Bende hep normal dedim normal istedim istediğim gibi olmadı. Doktorum da bebegimi tehlikeye atmış olup sezeryani önermedi bende daha fazla onu dinlemek istemeyip spinal sezeryan oldum 41. Haftada aldılar. Hiçbir belirti yoktu sadece sezeryan günü çatı muayenesi yaptı birazcık yumuşama var biraz daha bekleyebiliriz demişti bende beklemedim iyiki de beklemedim çünkü diski yeme ihtimalleri var ve doktorlar eğer normal yaptirirsa devlet bu kişilere + puan veriyor. Bunun da primle alakası var sanırım tam emin değilim.
Masallh canim Allah bağislasin.
Aynen canim puan arti prim olarak geri donuyor her normal doğum.
Ancak özellerde tam tersi.
Olabildigince sezaryen yapiyorlar.
Para icin. Bnde hep ozele gttm dr dan da memnununm .Çevremde noormal istiyorsan devlette yap dogumunu özele gidersen normal yapma ihtimalin bile varsa sezaryene aliyolar diyorlar.
Bir dahaki kontrolde ciddi ciddi konusucam bakalm dr mla.
Normal ve epidural istiyorum bakalim ins kismet .
Saglikla gelsin de benim istegimin de pek bi onemi yok aslnda bakalm
Masallh canim Allah bağislasin.
Aynen canim puan arti prim olarak geri donuyor her normal doğum.
Ancak özellerde tam tersi.
Olabildigince sezaryen yapiyorlar.
Para icin. Bnde hep ozele gttm dr dan da memnununm .Çevremde noormal istiyorsan devlette yap dogumunu özele gidersen normal yapma ihtimalin bile varsa sezaryene aliyolar diyorlar.
Bir dahaki kontrolde ciddi ciddi konusucam bakalm dr mla.
Normal ve epidural istiyorum bakalim ins kismet .
Saglikla gelsin de benim istegimin de pek bi onemi yok aslnda bakalm
Hayır puan filan alakası yok. 42 hafta bitene kadar beklenebilir. Risk yoksa sezaryene gerek de yok. Dışkı yeme dediğin şey aslında yeme değil ciğere kaçması. Doğum zamanı geçmese bile olabiliyor o.
Puanla alakası var doktorum kendi sitem etti bana ordan biliyorum. Risk her zaman var bebekler 40. Haftadan sonra diskilarini yiyip zwhirlenebilyor bu bir risk. Doğumdan sonrası da kuvezde geçiyor bi sure ne yazık ki.
Canım Aden Kayra ismi bana hoş gelmedi ikisi bir arada uyumsuz duruyor. Mesela
Meryem
Sevde
Sare
Yüsra
Bunlarda benim aklıma gelenler canım. Ama karar senin iyi düşün. İlerde kızın zorluk yaşamasın isminden dolayı
Puanla alakası var doktorum kendi sitem etti bana ordan biliyorum. Risk her zaman var bebekler 40. Haftadan sonra diskilarini yiyip zwhirlenebilyor bu bir risk. Doğumdan sonrası da kuvezde geçiyor bi sure ne yazık ki.
Prim değil o, sağlık Bakanlığı sezaryen oranlarının düşük vajinal Doğum yüksek olsun istiyor, normal doğurtana para vermiyorlar.
Ayrıca dediğim gibi mekonyum aspirasyonu 40 haftadan önce de olabilir, strese girerse bebek. İlla küvöze girecek diye bir şey yok, girme ihtimali var ama girmeyebilir de. Genel duruma bağlı.
Prim değil o, sağlık Bakanlığı sezaryen oranlarının düşük vajinal Doğum yüksek olsun istiyor, normal doğurtana para vermiyorlar.
Ayrıca dediğim gibi mekonyum aspirasyonu 40 haftadan önce de olabilir, strese girerse bebek. İlla küvöze girecek diye bir şey yok, girme ihtimali var ama girmeyebilir de. Genel duruma bağlı.
İşte o ihtimali de hangi Anne göze alır da doktorunu dinler ? :) peki benim ozeldeki doktorum neden bize sitem etti neden bu meseleden bahsetti ? Yani + puan vericek devlet bu ne işine yarıcak adamin ?
İşte o ihtimali de hangi Anne göze alır da doktorunu dinler ? :) peki benim ozeldeki doktorum neden bize sitem etti neden bu meseleden bahsetti ? Yani + puan vericek devlet bu ne işine yarıcak adamin ?
Artı puan filan yok. Bir ödül, performans, maaş artışı söz konusu değil. Sezaryen oranını düşürmek istiyorlar bakanlık politikası.
Şartları düzelteceklerine doktor üzerinden oynuyorlar her zamanki gibi.
Mekonyum aspirasyonu riski her zaman var. O zaman zamanı gelmeden erkenden sezaryen olalım.
Artı puan filan yok. Bir ödül, performans, maaş artışı söz konusu değil. Sezaryen oranını düşürmek istiyorlar bakanlık politikası.
Şartları düzelteceklerine doktor üzerinden oynuyorlar her zamanki gibi.
Mekonyum aspirasyonu riski her zaman var. O zaman zamanı gelmeden erkenden sezaryen olalım.
Canım benimkinin zamanı geçti yanliz 3 şubat oldu sana 9 Şubat. Yurtdışında 42. Haftaya kadar bekleniliyor ama ben çocuğumu riske atamam başkasını bilmem. Doktor bi şeylerden bahsederken "RİSK" Adi altına bahsetti. Boşuna doktor olmamıştır diye düşünüyorum. + puan muhabbetini ben uydurmuyorum doktorum kendi söylüyor. Esim hastahaneden çıkarken keşke biraz daha bekleseydik niye sezeryan dedi biraz daha bekleyebilirdik devlet şimdi bana + puan vermicek diye konuşup sitem eden o adam. + puan veriliyormus normal doğuma teşvik ederlerse primle alakası var mi yok mu bilmiyorum ama performans olduğu kesin
bende ikiciyim fazla ısım ayrımı yapamamdan dolayı sanırım hepsını koymak ıstıyorum ahah sebnem schaefer gibi kızın 6 7 ismi vardı abartmıs annesii Aden den cok Adeli begenıyorum dıyebılırım mesela Adel yade olabilir soylu hatıra anlamlarına gelıyor ben birleştiginde nasıl anlam olusyor dıye de bakıyorum :)