Kizlar ogrenim kredisini babaminmi yoksa kocaminmi ödemesi lazim?

Nisanlim yanı eşim Çalışmamı istemiyor ki
hayat senin hayatın ve hayatınla ilgili kararlar kendin vermelisin çalışmak stemezsen saygı duyarım ama eşin stemiyor diye çalışmamak çok büyük hata olur, neden eşinin eline bakasın ki para=güç demek=söz hakkı demek ...
bence sen çalışmanın bir yolunu bul...

Bence kendin ödemelisin.üni okumuşsun,sağlık problemin yoksa kendin ödemelisin.eşine de bu konuda yük olmamış olursun.ayrıca eşinin ailesi istemiyormuşya eşinin ödemesini.onların bu konuda söz hakları yok.eşinle senin aranda bu.ailene gelince durumları iyi değil diyorsun.onlara bunu ödetmektense kasiyerlik yaparım daha iyi

ilerde çalışmama ihtimalinizi göz önüne alıp okumasaydınız keşke, o mesleğe ve çalışmaya ihtiyacı olan insanların hayatlarıyla ve yıllarıyla oynuyorsunuz, bana düşmez nasihat vermek ama üniversite kapısından içeri girmeye çalışanlardan yeterince ah alıyorsunuzdur zaten..
konu ile ilgili kişisel fikrim, ailesiniz yeteri kadar fedakarlık yaptı bence vicdanen eşiniz ödemeli...

Reactions: K_G
Ben eşime ödetmezdim sanırım. aileme ödetirdim çünkü üniversite hayatım eşim yokken olan hayatım sonuçta neden ödesin ki?
çalışıyorsam kendim öderim ayrıca çalışmıyorsam başka çarem param yoksa ailemden isterim.

Öğrenim kredisini kişi üniversite okurken alır. Kredi alarak okursa çalışmalı kişi tabiki. Koca ya da baba istemediğinde onların istekleri için çalışmamayı kabul edecektiniz madem keşke almasaydiniz. He param çok çalışmana gerek yok diyorsa eşiniz ödesin madem evlendikten sonra babaya düşmez.

Borc senin borcun. Baskalari odemek zorunda degil. Bence ise girip kendin odemelisin. He esin calistirmak istemezse o ayri. Cok hevesliyse o odesin madem

Din açısından bilmem ama, düşününce eşinin ödemesi daha yerinde görünüyor. sonuçta evlendin gittin, annenle babanın durumunu pek iyi olmadığını yazmışsın bir de bu gerçek var yani. ben de açıköğretim okuyordum, evlenene kadar annem ödedi, evlendikten sonra eşimle ben.

Bu konu eşinizin ailesini ilgilendirmez bence.Karışamazlar.
Eşiniz madem çalışmanızı istemiyor,ödesin o zaman

sen öğrenim kredisini meslek sahibi olmak için almadın mı? o zaman baban da eşin de değil senin ödemen lazım çalışmayacaktın madem neden borç yapıp birilerine ödetmeye çalışıyosun ki.
not: eşin çalışmanı isteimyor sanırım. o zaman ödesin borcu senin ailen ödemek zorunda değil.. bugüne kadar yetiştirmişler kızlarını ztn

Neden nişanlınız ödesin ki sonucta eşi degilsin daha ayrıca borç senin borcun :S Bence bayanlar artık erkek eline bu kadar bakmamalı

Eger ailenoze maasinizdan yardim etmiyorsaniz evlendikten sonra sizin ve kocanizin masraflarina gidiyorsa kocanin odemedi uygundur ama yok ossizseniz ya da aileye yardim ediliyorsa bence ailede odeyebilir

siz ödeyeceksiniz, ama yok eşiniz çalışıp para kazanmanıza engel oluyorsa o ödeyecek.
zaten aileniz sizi okuturken bir sürü masraf etti illa ki bir de bunu mu ödeteceksiniz? yok artık. insaflı olun biraz...

aynı durumdayız benimki de memurluk dışında çalıştırmak istemiyo. memurluk sınavına hazırlancam bu sene tekrardan inşallah nasip kısmet olursa. şu an eşim ödüyo

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…