kızlar ne yapmalıyım?

bizim geleneğimizde kadın eşine hizmet mi edermiş? neden,evlenirken karı-koca oluyoruz benim bildiğim efendi-köle değil..yok böyle bir şey..yardımda hizmette karşılıklıdır.en azından bizde böyle ben süpürürsem eşim yerleri siler ya da balkonları temizler falan.sonuçta ikimizde aynı derecede çalışıyoruz aynı derecede insanız o özel bi ırk falan değil.

haftanın 5-6 günü işe git gel bir günde temizlik yap adam bezgin bekir şeklinde yatsın bir de benden su istesin hem de kaba bi şekilde sonrada beyime hizmet etmek en büyük vazifem deyip etrafında pervane olayım öyle mi?

kimse kusura bakmasın o insan evladıysa bende insan evladıyım..neymiş erkeklerin o üstün özelliği acaba?kendi suyunu kendi alsa eline yapışmaz herhalde..

ama suç onda değil onu yetiştiren bu zihniyetlerde işte.benimde iki oğlum var daha 1,5 yaşında kendi bezlerini kendileri çöpe atıyorlardı oyuncaklarını topluyorlardı şimdi 3 yaşındalar sofrayı bile birlikte hazırlıyoruz..asla aman şehzadeleirm yorulmasın şeklinde yetiştirmiyorum.evlenince eşlerine yazık değil mi?

ay bu tip konularda çok geriliyorum,neyse...konu sahibi al eşini karşına olayın bi bardak suda kopan bir fırtına olmadığını anlat canım yoksa bu böyle gider.

Son düzenleme:
eşiniz az yesinde bir uşak tutsun eve...

Umarım sizin gibi annelerin sayısı artar da ilerde buraya bu tarz başlık açan kadınların sayısı azalır.Tamamen biter demiyorum, diyemiyorum malesef, çünkü hala aynı kafada çocuk yetiştirecek kadınlarımız da mevcutmuş. Allah benim evlatlarımın yüzüne baksın da sizin çocuklarınız gibi yetişmişlerle karşılaştırsın. Allah sizden razı olsun.

Ya bu durumu sineye çekeceksin ya da yavaş yavaş eşini eğiteceksin.
Kalk kendin al tarzında değil ama daha yumuşak bir şekilde,
Çok yorulduğunu, beraber zaman geçirecek enerjin kalmadığını anlatacaksın.
Taaa ki bunları kafasına kazıyana kadar.

çok teşekkürler,amin..

yani ben gerçekten anlamıyorum bazı konuları..tamam konu sahibi kalk kendin al demiş de bunu söyleyene değil söyletene bakacaksın birazda.yani kadın zaten yorgun bitmiş bende olsam bu tepkiyi verirdim belki..o eş su istemek yerine hayatım çok yoruldun geç bi otur demeliydi bence.diyelim konu sahibi kabaysa eşi 10 kat daha kaba o zaman bunu niye görmüyoruz ki? buraya takıldım ben.

ama şundan eminim konu sahibi eşi ile oturup doğru düzgün konuşurlarsa bu durum çözülür.en azından eşinin neye sinirlendiğini anlar kocası,ben ne yapıyorum diye düşünür.ve blki artık yardımcı bile olmaya başlar.

şu konuyu gördüm Allah kaynanamdan razı olsun dedim, oğullarını kız gibi yetiştirmiş iş yaptırmış benim eşim gözleme bile pişirir. aile kaynaklı bu sorunlar bence, yavaş yavaş alıştırman lazım bi şekilde. böyle gtmez

ben su isteme olayında bir gariplik göremedim.
eşler birbirinden su isteyebilir.
eşim benden ister getiririm,bende ondan isterim getirir.
ki hatta kendi suyumuzu içmeye gittiğimizde sormadan birbirimizede getiririz.
benim takıldığım sizin en başta su istediğinde ki tepkiniz.
eşiniz belli ki rahatına düşkün bir tip.
yemek konusunda vs haklısınız.
ama :''kalk kendin getir'' lafına kim olsa gıcık kapar.
bu da bi gerçek.
onun dışında eşiniz düşüncesiz evet.
muhtemelen aileden gelen bir alışkanlık,herşey önüne gelmiş.
bunu siz uyara uyara düzelteceksiniz.
temizliği neden tek başınıza yapıyorsunuz.
haftasonu bir günü temizlik günü ilan edin o süpürsün siz silin.
ortaklaşa yürütün.
yemeği geldiğinde birlikte yapın.hem birlikte vakit geçirmiş olursunuz-ki eşle yemek yapmak çok eğlencelidir-hemde çok yorulmazsınız.
üzerinize ne kadar sorumluluk alırsanız o kadar ezilirsiniz.
siz de bireysiniz.
ortak sorumlulukları tek başınıza sırtlanmak yerine paylaşın.
yoksa hayat size çok zor gelir....
bir de çocuk olduğunu düşünün.

benim de aynı hemde birebrirrr

Kızım olursa senin çocuklardan birine vericem Kadesa

Kızım olursa senin çocuklardan birine vericem Kadesa

valla benim oğlanları alan yaşadı

en önemlisi de benim gibi mikemmel bi k.valideleri olacak

şaka bir yana da erkek-kız demeyip bazı şeylere alıştırmak lazım ki evlenince ya da yalnız yaşamak zorunda kalınca sudan çıkmış balığa dönmesinler.

Bence de

Hem senle iyi dünür oluruz sanki :13:

Kesinlikle öyle
Herkes 9 aylık, herkes çalışıyo
Peygamber efendimiz bile kadının görevi değil ikramıdır bu demiş
Her gün biz ikram etmeyeceğiz dimi biraz da onlar ikramda bulunsun bi zahmet
Biz erkekler kadar çalışıyoruz artık çünkü..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…