Doğuma Hazırlık kızlar neden tuhaf isimler sizce

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

papatyaozge

özge
Kayıtlı Üye
10 Mayıs 2010
134
2
66
40
İstanbul
kızlar dün bebeğimin cnsiyetını öğrendım ALLAH NASIB EDERSE İNŞ kızım olacakmıs...dünden beri kız isimlerine bakıyorum ama herkeste bır tuhaf isim koyma çabası söylenmesi dahı zor isimler var ..bende birkaç fikir alayım diye baktım inanın bir tane bile fikir edinemedim...siz bu konuda ne düşünüyorsunuz...siz olsaydınız kızınıza ne isim koyardınız?

valla ben de anlamış değilim bu furyayı..garip olsun,duyulmamış olsun halbuki herkeste var.sen bildiğini hoşuna gideni koy arkadaşım.garip garip abuk subuk isimler moda şimdi.geçen sene 8.500 tane ecrin konmuş bu sene daha da artmıştır.bu bir örnek yaniii..ben olsam pelin,zeynep gibi birkaç isim düşünmüştüm ama oğlum olacak bulamadım isim

ben hiç anlayamıyorum okudukça hayretim artıyor.Çocukların büyüdükleri zamanki isyanını düşünüyorum.Anne niye bana böyle saçma bir isim koydunuz dediğinde sanırım senin ismin duyulmamış orjinal olsun istedik diyecekler.Ama bu orjinallik acaba çocuğu mutlu eder mi?Bunun islami açıdan olan kısmına gelince nerdeyse her isim cennet bahçesi vs.anlamına geliyormuş ve Kuranda geçiyormuş.Acaba ne kadar doğru ve her Kuranda geçen isim konulur mu?Kuran da geçen her kelimenin anlamı güzel değil ki.Kuranda kötülerden kötülüklerden de bahseden yada anlamsız nice kelime var.Mesela çok yaygınlaşan Aleyna'nın anlamı üzerimize demek.Türkçede bir çocuğa "Üzerimize" diye isim koyar mıyız? Aynı şey ha Arapça ha Türkçe...

kızıma cansu ismini koyduk çok begeniyorum cennetteki çiçeklere ilk verilen su hayat veren su anlamında anlamıda söylenişide kolay bende zor isimler istemedim anlamı ve söylenişi kulağa hoş gelmeliydi tercihimizi cansu dan kullandık tercih senin tabiki

evet son senelerde garip isim bulma modası var
ben klasik isim seçtim bebelerim için
onlar büyüdüklerinde nadir bulunan isimlerden olacak bu sayede
melek ve burak

can+su, ne güzel:) cennetteki çiçeklerle ilgisi yok, isim türkçe ve dikilen her bitkiye "cansuyu" verilir, hayat kaynağıdır, yeşertir. hem anlamı güzel hem de kulağa hoş geliyor. adıyla yaşasın uzun yıllar!

ben kizima azra ismini koydum anlmini cok begendigim icin :80:
anlamlari 1.haz.meryeme verilen lakapmis temiz el degmemis bakire
2.uzerinde yurulmemis kum
3.delinmemis inci
4 bitane daha vardi unuttum :26:
anlamini cok arastirarak ve severek koydum
oglumada yine namusuna duskunluguyle bilinen yusuf peygamberin adini koycam
ikiside onlar gibi namuslarina duskun ahlakli imanli cocuklar olurlar insallah amin

o kadar haklisin ki, bende anlamiyorum bu sacmaligi
ben cocuguma öyle degisik bi isim koysam
babama anneme kayinvalideme ne derim ki?

isim koyuyorsan cocugun her yasina yakismali, cocuk icin talafuzzu kolay olmali
ve hic bi ortamda cocugu utandirmamali, SIKMAMALI.
bu anne baba olarak bi görevdir....

ben pek cocuk meraklisi degilim ama olurda kizim olursa
elif (herseyin baslangici, müthis derinligi olan bi isim bence basit gibi dursada) , asya, aze (cesur kiz) isimlerini koymak isterdim.

evet kızlar demekki aklın yolu birmiş ...ben çok nazlı koymak istiyorum ama daha karar veremedim ...ama dediğniz gibi her yasına yakışan bir ismi olmalı valla tebrikler ...

evet kızlar demekki aklın yolu birmiş ...ben çok nazlı koymak istiyorum ama daha karar veremedim ...ama dediğniz gibi her yasına yakışan bir ismi olmalı valla tebrikler ...

bende Nazli ismini cok begeniyorum...
eger birgün kizim olursa adi kesinlikle Nazlim olucak...
Nazlim kulaga daha hos geliyor bence, düsün istersen...

evet malesef son yillarda o kadar tuhaf isimler konmaya moda olmaya basladi ki insanlar normal isim koysa yadirganacakmis gibi hissediyor ,halbuki cok guzel sade isimler var. Ben mesela zeynep ,elif,nilay,betul gibi kulaga hos gelen isimleri cok begeniyorum..

evet yaaa bende saçma sapan isimleri fazla modern isimleri sevmiyorum oğlumun adını eşim koydu BERTUĞ göbek adıda İSA MUHAMMED ama ben bertuğnun yanına bi isim daha istiyodum eşim istemedi ama eğer kızım olursa MERYEM koyucam yanınada belki bi isim daha koyarım insallah 2. bebeğim kız olur tabi daha şuan düşünmüyorum oğlum daha 1 yasında sende meryem yada merve isimleri olabilir birde nilsu ismide hoşuma gidiyo kibar bi isim

farklılığımız zenginliğimizdir,ben olaya öyle bakmıyorum manasından emin olduktan sonra dinen de sakıncası yoksa
banagöre o isim verilebilir,kızımada manasından emin olduğum ,ait olduğu dil üzerine prof.olan birisine tekrar sorarak ,
isme karar verdim çokta seviyorum,
bu kimse de olmasın çabası değil,ben klasik isimlerden hoşlanmayan birisiyim,her tercihe saygı duyulmalı bence...

ben eylül ayını çok seviyorum hem eşimle o ayda tanıştığımız için hemde staj yaptığım yerde eylül isminde biri vardı çok severdim..eğer kızım olsaydı adını kesinlikle eylül koyardım..hatta eşimle hep hayal kurardık kızımız olcak adı eylül olcak falan ama kısmet 2 tane oğlumuz var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…