Kızlar Nolur Yardım Edin Bir Fikir Verin...

serap_serap

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
3 Ağustos 2012
12.357
15
138
Arkadaşlar ilk başta kendimden bahsedeyim..Ben 1 yıllık evli olan bir bayanım.Ve sınıf öğretmeniyim.Görev yeri şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinin bilmem ne köyünün bilmem ne mezrasında sınıf öğretmeni olarak iki yıldır görev yapmaktayım.Arkadaşlar şimdi bizlere hak vermişler iki branş seçebiliyoruz özür grubu için.Teknoloji tasarım ve Zihinsel engelliler öğretmeni.Teknoloji tasarımın geleceği yok sadece 7ve 8. sınıflarda dersi var.. Zihinsel engelliler isminden de anlaşılabileceği gibi zor bir bölüm stajımı orada yapmıştım ve bitirene kadar ben bitmiştim. Şimdi siz benim yerimde olsanız bu iki alandan birisini seçip eşinizin yanına mı gelirdiniz yoksa devlet ne zaman sizi sınıf öğretmeni olarak eşinizin yanına göndermesini mi beklerdiniz...Bu 4+4+4den dolayı biraz zor gibi görünüyor ama... Birde alan değişikliği yaparsam geriye dönemiyorum memuriyet hayatında bir kere alan değiştirebiliyoruz. Tabi burası Türkiye yarın ne olacağı da belli......

Son düzenleme:
Bekar olsaydım kesinlikle geçmezdim.Buna tüm kalbimle hayır derdim ama geri de bıraktığım bir eşim ve yeni sayılan bir evliliğim var. Eşimin psikolojisi çok bozuk.. Her hafta sonu o kadar yolu gelmek inanın ölüm gibi geliyor bi noktadan sonra haftasonları hep yollarda geçiyor geçen sene çok rahatsızlandım bir hafta yatak döşek yattım çünkü vücutta bir noktaya kadar dayanabiliyor sonra o da iflas ediyor. Eeee bunun bir de çocuklu olduğunu düşünelim...Şu an 28 yaşındayım ve bebiş istiyoruz görev yaptığım yer ilçe merkeze 40 km uzaklıkta birleştirilmiş bir mezra okulu. Köyde pek kimse bulunmaz Urfa olduğu için kuyu neredeyse ev oradadır.Benim bebiş olursa orada nasıl bakacağım tek başıma.Bunun hastalığı olacak sağlığı olacak...Hııı diyebilirsiniz bebek işini erteleyin... Bende oradan bir 5-6 sene geçmeden çıkabileceğimi düşünmüyorum.. 6 sene demek benim 34 yaşında olmam demek. Şimdiye kadar hep eşimle bir şeyleri erteleyerek yaşadık. Görüşme söz nişan evlenme 6 yıl sürdü. Ve akşam düşündüm eşim benden daha fazla sıkıntı yaşadı. KPSS denen bir sınavı kazanmam için beni bekledi kazandığım gün çocuklar gibi oturdu ağladı.Şimdi eşimin psikolojisi bozuk. Adam eve gelmek istemiyorum sen yokken diyor.Perşembe gecesi açtı resmen ağladı.Normalde bu haftasonu gelmeyecektim..Ama dayanamayıp geldim.Şimdi değiştirmek mi değiştirmemek mi?

NOT: Bu arada Maraş'ta o kadar fazla norm fazlası var ki değil 5-6 sene 10 seneye bile gelemem. gelsem bile yine eşimden uzak bir köye verecekler. ve 3 sene de oradaki kahrı çekeceğim..Bu arada eşim özel sektörde yani yanıma o da gelemez..Ve dün sayın bakanımız bundan sonra eş durumu atamalarında özel sektörde eşleri çalışanlara bir daha hak vermeyeceğiz dedi. Benim şimdi tek çıkar yolum il dışı atamaları kaldı onda da Maraş'tan pek fazla yer açmazlar.

Bu sekilde evliliginin yurumesi zor gozukuyor. Sen de kocan da sabirlari tuketmissiniz .

Ben olsam teknoloji tasarimi secip kocamin yanina giderdim.

Kesinlikle kesinlikle bir dakika bile dusunmezdim.

Mutluluklar diliyorum; umarim herseygonlunce olur

ben olsam gitmez ve dava açardım, 4+4+4 için protestolar davalar sürüyor. Ne olur bilemem ama baskı devam ederse belki farklı bir ışık doğar.

bu ne biçim sistem ki bütün öğretmenler mutsuz ve perişan. sonra da çocukları mutlu etmemiz beklenir. yok öyle bir dünya. sen öğretmenlerin her türlü imkanını kısıtla hadi onu da geçtim ailesinden ayır ama iyi bir öğretmen olmalarını bekle. bizim milli eğitim müdürümüz aynen şunu demişti "sizin çocuğunuz aileniz için ben bir sınıftaki 30-40 öğrenciyi yok sayamam". ne demek bu yani? ben ailemin yanında olmayacaksam, çocuğum bilmem kaç yaşına kadar babasız büyüyecekse hiiiç kusura bakmayın da bilmem nerdeki 30-40 öğrenci de benim umrumda olmaz.

teşekkürler canım ama şu var tercih sayfasını öyle yapmışlar ki zihinsel engellileri tercih etmeden teknoloji tasarımı tercih edemiyoruz. Yani tam anlamıyla köşeye sıkıştırıyorlar ve zorla bölüm değiştirmemizi istiyorlar.

Sizce bu olur gibi duruyor mu?... Ben inanmıyorum geri adım atacaklarına. Beni mahvettiler gece uyuyamadım şimdi ağlıyorum oraya gitmek işkence gibi geliyor. Sağ tarafa bakıyorum eşim..Öyle bir hale getirdiler ki ya eşin ya işin diyorlar. Dün ücretsiz izne ayrıl gel eşinin yanında kal dedi sayın bakanımız.Bunu diyen bakandan ben bekleyemem geri adım atmasını...

biraz geç de olsa geri adım atmak zorunda kalacaklar gibime geliyor. ara tatilde eş durumu tekrar açarlar belki.

zihinsel engelliler ise çok zor, benim sınıfımda da vardı ve bir senem çok zor geçti. ne kadar anlamaya çalışsam da bir yerde insanın sabrı tükeniyor ve üstün bir sabır gerektiriyor.

bir de teknoloji tasarım seçilirse onda norm fazlasına düşme ihtimali daha çok sanki. bence bu sene için değil de uzun vadeli düşünün. zor geçecek 1-2 sene zor geçecek bir ömürden daha iyidir bence.

bu arada ben de 28'in içindeyim daha evlenicem de 3 sene sonra falan çocuk olacak da derken 35'i bulurum herhalde:) annem de 45 yaşında doğurmuştu kardeşimi. evet risk biraz ama ayrı şehirlerde olup aile olmanın tadını çıkaramadıktan sonra da çocuk için acele etmeye gerek yok bence:)

ayrı şehirlerde olup evlilikten nefret etmek üzereyiz ikimizde eşim ve ben..2 sene daha kalırsam şuna inanıyorum ki evliliğim biter ve ben eşimi çok seviyorum ve sevildiğimi de biliyorum .Ama çok yıprandık zaten geçen yıl ayrıydık çekeceğimizin fazlasını çektik bu sene artı 2-3 sene uzak kalmak düşünemiyorum...

aahh ahh nedir bu çekilenler ya... kadın dediğin çalışmasın otursun evde eskiden ne güzelmiş ya... cidden bazen düşünüyrm yani böyle... ( o kadar oku, çalış, çabala, sonu böyle çile yine
Allah kolaylık versin arkadaşım.. Eğer sınıf öğretmenliği senin için vazgeçilmezse biraz daha sabretmeye çalışın.. ama öğretmenlik olduktan sonra fark etmez, teknoloji tasarım da olur diyorsan geç bence, en azından evinde,eşinin yanında huzurlu olursun... zihinsel engelliler zaten çok zor, onun için gerçekten insan üstü sabır gerek, herkesin yapabileceği bir şey değil..
Allah yardımcın olsun canım..

sabır dersen bende fazlasıyla var canım ondan şüphem yok. Dün açılan okullardan birisinin müdürü tanıdık çıktı telefonda konuştum. Yapamayacağın şey değil diyor en fazla 5 ile 8 arasında öğrencin olur dedi iki öğretmen gireceksiniz dedi. Kapatırken de senin gibi bir öğretmenle ben nasıl çalışmak istiyorsam emin ol diğer okulun müdürleri de aynı şekilde çalışmak ister. Bu sözü biraz cesaretlendirdi beni.Dün yine ünivden arkadaşı aradım o özel eğitim ve rehabilitasyon merkezinde çalışıyor. Yapamayacağın eşy yok diyor senin ve adım gibi eminim sen onlara yardım ettikçe daha da mutlu olacaksın diyor. Offff offff kafam karıştı...

Canım bu arada zihinsel engellileri tercih etmeden teknoloji tasarım açılmıyor tercih yapamıyorum...Şimdi herkes oraya yoğunlaşıyor zaten diğer branşlara da verdiler teknoloji tasarıma geçmeyi ya orada da norm fazlası olursak...O düşünce de var...Beynimi bir şeyler kemiriyor..

baya karışıkmış durum.. benim sürecin nasıl olduğu konusunda fikrim yok zaten.. madem sabırlıyım diyorsun, o zaman zihinsel engellileri tercih edebilirsin, gerçekten onun manevi tatmini bile yeter insana sabrettikten sonra.. ben olsam yapabilir miydim diye düşünüyorum, maalesef hayır
bence ne eşini ne de kendini yıpratma daha fazla.. ben olsam senin yerinde kesinlikle giderdim..

Ben sizin yerinizde olsaydım zihinsel engelliler öğretmenliğini tercih edip eşimin yanına gelirdim. Tamam zor bi görev ama işin ucunda eşiniz var.
Sınıf öğretmenliği yapıp, eşinizden ayrı kalmak mı daha iyi? Yoksa eşinizin yanında zihinsel engelliler öğretmenliği yapmak mı daha iyi?
Bence önce bunu düşünün ve kalbinizin sesini dinleyin.

Şuan nasıl mutlu olacaksanız o şekilde karar verin.
Evet gelecek bizim için çok önemli, temellerimiz kuvvetli olmalı, fakat o geleceğe kurduğum temelde şuan mutsuzsam benim için önemi olmazdı.
Eşiniz ne diyor bu konuda ?

zaten haddinden fazlasıyla yıprandık canım şu geçen bir sene boyunca...İki yıl boyunca ayrı kalmak aynı işkenceyi çekmek göze alamıyorum inanın.Sabah eşim erken gidiyor işine.Özel sektör olduğu için cumartesi de mecbur gitmek zorunda. Sabah erkenden kalkmış kalk nolur beraber kahvaltı yapalım özledim şu masaya beraber oturmayı deyince koyuverdim kendimi

kalbim eşimin yanı diyor ama mantığım yapabiliecek misin diyor?

Eşim 30-40 km uzaklıkta olan okulları bile yaz diyor gerekirse ben seni götürür getiririm ama nolur akşam eve geldiğimde sen ol evde diyor.Sonra da beni etkilememek için ama sen daha iyisini bilirsin hangisinde mutlu olacaksan onda kal diyor..

çok üzüldüm durumun cok zor psıkolojını dusunemıyorum bıle hem allahın ucra kösesı hem esden ayrı cok zor.zihinsel engellıler bolumu zor yıpranmıssında bence teknolojiyi sec ve gıt ordan esınle en guzel yıllarınızı heba etmeyın sonucta sen sınıf ogr. menuzunu deılmısın ıns bı sekılde yıne kendı bransını yaparsın.

zihinsel engellileri tercih yapmadan teknoloji tasarımı tercih yapamıyoruz öyle köşeye sıkıştırdı ki devlet işini biliyor...

merahaba canım bizim topikde öyle atanma falan diyince böyle zor durumda olduğunu bilmiyordum..
bende bir nevi eğitim camiasının içindeyim annem babam amcam eşim...ben hariç herkes öğretmen anlayacağın
eskiden şöyle bir durum vardı hala geçerlimi bilmiyorum bir sınav vardı eğer o sınavda başarılı olursan branş değiştirebiliyordun eşinin yanına ne olursa olsun gitsende sonra o sınavla sınıf öğretmenliğine geri dönsen olmuyor mu...
sen daha iyi bilirsin gerçi içindesin herşeyin

zihinsel engelli öğretmenliği hem zor hemde büyük sorumluluk onun yerine teknoloji öğretmenliği seç gittiğin yerde de şimdi bir sürü seçmeli ders oldu seni o derslere sokabilirler yıllarca ayrı kalacağına böyle birşey yapabilirsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…