• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızlar nişanlıyım kafamı karıştıran konular var

Kardelenn30

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
11 Ekim 2021
26
13
3
Merhaba kızlar ben şu an nişanlıyım nişanlım ailenin tek erkek evladı babasının kronik bir rahatsızlığı var sürekli hastaneye gitmek durumunda çalışamıyor.Nisanlimin annesi ilgileniyor eşiyle maddi ve manevi olarak nişanlım ve kardeşi destek olacak.Benim de birtakım endişelerim var. Ailesinin mağdur olmasını tabii ki istemem ama bu durum benim ailemi mağdur eder mi diye düşünmüyor değilim. Nişanlımın ailesine karşı maddi ve manevi sorumluluğu olacak anlayacağınız (Tabi ki destek olacak ailesi ama kendi ailesini de mağdur etmemek şartıyla) Ben maddi ve manevi anlamda nişanlımın bu dengeyi kurabilecek mi onu düşünüyorum.İki tarafın gönlünü de hoş tutabilecek mi beni düşündürten konular bunlar. Bencil düşünmüyorum ama sonuçta bizim de bir ailemiz olacak kendimizi de düşünmek zorundayım. İki tarafa da yetişecek gücü bulabilir mi maddi ve manevi olarak bunları düşünüyorum.Siz olsanız ne yapardınız? Nasıl düşünürsünüz?Bana fikir verebilir misiniz?

Merhaba kızlar ben şu an nişanlıyım nişanlım ailenin tek erkek evladı babasının kronik bir rahatsızlığı var sürekli hastaneye gitmek durumunda çalışamıyor.Nisanlimin annesi ilgileniyor eşiyle maddi ve manevi olarak nişanlım ve kardeşi destek olacak.Benim de birtakım endişelerim var. Ailesinin mağdur olmasını tabii ki istemem ama bu durum benim ailemi mağdur eder mi diye düşünmüyor değilim. Nişanlımın ailesine karşı maddi ve manevi sorumluluğu olacak anlayacağınız (Tabi ki destek olacak ailesi ama kendi ailesini de mağdur etmemek şartıyla) Ben maddi ve manevi anlamda nişanlımın bu dengeyi kurabilecek mi onu düşünüyorum.İki tarafın gönlünü de hoş tutabilecek mi beni düşündürten konular bunlar. Bencil düşünmüyorum ama sonuçta bizim de bir ailemiz olacak kendimizi de düşünmek zorundayım. İki tarafa da yetişecek gücü bulabilir mi maddi ve manevi olarak bunları düşünüyorum.Siz olsanız ne yapardınız? Nasıl düşünürsünüz?Bana fikir verebilir misiniz?
Nişanlanmadan önce bu konuları konuşmadınız mı?
Nişanlınız ne iş yapıyor?
Kayinbabanin emekli maaşı filan yok mu?

Senin içinde bulunduğun durumu ölçüp tartip karar verebileceğin bir sey bu. Ama ben sahsen cekirdek ailemin bağımsızlığına o kadar düşkünüm ki, maddi olarak onlara bagli kalmasi, onlarin eşine bagli olmasi, maddi acidan sizi zorlamasa bile aileyla aradaki bağın hep güçlü kalmasına sebep olacaktir. Yani nasil desem. Kesenizi ortak gibi görecekler oyle yorumlayacaklar. Eliniz zora girse onlara verdiginizden eksiltseniz sizin yediginiz ictiginiz gezdiginize yorum yapma hakki bulacaklar. "Bizden sakındığı parayla tatile gitti, bizim su ihtiyacimiz eksik ama o bak ne almis" gibi burun sokma durumlarina kapi aralayacagi icin hic rahat edemezdim acikcasi

Gelir gider durumu önemli, nisanlinizla oturup konuştunuz mu? Neye ne kadar gider, nasıl karşılanır, eksiklik durumunda bu nasıl karşılanacak???

Nişanlanmadan önce bu konuları konuşmadınız mı?
Nişanlınız ne iş yapıyor?
Kayinbabanin emekli maaş

Son düzenleme:
Nişanlınızın aylık geliri ve ailesinin aylık geliri buna cevap verebilir ancak ?
Babasının emekli maaşı var ama o da borca gidiyor onlara kalmıyor Nişanlımın kardeşi de destek olacak Nişanlımın da maddi geliri iyi sayılır ama biz de kiraya çıkacağız bizi anca geçindirir kimseye muhtaç etmez bir meblağ büyük şehirde yaşayacağız.Malum hayat pahalı onu da düşünüyorum

Alıntı

Si
Maddi durumu iyi sayılır ama iki eve yetecek kadar değil.Ben şu anlık çalışmıyorum.
Siz de çalışın mesela? Durum buysa babasını atsa atamaz satsa satamaz. Belli ki siz sorun çıkaracaksınız ilerde. Bırakın evinde bekar otursun nişanliniz

Siz de çalışacak mısınız?
Nişanlınızın kardeşi de erkek mi, evli mi bekar mı?

Siz de çalışın. Nişanlınız maddi yardımı keyfi yapmayacak. Eee babasına sırtını dönecek de değil. Siz de çalışırsanız geçinirsiniz.

Peki ne yapsın istiyorsunuz? Hasta babasını, ona bakan annesini kendi hallerine bırakıp hiç yardım etmesin mi? Beklentiniz ne?
Ben öyle bir şey demedim onların mağdur olmasını tabi ki istemem.Kendi ailesini se ihmal atmemesi lazım benim demek istediğim o

Back
X