Sivilceli Ciltler Kızlar roaccutane ile ilgili..

Sivilceli Ciltler ve Çözümleri

Gul receli

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Mart 2015
640
337
103
Lütfen en azından yarına kadar konumu taşımayın rica ediyorum.5.ayıma basladım 40 mg kullanıyorum 3 aydır.Fakat kullanıpta bitiren arkadaşlarıma bakıyorum,yüzleri o kadar pürüzsüz ki gözenek bile yok.Fakat benim yüzüm acık gözeneklerle dolu.Tamam sivilce yok,siyah nokta yok,kupkuruyum evet ama yanaklarım burnum hep açık gözenek dolu nokta nokta.Sanırım daha doğrusu siyah nokta olan gözenekler boş kaldığı içinde yüzümde kalmış olabilir.Ne yapmam gerek.Sorun benim cildimde mi yoksa kullanıpta tek nokta gözeneği gözükmeyenlerin mi çok güzel cildi var anlayamıyorum.Krem falan sürdüğümde daha belli oluyor..Napmalı bir çözümü olan var mı ? :KK58:

ya o ilaç çok zararlı diyorlar 5 yıl önce ilk kutuyu bitirmiştim dudaklarımı fena yapmıştı bıraktım,cildimi toplamıştı baya ama.
sorduğunuz şey için fikrim yok malesef.

Roaccutane sihirli değnek değil. Sivilceleri güzel geçiriyor ama zaten genişlemiş gözenekleri daraltamaz, ya da önceki svilce lekelerini geçirmez. "Bebek gibi yapıyor" filan diye abartılıyor, sonra insanlar yüzleri yenilenecek sanıyor. Öyle bir şey yok. Sivilceleri geçiriyor işte, insanı baştan yaratmıyor. Ben de kullandım 6 ay.

Roaccutane sihirli değnek değil. Sivilceleri güzel geçiriyor ama zaten genişlemiş gözenekleri daraltamaz, ya da önceki svilce lekelerini geçirmez. "Bebek gibi yapıyor" filan diye abartılıyor, sonra insanlar yüzleri yenilenecek sanıyor. Öyle bir şey yok. Sivilceleri geçiriyor işte, insanı baştan yaratmıyor. Ben de kullandım 6 ay.
Kullanan arkadaşlarımda gördüğüm kadarıyla gayette bebek gibiydi ciltleri.O yüzden sorma gereği duydum zaten..

Tedavinin kaç aylık? Ben 6aylik tedavi gördüm ve son aya kadar cildimin düzeleceğini inanamadm. Asama asama ilerliyor tedavi, önce kudurtuyor cildi sonra yavaş yavaş kurutup sklastiriyor. ama yine de Tedaviyi bitirdikten, ilaçtan kurtulduktan sonra sklstrci ufak bi bakım yaptırmanız gerekebilir. Bu zaten doktorun size söylediği birşey olmalı, tedaviden sonra yılda en az 2kere cilt bakımına gidilmelidir diye.

Bence gözenekler üzerine bir etkisi yok. Siz ilaç öncesi büyük gözenekleri olan biriyseniz o öyle devam ediyordur sonrasında da. Arkadaslarinizin gözenekleri siyah noktalardan dolayi büyük görünüyordur ve onlar gidince küçülmüş imajı veriyordur bence.

Tedavinin kaç aylık? Ben 6aylik tedavi gördüm ve son aya kadar cildimin düzeleceğini inanamadm. Asama asama ilerliyor tedavi, önce kudurtuyor cildi sonra yavaş yavaş kurutup sklastiriyor. ama yine de Tedaviyi bitirdikten, ilaçtan kurtulduktan sonra sklstrci ufak bi bakım yaptırmanız gerekebilir. Bu zaten doktorun size söylediği birşey olmalı, tedaviden sonra yılda en az 2kere cilt bakımına gidilmelidir diye.
Bu arada tedaviniz biteli ne kadar oldu? Ben de roaccutane kullaniyorum ve internette arastirirken bu ilacin kullandiktan birkaç yil sonra ciltte ciddi kirisiklik ve cokmeler yaptigini yazmis bircok kişi. 10 yıl erken yaslandim hayatim mahvoldu gibi şeyler. Okudukça fenalik bastı içime birakasim geldi ama benim cevremdekilere böyle bir şey olmadı hiç.

Bence gözenekler üzerine bir etkisi yok. Siz ilaç öncesi büyük gözenekleri olan biriyseniz o öyle devam ediyordur sonrasında da. Arkadaslarinizin gözenekleri siyah noktalardan dolayi büyük görünüyordur ve onlar gidince küçülmüş imajı veriyordur bence.
Haklısın canım evet olabilir :KK56:

bende kullandım benim lekelerimde vardı baya azaldı ama doğum yaptıktan sonra sivilcelerim çıkmaya başladı o kadar çok degil ama genede çıkıyor inşallah artmaz daha fazla

bende kullandım benim lekelerimde vardı baya azaldı ama doğum yaptıktan sonra sivilcelerim çıkmaya başladı o kadar çok degil ama genede çıkıyor inşallah artmaz daha fazla
Leke falan gerçekten bırakmıyor ama gözeneklerim bomboş ve kocaman..

8 ay kullandim ilaci.ilacin birmesini bekle.emin ol cogu duzelecek.belkide hic bisey kalmicak.bu donemde cildin cok hassas kesinlikle hic bi sekilde elleme.yoksa iz kalir.ilacin bitmesini ve bir iki ay gecmesini bekle.sorun kalmayacaktir.gecmis olsun.

Cilt yapısıyla alakalı, ben sivilcelerden kurtuldum 6 ayda, ama güneş lekelerim oluştu tedavinin üstünden 5 yıl geçti ve lekeler daha da belirginleşiyor. Bu ilaç iyi hoş ama yan etkileri çok fazla, 1 yıl daha devam etmeliyiz dedi dr ama ben bıraktım, iyi ki devam etmemişim.

8 ay kullandim ilaci.ilacin birmesini bekle.emin ol cogu duzelecek.belkide hic bisey kalmicak.bu donemde cildin cok hassas kesinlikle hic bi sekilde elleme.yoksa iz kalir.ilacin bitmesini ve bir iki ay gecmesini bekle.sorun kalmayacaktir.gecmis olsun.
İnşallah kuzum ama çok kurudum ya burnumun içi o kadar kuru ki nefes alamıyorum..Nefes adıkca daha çok kuruyorum hatta nefes borumun bile kuruduğunu hissediyorum :KK45:

Cilt yapısıyla alakalı, ben sivilcelerden kurtuldum 6 ayda, ama güneş lekelerim oluştu tedavinin üstünden 5 yıl geçti ve lekeler daha da belirginleşiyor. Bu ilaç iyi hoş ama yan etkileri çok fazla, 1 yıl daha devam etmeliyiz dedi dr ama ben bıraktım, iyi ki devam etmemişim.
Benim de yüzümde ben gibi güneş lekeleri çıktı.Hemde burnumun üstünde sinir oluyorum ya

Ben de kullandım hiç birşey yapma sana önerilerimi sıralacak olursam;
-Saçlarını düzleştirme zaten kuru maaf olur
-Hapın bitip 3 ay geçmeden (Gerekliyse bile) Leke giderici kullanma

8 sene önce kullanmistim ben. Siyah noktam pek yoktu zaten o yüzden gozenek sorunum falan olmadı. Yalnız yine sivilce çıkmaya başladı maalesef. :KK43:

Back
X