kızlar ne yapmalıyım?

Biz ne dersek diyelim Türk erkekleri şımartılarak büyütülüyor, küçükcük erkek çocukları bile koskoca annelerinden su getir isteğinde bulunabiliyor, doğal olarak da eşlerinden de aynı şeyleri bekliyorlar.

Cuma akşamı işten çıktım, trafik çok yoğun oluyor Cumaları, daha kısa olsun diye buluşup metroyla geldik eve, akşam alış verişini birlikte yaptık, kapıdan girer girmez ne yemek var diye sordu =) sanki birlikte gelmemişiz gibi =)) böyle alıştırılıyorlar, mutfağa girdim dün akşamdan buzluktan çıkardığım tavuk göğsünü haşladım yanına da pilav yaptım sonra dedim ki duşunu aldığına göre salatayı sen yapabilirsin, tuhaf tuhaf baktı suratıma =)) cevap vermesini beklemeden banyoya gittim arada da seslendim aşkım pilava bak yanmasın diye, çıktığımda salata hazırdı =)) Yemek yerken ayy canım benim yemek acele oldu ama salata durumu kurtardı harika olmuşşşş dedim =)) mest =)) Ama orada eve birlikte geldik sende biraz yardım etsen durumundan söylenmeye başlasaydım akşam faciaya dönecekti. Biraz itidal lazım yani, alışacaklar zamanla diye düşünüyorum. Ömürlerini nazlanarak geçiren adamların birden bire çok düşünceli olmalarını beklemek doğru değil.

kalk kendin al demek yerine yorgunum hayatım desen olurmuş sanki :)

ev işlerini birlikte yapın ama...alıştırma...

evet bende erkeklerin şımartılarak büyütüldüğüne katılıyorum aynen. ben henüz evli değilim ama erkek kardeşim abim olduğunda annem kesinlikle onlara hiç bişey söylemez biz çok yorulsak bile boşver kızım erkeklere iş yaptırılmaz der tabi eşine yardım eden eşler de var ama o biraz içinden gelmesi lazım sanırım bence affet ama ne kadar yorulduğunu üzüldüğünü de ona bir şekilde anlatmaya çalış erkekler bi derdin olduğunda tavır yapmanı değil açıkça konuşmanı tercih eder yine de sen bilirsin tabi:44:

sevgi bence sen bu kafayı değiştirmelisin, çünkü yaranılmaz yaranılmadığını sen de gördün
konu sahibinin sıkıntısı şu, bu adam hiçbi işin ucundan tutmuyor bari kendi işini kendi yapsın derdinde, yoksa olay bir bardak su değil o görünen kısım, ben eşime su getiririm sabahtan kalkar börek yaparım kahvaltı hazırlarım ama o da bana yapar kendimi boşuna parçalamam yani, bu işler karşılıklı olursa güzel ha kişi cariyelik yapmak istiyodur o ayrı

kalk kendin al demek yerine daha yumuşamalısın bence
anlıyorum ki senin sorunun eşit olma isteği ama sen eşinden su istesen o getirmez mi
ben istesem getiri yani
ya da eşim istediğinde yorgunsan canım çok yorgunum ya ne olur beni kaldırma derim o da kıyamaz
tabi senin eşin farklı olabilir ama eger temizlik vs seni yoruyosa ik,nizde çalışıyosunuz temizlikçi alabilirsin durumunuz uygunsa
ona da belki başta laf edecektir ama sonra alışır :)
yemek konusunda da laf ediyosa ona sor ne yemek istediğini ona göre yap yemeği böylece laf edemez

Canim maalesef yetiştirilme tarzindan kaynakli eşinin bu tutumu. Bunu doğru bilmiş buna inanmis.degismesi cok zor ama imkansiz degil.
Benim eşim de boyle yetişmiş. Kadin erkeginin hizmetini yapar..ama bunu sadece kv.lere gittigimizde görüyorum. Kendi evimizdeyken cok farkli.temizlige yardim eder yemege yardim eder herkonuda anlayışlıdir.hatta hem çalışıp hemde ev işleriyle uğraşıyorum kendime vakit ayiramiyorum diye her hafta sonu bi etkinlik planlar. Evet arada benden su ister getiririm ama bende ondan su isteyince oda bana getirir bu senin görevin diye bi düşüncesi yok kendi evimizdeyken.
gel gelelim kv.lerdeyken annesi bile suyunu ayagina getirdigi icin ordayken bendende bekliyor bunu.hatta bigun ütü yapıyordum cok susamistim seslendim geldi su istediğimi söyledim. Getiremem askim annemler var dedi.ama yinede kiyamadi getirdi ama nasil getirdi.sanki kendi iciyormus gibi yaparak..oda biliyor bu davranışın yanlış olduğunu ama ailesinin yaninda idare edelim diyor. Onlar büyüklerinden böyle görmüş bunu dogru sanıyorlar diyor. Bende idare ediyorum neyapayim.

Düşüncelerinin nasil değiştiğine gelince..ben değiştirmedim. Üniversitede bi cemaat evinde kalmis.orda, dinimizde kadinin ev işlerini yapmasi kadinin vazifesi degil ancak esine hediyesi olabileceğini. . Kadinin tek vazifesinin namusunu koruyup evlatlarini ahlakli yetiştirmesi olduğunu öğrenmiş. Hep boyle söyler boylede yaşar evimizdeyken.yani inançlarıyla fikirleri değişmiş.

Ama srn şimdi tutup bunu eşine söylesen hayatta inanmaz sana.bide erkeklerin böyle bi huyu var.kadinlardan bişey öğrenmek agirlarina gidiyor. Ancak cok güvendiği fikirlerine saygi duyduğu birinden duymali bunlari.

Ben böyle gördüm böyle yetişdim böyle algıladım canım.
Ve değiştirmek istemiyorum. Burda bana katılan kişilerinde olduğunu gördüm herkezin düşüncesi kendine benim düşüncem yaşam şeklim böyle buna da saygı duyulmalı :) Ve haklısın tabiki herşeykarşılıklı konu sahibinin yazdıklarına göre cevap verdim ben herşeyi bilemeyiz. Ben konu sahibinie de git sen onun cariyesi ol veya kölesi olda demedim. Herkezin yorumu kendine hayırlı günler :)

Son düzenleme:
Sende bacaklarını uzat , ondan su iste
Vermezse bu ne biçim eş ne biçim adam diye söylen dur

Sen temizlik yaparken sana yardım etmeli
Etmiyosa da bari yemeği yapsaydı
Bıdı bıdı söylenmeyle olmuyı bu işler
Hayat müşterek yardımcı olmalısın ; bende çalışıyorum bende 9 aylığım doğa üstü güçlerim yok de

peygamber efendimiz (s.a.v) bir bardak su istemezmiş, kendi alırmış. ben hizmet etmenin sadece kadının görevi olduğunu düşünenlere mutluluklar ve beden gücü diliyorum Allah yardımcıları olsun. ama oğullarınıza lütfen kocalarınıza davrandığınız gibi davranmayın. bari onlar eşleri rahat etsin. tabiki yeri gelir eşime ben su götürürüm sonuçta yorgun olur hasta olur ya da kalkmak istemez. ama aynı şekilde kocamda bana yapar. aksi durum aslında fiziksel yorgunluktan ziyade insanın zihnini yorar

Bizde öyle her ikimizde çalışıyoruz.. Ama ben daha çok hassas ve naif olduğum için bizde işleri genelde eşim yapıyo :) Ben gündelik temizlik yapmayı beceremiyorum evi kaldırırım genelde ama ordada eşimin yardımıyla.. Yetiştirme tarzıyla alakalı. Herkez çok farklı. Ama huzurlu olmak için illaki bayanın fedakarlık yapması gerekiyo.

Sanırım dolup taştığın anda cevabı farkında olmadan sinirle verdin ve ortam gerildi
Benim eşimde bana hiç yardım etmez ne kadar paylaşsamda bu durumu hiç yapmadı bi güzel huyu düzenlidir
Ben de çalışıyorum ve yemeklerimi 2 günlük yapıyorum bazen güzel yapmıyorum o bişey demiyo ben iğrenç olmuş diyorum bak bi güzel huyu daha çıktı yemek seçmiyor bu adam hep kötü değil ya :)
Eğer çok yoruluyorsan yemek malzemelrini akşamdan hazırla ertesi gün pişir kolay olur

Ben asıl o erkekleri haklı gören hemcinslerime sinir oluyorum. La havle.

su verme meselesinden bahsedicem öncelikle.sizden su isteyince kalk kendin al dediyseniz sorunları çözemezsiniz.bu tavır çok yanlış.eşine bana yardım etmek zorundasın yapacaksın edeceksin şeklinde konuşarak da iş yapmasını sağlayamazsın.

ben de öğretmenim.2 de çocuğum var biri henüz 2 aylık.eşim yardımcı olur bana yardım etmez diyemem.ama sonuçta yemeği hergün ben yapıyorum,ütüler de bende.ayda bir temizlikçi alırdım şimdi bebek olunca daha sık alcam.eşimle beraber süpürür sileriz ama hadi halıları camları silelim desem ben yapamam temizlikçi gelsin der.sonuçta çalışan bir insan ne kadar yapabilir.bu benim için de geçerli.yani o işleri de yapmaya kalkma.ben de eşim de öğretmeniz yani zengin falan değiliz.ama küçük bir bütçe ayrılablir temizlik için.ev hanımı olsaydın para kazanmadığın gibi giderlerin olacaktı bir de.eşine diyeceksin canım yapmak istemiyorsan ben de yetişemiyorum temizlikçi tutucam.olmaz derse de işleri yapmayıp aksatıcaksın anlayacak.ne bileyim olmuyorsa da çok da zorlayıp kavga tartışma ortamı yaratmaya gerk yok bence.

Aslinda haklisiniz ama cevabiniz ters olmus bu sabah esimle uyandik,yatakta uzaniyoz, dediki "söyle güzel bi kahvalti masasi bekliyom hadi" bende ona sirnastim dedimki "yooook ben yorgunum sen süper kahvalti hazirliyon hadiii hadiiii" biraz gülüs biraz naz veeee ben yataklari düzenledim o da süper bi kahvalti hazirladi, güzelce yedikkk yani sizde keske canim cok yoruldum sen kendine al bide banada getirirsen coookkk mutlu olurummm, tamammmm... Erkekler bazen düsüncesiz ola biliyor, onlari kandira bilmekse kolay....

su için bir önerim var;
vakit geçirdiğiniz odaya sürahi koyabilirsin. ben bir ara böyle yapmıştım
gerçi adam aklına koymuşsa o suyu sana getirtmeyi, gene getirtir ya neyse

konu sahibi, uyguladığın yöntem hiç işe yarar bir yöntem değil, kavgayla bir şey olmuyor
denedim, tavsiye etmiyorum.
bıdı bıdı söylendiğim de oldu, git kendin al dediğim de ama cık..
karşına alıp bıkmadan usanmadan güzel güzel anlatman gerekiyor..
çünkü bu tavırları onlara göre gayet normal, böyle görmüşler..
adam 30 yıl gak demiş su gelmiş
gık demiş karnı doymuş.. niye alıştığı düzeni bozsun ki??
senin rahatsız olduğunu, incindiğini kavramalı iyice..

mevzu su mevzusu değil, seni çok iyi anlıyorum.
sürekli kendi yapabileceği şeyi senden istemesi
insanda tarif edilemez bir gıcıklık yapıyor :)

evet kızlar hepinize çok tesekkür ediyorum yorumlarınız için gercekten hatalı olduğum yeri anladım hayır deme seklim gayet kötüymüş onun dışında bana vermiş olduğunuz fikirler içinde tsekkür ederim. sakinlesince durumumun çokta kötü olmadığını anladım yani çok büyütülecek bişey yok ortada. iş konusundada bazı arkadaslarımın tavsiyeleri çok hoşuma gitti mesela kendimi çok yormama onun sevdiği yemekleri yapma eve temizlikçi alma gibi... hepinize tekrar çok teşekkür ederim gercekten içimi rahatlattınız. paylaşmak güzel şey

ağzınıza sağlık.ancak bu kadar güzel yorumlanabilirdi:)

Ben asıl o erkekleri haklı gören hemcinslerime sinir oluyorum. La havle.

o başlı başına bir konu zaten:)
bir de eşler için,vah efendim ne erkekler var deyip hatalarını örtmeye, her şeye eyvallah demeyelim lütfen...kötü örneklere bakıp eşlerimizi aklamaya çalışmayalım.doğru bir çok zaman tektir ve başkalarının iyiliği ya da kötülüğü ile değişmez.
ayrıca siz böyle düşünen bayanlar gazete okumuyorlar mı?ne erkekler var evette ne kadınlar da var...eşini sevgilisi ile öldüren mi dersin,başkasına kaçan mı,çocuklarını terk eden mi...bayanlarda biraz kötülük yapsa olur mu?o zaman da ne kadınlar var sen iyisin der mi eşleriniz?

Bazı yorumlara çok şaşırdım

Hadisi şerifte bile

'Yemek pişirmek,evi temizlemek,
çocuk bakmak kadının görevi değil , size ikramıdır..' denmiş

Siz hala bu senin görevin eşin yemeği beğenmediyse ara sor ne yemek istersin akşama diye sor diyosunuz
Konu sahibi de çalışıyo niye akşam yemeği için yanıp tutuşsun ki bi kere de eşi desin sen ne seversin diye

Aynısı bende var tam 7 senedir çözüm bulamadım, bu cumartesi tartıştık bu yüzden ve benim 2 yaşında oğlum var, çalışıyorum ve her iş bana bakıyor. Çözümü yok çünkü anneler böyle yetiştiriyor ve maalesef oğlumda babasını örnek alıyor.

Eğer ŞEYİ portatif olsa inanın bana verecek şunu işet getir diye o kadar diyorum siz düşünün artık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…