Doğuma Hazırlık kızlar prensesime bi isim bulamıyorum yardım edermisiniz?

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

gulden59

nilim prensesimmmm
Kayıtlı Üye
24 Haziran 2011
9.641
550
248
Tekirdağ
Herkese Merhabalar:
kızlar konu başlığındada belirttiğim gibi bi prensesimiz olacak allahın izniyle ama biz kızımıza hala bi isim bulamadık.
acaba aklınızda böyle klasik olmayan deyişik ve kulağa hoşgelen isimler varmı? varsave benimle paylaşırsanız çok sevinirim..
isim koymak çok zormuş gerçekten.
hiç bukadar zorlanacağımı düşünmemiştim..

ama biraz ip ucu verin, soy adınız nasıl, uzun mu kısa mı, hangi harfler belirgin? Nasıl insanlarsınız? Kuran'dan mı olsun, öz türkçe mi, batı uyumlu mu şunu söyleyebilirim, eğer değişik isim istiyorsanız şu sıralar doğadan isimlerden uzak durmalısınız (nehir,ada, bulut,toprak, güneş gibi)
öyle aklınıza ne gelirse diyorsanız ben kızlarda unisex isimlere bayılıyorum; umut, özgür, güven...

Aden , Alin , Melda , Mercan , Mina

Karen diye de unisex yeni bir isim duydum.Anlamı öz Türkçede aydınlık , ışıkmış.Araştırmadım ama bana öyle söylendi.Hangi anlamda bilmiyorum ama yurtdışında da kullanılan bir ad.Tabii farkındayım yabancı bir isim gibi olduğu için beğenmeyenler ' Bu ne yaaa ! ' diyenler olacaktır:131:

soy adımızla uyumlu olsun diye bi takıntım yok aslında kulağa hoşgelsin ve tabi birde güzel anlamı olsun o bize yeter:
yanlız biçokkuranda geçiyo güzel anlamı var denen isimlerin aslında öyle olmadığını öğrendim uzun araştırmalar sonucunda örneyin ecrin allahın müjdelediği 1 hediye denmişti ama aslı o değilmiş.
güzel anlam içersin ve klasik olmasın tek isteyim budur..
teşekkür ederim..

karen güzel 1 isim bencede bunu yazayım hemen ben.. teşekkür ederim..

Azra ismini çok severim: saf,temiz,bakire anlamındadır.

azra güzel isim ama yeni doğum yapan bi arkadaşım koydu o ismi hatta azra naz çokta güzel oldu bence..
teşekkürler..
ama ben isim beklemeye devam ediyorum güzel isimleri kızlar..

bizim de bir kizimiz olacak biz adini irem koyacagiz ama irem`in onunde ikinci bir isim daha olsun istiyoruz onu bulamadik. DEFNE ve IREM benim sevdigim isimler

şevval,tuğyan,begüm,neslişah,yaren,yaprak,defne,deren,masal,hayal,buket,beste,destan,mina,iklim,ilksen,öykü,beliz,elizan,nevra,sezen,ılgın,kıvılcım,livan,alize,

öykü-deniz-rüya-efes-bilge-ömür-duru-cemre-defne-derya-duygu

teşekkür ederim .
şevval,tuğyan,begüm,neslişah,yaren,yaprak,defne,deren,masal,hayal,buket,beste,destan,mina,iklim,ilksen,öykü,beliz,elizan,nevra,sezen,ılgın,kıvılcım,livan,alize,

süpersiniz gerçekten sizede çok teşekkürler.

Buse, Bilge olabilir :)
sağol.

minâ, bâde, masal, ılgın,sare

benim favorileirm bu aralar bunlar :)

kızlar herkese çok teşekkür ederim inanın bu isimlerin hepsini değerlendiriyorum harikasınız..

konuyu görünce dayanamadım bende bu konuyu açmıştım çok çektik en sonunda duru koyduk birde mısra var sonradan aklımıza gelen alya var varda var çok zor isim koymak:26:

Son düzenleme:
ablamın kızı olcağı zaman çok düşünmüştük.. belinay,beren,duru,defna,aybuke,ılgın, sona aybuke ve ılgın amcamın çocuklarının ismi olduğundan belinay olsun dedik ve son anda berene döndünüldü beren oldu bu bayağ bi uzun liste çıkarmıştık ama hatırladıklarım bunlar

bizim de bir kizimiz olacak biz adini irem koyacagiz ama irem`in onunde ikinci bir isim daha olsun istiyoruz onu bulamadik. DEFNE ve IREM benim sevdigim isimler

yahu iremler çok yaramaz oluyor dikkat edin derim...

isim önerilerine gelirsek:

melin (suda açan çiçek demek)

ela

ilkim(ilkimsu diye bi arkadşm vardı bir arkadşmda kızına ilkim adını koydu, ilk bebeğiydi)

derin

asya

berrak

şimal (kuzey demek çok beğenirim bu ismi de)

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…