• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızlar nişanlıyım kafamı karıştıran konular var

Simdi bunu yazıyordum gerek kalmadı:)
34 yasındayım,mesleğim de var ama burdan cıksam nerde kac zman sonra is bulurum hic bilmiyırm:KK43:
Sektör bitik cünkü.
60 yasında nerden is bulacak?Eve temizlige mi gidecek?Cocuk mu bakacak ne yapacak kadın?
İkisinden birini yapar yapsa yapsa ona da sağlığı el verir mi? Bir de nasıl bir evlat annesinin o yaşta milletin evine temizliğe gitmesine razı olur? Temizliğe gidilecek değil yardımcı alınacak yaşlar bunlar artık. Belediyeler bile 65 yaş üstüne ücretsiz temizlik ekibi gönderiyor.

Merhaba kızlar ben şu an nişanlıyım nişanlım ailenin tek erkek evladı babasının kronik bir rahatsızlığı var sürekli hastaneye gitmek durumunda çalışamıyor.Nisanlimin annesi ilgileniyor eşiyle maddi ve manevi olarak nişanlım ve kardeşi destek olacak.Benim de birtakım endişelerim var. Ailesinin mağdur olmasını tabii ki istemem ama bu durum benim ailemi mağdur eder mi diye düşünmüyor değilim. Nişanlımın ailesine karşı maddi ve manevi sorumluluğu olacak anlayacağınız (Tabi ki destek olacak ailesi ama kendi ailesini de mağdur etmemek şartıyla) Ben maddi ve manevi anlamda nişanlımın bu dengeyi kurabilecek mi onu düşünüyorum.İki tarafın gönlünü de hoş tutabilecek mi beni düşündürten konular bunlar. Bencil düşünmüyorum ama sonuçta bizim de bir ailemiz olacak kendimizi de düşünmek zorundayım. İki tarafa da yetişecek gücü bulabilir mi maddi ve manevi olarak bunları düşünüyorum.Siz olsanız ne yapardınız? Nasıl düşünürsünüz?Bana fikir verebilir misiniz?
Ben yanlış anlaşıldım sanırım o yüzden bir kaç ayrıntıdan bahsedeyim. Olay aslında nişanlımın ailesine yardım etmesi değil ailesi nişanlımın iyi niyetini hep suistimal etmiş babasının hastalığından önce de nişanlım gecindirmiş evi. Her şeyi ona yüklemişler ufak tefek yardımlardan bahsetmiyorum onların zaten lafı olmaz. Nişanlım da bu durumdan şikayetçi o da çok memnun değil Olaya daha çok maddi olarak bakmışsınız olay sadece maddi değil yani. Konu benim çalışıp çalışmam da değil zaten Ailesinin bazı tavırlarından hoşlanmadım. Nişanlımda bunun farkında ama ailesi sonuçta tabi.

Hii tek çikarabildiğin omu? Yazdiklarimdan? Onu niye yazdim biliyormusun? Çünkü burda konu sadece hastalik değil (ki tam ne hastalik, ne derecede olduğu bile belli değil). Konu genel olarak Türkiyede 50 yaşindan sonra bile kendini yaşli görme psikolojisi var. Kendine baktirma sevdasi var. En küçük ağrida doktora gidip ilaç isteme sevdasi var.

Cocuklari sigorta olarak görüp, ondan geçinme isteği var. O bisiklet örneğide onun için verildi. Burdaki yaşlilarda o psikolojinin olmadiği. Kendilerini yaş ile hemen hasta olarak görmek istemediklerini, bisiklet ile her işini halen hal ediyorlar. Bunu anlatmak istedim. Yani o bireysellik sadece evlatta yok, yaşlidada var.

Kaldi ki kaç defa yazdim, adamin normali oysa, yapsin, baksin annesine babasina. Ancak konu sahibi evlenmek zorunda değil. Bu şartlari herkes kabul etmez diye.
Yazdıklarınızda haklısınız ama çoğu kişi için bu zihniyet değil mecburiyet. Emeklilerimizi mutlu edecek maaşı veriyor olsak, ay evladımın tepesine bineyim ondan geçineyim diyen kişi çok olmaz bence. Sosyal devlet sistemi bu aşamada devreye giriyor olsa, evlatlar yerine her kalemde vergi ödediğimiz sistem gerekli yardımları yapsa ne güzel olur, ama yapmıyor. Emekli olmaktan korkuyorlar insanlar bizim ülkemizde. Genel itibariyle fakir bir ülkeyiz, bu coğrafyada etin iyisini, sebzenin meyvenin kallavisini yememiz, sağlıklı bir şekilde yaşlanmamız gerekirken yapamıyoruz bunu. 40 yaşından sonra patır patır hastalıklar dökülüyor paçamızdan. Genlerimizdendir belki bilemiyorum. Çok keskin konuşacak bir durum değil bu bence. KudrAlobar KudrAlobar ‘ada hak verdim yazdıklarında sizede. İkinizde doğruları söylüyorsunuz aslında, şartları gözardı etmemek lazım.

Ben yanlış anlaşıldım sanırım o yüzden bir kaç ayrıntıdan bahsedeyim. Olay aslında nişanlımın ailesine yardım etmesi değil ailesi nişanlımın iyi niyetini hep suistimal etmiş babasının hastalığından önce de nişanlım gecindirmiş evi. Her şeyi ona yüklemişler ufak tefek yardımlardan bahsetmiyorum onların zaten lafı olmaz. Nişanlım da bu durumdan şikayetçi o da çok memnun değil Olaya daha çok maddi olarak bakmışsınız olay sadece maddi değil yani. Konu benim çalışıp çalışmam da değil zaten Ailesinin bazı tavırlarından hoşlanmadım. Nişanlımda bunun farkında ama ailesi sonuçta tabi.
Evet konunun üstünden 24 saat geçtikten ve siz sadece sizin çalışmanızla ilgili mesajlara cevap verdikten sonra gelen aile suistimal ediyor ayrıntısı çok inandırıcı oldu gerçekten.

Neden benim calışıp çalışmama bu kadar takıldınız bunu anlamıyorum.Bunun kararını verecek kişi benim Evet gerekirse çalışırım bundan gocunmam.Burada olay benim calışıp çalışmamam değil
ne güzel vallahi ya elim ayağım tutsun ama sırf biriyle evlendim diye beni beslesin ihtiyaçlarımı karşılasın ama annesine babasına verdiği 1000 tl nin hesabını yapayım. Bu biraz parazit bir yaşam şekli. Gerekirse çalışırım demek çalışmayacağım demek. Olay tamamen sizin çalışıp çalışmamanız evde oturup yayılırsanız bunun bir bedeli vardır. Bazı kararlar almaya hakkınız olmaz. Çocuk yok engeliniz yok niye çalışmıyorsunuz?

Yazdıklarınızda haklısınız ama çoğu kişi için bu zihniyet değil mecburiyet. Emeklilerimizi mutlu edecek maaşı veriyor olsak, ay evladımın tepesine bineyim ondan geçineyim diyen kişi çok olmaz bence. Sosyal devlet sistemi bu aşamada devreye giriyor olsa, evlatlar yerine her kalemde vergi ödediğimiz sistem gerekli yardımları yapsa ne güzel olur, ama yapmıyor. Emekli olmaktan korkuyorlar insanlar bizim ülkemizde. Genel itibariyle fakir bir ülkeyiz, bu coğrafyada etin iyisini, sebzenin meyvenin kallavisini yememiz, sağlıklı bir şekilde yaşlanmamız gerekirken yapamıyoruz bunu. 40 yaşından sonra patır patır hastalıklar dökülüyor paçamızdan. Genlerimizdendir belki bilemiyorum. Çok keskin konuşacak bir durum değil bu bence. KudrAlobar KudrAlobar ‘ada hak verdim yazdıklarında sizede. İkinizde doğruları söylüyorsunuz aslında, şartları gözardı etmemek lazım.
Ortalama emekli maaşı 2200 lira, bir bakımevinde 4 kişilik odada yatalak olmayan yaşlının bakım maaliyeti 3500 lira. Bu bile yeter bence durumu anlatmaya.

Yorumlardan hoşlanmadığınız için farklı yerlere çekmeyin. Önceden sömürdülerse bu nişanlınızın sorunu. Sizin değil. Şikayetçi ise zamanında tavır koysaymış uygun yerlerde. Siz maddiyattan bahsetmişsiniz konuda şimdi de hep maddi bakmışsınız olaya diyorsunuz. Komik. :)) Aile tavırları falan geçin bunları. Bunlar bahsettiğiniz olaylardan bağımsız. Ailesinin size olan tavrı hoş değil diye adam babası hasta iken para mı vermesin yani ? Bunu mu bekliyorsunuz ?

Yok bel altı vurmak için yazmadım inanki, bu konuda çekincen olduğunu düşünmedim birçok yerde yazdın çünkü ama kırdıysam özür dilerim.

Annem yalnız değil, ablamla birlikte yaşıyor. Evlerimizin arası on adım. Şimdi ben yeni ev alıp taşınacam diye onları da taşıyacağım yine bana yakın bir yere. Birbirine yakın iki ev arama sürecindeyim ve ne kadar zor olduğunu tahmin edemezsin.

Aryanın söylediklerini mantıksız bulmamın sebebi buydu işte. Kolay kolay hiç bir evlat anne babası zor durumdayken git çalış demez. Dememeli.
Yok ben de tahmin ettim bunu düşünerek yazmadığını ve senin de ailen konusundaki hassasiyetini bilecek kadar da tanıyorum artık, estağfurullah özre gerek yok.Hayat kimseye garantiler vermiyor, gerçekten zor durumda olan aileye her türlü yardım edilmeli bu konuda hemfikiriz ama konu sahibinin kafa yapısı ve belli başlı soruları hala cevaplamamis olması bu konuda da netlik olmadığını düşündürdu bana . Ne bileyim? Böyle evlilik olmasın daha iyi sanki

Yok ben de tahmin ettim bunu düşünerek yazmadığını ve senin de ailen konusundaki hassasiyetini bilecek kadar da tanıyorum artık, estağfurullah özre gerek yok.Hayat kimseye garantiler vermiyor, gerçekten zor durumda olan aileye her türlü yardım edilmeli bu konuda hemfikiriz ama konu sahibinin kafa yapısı ve belli başlı soruları hala cevaplamamis olması bu konuda da netlik olmadığını düşündürdu bana . Ne bileyim? Böyle evlilik olmasın daha iyi sanki
O konuda hepimiz hemfikiriz zaten. Olmaması gereken bir evlilik yolundalar. İki taraf da mutsuz olacak belli ki.

O degil, bu degil, su degil, degil yok yok degil iki cümleyi yanyana getirip durumu bi’ anlatamadınız resmen çelisiyor her sey. Bu nasıl U dönüsü ya.
Alın bunu burdan.

Pardon, almıslar zaten.

O degil, bu degil, su degil, degil yok yok degil iki cümleyi yanyana getirip durumu bi’ anlatamadınız resmen çelisiyor her sey. Bu nasıl U dönüsü ya.
Alın bunu burdan.

Pardon, almıslar zaten.
Arkadaş beğenmedi yorumları. :) Diyecektik tabi amanın nasıl yardım eder hasta babasına ? Evlendi silecek anasını babasını al ipleri eline. :) Sen de otur ye herifin parasını. Ohhhh.

Konunun tam ayrıntılarını tabiki bilemeyiz ama genel olarak benim yorumum...evde çalışmadığı halde bir de hasta babama kardeşimle birlikte maddi destek sağlamamı kafaya takacak karıma bakacağıma hasta babama bakarım.

Back
X