kızlar nolur allah askına yardım edin nolur çok kotuyum:((((

sumrasumra

Üye
Kayıtlı Üye
1 Kasım 2014
58
9
13
31
kızlar benim bebeğim daha önceki kontrollerde terstti.. simdi bugun gıttım bebeğim donmus ve ben hiç sevinemedim. ıkıncısı çarsamba gunu alttan muayene edıcem dedi ve dediği an ben titremeye basladım ve bembeyaz oldum kalbım yerınden çıkıcak gıbı oldu alttan muayene nasıl oluyo anlatın nolursunuz bide ben isteye bağlı sezeryan olucam galıba çunku cok korkuyorum napacamı sasırmıs haldeyım allah askınıza bana yardım edın benım gıbı olanlar varmı nolur alttan muayene nasıl oluyor allah askına yardım edın

napacagımı bılmıyorum nolur yardım edın pısıkolojım alt ust oldu sağlıklı dusunemıyorum nolur yardım edın bana(

Canım ben hamile değilim birkaç rutin kontrol için doktora gittiğimde alttan muayene yaptı hiç korkulcak bişey yok ama kendini kasıpkendini sıkarsan canın acır ben mesela ilk gittiğimde kendimi sıktım snraki muayenelerde kendimi daha rahatlattım ilkine göre acımadı diyebilirim. Kendini sakinleştirmek sana düşüyo. Kendini telkin etmen lazım. Derin derin nefes alıp az kaldı az kaldı diyerek baska seyler düşünerek sakin olmalısın.

Sadece seni rahatlatmak için yazıyorum.. Merak etme her hamile bayanda alttan kontrol yapılır ablamada doğum süresince hep yapmışlardı zaten .Buradaki bayanlar şimdi size bilgi verirler. İnşallah sağlıklı bir şekilde bebeğinizi kucağınıza alırsınız

nekadar sürüyo mesela.. çok korkuyorum suan titriyorum ınan doğumdanda korkuyorum boyle giderse istege göre sezeryan olcam ben suan azım yuzum bembeyaz dusun...

sakin ol cnaim
bebegin donmesine niye sevinemedin , olmasi gereken bu deilmi
alt dan muyanede bisey yok, kendini SIKMAZSAN hiç bisey hissetmezsin, sIKARSANDA BIRAZ rahatsiz edici olabilir canin yanabilir ama bi kaç saniyelik bisey
sirf bu yuzden gidip biçak altina yatmana degmez
ilk olaacgi için korkuyorsun,ilkini atlattinmmi digerlerinde bu kaadr stres yapmazsin

çok sağol tesekkur ederim.. ama yınede korkuyorum benım gıbı olan varmı acaba merak edıyorum sınırlerım bosaldı bı an cok kotu oldum ve hala oyleyım canım nekadar zormus ya nekadar

alttan kontrol dediği rahim açılmış mı diye bakıyorlar 5 sn sürüyor bakması zaten.ama çok geriliyorsan DR. ile konuş sezeryan yap.senin kararın.

hadı dıyelım alttan muayenede basrılı oldum ya doğum nasıl olcak. canım sağol. buarada ama ınan sevınemedım ne bıleyım korkuyorum cunku cok korkuyorum sezeryan daha cazıp gelıyo artık ben alttan muayenede korkuyorum normal dogumda dusunemıyorum bıle bembeyaz oldum ve heryerım tıtremeye basladı ınan

alttan kontrol dediği rahim açılmış mı diye bakıyorlar 5 sn sürüyor bakması zaten.ama çok geriliyorsan DR. ile konuş sezeryan yap.senin kararın.
kemik yapıma falan bakçakmıs öyle dedi... doktorum ama ben çok korkuyorum ya belkı dıceksınızkı aman korkma ama elımde değil inanınkı değil suan okadar kotuyumkı anlatamam senın doğumun ne sekılde oldu pekı canım anlatırmısın.

canım ilk önce sakin ol. kendini kasıp strese sokup bebeğini de strese sokma. bence imkanın varsa herşey yolundaysa normal doğur. herşeyin normali makbul. alttan muayene 4-5 saniyelik bi olay. doktor parmaklarıyla alttan açılmana bakacak. sanırım ilk önce 2 parmagıyla açılmaya göre sonra 3 parmagıyla muayene edecek. ki bunlara alışman lazım doğuma kadar ebeler de bakacak. sana tavsiyem etrafa kulaklarını tıkaman şimdi herkes çok acıcak kanaman olacak falan filan dicek ama herkes farklı unutma. ben pazartesi olacagım ama hiç korkmuyorum sonuçta hersey yavrumun iyiliği için. bak tetenoz aşısında burada o kadar çok şey okudum ki yok kollarını 3 gün hiç oynatamayan bir bardak bile tutamayan falan filan ve hakikaten çok korkmuştum ki normalde iğneden korkan biriyim ama hamile kaldıgımdan beri kendi başıma gidip kan verdim serum yedim hiçte acımadı canım çünkü karnımdaki yavrum içindi hepsi tetnoz aşısında da bişey olmamıştı burada anlatılanlar gibi değildi sadece vuruldugum ilk akşam hafif ağrı olmuştu o da üstüne yatınca. işin özü sakın korkma ve normal doğumdan yana ol çok korkuyorsa spinal normal olursun

hiç bilmiyorum sağlıklı dusunemıyorum suan ben acayıp streste girdim.. çok zormus ya gerçekten co zormus artık akısına bırakamıyorum doktorum kemık yapına falan bakıcam dedı o kamık yapısı ne oluyo onu anlamadım ben ne için kemık yapısına bakıyokı

şimdi kötü örnek diyecekler benim için ama ben iki doğumumu da sezeryan yaptım.biraz senin yapında biriyim sanırım.
paniktim ve telaş yapıyordum.Fakat alttan muayene is tek sıkıntın emin ol o kadar gözünde büyüttüğün gib açıp bakıp kurcalamıyorlar :) dediğim gibi 4-5 sn olay.kemik yapısı dediğyle beraber bu süre zaten.ben sezeryan yaptım ama son güne kadar normal doğum gibi gidip bütün kontrollerimi oldum açılmayada bakıldı.son dakika çark ettim.
korkma güzel bir bebişin olacak tek onu düşün :)

nasıl yanı sende kendı ıstegınle sezeryanmı oldun canım benım ohoh.. bıraz rahatlat benı konusta nolur herkez yanı cevremdekıler bana sezeryanı hep koyuluyolar ama napıyım bende burumdan hosnut değilim ama elımde de değil çok korkuyorum yarım kalcaksın dıyolar umrumda değil inan bukadar strest olacağıma sezeryan olayım dıyorum.. nebılım ya nolur sen kendınden anlat ta rahatlıyım

zor ve önemli bişey değil ama çok gerekli miymiş..korkulacak bi durum yok sonuçta doktorun sana ve bebeğine zarar vercek bişey yapmaz..insan utanıyo ve korkuyo seni anlıyorum ama rahat ol bence.

ahhh bacımm ahhh keşke benim bebeğimde dönsede tek derdim alttan muayene olsaa bende hiç olmadım alttan muayene hiç korkmuyorum, korkarsan acı hissedersin rahat olman lazım

ahhh bacımm ahhh keşke benim bebeğimde dönsede tek derdim alttan muayene olsaa bende hiç olmadım alttan muayene hiç korkmuyorum, korkarsan acı hissedersin rahat olman lazım
canım bacım bendekı korku oyle boyle değil zaten bende panık atak var fazlasınıda bana o yaptırıyo zaten elımde değil normalde cok sert bı ınsanım dayanıklıyım ama bu oyle bırsey değil gercekten değil ya su an var ya bembeyaz bı sekılde duruyorum bembeyaz

zor ve önemli bişey değil ama çok gerekli miymiş..korkulacak bi durum yok sonuçta doktorun sana ve bebeğine zarar vercek bişey yapmaz..insan utanıyo ve korkuyo seni anlıyorum ama rahat ol bence.
cok sağol canım ama panık atagımda var ya fazlasınıda o yaptırıyo bana halaendaha bembeyazım olu gıbı(( kendımı bu kadar korkak bılmezdım ben ya gercekten cok korkuyorum doğumu hıc dusunemıyorum bıle dusunmekte ıstemıyorum ınan

bu arada sezeyan olayıda tekrar okuyonca dikkatimi çekti... yanlış anlamadıysam kendi isteğinle sezeryan olacaksın..ben doğum yapmadım bir düşük yaşadım sadece ama eğer sağlığın müsait ve normal doğuma el veriyosa normal doğum yap bence..o anlık bi acı çekeceksin duyduklarıma göre ama o acı ile birlikte bedenin temizlenecek ve sağlıklı bir durum neticede...sezeryan doğum yapanlar daha iyi bilir, normal doğumdan daha uzun süreli ağrıları oluyormuş...ve şunuda belirteyim zamanın doğum kontrol yöntemi, yine hatırladığıma göre diğer doğumların kısıtlı olacak..hakkında hayırlısı olsun..

anamm o kadar korkarsan doğumu da zor yaparsın karar senin ama doktorla da konuş bakalım o ne diyecek,eğer öle bi paniklikle tehlike olursa daha kötü,inşallah hayırlısı bu arada kaç haftalık hamilesin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…