Kızlar ne yapiçağimi bilmiyorum...Bebeğim mi sağliğimmi

Tam gün çalıştırıp nasıl asgari ücretten az maaş veriyorlar
Bence işi bırakın ve başka kreşte iş arayın tecrübenizde var artık muhakkak vardır başka bi kreş

Sizin önceki konularınızı hatırlıyorum ve bir müddet çalışmamanız gerektiğini düşünüyorum.
Kaldı ki aldığınız ücrete hiç değmez
çektiğiniz sıkıntı.
Çocuğunuz henüz 3 yaşını doldurmadı diye biliyorum bu durumda kreşe gitmesi de şart değil zaten.
Evden üç öğün yemek götürecek kadar çocuğunuzun beslenmesine takıntılı olmanız
da sağlıklı bir durum değil.
Çocuğunuzu sağlıklı beslemek adına,
kendinizi yorup,hem onun hem kendinizin psikolojisini olumsuz etkilediğinizin farkına varabilseniz keşke.
Konu başlığınıza cevabım 'sağlığınız'.
Hem bedensel hem psikolojik olarak sağlıklı olmazsanız bebeğinizle nasıl ilgileneceksiniz?

Çocuğunuzun 3 öğün yemeğini evden götürüyorsunuz onun beden sağlığı için ama yorulduğunuz için sabırsız ve bağıran bir anne olarak onun ruh sağlığına zarar veriyorsunuz.

3 öğün evden yese diğer çocuklarla aynı şeyi yese ne olur ki?

Sigortasız ve o kadar paraya calışmanın ve bu kadar yorulmanın bir anlamı yok bana göre.

Açıkça evinizde bakin mutlu anne sağlıklı anne demek sağlıklı mutlu çocuk demek herşeyi geçtim evle ilgilenmek daha iyi 500 nedir ki bir market alış veriş i bil3 degil

Yanlış anlamayın ama lise mezununa nasıl sınıf verebiliyorlar? Madem verilebiliyor neden insanlar üniversite okuyor?

Aldığınız ücret 1100 lira ve çok az. Zaten yarısından çoğu gidiyor. Bu şartlarda tabii ki çalışmayın. Sağlığınız ve çocuğunuzun psikolojisi daha önemli.

Baska cocuklarin ruh sagligi acisindan ayrilin diyorum. Yoksa cocugunuzu alip kendi calistiginiz bir krese gitmeniz buyuk nimet.

O konuya hiç girmeyelim.
Özel kreş ve anaokullarının çoğunun
içi sizi,dışı bizi yakıyor.
Konu sahibi en azından kız meslek lisesi
çıkışlı usta öğretici,
MEB usta öğreticilere görev verilmesini onaylıyor.
Halk eğitimden aldığı çocuk bakım elemanı sertifikasıyla,anasıfı öğretmenliği yapanlara ne demeli?

Resti çek direk konuş kararlı olduğunu anlarlarsa eğer sendende memnunlarsa kaybetmek istemeyeceklerdir... Ama şartlarını güzelce konuş sigorta kesinlikle olmalı en az asgari ücret olsun bari sonuçta öğretmenlik yapıyorsunuz asgari ücretten bile fazlasını kazanmanız lazım... Allah vicdan merhamet versin böyle insanlara nasıl kul hakkını yiyorlar...

Arkadaşım, 500tl ye çocukları servise bindirip indiriyorum onlara eşlik ediyorum desen anlarım. Ama 500tl ye sabah 8 akşam 6 çalışılmaz. Evde yarım gün çocuk baksanız daha fazla kazanırsınız ki yarım gün diyorum. Tam gün çalışınca evinizden de uzakta oluyorsunuz günlük rutininiz aksıyor. Çocuğunuza vereceğiniz enerjiyi 8-10 çocuğa bölüyorsunuz. Muhtemelen çocuğunuz sizinle diye ondan da kreş parası kesiyoruz diye kandırıyorlardır.

Sizin açık açık ben 500tl ye çalışmam demeniz lazım ki gerçekten bu paraya çalışılmaz. Asgari ücret istediğinizi belirtin. Çok çok çok ihtiyacız varsa yine yasal değil ama en azından öğrenci başına 200tl falan isteyin 1600tl para yapar.

Anneler de kreş tercihi yaparken çok zorlanıyor ama ne yazık ki o süslü püslü okullarda öğretmenlere bu maaşlar veriliyor. Kurumsal yerler dahi ne halde bilemiyoruz.

Beni yanlis anlamayin asla sizi kırmak icin yazmiyorum ama cocuk gelisimi okumus olsaniz bile lise mezunu birine sinif verilmesini ben dogru bulmadim ya. Acaba sigorta yapmamalarinin nedeni egitim durumunuz olabilir mi? Yasal bir gerekce vs vardir belki "en az önlisans mezunu olmalı" gibi.

Kii bence de en az önlisans mezunu olunmalı. Hatta mümkünse lisans. Çocuk psikolojisi çok önemli lise eğitimiyle ne kadar vakıf olunabilir buna... her anne az çok bilir çocuk bakmayı ama anaokulu çağına gelmis bir sınıf dolusu çocuğu bu işin lisans eğitimini almış birinin bakması daha mantıklı sanki.

Bunlar dışında; verilen ücret çok çok az. Ve sağlık gittiği zaman zor geri geliyor. Sizden değerli değil 500tl. Zaten bu paraya ihtiyacım yok demişsiniz sanırım yorumlarda okudum. Bence işten ayrılıp çocuğunuzla evde ilgilenmeniz ve bazen günlük atolyelere gitmeniz daha doğru gibi.. hangi şehirdesiniz bilmiyorum ama bizim burda bazı kreşler, anaokulları her ay mutlaka 2 3 kere ücretsiz tüm günü kapsayan etkinlikler düzenliyor halka açık.

Sizin ve bebişinizin hakkında hayırlısı olsun..

500 tl mı
yanlıs yazıldı sanırım 500tl mı

500 tl ıcın bukadar yoruldugunuza degmez evde oturun daha ıyı emegınıze yazık ya

Bir çalışana SSK yapılması için gerek ve yeter şart,kişinin o kurumda çalışması.
Çalışan isterse ilkokul mezunu olsun,işveren sigorta yapmak zorunda.
Ayrıca MEB kız meslek lisesi mezunu usta öğreticilerin kreş ve anaokullarında,sınıf öğretmeni olarak görev yapmasını onaylıyor.
Okul öncesi eğitimde henüz gerekli standartları yakalayamadık ülke olarak.
Öğretmenlik hakkının ve vasfının sadece lisans mezunlarına,formasyonla verilmesi gerektiği hususunda size katılıyorum.
Usta öğretici ve önlisans mezunu arkadaşlarımız yardımcı öğretmenlik yapabilirler.
Konu sahibi ssksız çalıştığı için muhtemelen MEB'e de bildirilmedi yani her anlamda kaçak ve usülsüz çalıştırılıyor.

Lisans mezunlarıyla aynı parayı alıyorum diye konunuz vardı

Eşim maaşına göz mü dikti diye konunuz vardı

500 lira mıydı o miktar yani lisans mezunları ile aynıydı hani

Kızınızın yaşını yazmışsınızdır belki

4 altı ise istifa edebilirsiniz ama 4 civarı ise bir ay kaldı şurada sıkın dişinizi çocuğun düzenini bozmayın

Yaşından bağımsız olarak da seneye eylül de verin devlet okuluna

Ondan sonra öğretmen çocuklarımıza bağırdı , şiddet uyguladı .. Lise mezununa sınıf verilirse olacağı bu olur . Veliler de memnunmuş falan filan ... Lütfen velilerim diyip de bizimle kendinizi aynı kategoriye sokmayın..

Hem öğretmenler hem çocuklar açısından çok üzücü gerçekten. Bakım elemanı sertifikasıyla öğretmenlik nasıl yapılır, çocuk gelişimi açısından en önemli dönemlerde o sertifika ne işe yarar bilemedim.
Şaşırdım, çünkü zamanında annemin lise mezunu birçok arkadaşının öğretmenliği düşürüldü. Usta öğretici olarak sınıf alabildiklerini bilmiyordum.
Madem sınıf alabiliyorlar öğretmenlikten alınmalarının ne anlamı var ki?
Önemli olan çocukların gelişimi değil, (genelin bakış açısıyla) çocukların başında "dikilen" kişinin alacağı ücret yani, ben buradan bunu anladım.

Okul öncesi eğitime bakış ne yazık ki sıkıntılı.
Geçmişten gelen hatalı bir uygulama bir anlamda göz yumularak devam ediyor.
Kurumda bir tane lisans mezunu öğretmen varsa diğer sınıflarda ön lisans veya kız meslek lisesi mezunları görevlendirilebiliyor.
Normalde halk eğitim sertifikasını MEB sınıf teslim etme anlamında onaylamıyor.
Bununla birlikte kurumlar kaçak göçek bu uygulamaya başvuruyorlar.
Çok ciddi bir düzenleme ve denetim gerekli.

İllegalin illegali gibi. Bu nedir. Hem 8 6 çalışıyorsunuz ki günlük çalışma süresinden fazla. Hem asgari ücretin kat kat altina çalışıyorsunuz. Hem sigortasız çalışıyorsunuz. Hemde sizin çocuğunuz orda okuyor görünuyor mu. Bu işin usulü şudur. Onlar size min asgari ücret verecek. Siz aldığınız paradan 600 lira kreşe öğrenci ücreti ödeyip artık makbuz mu fatura mı ne kesiliyorsa onu alacaksınız. size de 1400 gibi bir rakam kalmış olacak. Yani ihtiyacım da yok diyorsunuz niye kendinizi emeğinizi somurtuyorsunuz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…