• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kızlar ne yapmalıyım?

mina87

Mucizemiz bizimle çok şükür:)
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2011
520
16
68
selam herkese hemen konuya girmek istiyorum. eşimle dün akşam tartıştık ilk defa birbirimize bu kadar bağırdık. olay şöyle oldu ikimizde tv izlerken benden bi bardak su istedi bende kendin al dedim vay bunu diyen senmisin yok bi bardak su vermedi de nasıl kadın bu bilmem ne bilmem ne . sabahta ben temizlik yaptım çok yorgundum dedimki dışardan bişey söylesek yemek yapacak halim yok, bu kadın evde yemekte yapmıyor falan diye söylendi bana ama yinede söyledi dısardan yemegi. bu arada 1 yıllık eevliyim ikimizde aynı kosullarda calışıyoruz. benim sıkıntım esimin bana yardım etmemesi herseyi benden beklemesi. aynı kosullarda olduğumuza ikna olmuyor bi türlü... gece tartıstıktan sonra ben geldim yattım işte 1 saat kadar sonra uyumusum oda gece geldi yanıma saat 3 gibi uyudu. sabaha karsı sarıldı bana ben sarılmadım işte neyse özür diledi falan seni seviyorum dedi affettirmeye calıştı ama benim sıkıntım şu ki benim ne demek istediğimi neye kırıldığımı bi türlü algılayamıyor. sabah kahvaltıda ettiği laf aynen şu bi bardak su istedik olay çıktı... ne yapayım simdi kızlar affetsem barıssam bile hersey eskisi gibi devam edecek nasıl bir yol izlemeliyimki beni anlasın? anlatıyorum söylüyorum suna suna kırıldım ben asıl diye yok ama bildiğini okumaya devam ediyor. bu arada bide en çok kızdığım işten yorgun argın gelip yemek yapıyorum onada çogu zaman söyleniyor bunumu pişirdin faln diye. kötü yemekte yapmıyorum inanın her gelen misafirim yemeklerime mutlaka iltifat ediyor. ne yapayım lütfen bi akıl verin :5::5::5:

bir insan içeceği suyu neden başkasından ister ki

hani ayakta olursun mutfaktan gelirsin neyse

ama işte o, 'anne bir bardak su' dediğinde, annesi fişek gibi mutfaktan kapıp geldiyse normal,onun için kadınlar aynı zamanda su sebili olmalıdır

erkeğe itaat etmelidir

sonuçta ata erkil büyümüş annesi onu naif yetiştirmemiş

bunu göz önünde bulundurup kalkıp su getirmeliydin.

sizin ilişkiniz bunu kaldırır.bazı şeyleri kabullen.

inanki getiririm bak üşendiğimden değil sadece anlamasını istiyorum. şöyle düşünüyorum birde madem yardım etmiyor bari kendi isteklerini kendi karşılasın yanlış mıyım? hadi diyelimki hata ettim getirmedim tamam kabul peki bunun dışında beni anlaması için ne yapmalıyım??

Erkekler böyle işte...

Ben artık eşimle uğraşamıyorum bu konuda. Ev işlerini abartmadan kendimi yormadan yapıyorum oda şikayet etmiyor. Sende elinden geleni kendini yormadan yap. Haklısın elbette ama huzur için biz kadınlara daha çok iş düşüyor...

Ben öncelikle su konusundan başlamak istiyorum.
Neden kalk kendin al.' dediniz ki bence bu yanlış olmuş benim kendi görüşüm..
Siz böyle deyince o da sinirlenmiş yani ki bence hangi erkek olsa sinirlenir. Bir su vermek bu kadar zor olmamalı.
Tamam sizi anlıyorum çalışıyorsunuz yorgun olabilirsiniz ev işleri ağır gelebilir ama bir su verseydiniz de ölmezdiniz bence.
O da sabah bir su istedik ne oldu ne cıktı demiş haklıda bence ki ben burda eşinizin özür dilemesi gereken bir durum göremedim o yinede özür dilemiş. Böyle bir eş herkeze nasip olmaz biliyormusunuz burda neler neler var hiç okudunuz mu ?
Gelelim diğer konulara.. eşim bana yardım etmiyor herşeyi benden bekliyor yemeklerime laf ediyor demişsiniz.
Yemek konusunda haklısınız bence siz onu düşünüp yemek yapıyorsunuz o laf ederse olmaz. burda çok haklısınız bunu ona söyleyebilirisiniz. Ama demişsiniz ki eşim hala benim neye kırıldığımı anlamıyor. Anlamaz erkekler böyle. Erkekler bizim gibi değil.
Bunu anlamak gerekiyor onlar öyle uzun uzun detaylı düşünmezler bilmezler neye kırıldığımzı üzüldüğümüzü. Daha cok yenisiniz bunların hepsi zamanla düzelir.
Sizde telefon acıp mesela hayatım bugun ne yemek yapıyım diyerek sorabilirisiniz sevdiği yemekleri yaparsanız o da belki zamanla söylediği sözlerden utanır yemekle ilgili herşeyde dik başlı olmamalısınız evlilik böyle yürümez Benimde sevmediğim yemek olursa ne kadar da güzel olursa ben de yemem laf ederim. Siz onun eşisiniz sizden böyle şeyler beklemesi çok normal değil mi.
Yardım konusunda da Bunu onunla paylaştınız mı bilmiyorum ama Yardım etmeye bilir sonuçta o bir erkek yani. Benim çevremde arkadaşlarım evlendi teyzelerim evlendi... birinin kocasıda tutup yardım etmez yani.. Ama onlar çalışmıyor siz çalıştığınız için birazda bu konu sizde yoğunlaşmış Şimdeden böyle ufak tefek sorunları büyütürseniz ilerde ne olur bence bu söylediklerimi bir düşünün burda sorun olacak ben birşey göremedim benim düşüncem böyle canım.

sinir oluyorum aynı şartlarda çalıştıgı halde bır de evınde iş ustune bır de hızmet bekleyen erkeklerden!
işi bırakacagınızı ev ıslerı yemek hızmet bırde dısarda calısmak hepsını bırden kaldıramadıgınızı soyleyın bakalım ne diyecek:10:emınım ıstemeyecektır o halde eve temızlıkcı alacagınızı soyleyın ve alın.
hayat yaşamak ıcındır kendınızı bu kadar yıpratmayın

Simdi ne desem bilemedim
zira esim benden bu gune kadar bir bardak su bile istememistir .
Dahasi temizlik yapilan gun mutlaka disardan yemek soyleriz .

Esinin yaptigi dusuncesizlik ve ev islerini kadinin gorevi olarak gormesi ,
kadinin erkegine hizmet etmesi gerekir zihniyeti.
Bu zihniyet degismedikce esin de degismez .
Ancak boyle tavir yapa yapa ogrenirse ogrenir .
Annesinin evindeki gibi olmayacagini bilmeli...
Yonttun yonttun, yoksa bir omur o pasa gibi sefa surer ,
sen de is es cocuk ev dortgeninde kaybolur gidersin...

çalışan insansın temizlik konusunda kendini pek yorman gerekmez açıkçası...

erkekler kadınlardan ister herşeyi bir bardak su getirmeyle bişey olmaz bacım...

inanki getiririm bak üşendiğimden değil sadece anlamasını istiyorum. şöyle düşünüyorum birde madem yardım etmiyor bari kendi isteklerini kendi karşılasın yanlış mıyım? hadi diyelimki hata ettim getirmedim tamam kabul peki bunun dışında beni anlaması için ne yapmalıyım??

1 hafta boyunca çok hasta ol yatak döşek yat elini hiç birşeye sürme ne yemek ne temizlik bakalım yapacak mı bakacak mı?

eğer birşeyler yapmaya çalışırsa senı anlayabilir ucundan azcık

hata falan etmedin ama bak bu adam 20 30 sene böyle yaşamış senı anlar mı

ona göre kadın hem işte çalışır hem evde

sen de o zaman işten çık sadece evde otur tamamen rolleri sabitleyin hem iş kadını hem ev kadını olma sadece ev kadını ol

o zaman eşit şartlara kavuşursunuz ama bunu teklif etsen ne der acaba aşkım borçlarımız çok bilmem ne der bence.işine gelmez

ama bunun çaresi bu değil

maddi durumlar nasıl eğer paran varsa temizlikçi tut canına yazık.

Kalkıp kendi alsın suyunu..
Bir su almak bu kadar zor olmamalı..!
Aynı şartlarda çalışıyorsunuz..
"Erkek yapmaz,kadının görevidir" devri öncedendi..
Herkes eşit haklara sahiptir..
Benim eşim(ben çalışmadığım halde)...
Evde bana yardımcı olur..
Ben eşime nasıl keyf için Türk kahvesi yapıyorsam..
Zaman zaman o da bana yapar..
Bunu yapıyor olması erkeklikten çıktığı anlamına mı geliyor şimdi..?
Evet biraz fevri davranmışsın..
Biraz daha yumuşatarak söyleyebilirdin..
Özürünü dilemiş(dilemeyebilirdi)..
Bence affedin..:ssz:

Ben evli değilim ama gayet empatik bir insan olduğum konusunda kendime güvenerek yorum yapacağım..
Sizde eşinizde kendinizce haklısını.Fakat şunu unutmamak lazım.
Türk gelenek ve göreneklerinde kadın eşine hizmet etmek zorunda.
Sakın şimdi yanlış anlamayın bu hizmet kölelik babında değil asla..
Siz eşinize ''kalk kendin al'' diye bir cümle kurunca doğal olarak eşinizde köpürmüş.
Bence eşinizle aranızda iletişim eksikliği var.Eşiniz sizden su isteyince siz '' canım sabahtan beri çok yoruldum sen alırmısın lütfen'' gibi ılımlı bir cümleyle suyu getiremiyeceğinizi söyleseydiniz sanırım eşinizde size karşı ılımlı olurdu..
Sabah eşiniz pişman olmuş özür dilemiş.Bence o an derdinizi anlatmanın tam sırasıymış.
Duygularınızı içinizde yaşamayın.Erkekler kadınlar gibi duygusal değiller.Olaylara genelleme bakarlar.
Asla onlardan sizin düşündüğünüz gibi ince fikirler beklemeyin..Direkt söyleyin..
Benim nacizane fikrim bu..
Tek derdiniz bu olsun.İnanın burda okadar içinden çıkılmaz derdi olanlar varki..

buradaki kadınlarla bazen hiç anlaşamıyorum ne erkekler var diyerek anlayışsız bir kocayla anlaşmak zorunda mı bu kadın

erkek anlamaz kadın herşeye yetişmeli bu bizim kaderimizde var diye düşünmek çok garibime gidiyor

erkeklerin oturup kadınların hizmet etmesi falan çok ters

diyorum ki ne hayatlar var ki bu kadınlar bunları kanıksamış.

benimde derdim zaten su verip vermemek meselesi değil ki elimden geldiğince saygı gösteririm isteklerine.. benim derdim beni anlamaması yani o kadar yorulmusum kendisi düşünüp neden bugün dışardan söyleyelim yorgunsun demiyor benim aklımın almadığı konu bu. bunu da mı düşünemez bi insan bu kadar mı zor insanları mutlu etmek ki ben en küçük bişeyden bile mutlu olabilen bi insanım. ve ben bu insanla bi ömür gecirmeyi düşünüyorum sizden istediğim kızlar nasıl beni anlamasını sağlayabilirim? işten ayrılamam ev aldık ki almasakta ayrılmak istemem işimi severek yapıyorum. bunun dışında bide söyle düşünüyorum ilerde çocuk olunca yine bana bakacak hersey hangi birine yetişebileceğim?? ne yapayım da bu adam bana yardım etmesi gerektiğini öğrensin onu söyleyin bana yapanlar nasıl yapıyor, yapması için ne uyguluyorsunuz???

Hayır! Kadın erkeğe hizmet etmek zorunda değildir. Eğer ediyorsa mecburiyet değil lütuf olmalı bu. Benim eşim bana bir bardak su ver derse asla getirmem.Rica ederse başka. "Bir bardak su verir misin?" Bende aynı şekilde rica ederim her şeyi.Emir cümlesi asla kullanılmaz evde.Çalışırken haftada 1 temizlerdim evi eşimde yardım ederdi.Yemek olayını birlikte halleder ya da dışarıdan söylerdik. Şimdi ben çalışmıyorum.Kendim hallediyorum her şeyi ama yine de hizmet ediyormuşum gibi hissetmiyorum.İçimden gelerek yapıyorum.O da bana çay getirir,su getirir bende ona.Hayat müşterek ve paylaşılınca güzel! Sizde eşinizle tatlı bir dille konuşun duygularınızı samimiyetle dile getirin.Sizden özür dileyen bir adam hatasını biliyor demektir ve sizi anlayacaktır.Mutluluklar.

işten ayrılmak tabiki çok saçma olur ama tut ki ben ayrılmak istiyorum dedin o zaman ne der eşin

sırf merak ettim yani o zaman eşitlikten bahseder mi?

yoksa tabi hayatım benımde vazifem hiç yardım almadan evimi geçindirmek mi der?

her küçük şey böle büyüyor mu siz de?
ya da sen açıkça belli mi edemiyorsungerçi her ne desen
yemeği de beğenmiyormuş ya zaten
madem aynı şartlardasınız iş bölümü yapın sen ve o bi kereliğine o yapsın yemeği hazırlığı ewi toplkasın sen de bibardak su iste bakalım ne olacak?ü
belli şimdiden nasıl bağırır laf söler

ilk o konuşsun
sonra yumuşayınca açıkça konuşursunuz..

Sen eşinden su istediğinde sana su getirmiyor mu?
Bence o an sinirli yada yorgunsundur anlarım ama sadece 1 dakika.
:31:
Gerçekten böyle şeyler aradaki ilişkiyi güçlendirir.
Gece vakti sadece yatagın sol kısmında uyudugum ve eşimin üzerinden atlamamk istediğim için gecmeye ugrasırken sabah 6da kalkıcak eşim kalkıp su getirdi.
Çok saçma gelicek belki ama ağladım. Yaşlansam bu adam bana bakar, hasta olsam yanımda, başımda bekler dedim. Sadece bi bardak su.
Keşke öyle bi cevap vermemiş olsaydın.
eşin çok anlayışlı bi bey ki özür dilemiş, sarılmış.
Bence sen de uzatma.
Affedilecek bişey yok ortada.

Yemek konusuna gelince hiç o konuda taviz verme, ben çalıştım güzelce geldim yemegimi yaptım. Sen çalıştın, geldin hazır yemekleri yedin de. Gerisini anlıyacaktır.
:20:

beni sinirlendiren nokta erkeklerin işlerine gelince gelenek görenek töre demeleri işlerine gelince genelde maddi konular oluyor bu

eşitiz demeleri

burada bi kaç hanımdan okumuştum hiç birşeyini yapmadım çamaşırını yıkamadım gömleğini ütülemedim ev dağınıklıktan pislikten gitti elimi sürmedim bunu farkeden eşim bu sefer yapmayı teklif etti yazmışlardı sende deneyebilirsin.

beni sinirlendiren nokta erkeklerin işlerine gelince gelenek görenek töre demeleri işlerine gelince genelde maddi konular oluyor bu

eşitiz demeleri

burada bi kaç hanımdan okumuştum hiç birşeyini yapmadım çamaşırını yıkamadım gömleğini ütülemedim ev dağınıklıktan pislikten gitti elimi sürmedim bunu farkeden eşim bu sefer yapmayı teklif etti yazmışlardı sende deneyebilirsin.

Canım bazılarında ters tepebilir. Onun yerine yeni evli bi çiftin konuşmasından yanayım. Konuşarak herşeyi çözebiliriz. :34:

işte çalış, eve gel, temizlik, yemek, bulaşık, ayak hizmeti, kadınlık hizmeti eeee eşiniz erkek ya ne var ki bir bardak su verin, ayaklarınıda yıkayın tam olsun. Bir kere eşinizin bunu düşünesi lazım ama nerede, erkek çocuğu yetiştirmeyi çoğu kadın bilmiyor. Onlarda ne görüyorlarsa onu eşlerindende isteyip, bekliyorlar. konuşarak anlatamıyorsanız yada anlamıyorsa mail atın, düzgün kısa ve öz anlatın durumu. yavaş yavaş anlayacaktır, sizede merhamet etmeyi.

Back
X