- 8 Mart 2023
- 1.342
- 126
- 53
- Konu Sahibi SevgiSevgi38
-
Bence gitsin korkak sanarlar. Ama görmezden gelsin. O öyle bir oturuyor ki onlaraGörüşmeyeceksin, gitmeyeceksin o düğünlere de o zaman
Valla eşimde öyle dedi onlar bizim ayağımiza gelecekler biz hiçbir şeyi takmayalim dedi. Valla o kadar rahatım ki onlarsiz herkes evinde iyi olsun benden uzak olsunlar. Şimdi bi arayıp sıcaklık göstersem yine aynı şeyler olur hatta daha kötü olur kaynanam sen bizi mahkemeye verdin diye ne laflar söyler geriliriz. Bende engelledim.hepsini.gercektenHepsini engelle sen de. Yoklar gibi davran. Biraz güleryüz gösterirsen aynı olacak gibiler. Onlar gelsin ayağına.
Düğünlere gitmemeyi bende düşündüm ama eşimin bir kuzeni var aramızı yapmak için cabaladilar yengesi falan o kizda yeni nişanlandı nişanına gitmedik seneye düğünü olacak ona da gitmezsek çok ayıp olur diye düşünüyorum. Yoksa gitmem yani şart değil yaGörüşmeyeceksin, gitmeyeceksin o düğünlere de o zaman
Öyle bir soğuk olacaksın ki sana bunları söylemeye cesaret edemeyecekler. Oh valla ne güzel hem ortalığı karıştır hem mahkemeye verdin diye laf edilsin. Eşiniz düzelmese tam boşanılacak bir tipmiş. Neyse ki değerinizi bilmiş. Umarım böyle devam eder arkadaşlara katılıyorum Bebek fikrini erteleyin. Bakın bakalım eşiniz yön değiştirecek miValla eşimde öyle dedi onlar bizim ayağımiza gelecekler biz hiçbir şeyi takmayalim dedi. Valla o kadar rahatım ki onlarsiz herkes evinde iyi olsun benden uzak olsunlar. Şimdi bi arayıp sıcaklık göstersem yine aynı şeyler olur hatta daha kötü olur kaynanam sen bizi mahkemeye verdin diye ne laflar söyler geriliriz. Bende engelledim.hepsini.gercekten
Ben eşime dedim ki eğer düğüne gidersek annem gilin yaninda oturmam dedim. O da o zaman gitmeyiz düğüne olur biter dedi. Görsem bile muhattap olmam zaten. O kuzeninin nişanına gidip gitmemekte kararsız kalmıştık yeni barismistik hemen kaynanam eşime bizim yanımızda oturun demiş bunlar el neder diye kafayı yiyen insanlar tek dertleri bu ben de dedim oturmam nisana da gitmedik zatenBence gitsin korkak sanarlar. Ama görmezden gelsin. O öyle bir oturuyor ki onlaraoğullarını kaybetmemek için tıpış tıpış ayak uydurmaları gerek.
Konu sahibi eğer ilk adım senden gelirse onlar haklı olmuş olur. Yüzünü azdır kafanı çevir
Bu sefer de bizden korkuyo çekiniyor diye düşünmesinler oysaki yüzlerini görmeye tahammülüm yokYeni evliymişsiniz, ne akrabası Allah aşkına? Ne yapacaksınız eşinizin amcasının çocuğunun bilmem neyinin düğününde. Gidecekse eşiniz gitsin, siz tüm sülaleye tavrınızı koyun. Daha dün girmişsiniz aileye, kimseyle akraba falan olduğunuz yok.
İşte o yüzden gideceksiniz. Gidin uzak ayrı bir masaya oturun. Elalem neler diyecek diye kafayı yesinler. Bu böyle devam etmez elaleme rezil olacağız diye mutlaka ayağınıza geleceklerdir.Ben eşime dedim ki eğer düğüne gidersek annem gilin yaninda oturmam dedim. O da o zaman gitmeyiz düğüne olur biter dedi. Görsem bile muhattap olmam zaten. O kuzeninin nişanına gidip gitmemekte kararsız kalmıştık yeni barismistik hemen kaynanam eşime bizim yanımızda oturun demiş bunlar el neder diye kafayı yiyen insanlar tek dertleri bu ben de dedim oturmam nisana da gitmedik zaten
Bu ayrılık sürecinde eşimin ailesi o kadar kinleşti ki haksız olmalarına rağmen 1 kere bile gelmediler ailemin evine eşime boşan demişler hep. Eşimde benim ailemden cekinip korkmuş benim ailem çok öfkeliydi. Bide ben çok kararlıydım ayrılcam diye dava açtım ailem hep arkamda yanimdalardi onlara tekrar barışmak istiyorum diyemedim bana da tepkileri kötü olurdu ikna etmeye çalışırlardı arada kalırdım . Ama keşke onları hiç uzmeseydim canım ailem,Keşke baba ve abinizin de gönlünü yapıp barışsaydınız
Eşinize güven olmaz
Valla öyle olacak gibi gözüküyor. Ama empati kurmaya çalışıyorum eşim aynısını benim aileme yaparsa ki ben onun ailesine yaparsam o da aynısı bana yapar. Bilmiyorum bizimkiler umursamaz mi yoksa sinirlenir mi ama benim ailemin bi suçu yok kiİşte o yüzden gideceksiniz. Gidin uzak ayrı bir masaya oturun. Elalem neler diyecek diye kafayı yesinler. Bu böyle devam etmez elaleme rezil olacağız diye mutlaka ayağınıza geleceklerdir.
Senin ailen eşinin adım atmasına bile karışıyorsa şartlar aynı diyebilirdim ama ilişmiyorlar anladığım kadarıyla. Empati yapacak bir durum yok.Valla öyle olacak gibi gözüküyor. Ama empati kurmaya çalışıyorum eşim aynısını benim aileme yaparsa ki ben onun ailesine yaparsam o da aynısı bana yapar. Bilmiyorum bizimkiler umursamaz mi yoksa sinirlenir mi ama benim ailemin bi suçu yok ki
Çocuk yapmayın da aman. Eşiniz güven vermiyor . O karakter zor degişir. Hele bir de kızı olursa gör baskıyıKısaca bahsetmek istiyorum. Eşimle yeni evli sayılırız. İlk zamanlar sıkıntılar yaşadık. Eşimin ailesine çok bağlı olması ailesinin dar görüşlü kıskanç insanlar olmasi falan derken ben o aileye ayak uyduramadim. Onlara uyum sağlayamama sebebimse çalışmama karşılardı tek başıma dışarı çıkması onlardan habersiz bir sey yapmamı asla istemiyorlardı aşırı her şeyi eleştiren insanlar komşuya gitmem tek başıma taksiye binmem pazara gitmem falan yasaktı. Maalesef eşimde bu kafadaydi böyle olunca ben bunalıma girdim eşimle falan çok tartıştık anlaşamadık ve benden habersiz eşimle annesi beni şikayet etmek için ailemin evine gittiler ben de bunu öğrenenince ayrılmaya karar verdim boşanma davası falan açtım ama eşim ayrılmak istemedi 6 ay ayrı yaşadık çekişmeli olduğu için bosanamadik 6 ay sonra eşim bikaçkere geldi yanıma konuştuk sürekli ve ailesinin yanında ne yasadiysa değiştiğine inandım şimdi 3 aydır beraberiz davayı geri çektik mutluyuz çok şükür çalışıyorum tek başıma istediğimi yapıyorum rahatım ama ailesiyle görüşmüyoruz eşimde gorusmuyo ben de annemle görüşüyorum abimle babam onlardan habersiz davayı çekip eşimle baristigim için bana küstüler. Eşimin ailesi çok kinci. Eltimle aramda hiçbir problem olmamasına rağmen beni engellemiş. Ben zaten bu durumdan da memnunum açıkçası eşimin ailesiyle görüşmemek bana evliligimize iyi geliyor. Saygısızlık olmaması için mesafe en iyisi. Sizce benim bundan sonraki tavrım nasıl olmalı akraba düğünlerin lde illaki karşılaşacağız?
Yokk ya kesinlikle benim aileme ne bana ne de kendi gelinimize karışır babam hep abime der yeter ki siz eviniz de mutlu olun isterseniz bize ayda yılda 1 gelin biz niye gelmiyosunuz demeyiz. Derler kaynanam Gül öyle mi barismadan önce her hafta kesin gideriz 1 hafta işimiz var eşimle arar kesin niye gelmiyosunuz diye üzgün çünkü kayinbabam asla bir yere çıkartmaz kadını evde hapisSenin ailen eşinin adım atmasına bile karışıyorsa şartlar aynı diyebilirdim ama ilişmiyorlar anladığım kadarıyla. Empati yapacak bir durum yok.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?