ilacı vericek. Bu yaşta (17 yaşındayım) böyle bir ilacı kaldırabilir miyim bilmiyorum. Başlarsam bırakamam diye korkuyorum. İnanın ruhum daralıyor uykum gelmiyor kalkıp tv izleyeyim diyorum sinirden öyle bir hale giriyorum ki. Aslında sebebsiz yere değil kötü bir dönemden geçtim sanırım onun etkileri... Nasıl atlatıcam bu duyguyu okadar çaresizim ki. Bu duyguyu yaşamaktansa hiç yaşamamayı tercih ederdim. N'olur yardım edin yarın doktora randevu aldım ama uyku ilacıda kullanmak istemiyorum. Delireceğim. :( Böyle bir durum yaşayanlar neolur fikir verin. :43:

Doktora gitmenizde fayda var canım sorununuz psikolojikte olabilir de olmayabilirde yada herhangi bir rahatsızlıgınızda olabilir.Kan degerlerinize baktırınız birde guatr,b12,kansızlık gibi rahatsızlıklar uyku düzenini bozar.Bende yıllardır guatr var mesela ilk hastalık teşhisi kondugunda gözümü açamıyordum otobüste bile uyuyordum.Aynı şekilde annemde de b12,kansızlık var oda tam tersi hiç uyumuyordu akşamları toplasan 3 saat anca uyuyordu onun dışında bir gram uyku uyumuyordu b12 ilaçlarını düzenli kullandı,şimdi uyku sorunu kalmadı rahat rahat uyuyor.

Gidip bir kan değerlerimi ölçtüreyim en iyisi uzun süredir rejim yapıyordum 2 aydırda regl olmuyorum ondanmı acaba? :(

eski konunuzu okumadım;

babaanneniz gibi konuşucam ama çayı kahveyide fazla tüketmeyin lütfen :34:

tabi çok içiyorsanız... :1:

birde en geç 23:00 gibi uyuyamasanız da yatın. bir süre sonra erkenden uyumaya alışırsınız. :31:

oncelıkle su duayı yapın
allahım gokte yıldızlar cıktı ve ınsanlar uykuya daldı yalnız uyumayan ve asla uyumayacak olan sensın bana uyku ver amin
bu dua uykusuzluk ıcın cok etkılıdır
bır dıger onerım yataga gırınce atıyorum mısal 500 tane estagfurullah cekmeye nıyetlenın tesbıhle yatın ve baslayın emın olun 100 bıle cekemezsınız anında uyku basıyor keske cekebılsek..... bu tarz uygulamalarla uykuya varırsınız allahın ıznıyle

​Acilen doktora gidin 2 aydır regl olmuyormussun hormonlarınla alakalı bir sorun olabilir.

bazen yataga yatip da uyuyamayinca insan sinirleniyor ya. o tamamen uykuyu kaciriyor. artik illaki uyumam gerek diye yatma. yatagina yat ve güzel seyler düsün. mesela bir tatil yada ne bilim cocuklukta yapilan muziplikler felan. düsünürken insan rahatca uykuya daliyor. kendini kasarsan ve illaki uyumam gerek, yada su saat oldu daha uyumuyorum nolacak böyle diye düsünürsen hic uyuyamazsin ve yatak yorgan bile sinir eder seni.

1 aydır bendede uyku problemi vardı
gece 3 oluyordu uykuya dalamıyordum
sinir stres olmuştum iyice,günlerim gecelerim şaşmıştı.
1 hafta öncesine kadar böyleydim
nasıl mı düzeldim??
perdeleri makineye atmıştım,misafir aradı yarın size gelicez dedi
ilk kez geliceklerdi ve değerli insanlardı,hayır gelmeyin diyemedim.
eyvah ev darmadağın,perdeler makinada :18:
kanımın son damlasına kadar ev işi yaptım yorgunluktan yatağa zor attım kendimi.
ertesi gün sabahın köründe kalktım pasta börek yaptım
misafirler geldi onlarla ilgilendim ve yine gece yarısı yatar yatmaz uyudum.
çoooook şükür uykum düzene girdi.
sende kendini deli gibi yor,belki işe yarar.

..............................

Son düzenleme:
Doktora gitmenizde fayda var canım sorununuz psikolojikte olabilir de olmayabilirde yada herhangi bir rahatsızlıgınızda olabilir.Kan degerlerinize baktırınız birde guatr,b12,kansızlık gibi rahatsızlıklar uyku düzenini bozar.Bende yıllardır guatr var mesela ilk hastalık teşhisi kondugunda gözümü açamıyordum otobüste bile uyuyordum.Aynı şekilde annemde de b12,kansızlık var oda tam tersi hiç uyumuyordu akşamları toplasan 3 saat anca uyuyordu onun dışında bir gram uyku uyumuyordu b12 ilaçlarını düzenli kullandı,şimdi uyku sorunu kalmadı rahat rahat uyuyor.

Annenizin nekadar sürede bu sorunu halloldu acaba?

----------------------------------------------------
Öncelikle ilginiz ve cevaplarınız için teşekkür ederim. Çok sıkıntılıyım. Ruuhum daralıyor yurgunum ama bir türlü uyuyamıyorum. Yarın gidip kan değerlerimi ölçtüreceğim ama hangi doktora bile gideceğimi bilmiyorum? Yardımcı olurmusunuz? :(

bence sen kendine sinir yaptıkça bünye onu huy haline getirmiş biraz kendini rahat bırak bide bir şey sormak istiyorum uykusuz kaldığında rahatsız oluyor musun yani kendini yorgun bitkin hissediyor musun bunu merak ettim

Back
X