O konuya hiç girmeyelim.Yanlış anlamayın ama lise mezununa nasıl sınıf verebiliyorlar? Madem verilebiliyor neden insanlar üniversite okuyor?
Aldığınız ücret 1100 lira ve çok az. Zaten yarısından çoğu gidiyor. Bu şartlarda tabii ki çalışmayın. Sağlığınız ve çocuğunuzun psikolojisi daha önemli.
Arkadaşım, 500tl ye çocukları servise bindirip indiriyorum onlara eşlik ediyorum desen anlarım. Ama 500tl ye sabah 8 akşam 6 çalışılmaz. Evde yarım gün çocuk baksanız daha fazla kazanırsınız ki yarım gün diyorum. Tam gün çalışınca evinizden de uzakta oluyorsunuz günlük rutininiz aksıyor. Çocuğunuza vereceğiniz enerjiyi 8-10 çocuğa bölüyorsunuz. Muhtemelen çocuğunuz sizinle diye ondan da kreş parası kesiyoruz diye kandırıyorlardır.Kizlar sabah 8 akşam 6 çalışiyorum.
Aldiğim ucret 500
Sigorta sozu verildi en basta ama yapmadilar her sordugumda para yok dediler.
Benden sonra işe baslayan iki kisiye yaptılar ve bu çok zoruma gitti.
Kizimda benimle geliyor hep onun için sabtettim kreş de calisiyorum bu arada.
Arrik isi birakmak iatiyorum ama acaba yaniliyormuyum çok yoruluyorum.
Cok zorlaniyorum.
Ama kizim icin iyi oluyor.
Aileleeimizden ayri bir sehirdeyiz bir çok uzak sehirlerde yasiyoruz.
Hadi kizim tek bizi bilmesin ortam gorsyn dedim ama artik çok yoruluyorum ve sartların bu kadar kotu olusu pes ettiriyor.
Sizce ne yapmaliyim.
Bu arada maasimin bu kadar az olma sebebi 600 lira kizim icin kesiyolar .
Ama kizima ben bakiyorum. Yemegini evden goturuyorum 3 öğun yemeğini evden goturme sebebim.
Tamamen benim takintim.Kendi yaptigim yemekleri yedirmek icin .cunku zeytin yaği ve tereyag kullaniyorum yemeklerinde ve tuzsuz filan yapiyorum oyuzden.
Bu ise basladigimdan beri cok yoruldugum icin daha sabirsiz daha bagiran bi anne oldum.
Simdi istifa etmelimiyim.
Dewam mi etmeliyim
Bu arada o kadar yoruluyorum ki çarpintm olmaya baslasi bu ise baslamadan once çarpinti ne bilmezdim .Kardiyoya gittim şukur temiz cikti ama stres ve yorgunluga bağladi bu aralar yine oluyor yarin yine kardiyoya gidicem
Bir çalışana SSK yapılması için gerek ve yeter şart,kişinin o kurumda çalışması.Beni yanlis anlamayin asla sizi kırmak icin yazmiyorum ama cocuk gelisimi okumus olsaniz bile lise mezunu birine sinif verilmesini ben dogru bulmadim ya. Acaba sigorta yapmamalarinin nedeni egitim durumunuz olabilir mi? Yasal bir gerekce vs vardir belki "en az önlisans mezunu olmalı" gibi.
Kii bence de en az önlisans mezunu olunmalı. Hatta mümkünse lisans. Çocuk psikolojisi çok önemli lise eğitimiyle ne kadar vakıf olunabilir buna... her anne az çok bilir çocuk bakmayı ama anaokulu çağına gelmis bir sınıf dolusu çocuğu bu işin lisans eğitimini almış birinin bakması daha mantıklı sanki.
Bunlar dışında; verilen ücret çok çok az. Ve sağlık gittiği zaman zor geri geliyor. Sizden değerli değil 500tl. Zaten bu paraya ihtiyacım yok demişsiniz sanırım yorumlarda okudum. Bence işten ayrılıp çocuğunuzla evde ilgilenmeniz ve bazen günlük atolyelere gitmeniz daha doğru gibi.. hangi şehirdesiniz bilmiyorum ama bizim burda bazı kreşler, anaokulları her ay mutlaka 2 3 kere ücretsiz tüm günü kapsayan etkinlikler düzenliyor halka açık.
Sizin ve bebişinizin hakkında hayırlısı olsun..
O konuya hiç girmeyelim.
Özel kreş ve anaokullarının çoğunun
içi sizi,dışı bizi yakıyor.
Konu sahibi en azından kız meslek lisesi
çıkışlı usta öğretici,
MEB usta öğreticilere görev verilmesini onaylıyor.
Halk eğitimden aldığı çocuk bakım elemanı sertifikasıyla,anasıfı öğretmenliği yapanlara ne demeli?
Okul öncesi eğitime bakış ne yazık ki sıkıntılı.Hem öğretmenler hem çocuklar açısından çok üzücü gerçekten. Bakım elemanı sertifikasıyla öğretmenlik nasıl yapılır, çocuk gelişimi açısından en önemli dönemlerde o sertifika ne işe yarar bilemedim.
Şaşırdım, çünkü zamanında annemin lise mezunu birçok arkadaşının öğretmenliği düşürüldü. Usta öğretici olarak sınıf alabildiklerini bilmiyordum.
Madem sınıf alabiliyorlar öğretmenlikten alınmalarının ne anlamı var ki?
Önemli olan çocukların gelişimi değil, (genelin bakış açısıyla) çocukların başında "dikilen" kişinin alacağı ücret yani, ben buradan bunu anladım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?