- Konu Sahibi serap_serap
-
Serap merhaba.Ben de sınıf öğretmeniyim.Basına yansıtılmayan,yata yata maaaş alıyor gözüken öğretmenlerin nasıl bir mağduriyete uğratıldığını;bekarsa atandığı bilmemne köyünde on yıllarca çakılı kaldığını,evliyse eş durumunu bile vermediklerini ne yazık ki kimse bilmiyor.Bu kadar saygın bir mesleği eziyete çevirenleri de Allah'a havale ediyorum.Arkadaşlar ilk başta kendimden bahsedeyim..Ben 2 yıllık evli olan bir bayanım.Ve sınıf öğretmeniyim.Görev yeri şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinin bilmem ne köyünün bilmem ne mezrasında sınıf öğretmeni olarak iki yıldır görev yapmaktayım.Arkadaşlar şimdi bizlere hak vermişler iki branş seçebiliyoruz özür grubu için.Teknoloji tasarım ve Zihinsel engelliler öğretmeni.Teknoloji tasarımın geleceği yok sadece 7ve 8. sınıflarda dersi var.. Zihinsel engelliler isminden de anlaşılabileceği gibi zor bir bölüm stajımı orada yapmıştım ve bitirene kadar ben bitmiştim. Şimdi siz benim yerimde olsanız bu iki alandan birisini seçip eşinizin yanına mı gelirdiniz yoksa devlet ne zaman sizi sınıf öğretmeni olarak eşinizin yanına göndermesini mi beklerdiniz...Bu 4+4+4den dolayı biraz zor gibi görünüyor ama... Birde alan değişikliği yaparsam geriye dönemiyorum memuriyet hayatında bir kere alan değiştirebiliyoruz. Tabi burası Türkiye yarın ne olacağı da belli......
teşekkürler fikirleriniz içinBence kesinlikle branş değişikliğine git..Dediğin gibi 5-10 sene daha sınıf öğretmenlerinin bu sıkıntıları bitmez Maraş da zaten normal fazlası çok olan bir şehir imkansız yani oraya gitmen..eşinin mesleği neydi? yani onun gelme imkanı var mı senin yanına??
Teknoloji tasarım dediğin gibi geleceği belli olmayan bir bölüm..Öyle ki, universite artık öğrenci almıyor..
Zihinsel engelliler önü çok açık bir bölüm ve atanman da daha rahat olur diye düşünüyorum..Zor olmasına zordur ama zaten yardımcıların olur, öğrenci sayın az olur..Bildiğim kadarıyla böyle yürüyor o bölüm...Allah yardımcın olsun...Gönlünce olur inşallah...
Meslektaş biri çıktı. Hocam sistemden bilginiz var mı bilmiyorum şimdi sayfamdan girdiğim zaman her halükarda zihinsel engelliler sınıf öğretmenliğini tercih etmek zorundayım çünkü onu tercih etmeden teknoloji tasarım öğretmenliğinin tercihleri açılmıyor.Devlet öyle oynuyor ki bizle dışarıdan çok basit görünüyor..Şimdi diğer öğretmen arkadaş aradı.Birleştirilmiş sınıf öğretmeniyim ve okulda iki öğretmeniz diğer öğretmenimiz bekar. Zaten zor dayanıyordu benim varlığım ona orada destek oluyordu öğrenmiş aradı bende tercih yapacağım deyince hocam bende istifamı vereceğim pazartesi kabul edersin değil mi dedi? Gerçekten ağladım kimini eşinden ayırıyo kiminin işine son verdirme kararı aldırıyo.Şartlarımız inanın ki zor şehir merkezi değil köyün mezrası..Ve ikimizde yorulduk ve tükendik..Bende diyorum Mevlam döktüğüm gözyaşlarının hesabını tek tek sorsun kim sebep oldysa bunlara...Serap merhaba.Ben de sınıf öğretmeniyim.Basına yansıtılmayan,yata yata maaaş alıyor gözüken öğretmenlerin nasıl bir mağduriyete uğratıldığını;bekarsa atandığı bilmemne köyünde on yıllarca çakılı kaldığını,evliyse eş durumunu bile vermediklerini ne yazık ki kimse bilmiyor.Bu kadar saygın bir mesleği eziyete çevirenleri de Allah'a havale ediyorum.
Soruna gelince.Çok önemli bir karar;sana -şunu yap-diyemem ama,-ben olsaydım ne yapardım-onu söyleyim.Eğer sınıf öğretmeni olarak atanmayı beklersen;evliliğinin en güzel zamanları hiç olacak,ne zaman atanacağın belli olmayacak,ve diyelim ki önümüzdeki ağustosta atandın,bu kez de Maraş Göksun'un bilmemne dağ köyünde hem de minicik bir çocukla yıllarca en iyi ihtimalle 3 yıl merkeze gelemeyeceksin,yine ve bu kez de belki bebekli bir kadın olarak hayatın yollarda,dağ köylerinde geçecek,çok yıpranacaksın...
Zihinsel engelliler sınıf öğretmenliğini seçersen,hayat boyu bir daha branş değişikliği yapamayacaksın.Evet ekdersin fazla olacak,her zaman merkezlerde çalışacaksın ama ruh halin bu büyük ve meşakatli göreve uyum sağlayabilecek mi asıl soru bu.Ben yapamazdım,dayanamazdım o çocukları o halde,hayatta yenik görmeye.Duygusallığım,iş verimimi negatif etkilerdi.Kişisel fikrim,benim yapım müsait değil.
Teknoloji tasarım öğretmenliğini seçersen,yine bir daha branş değişikliği yapamayacaksın.O branşla Türkiye'nin her noktasına istediğin zaman tayin olabileceksin.Yaşadığın ilin en merkezi okulunda çalışabileceksin.Ha evet çok önemsenmeyen bir ders,bu anlamda seni tatmin etmeyecek belki ama,yıpranmayacaksın.
Kısacası ben böyle bir durumda kalsam,teknoloji tasarım öğretmenliğine geçerdim.Yazıklar olsun bu sisteme,öğretmeni eşiyle mesleği arasında seçim yapmak zorunda bırakanlara...
Meslektaş biri çıktı. Hocam sistemden bilginiz var mı bilmiyorum şimdi sayfamdan girdiğim zaman her halükarda zihinsel engelliler sınıf öğretmenliğini tercih etmek zorundayım çünkü onu tercih etmeden teknoloji tasarım öğretmenliğinin tercihleri açılmıyor.Devlet öyle oynuyor ki bizle dışarıdan çok basit görünüyor..Şimdi diğer öğretmen arkadaş aradı.Birleştirilmiş sınıf öğretmeniyim ve okulda iki öğretmeniz diğer öğretmenimiz bekar. Zaten zor dayanıyordu benim varlığım ona orada destek oluyordu öğrenmiş aradı bende tercih yapacağım deyince hocam bende istifamı vereceğim pazartesi kabul edersin değil mi dedi? Gerçekten ağladım kimini eşinden ayırıyo kiminin işine son verdirme kararı aldırıyo.Şartlarımız inanın ki zor şehir merkezi değil köyün mezrası..Ve ikimizde yorulduk ve tükendik..Bende diyorum Mevlam döktüğüm gözyaşlarının hesabını tek tek sorsun kim sebep oldysa bunlara...
İnanamıyorum gerçekten.İnanamıyorum yapılan oyuna,insanı severek yaptığı meslekten soğutan zihniyete.Canım anladığım kadarıyla teknoloji tasarım perdesi altında özel eğitime çekecekler sizleri.Allah yardımcınız olsun.O arkadaşına da çok üzüldüm.Ben de bekarım,11 yıldır kıprdayamadım atandığım yerden ama en azından şartları çok ağır değil diye şükrediyorum.Çok zor bir karar ama ben olsam eşimin yanına giderdim canım,senin için dua edicem...Meslektaş biri çıktı. Hocam sistemden bilginiz var mı bilmiyorum şimdi sayfamdan girdiğim zaman her halükarda zihinsel engelliler sınıf öğretmenliğini tercih etmek zorundayım çünkü onu tercih etmeden teknoloji tasarım öğretmenliğinin tercihleri açılmıyor.Devlet öyle oynuyor ki bizle dışarıdan çok basit görünüyor..Şimdi diğer öğretmen arkadaş aradı.Birleştirilmiş sınıf öğretmeniyim ve okulda iki öğretmeniz diğer öğretmenimiz bekar. Zaten zor dayanıyordu benim varlığım ona orada destek oluyordu öğrenmiş aradı bende tercih yapacağım deyince hocam bende istifamı vereceğim pazartesi kabul edersin değil mi dedi? Gerçekten ağladım kimini eşinden ayırıyo kiminin işine son verdirme kararı aldırıyo.Şartlarımız inanın ki zor şehir merkezi değil köyün mezrası..Ve ikimizde yorulduk ve tükendik..Bende diyorum Mevlam döktüğüm gözyaşlarının hesabını tek tek sorsun kim sebep oldysa bunlara...
Bir elimde eşim bir elimde işim ve seçim yapmamızı istiyor devlet ya da oynuyor bizimle devlet demek daha uygun olur. Ama dediğin gibi ben tercihimi eşimden kullanacağım zaten fazlasıyla erteledik hayatı. Daha fazla birşey kaybetmek istemiyorum. İleri de çocuğum olursa onlara da bu hayatı yaşatmaya hakkım olmadığını düşünüyorum..Dediğiniz gibi el altından zihinsel engelliler sınıf öğretmenliğine çekiyorlar bizleri....İnanamıyorum gerçekten.İnanamıyorum yapılan oyuna,insanı severek yaptığı meslekten soğutan zihniyete.Canım anladığım kadarıyla teknoloji tasarım perdesi altında özel eğitime çekecekler sizleri.Allah yardımcınız olsun.O arkadaşına da çok üzüldüm.Ben de bekarım,11 yıldır kıprdayamadım atandığım yerden ama en azından şartları çok ağır değil diye şükrediyorum.Çok zor bir karar ama ben olsam eşimin yanına giderdim canım,senin için dua edicem...
kalbim eşimin yanı diyor ama mantığım yapabiliecek misin diyor?
amin canım inşallah hakkımızdan hayırlısı olur...
Mantık da bi yere kadar. Bazen sadece kalbin sesini dinlemek gerek.
Eşinizden ayrı olunca emin olun kalbinizde , kafanızda bulanacak zaten.
O yüzden şu fırsatı iyi değerlendirin.
Umarım hakkınızda hayırlısı olur.
Arkadaşlar ilk başta kendimden bahsedeyim..Ben 2 yıllık evli olan bir bayanım.Ve sınıf öğretmeniyim.Görev yeri şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinin bilmem ne köyünün bilmem ne mezrasında sınıf öğretmeni olarak iki yıldır görev yapmaktayım.Arkadaşlar şimdi bizlere hak vermişler iki branş seçebiliyoruz özür grubu için.Teknoloji tasarım ve Zihinsel engelliler öğretmeni.Teknoloji tasarımın geleceği yok sadece 7ve 8. sınıflarda dersi var.. Zihinsel engelliler isminden de anlaşılabileceği gibi zor bir bölüm stajımı orada yapmıştım ve bitirene kadar ben bitmiştim. Şimdi siz benim yerimde olsanız bu iki alandan birisini seçip eşinizin yanına mı gelirdiniz yoksa devlet ne zaman sizi sınıf öğretmeni olarak eşinizin yanına göndermesini mi beklerdiniz...Bu 4+4+4den dolayı biraz zor gibi görünüyor ama... Birde alan değişikliği yaparsam geriye dönemiyorum memuriyet hayatında bir kere alan değiştirebiliyoruz. Tabi burası Türkiye yarın ne olacağı da belli......
Düşünceleriniz için teşekkürler arkadaşlar tercihlerimi yapıyordum bakamadım...Eşimden kullandım tercihimi ve yaptım bitirdim. Şimdi okul modülünden girip onay vereceğim..Durumunuzu okurken gözlerim doldu .
En çıkar yolu orda gösterdiğiniz sabrı zihinsel engelli öğrencilere gösterirsin daha sevaptır hem.
Eşinizin yanında bebeğinizde olur hem.
Herşeyde bir hayır vardır sizin sabrınız mukafatınız olacaktır .
Hocam akşam bakanımız açıklama yaptı eşi özel sektörde çalışanlara eş durumundan tayin hakkını kaldırıyoruz dedi. Bu cümlenin üzerine ben cesaret edemem çünkü eşim özel sektörde.Hocam ben bir köyde Türkçe öğretmeniyim ve okulda her sınıfta istisnasız EN AZ 2 zihinsel engelli öğrencim var. Bu sene alacağım sınıfta bu sayı 9a kadar çıkıyor.
Siz hiç canınızı sıkmayın hocam; bu sene olmazsa seneye eylemler davalar bir çözüm yolu açacak. Çünkü seçimler kapıda. Ben 1 sene daha sabredin ya da 1 sene izin alın derim çünkü bu insanlar illaki seçim öncesi aldıkları haklarımızdan bir kısmını bize geri verecekler.
Düşünceleriniz için teşekkürler arkadaşlar tercihlerimi yapıyordum bakamadım...Eşimden kullandım tercihimi ve yaptım bitirdim. Şimdi okul modülünden girip onay vereceğim..
Kendimi geliştirerek canım ne gerekiyorsa nerde bir araştırma varsa en ince ayrıntısına varana kadar inceleyeceğim. Şimdi zihinsel engelliler bölümünde benim arkadaşın kız kardeşi okumuştu ondan kaynak önermesini istedim. Gerekirse gece gündüz bir sene o alanda herşeyi inceleyeceğim verimli olmak için. Ama yeter ki eşimin yanında olayım.Uzakta olunca orada da bu sene verimim yarıya düşecek çünkü beynim ve kalbim eşimde olacak...Kafam rahat olmayacak kısacası...sınıf öğretmeniyseniz nasıl zihinsel engelliler öğretmenliği yapabilirsinizki?
en azından bedenen yorulacağım beynen yorulmaktan iyidir..Geçen sene hem bedenen hem ruhen yorulmuştum.Göze alamıyorum geçen sene yaşadıklarımı...dediğiniz gibi norm fazlası öğretmen çok fazla..özeliikle sınıf öğretmenlerinde fazlalık... o yüzden yığılmayı eritmek için böyle bir yol seçmişler..ben sizin yerinizde olsam zihinsel engelliler öğretmenliğine geçerdim..tek.tas.. yavaş yavaş kaldırılıyor..yakın zamanda tamamen kaldırılır.. söylentilerde bu yönde zaten..
seçmeyin desem eşiniz ve sizin durumunuz gerçekten çok zor..belki eşiniz yine bekler atanıp gelmenizi ama bu sefer evliliğiniz yıpranır tam herşey yoluna koymuşken birbirinizden uzaklaşabilirsiniz.. bence seçin belki çok yorulursuuz ama eşinizin yanında huzurlu yaşarsınız..
Evet burası Türkiye bir gecede herşeyi alt üst etmede üstümüze yoktur bakanımız akşam düşünüyor sabah hemen uyguluyor. Neyin ne zaman olacağı belli değil..Allah yardımcınız olsun. Zor tabi.
İleride açık olur,tekrar eski branşa geçiş hakkı tanınır ya da özel sektörde eşi olanlar eş durumundan tayinden tekrar yararlanır vs. Burası Türkiye, olmaz dediğin şeyler olabilir her an, bir kanun teklifi yeter.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?