Doğuma Hazırlık kızlar prensesime bi isim bulamıyorum yardım edermisiniz?

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
Canim, degisik isimler istemissin.. ama degisik olan çogu ismin anlami dogru bilinmiyor veya internette dogru yazmiyor, bunu da göz önünde bulundur.
Belinay, Tugsem gibi sözde degisik isimlerin anlamlari belli degil mesela :)

Onun disinda Azra, Asya, Duru, Defne gibi isimler son zamanlarda çok tercih ediliyor. Bunda bir sorun yok elbette. Fakat bu isimler de degisik sayilmaz. Bir kaç sene sonra okullar bu isimlerle dolacak..

Bence en güzeli suanda çok fazla tercih edilmeyen, fakat anlami bilinen güzel isimlere yönelmek.
Mesela: Eda, Esra, Sinem, Gökçe gibi

Mine,Deniz,Gamze,Asu,Banu(prenses zatin),Güz,İnci,Lal,Nil,Selis,Tutku..
Aklıma gelenler bunlar

Aaa biri masal yazmış evet masal da harika bence

benimde kızım olacak düşündüklerim sırasıyla

yaren : Arkadaş, dost, yakın dost

Neva-'Refah, Huzur, Mutluluk

rana- güzel göze hoş gelen

hüma- saadet mutluluk

meyra- parıldayan ışık

beril : arınmış aklanmış

Berin- Berin Arapça kökenli, 'yüksek, yüce, soylu' demek.

Kürt değilim ama Kürtçe isimleri severim. (Erkek arkadaşım Kürt olduğu halde Türk milliyetçisi olma yolunda hızla ilerliyor anlamadım ben bu işi)

Havin - yaz demek, yaz gecesi diye de geçer haziran gecesi adlı diziden anımsayabilirsiniz.. :)
veee
Şevin - gecenin en koyu olduğu, şafağa doğru olan an <3

Neva aynı zamanda bir müzik makamıdır.

Efser farsça baş tacı demek yeni geldi aklıma :)

ben eski isimlerden yazayım belki begenirsin gülümser.melike karsu nedret melek miray nevilay

elida, defne , ela , serra , çağla ,nevra, güzin, bade, lena benım begendıgım ısımler

reyyan eflin ceylin bunlar cennet kapılarıymış canım.. ben ceylin koydum bekliyorum bebeğimi hayırlısıyla kurtarsın allah cümlemizi canım

Allah nasip ederse bizimde bir kızımız olacak.. ben Reyyan ismini düşünüorum (cennetin sekiz kapısından bir tanesinin ismi,sadece oruç tutanların geçebileceği kapı die biliorum)
Ama sıkıntılı tarafları war :d Reyyan diyince fazla duyulmamış olduğu için Reyhan mı die tekrar soranlar oluo..
Bide Allah o günleri nasip ederse inş. hani küçük çocuklar "R" harflerine "Y" der yha, bende diorum kızımıza küçüklüğünde sorsalar ismin ne Yeyyan dermi die düşünüorum :)

oyyy desin yaaa Yeyyan desin saha sevimli olurama bebek için ağır galıba bıraz bazı ısımler oyle olur ya hanı.ama anlamı çok güzelll.Allah ım sağlıklı,hayırlı bi kız versin inş

oyyy desin yaaa Yeyyan desin saha sevimli olurama bebek için ağır galıba bıraz bazı ısımler oyle olur ya hanı.ama anlamı çok güzelll.Allah ım sağlıklı,hayırlı bi kız versin inş

:) amin tşk ederim.. bütün isteyenlere hayırlı sağlıklı ewlatlar wersin Rabbim.. aslında ewet daha sewimli olur.. ama ağırlığını bilemicem :s

Ben de 4 aylık hamileyim, üç isim arasında kaldım henüz karar veremedim. Bana da yardım edin lütfen,
DEFNE, EYLÜL, NEHİRNAZ,
Hangisi kulağa hoş geliyor sizce.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…