Kızlar pcos ve hamilelik için uğraşanlar toplanın sohbet edelim

Merhaba hayıt otunu ne kadar süre kullandınız da düzeldi ? Bende başlamak istiyorum . Hamilesinşz sanıyorum hayırlı olsun 😊♥️😍♥️😍♥️
Merhaba canım ben kullandığım ay hamile kaldım ama vesile ama denk geldi bilmitorum herşey allahtan tabi adetim bitince sabah akşam bir bardak içtim yumurtlamaya kadar içtim sonra bıraktım 1.5hafta falan kullanmışımdır

Bende 8 aylık evliyim doğum kontrol ilacı kullanıyordum bıraktım pcos var, hayıt sirkesi içmeye başladım hayıt otu içmeye başladım doktorlar ve kullanan birçok kişinin yorumunu okudum hayıt otu için faydasını gören çok insan var bakalım ben yeni bıraktım ilaçları umarım işe yarar bende olmaz çocuğum diye korkuyorum nedense
Bende 1 kizim var 9 yaşında gebelik düşündük ama tutmadi çok ilaç kullandım 3 defa catlatma ignesi yapildim kimyasal gebelik oluştu sadece sonra tutmadı c life diye karisim aldım bu ay kullanmaya başladım sirkede aldım kullanıyorum d 3 vitamini kullanıyorum qenzim 200 mg kalpsul ve dhea hormon kapsülü kullanıyorum artı sabahları bal ari ekmegi ari sütü polen karısı yaptım onu kullanıyorum hakkimizdan hayırlısı umarım hersey yoluna girer

Merhabalar bende pcosluyum..
11 aylık evliyim bekarken de vardı ama yenmiştim düzenli spor yaparak adetlerim düzenlenmişti ve pcos kaybolmuştu evliliğimin 6. Ayımda hamile kaldım ama maalesef kimyasal gebelikle sonuçlandı :( doktora gittim kimyasaldan sonra yumurta kalitem sayım hormonlarım hepsi güzel dedi ama alttan muayane de pcos olduğum çıktı hafif bi pcos başlangıcı olmuş folik asit ve combinol diye bi ilaç verdi bide soğan kürü çok işe yarıyor diyorlar şuan adetim başladı hafif hafif şu anda mı içsem adetten sonra mı ? Bilgisi olan varsa bilgi verebilir mi ? İnşallah Rabbim hiç birimizin kucağını boş bırakmaz isteyen herkese nasip etsin Rabbim :)

Kızlar selam benim durumumda olan bir çok kadın var okuduğum gördüğüm kadarıyla o yüzden buraya tecrübelerimizi yazarak birbirimize yol gösterebiliriz diye düşündüm. Bende pcos çıktı lakin evlenene kadar yoktu hiçbir zaman düzenli adet gören biri olmadım bunun sebebini doktorlar tiroid hastalığıma bağladı tiroid kanseri geçirdim ve ameliyat oldum çok şükür o konuda iyiye gidiyorum ama şimdi bir de pcos çıktı başıma neredeyse her kadında bu görülüyor artık sebebini bir türlü anlayamadım. Bu ay klomen kullandım günde bir tane olmak üzere 5 gün daha sonrasında bir tane yumurta gelişmişti 19 mm olmuştu çok sevindim tabi hamilelik şansım artar vs diye ama maalesef adet oldum adetin ikinci günü gittiğimde de yumurtalık kisti oluşmuş çok büyük o yüzden ilaca ara verelim dedi doktor ve hayıt tohumu macunu kullanabilirsin dedi. O macundan kullanmayı düşünüyorum ama ekstra olarak da soğan suyu içmeyi düşünüyorum soğan suyu kürü uygulayıp hamile kalan veya kistleri temizlenen oldu mu tecrübelerinizi yazarsanız çok sevinirim hepimize hayırlı bebiş haberleri almak nasip olsun inşallah
Bende pcos insulin direnci tiroid ve kilo problemi vardi. Seker ve tiroid ilaci verdi doktor omega d vitamini inositol iceren takviyeyi uc ay düzenli kullandim, 7-8 kilo verdim saglikli beslendim her gun duzenli yuruyus yaptim. Normalden fazla emek harcadim uc ay, oncesi 4 ay denemistik uc ayda boyle denedik cok sukur oldu🥰 darısı isteyen herkesin basina.
En önemli tavsiyem yürüyüş yumurtaları gercekten calistiriyor

Selamlar ben de polikistik overli olarak naçizane tecrübemi paylaşayım belki faydam olur. Ergenliğimden beri pkoyum 2 doğum yaptım halen geçmedi, doğum yapınca geçenleri duydum ama bende öyle olmadı

Bu metabolik bir durum öncelikle kendinizi kusurlu suçlu görmeyin lütfen. Kaşın gözün nasılsa yumurtalıkların da bu model.
Yumurtalıklardaki kistleri şeker sever besler, hemen şekeri çıkarıyoruz hayatımızdan, en azından rafine şekeri azaltıyoruz. Kütlemizin %5i kadarı bile kilo vermek yumurtlayabilmemizi sağlıyor.
Ben takviye olarak inositol ve resveratrol kullandım. İnofolik mavi olan yada assos ilacın ürettiği pikassos piyasanın kalitelisi.
Koenzim Q10 başladım bir yandan kaliteli yumurta için, ki 30lardan sonra kadınların kullanması gerek.
Eğer insülin direnciniz varsa ki kuvvetle muhtemel vardır, doktorunuza danışıp metformin işe yarıyor bende homa değeri 2,8di yazdı doktor. Fakat bu ilaç ishal mide bulantısı yapabiliyor vücut alışana kadar, doza dikkat edin önce 850lik iş görür. Kendi başınıza almayın doktor yazsın. Metrofminin modern yan etkisiz hali inositol diyorlar deneyin hangisi size yararsa.
Ovülasyon testlerine para vermeyin çünkü ne zaman yumurtlama olacağı o kadar belirsiz ki.. bende 21. Gün ile 40. Gün arasında yumurtlama oluyordu. Ultrasonda 40. Gün 18mm görmüştük mesela.
Beslenmenize dikkat edin akdeniz tipi beslenme harika iyi geliyor. Et salata, protein sebze vs ağırlıklı gidin, paketli gıdadan uzak durun. Bunu kendi sağlığınız için yapın öncelikle.
Bir de bebek istendikçe gelmiyor biliyorum kafandan at stres yapma diyenler can sıkıyor ama hakikaten kafamdan bebeği çıkarıp, ekonomi yatırıma odaklanınca gebe kaldım. Stres kortizolü de yükseltir bunu istemeyiz.
Kalbi yormayan hit kardiyo vs olmadan yağ yakma egzersizleri düşünebilirsiniz. Rampa yürüyüş bana iyi gelmişti.
Bu hastalık en ufak boşvermede geri hortluyor. 14 günlük lohusayım 10gün kontrolünde yumurtalıklar yine kist dolmuş süt olsun diye biraz yedim sadece.
Sabırlı ve umutlu olun, size ne iyi geliyorsa nefes egzersizi ile dua, yoga, meditasyon artık sakinleşin. Acele hızlı rutinden çıkın, daha yavaş sabahlar hormon dengenize iyi gelir.
Hayıtı ben de kullandım adetten sonra 2. Gün sabah adaçayı akşam hayıt tohumu tükettim bir kupa. Yine soğan kürü yaptım kistler azıtıp fazlaca çoğaldığı zamanlarda. Ama hayıt ve soğan için reglin 15. Gününü geçmeyin adet sökebilir gebelik varsa tehdit olmamalı.
Rabbim yardımcınız olsun. Benim yaptıklarım bunlardı umarım size de güzel mucizeler gelir sağlıklı günler dilerim.

Herkese merhaba ne güzel tecrübelerinizi paylaşmıssınız ben pkosla evlenip 2 gebelik (1 düşük 1 erken doğumla kaybettim) yasadıktan sonra öğrendim yabi hayatımda sadece 2-3 aydır var o terim öncesinde hiç yoktu herhangi bir kilo problemim de hiç olmadı ama şunu gördüm evlendikten sonra ve üstüne doğum gerçekleşti ben 1.62 boyunda 63 kilodaydım bu sorun kendini gösterdi 2 ayda 3 kilo verdim plates+ yürüyüş yaptım ve kaç aydan sonra bu ay ilaçsız döngüm başladı. Yani kilo probleminiz yoksa dahi vücüdumuzdaki yağ indeksi değiştiğinde böyle sorunlar tetiklenebiliyor bence bende olan buydu Polikistik bizlere sağlıklı yaşamayı öğreten bir rahatsızlık olaya böyle baktıgınızda daha baş edilebilir oluyor benimde kendimce tecrübelerim böyle 🌸

Back
X