- 19 Mayıs 2020
- 48.652
- 219.159
- 598
- Konu Sahibi SevgiSevgi38
-
Baba rolü ile koca rolü bir değil. Baban kendince senin iyiliğini düşündü, başka türlüsü nasıl olur bilmiyordu, erkek kafasına yakından hakimdi, aklın başına gelene kadar sıkmış sonra bırakmış. Ciddi ciddi eski kafalı olsa seni ne şehir dışına yollar ne çalıştırırdı. Baban anneni çalıştırdı mı bu arada, ona kıyafet serbestiyeti getirdi mi? Annen ona sormadan bir yere çıkabiliyor mu?Siz uzulmeye devam edin. Ben umitliyim evet kimsenin zihniyeti kolay kolay değişmez ama zaman insanlar çevre devir değişiyor buna kendi ailemde şahidim. Benim babam da çok eski kafalıdir çok dışarı çıkarmazdi kıyafetine karisirdi bir sürü. Ama sonra akşamları da çıktım istediğimi giydim üniversite okudum uzak yerlerde çalıştım . Demem o ki her şey bir anda olmuyo
Evlenmeden önce zaten çalışıyordum biliyordu evlenirken de bana calismaya devam edecek misin diye sordu benim de iş yerim evime tersti zor olacaktı yok dedim hem evliliğe alışıyim falan dedim en büyük hatam burda oldu. İşten ayrıldım. Eşimin toylugu cahilliği diyelim ailesinin aklıyla hareket etmesi başka bişey diyemiyorumBen şeyi anlamadım ya eşiniz evlenmeden önce çalıştığınızı/çalışacağınızı bilmiyor muydu? Ailesinin kafası ile neden sokağa çıkmanıza bile karıştı?
Emek olmadan hiç birşey olmuyor maalesef. Ben iyi niyetle elimden geleni yaparım . Rabbim yanımda olsun yeter.Ömrünüz hep bu tiplerle mücadele içinde geçecek yani. Mental olarak alışkın olduğunuz için böyle bir zihniyeti kabullenmeniz kolay olmuş sanırım. Ben olsam kimseyi değiştirmek için kendimi paralamazdım. Siz memnunsanız bizlik bir şey yok.
Benimde düşüncem bu yönde evet eskiye dönersek eski samimiyete eşimin de huyu değişmez sonuçta ama şuan bunun önüne geçebilmek benim elimde kesinlikle buz gibi soğudum hepsinden zaten eşimle de konuşuyorum sürekli ben eskisi gibi olmayacağım mesafeli olalım diye . O zaman ki ben de değilim artık zaten hickimse umrumda değil beni üzecek yipratacak hiçbir şeye izin vermicem . O kadar sevmiyorum ki onları hep Allah'a dua ediyorum beni onlardan onların şerrinden uzak tutsun.Ben sizin eski konularınızı hatırlıyorum.Ne derseniz deyin eşinize dönerek yanlış yapmışsınız.Bir kere yapan bir daha yapar.Eşiniz bir süre sonra ailesi konusunda eski tavrına dönecektir.Sizden onlara bir adım giderse sadece bu daha çabuk olur.Bir kere yapan bir daha yapar.Özetle şimdilik çocuk falan yapmayın,ailenizle aranızı düzeltin,eşinizin ailesiyle olabildiğince yüz yüze gelmeyin,gelirseniz de çok soğuk davranın.
Evett kesinlikle çocuk olduğunda ailesi gelip gittiğinde eşimin gerçek tavrı belli olacak. İnşallah her şey yolunda iyi olur ...Sizin tavrıniz mesafeli olmalı ki zaten kara listeye almıştır sizi o kayınvalide yada varsa kızı yani her türlü ugrasamaya uzaktan laf kaş göz yok sayma yaparlar onun dışında bende değişim konusunda çok emin olmamanizdan yanayım soydur çeker .Üyelerin bu konuda yorumları hep tecrübe.Aile baskın çıkar bı yerde yani tabiki ilişkiniz eskidikçe aile özlemi depresir sizle iyi olduğu sürece böyle gider bu yarın bir cocugunuz olursa onlarında torunu onlarında hakkı vs vs yani şimdi gül gülistanlık o zaman belli olacak bu değişim kalicimi
Babamın haberi olduğunda eşime senet imzalatmak istediler eğer aynı şeyler yaşanırsa diye. Ama eşim asla kabul etmedi olacak gibi değildi . Gönülleri olmazdi abim eşine dönersen beni unut falan dedi. O yüzden öyle bir şansım yoktu ikna edemezdim ailemiKeşke baba ve abinizin de gönlünü yapıp barışsaydınız
Eşinize güven olmaz
Düğüne gitme sen deKısaca bahsetmek istiyorum. Eşimle yeni evli sayılırız. İlk zamanlar sıkıntılar yaşadık. Eşimin ailesine çok bağlı olması ailesinin dar görüşlü kıskanç insanlar olmasi falan derken ben o aileye ayak uyduramadim. Onlara uyum sağlayamama sebebimse çalışmama karşılardı tek başıma dışarı çıkması onlardan habersiz bir sey yapmamı asla istemiyorlardı aşırı her şeyi eleştiren insanlar komşuya gitmem tek başıma taksiye binmem pazara gitmem falan yasaktı. Maalesef eşimde bu kafadaydi böyle olunca ben bunalıma girdim eşimle falan çok tartıştık anlaşamadık ve benden habersiz eşimle annesi beni şikayet etmek için ailemin evine gittiler ben de bunu öğrenenince ayrılmaya karar verdim boşanma davası falan açtım ama eşim ayrılmak istemedi 6 ay ayrı yaşadık çekişmeli olduğu için bosanamadik 6 ay sonra eşim bikaçkere geldi yanıma konuştuk sürekli ve ailesinin yanında ne yasadiysa değiştiğine inandım şimdi 3 aydır beraberiz davayı geri çektik mutluyuz çok şükür çalışıyorum tek başıma istediğimi yapıyorum rahatım ama ailesiyle görüşmüyoruz eşimde gorusmuyo ben de annemle görüşüyorum abimle babam onlardan habersiz davayı çekip eşimle baristigim için bana küstüler. Eşimin ailesi çok kinci. Eltimle aramda hiçbir problem olmamasına rağmen beni engellemiş. Ben zaten bu durumdan da memnunum açıkçası eşimin ailesiyle görüşmemek bana evliligimize iyi geliyor. Saygısızlık olmaması için mesafe en iyisi. Sizce benim bundan sonraki tavrım nasıl olmalı akraba düğünlerin lde illaki karşılaşacağız?
Öyle gözüküyor ama benim onlardan cekindigimi dusunmelerini istemiyorum çekiniyorum da tam tersi nefret ediyorum hep uzak kalmak istiyorumDüğüne gitme sen de
Ortak günlerde ortak mekanlarda merhaba merhaba isterseniz onu da yapmak zorunda değilsiniz bir süre çocuk düşünmeyin bence belli olmaz sonuçta en önemlisi mesafeyi aşmalarına izin vermeyin eve ajanlığa gelebilirlerKısaca bahsetmek istiyorum. Eşimle yeni evli sayılırız. İlk zamanlar sıkıntılar yaşadık. Eşimin ailesine çok bağlı olması ailesinin dar görüşlü kıskanç insanlar olmasi falan derken ben o aileye ayak uyduramadim. Onlara uyum sağlayamama sebebimse çalışmama karşılardı tek başıma dışarı çıkması onlardan habersiz bir sey yapmamı asla istemiyorlardı aşırı her şeyi eleştiren insanlar komşuya gitmem tek başıma taksiye binmem pazara gitmem falan yasaktı. Maalesef eşimde bu kafadaydi böyle olunca ben bunalıma girdim eşimle falan çok tartıştık anlaşamadık ve benden habersiz eşimle annesi beni şikayet etmek için ailemin evine gittiler ben de bunu öğrenenince ayrılmaya karar verdim boşanma davası falan açtım ama eşim ayrılmak istemedi 6 ay ayrı yaşadık çekişmeli olduğu için bosanamadik 6 ay sonra eşim bikaçkere geldi yanıma konuştuk sürekli ve ailesinin yanında ne yasadiysa değiştiğine inandım şimdi 3 aydır beraberiz davayı geri çektik mutluyuz çok şükür çalışıyorum tek başıma istediğimi yapıyorum rahatım ama ailesiyle görüşmüyoruz eşimde gorusmuyo ben de annemle görüşüyorum abimle babam onlardan habersiz davayı çekip eşimle baristigim için bana küstüler. Eşimin ailesi çok kinci. Eltimle aramda hiçbir problem olmamasına rağmen beni engellemiş. Ben zaten bu durumdan da memnunum açıkçası eşimin ailesiyle görüşmemek bana evliligimize iyi geliyor. Saygısızlık olmaması için mesafe en iyisi. Sizce benim bundan sonraki tavrım nasıl olmalı akraba düğünlerin lde illaki karşılaşacağız?
Yaaa ciddi misinizAynı şeyleri yaşamamız
İnşallah böyle bir şey olmaz umarım pişmanlık olmaz belki de her şey gecer ve iyi ki yuvami yikmamisim derim. Böyle şeyler zaman ister bilemeyiz ki her şey değişiyor zaman insanlar yaşanmışlıklar her şey inşallah iyi yönde olurAilenizin sözünü dinlemediğiniz için pişman olacak gibi görünüyorsunuz.Sonra da çocuk için boşanmıyorum dersiniz.Falan filan
Evet bende eşime döndüm çünkü aileler birbirine girdi ama çok eskiden di yeni evliyken 8 yıl geçti şimdi çok şükür eşim iyi beni dinliyor hala. Onlarla aynı ortama girmiyorum gorusmuyorum ama eşime çocuk larima karismiyorum ailesi sonuçtaYaaa ciddi misiniz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?