Selamlar ben de polikistik overli olarak naçizane tecrübemi paylaşayım belki faydam olur. Ergenliğimden beri pkoyum 2 doğum yaptım halen geçmedi, doğum yapınca geçenleri duydum ama bende öyle olmadı
Bu metabolik bir durum öncelikle kendinizi kusurlu suçlu görmeyin lütfen. Kaşın gözün nasılsa yumurtalıkların da bu model.
Yumurtalıklardaki kistleri şeker sever besler, hemen şekeri çıkarıyoruz hayatımızdan, en azından rafine şekeri azaltıyoruz. Kütlemizin %5i kadarı bile kilo vermek yumurtlayabilmemizi sağlıyor.
Ben takviye olarak inositol ve resveratrol kullandım. İnofolik mavi olan yada assos ilacın ürettiği pikassos piyasanın kalitelisi.
Koenzim Q10 başladım bir yandan kaliteli yumurta için, ki 30lardan sonra kadınların kullanması gerek.
Eğer insülin direnciniz varsa ki kuvvetle muhtemel vardır, doktorunuza danışıp metformin işe yarıyor bende homa değeri 2,8di yazdı doktor. Fakat bu ilaç ishal mide bulantısı yapabiliyor vücut alışana kadar, doza dikkat edin önce 850lik iş görür. Kendi başınıza almayın doktor yazsın. Metrofminin modern yan etkisiz hali inositol diyorlar deneyin hangisi size yararsa.
Ovülasyon testlerine para vermeyin çünkü ne zaman yumurtlama olacağı o kadar belirsiz ki.. bende 21. Gün ile 40. Gün arasında yumurtlama oluyordu. Ultrasonda 40. Gün 18mm görmüştük mesela.
Beslenmenize dikkat edin akdeniz tipi beslenme harika iyi geliyor. Et salata, protein sebze vs ağırlıklı gidin, paketli gıdadan uzak durun. Bunu kendi sağlığınız için yapın öncelikle.
Bir de bebek istendikçe gelmiyor biliyorum kafandan at stres yapma diyenler can sıkıyor ama hakikaten kafamdan bebeği çıkarıp, ekonomi yatırıma odaklanınca gebe kaldım. Stres kortizolü de yükseltir bunu istemeyiz.
Kalbi yormayan hit kardiyo vs olmadan yağ yakma egzersizleri düşünebilirsiniz. Rampa yürüyüş bana iyi gelmişti.
Bu hastalık en ufak boşvermede geri hortluyor. 14 günlük lohusayım 10gün kontrolünde yumurtalıklar yine kist dolmuş süt olsun diye biraz yedim sadece.
Sabırlı ve umutlu olun, size ne iyi geliyorsa nefes egzersizi ile dua, yoga, meditasyon artık sakinleşin. Acele hızlı rutinden çıkın, daha yavaş sabahlar hormon dengenize iyi gelir.
Hayıtı ben de kullandım adetten sonra 2. Gün sabah adaçayı akşam hayıt tohumu tükettim bir kupa. Yine soğan kürü yaptım kistler azıtıp fazlaca çoğaldığı zamanlarda. Ama hayıt ve soğan için reglin 15. Gününü geçmeyin adet sökebilir gebelik varsa tehdit olmamalı.
Rabbim yardımcınız olsun. Benim yaptıklarım bunlardı umarım size de güzel mucizeler gelir sağlıklı günler dilerim.