Kızlar ne yapmam konusunda yardımcı olur musunuz

Baba rolü ile koca rolü bir değil. Baban kendince senin iyiliğini düşündü, başka türlüsü nasıl olur bilmiyordu, erkek kafasına yakından hakimdi, aklın başına gelene kadar sıkmış sonra bırakmış. Ciddi ciddi eski kafalı olsa seni ne şehir dışına yollar ne çalıştırırdı. Baban anneni çalıştırdı mı bu arada, ona kıyafet serbestiyeti getirdi mi? Annen ona sormadan bir yere çıkabiliyor mu?

Kocanın seni niye kıskanıp kısıtladığını ise sen çok iyi biliyosun, gözün açılmasın eline para geçmesin, otur evde çocuk doğur yemek yap, kaynana eğle kayınbaba ardı topla diye seni eve tıkmaya çalıştı, kendi bile itiraf ediyordu sana bunu, senden çekinmesi yoktu. Sen o işini garanti alma, ilk çocukta yine beş parasız evdesin, yine eline bakacaksın, yine lafını dinletecek sana, yine o kaynana kayınbaba başına bela olacak. Şunları babanla kıyas etmen çok büyük ayıp, avukat parasını duyunca yan çizdi boşanmamı istemiyor dediğin abin bile küsmüş sana, hoş ona da inanmamıştık. Artık gidecek kapın da kalmadı, çocuk diye ölme de şimdi yerini yap, senin işsiz kalma parasız kalma şansın yok.

Ben sizin eski konularınızı hatırlıyorum.Ne derseniz deyin eşinize dönerek yanlış yapmışsınız.Bir kere yapan bir daha yapar.Eşiniz bir süre sonra ailesi konusunda eski tavrına dönecektir.Sizden onlara bir adım giderse sadece bu daha çabuk olur.Bir kere yapan bir daha yapar.Özetle şimdilik çocuk falan yapmayın,ailenizle aranızı düzeltin,eşinizin ailesiyle olabildiğince yüz yüze gelmeyin,gelirseniz de çok soğuk davranın.

Sizin tavrıniz mesafeli olmalı ki zaten kara listeye almıştır sizi o kayınvalide yada varsa kızı yani her türlü ugrasamaya uzaktan laf kaş göz yok sayma yaparlar onun dışında bende değişim konusunda çok emin olmamanizdan yanayım soydur çeker .Üyelerin bu konuda yorumları hep tecrübe.Aile baskın çıkar bı yerde yani tabiki ilişkiniz eskidikçe aile özlemi depresir sizle iyi olduğu sürece böyle gider bu yarın bir cocugunuz olursa onlarında torunu onlarında hakkı vs vs yani şimdi gül gülistanlık o zaman belli olacak bu değişim kalicimi

Ben şeyi anlamadım ya eşiniz evlenmeden önce çalıştığınızı/çalışacağınızı bilmiyor muydu? Ailesinin kafası ile neden sokağa çıkmanıza bile karıştı?
Evlenmeden önce zaten çalışıyordum biliyordu evlenirken de bana calismaya devam edecek misin diye sordu benim de iş yerim evime tersti zor olacaktı yok dedim hem evliliğe alışıyim falan dedim en büyük hatam burda oldu. İşten ayrıldım. Eşimin toylugu cahilliği diyelim ailesinin aklıyla hareket etmesi başka bişey diyemiyorum

Emek olmadan hiç birşey olmuyor maalesef. Ben iyi niyetle elimden geleni yaparım . Rabbim yanımda olsun yeter.

Benimde düşüncem bu yönde evet eskiye dönersek eski samimiyete eşimin de huyu değişmez sonuçta ama şuan bunun önüne geçebilmek benim elimde kesinlikle buz gibi soğudum hepsinden zaten eşimle de konuşuyorum sürekli ben eskisi gibi olmayacağım mesafeli olalım diye . O zaman ki ben de değilim artık zaten hickimse umrumda değil beni üzecek yipratacak hiçbir şeye izin vermicem . O kadar sevmiyorum ki onları hep Allah'a dua ediyorum beni onlardan onların şerrinden uzak tutsun.

Evett kesinlikle çocuk olduğunda ailesi gelip gittiğinde eşimin gerçek tavrı belli olacak. İnşallah her şey yolunda iyi olur ...

Bence düğüne gitmenizde sıkıntı yok. Ama sizde eşinizde ona göre davranın.. Eşiniz onları gördüğünde sizi bırakıp onlara giderse o zaman sıkıntı. Hemde büyük sıkıntı. Bu durumdan emin olun önce. Yani eşinizin yanınızda dimdik duracağına. Eğer emin olursanız gidin. Ben olsam giderim. Nereye kadar kaçmak?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…