kızlar nolur allah askına yardım edin nolur çok kotuyum:((((

seni anlıyorum bende çok panik ve heyecanlı biriyim ama garip bir şekilde ilk kontrolden sonra insan alışıyo zaten:) kendini rahatlatmaya çalış beyninde bitir işi..eğer eşin sana destek veriyosa bu konuda onunda seninle gelmesini iste.. çoğu kadın iyi geldiğini söylüyo ne kadar işe yarar bilemiyorum...sonuçta bebeğin ve senin için bu..sen artık annesin ve biraz soğukkanlı olmalısın. büyük bir olgunlukla karşılamayı öğrenmelisin karşına gelen durumları. dediğim gibi rahat olmaya çalış:)

Alttan muayeneden neden korktun bu daha iyi bisey dogum icin kontrol edecektir kacinci haftandasin bilmiyorum ama rahim agzi yetmezligi diye bisey var sonra ilerleyen zamanlarda cati muayenesi var. Alttan bakmakta hicbir sakonca yok rahat ol. Hatta sana soyle anlatayim. Gecen hafta dr.a gittim ayni zamanda tup bebek dr.u . Bana hemsire alttan muayrne icin hazirlan dedi benim yuzumu gormen lazim. Beni tup bebek tedavisindekilerle mi karistirdi acaba dedim bi anda hemsireye ama ben gebeyim diye nasi tepki verdim o yuz ifademi unutamam. Iyiki alttan muayene etti . Rahim boyuuna vs. Bakti icim rahatladi sonra bebekelri gormek icin karindan bakiyor zatrn merak etme

Evlendiginde vajinismus falanmiydin ne bu korku canim benim. Hersey yolundaysa birak normal dogum olsun. Bak ne kadar sanslisin. Ben tup bebekle hamile kaldim ikizler ve rahimle.ilgili bazi seylerden dolayi normal dogum yapamayacam cok uzuluyorum. Sonra iyiki notmal olmus diyeceksin sezeryanla butun gun narkozlu olacaksin bebeklerini hemen goremeyeceksin emziremeyeceksin. Herkesten sonra goreceksin bebegini. Sonra birde bunun eve geldikten sonrasi var. Iyilesme sureci agir ameliyat olmus hastalar gibi olacaksin sezeryanla. Ama normal dogum pit bitti :) bir de su var. Normal dogum yaptigin zaman hem bir cok hastaliktan kurtuluyorsun hem de anneden yeni dogmus bebek gibi gunahsiz hale geliyorsun. Rabbim oyle guzel mukafat vermis ki. Dogum icin biliyorsan bol bol yasin oku ve doguma gidecegin aralarda son gununde bol bol hurma ye

Çatı muayenesi normal jinekolojik muayene masasında ve aynı şekilde jinekolojik muayene pozisyonunda yapılır. Doktor iki parmağı ile çatı kemiklerinin durumunu değerlendirir. Bebeğin kilosu ile doğum yolunun darlığını - genişliğini kıyaslayarak normal doğum mümkün olabilir mi diye değerlendirmek yapar. Doğum başkamadan önce gebeliğin son haftalarında yapılan çatı muayensinde rahim ağzı kapalı olduğu için bebeğin kafasına veya diğer organlarına temas edilemez.

ayrıca
http://www.dogaldogum.com/yazlar/258-cat-muayenesi-art-m.html

http://www.bebekbeklerken.com/tr/son-ay-kontrolleri.html

en son linkte daha açıklayacı canım bunları okumanı tavsiye ederim. çatı kemiğine bakacak dr bebeğin oradan rahat geçip geçemeyeceğini anlamak için.

ben sezeryanla doğum yaptım diye çocuk doğurmuş sayılmıyormuyum.dediğine göre bebek gibi günahsız kalamıyormuyum.yani ben günahkarmıyım.buna da siz mi karar veriyorsunuz.
iki defa anne olmuş be sezeryan yaşamış biri olarak şunu söyleyim bebeğimi ilk bir saatte gördüm ,hiç acı çekmedim,öyle yarım hiç kalmadım Allah'a şükür sağlıklıym.ilk günden itibaren bebeğime ben baktım kimseye sağlık açısından muhtaç olmadım.DR. iyi ise Allah'ın izni ile hiç bir şey olmaz.
BU arada herşeyin normali makbuldür ,sezeryanı savunmuyorum çünkü gerçekten büyük bir ameliyat ama Allah akıl vermiş zordaysan kolaylık vermiş seçim annenindir.

sağol allah razı olsun yanı herseyı akısına bırakayım.. ne olucaksa nasıl olucaksa olsun allahım hakkımda hayırlısını nasip etsin elimden geldiği kadar dusunmemeye bakıcam kafamı sakın tutmaya calısıcam

bende onu cok merak edıyordum normal doğumda anadan doğmus gıbı gunahsız ve tertemız oluyosun sezeryan ya da olmuyomu ben bunları bıle dusunuyorum kafamda rabbım hayırlısını nasıp etsın bana nebıleyım

pekı ya normal doğum nasıl gecıyo orda benı neler beklıyo nelerle karsılasıcam acaba cok merak edıyorum cok

Rabbim hayirlisiyla almayi nasib etsin. En guzrl sekilde saglikla ins. Hayirlisi neyse o olsun hakkinizda.

Canim evet senin gibi biri var.benn
Normal dogumdsn da sezeyandan da cati muayenesinden de cokk korkuyorum.
Yarin randevum var catiya bakicak sana yazarim yarin.bakalim zor olursa ben de gonullu sezeryan olmayi dusunuyorum cunku dogum baslayinca hep bakiyolarmis acilmaya.inanan senden daha panigim

Canim oncelikle allah tamamina erdirsin hayirla saglikla kucaginiza almak nasip olsun, sen sakin ve rahat olmalisin alttan muayene bi kac saniye suruyor. Eger normal dogum yapmaya musaitse catin normal yap benim doktorum sezeryan dogumumdan 2 ay sonra rahmim toparlanmismi diye kontrole cagirdi ve alttan kontrol etti yani sezeryan dogumda olsa alttan muayeneden kacamiyosun

Canm ben vajinismusu yeni atlattım tam da atlattım sayilmaz aslinda on gün sonra bnm de çatı muayenem var ama simdiden düşünüp strest yapmak istemiyorum dr a gittiğimde muayene olabilirsem normal yapacaim muayene zor olursa bende sezeryan olacaim Allah yardımcımiz olsun

Sevgili hamisler..kizlar hamileligimi 17 nisan persembe gunu ogrendim.normalde almanyadayim.ama izne gelmistim turkiyeye..ablamin kiz kinasi vardi o gun..bi hafta gecikmem oldu ama ben alti gune kadar hava degisimi zannettim..ama annem anlamisti..evet 17 nisanda bide ogrendimki hamileyim.ilk kontrolum ablamin dugununu atlattiktan sonra 28 nisanda oldu.ultrasonla bakan doktor bebek gozukmuyor dedi...icom cizzzzz etti.hemen hemsireye hastamizi hazirla vajinal muayene olacak dedi..banada korkma kesen olusmus dedi..o bi iki dk dondum kaldim..sonra alttan vajinal ultrasonla bebegim gozukti kalbi pit pit atio minnacik bi kalppppp..elhamdulillah dedim.hersey iyi dedi resmini verdi ve eve yolladi.neyse uzun uzadiya herseyi yazmiyim.sonra almanyaya donduk ilk randevumuzdu almanyada..mayisin 13 olmali tam hatirlamiyorum...o gundur bugundur herrrr randevumda vajinal muayene oluyorum..simdiye kadar kaccc kere doktora gittim haddi hesabi yok.turkiyedeki gibi ayda bir durumu yok burada randevuyu doktor verio haftaya gore..bazi randevularimda bebegimi gormedim ama beni her seferinde muayene etti.burada olsaniz ne yapacaksiniz? Ablamda suan hamile 15 haftalik ve hiccc vajinal muayene atlatmamis..arkadasim var 35 haftalik hamile turkiyeden oda.oda hic vajinal muayene atlatmamis.burada o kadar onemliki...o catala kacc kere ciktim allah bilir.nefes al kendini kasma diyor iki parmagini sokuyor ve seni lafa tutuyor.bir iki uc dedimmi bitmistir olay...suan 37 haftalik hamileyim ve dunde randevum vardi.dun ogrendimki kuzum kanalina yerlesmis asagiya yaklasmis iyice.rahim boynu denilen cervix i kisaltmis bile :) bu demekki dogum yakin..bu topic i acan arkadasim sakin korkma.esinle iliskiye girerken canin yanmiyosa bu muayenedede canin yanmaz..doktor iki parmakla bakiyor rahim durumuna o kadar.cati muayenesi dedikleri iste bu kadarcik bisi.sonra sana dioki normal dogum icin uygunsun yada degilsin...bu kemikler distanda belli oluyor aslinda.belinin iki yanindaki kemikler varyaaa iste onlarin icerdeki durumuna bakiyor..bende okudum forumlarda sanki ilk gecedende zormus gibi yazmislar.alakasi yok anacim..ben ilk gecemi cok zor atlattim hatta ilk gecem olamadi yani.on gunun sonunda hallettik islemi..cok geride ve cok sert bi zarim varmis doktor sonradan soyledi bunu...ondan daha aci veren bisi yasamadim ben hayatimda...onu bile becerip hamile kaldiysak bu demek oluyorki cati muayenesiymis acilma muayeneleriymis dogummus atlatiriz...bu arada bazilarinda kanama olurmus az bisi ben onada hic rastlamadim.esimle birlikte olunca kanamam oluyomu yooo hayirrrr o zaman bundada olmaz niye olsunki...kendini sikarsan acir felan diolar o durumda olmaz cunki siktigin anda doktor seni uyarir zaten rahat ol diye.sen bir iki uc dedimmi biter olay..tek derdimiz bu olsun kadiniz canim..sonra gelelim sezeryan meselesine.gecirdigim rahatsizlik sonucu daha yeni hastaneden ciktim..kadin klinigi bolumunde yattim bes gece..yanimdaki bayanin rahminde ciban cikmis ve onu aldilar kadin sezeryan ameliyati oldu yani...kadindan bebek yerine rahim cikardilar..kadin cuma 12 de ameliyat oldu aksam sekiz ve kadin hala uyuyodu olu gibi yatti.acikcasi onunla ayni odada kaldim ve simdi diyorumkii varsayki bebegi olsaydi nasil bakacakti bu kadin? Allahim mecbur birakmasin sezeryana..hersey yolundaysa normal taraftsriyim...ennn fazla 24 saat acin sancin olacak ve bileceksinki sonunda kucagina bi melek verecekler ve o sana allahtan bi emanet olacak..bagir cigir sakinles ama sana surekli bilgi verilcek acilman var su kadar oldu doguma az var ve sen hep sunu dusunmelisin buda bitecek buda gececek bebegim geliyor..bebegini kucagina aldogin anda herrrrseyi unutuyormussun zaten..insallah hakkimizda hayirlisi olsun ama bile isteye sezeryan olma derim...cok basarili gecenlerde vardir elbette ama bi risktir bi ameliyattir sonucta...allahim beni ve normal dogum isteyenleri bu zorluga dusurmesin..tamamen kendi fikrimdir tabi katilmak istemeyenler olacaktir..

kendini ve bebege riske alma...cok basit bir kontrol en fazla 2 dk suruyor sen dusun kendini kasmazsan canin yanmaz,sıkarsan canin yanar sirf bu korku icin sezeryan olup o acilari cekmeye degmez :) yinede karar senin

Yapmadii cati muayenesii 38 e birakalim dedi.ama okudim simdi kizlar ne guzel anlatmis ayrintili rahatladim bak.bebis ksnala girmis benim dr doktor israrla normalll diyoo

canım alttan muayene acı vermez,boşu boşuna strese sokuyorsun kendini.Doğumun yakınsa açılmasına bakar ama korkulacak bişey yok,bir kaç saniyeni alacak en fazla 6_7 olsun yani.

çok güzel anlatmıssın canım benım azına sağlık düşüncelerin fikrin çok güzel. hayranlıkla okudum ınan allah baska zorluklar vermesın hıcbırımıze kadınlar herseyın ustesınden gelir ve doğumunda ustesınden gelıcez. sonucta bı zorluk yasayıp herseye degeecek olan bı meleğimiz olucak rabbım bızı odullendırdı ve kullarına cok acı verecek bısey vermez allah ınanıyorumkı hersey cok güzel olcak doğumuma 28 gunum kaldı allah ızın verırse 28 gun sonra kızımla meleğimle kavuscaz ve bıdaha hıc ayrışlmıcaz allahın izniyle tabi..:) beni çok rahatlattın dediğin gibi bile bile kendime okadar acı verdırmıcem ve kızımada sezeryannı mecbur kalınmadığı surece ıstemıcem herseyın doğalı güğzzel olduğu gıbı doğumunda normalı güzel ben artık ınanıyorumkı doğumdan ayrı bı tad alıcam o bana zevk vericek ve zevkle seve seve doğurucam allah buı zeval vermezse tabı allahımın izniylede 24 aralık ta belkı oraya kadar gelmez ama doğumumnu yapcam ve normaşl yapıcağımada ınanıyorum ben. doğumdan sonra da sızınle paylasıcam sız de bana korktuna deydimi, diye sorcaksınız.. ama bende tüm acılaar o ana değer yavrumuza deger dıcem.. saygılarımla :))

gerci egerkı sonuc doğumsa hiç bişeyden kaçamıyosun aslında bız kendımız kaçıyoruz kendımızı korkutuyoruz yok o olursa yok bu olursa. hep kafamızı soru işaretleriyşle dolduruyoruz.. su yabancılara ımrenıyorum catır catır doğuruyolar hıc te korkmadan ıkı ık dedınmı cıkartıyolar melekleri.. demekki okadar da kotu bısey değilmiş tek zorlugu karnımızdakı karsıklardakı sancı onuda atlatırız bence su zamana kadar hıcmı sıddetli sancı yasamadık onu bir ıkı katı dıyelım gecsın bıtsın ne uzatıyoruzkı:)) artık gayet relaks bır sekılde akısına ve bebeğime bıraktım o nezaman ne sekılde ısterse o sekılde olucak:)

Iyi canim atlatmisdin korkuyu.ben tam atlatamadim ama cokk daha rahatim galiba ysklastikca allahim yardim ediyo psikolojimize.o an daha da cok yarfim eder ins.

İnsanlar ub2406, post: 37976281, member: 601268"]Iyi canim atlatmisdin korkuyu.ben tam atlatamadim ama cokk daha rahatim galiba ysklastikca allahim yardim ediyo psikolojimize.o an daha da cok yarfim eder ins.[/QUOTE]
İnsanlah canim benim allah hepimizin yardimcisi olsun atlattim derken korku az da olsa var ama takmamaya calisiyorum. Dusunmemeye caljsiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…