Pigmentasyon : Kızıl dipler , hatalı boyanmış saçlar , çizgi çizgi yapılan röfleler ve yanlış yapılmış balyajlar için yapılan en uygun naturelleştirme işlemidir. demiş bi kuaför :)
ben sarıdan küllü kumrala dönerken saçım yeşillenmesin diye birinin tavsiyesiyle yaptım.tavsiyeyi de paylaşıyorum
Şimdi saçlarınızın o denli renk olmasının sebebi aslında kuaför küllü için saçı açmış ve üstüne küllü boyamış "KUAFÖRLERE EN ÇOK KIZDIĞIM NOKTA MAVİ BOYA KARIŞTIRMADAN PİGMENTASYON YAPMADAN AÇILMIŞ SAÇA DİREK KÜLLÜ BOYA BASMALARI" şuanda sizin istediğiniz ton 7/00 ile 7/11 karıştırırsanız yakalayabilceğinizi umuyorum. Ama dipleriniz çok gelmiş. O yüzden ya pigmentasyon ya silme siz karar verin ama bana sorarsanız pigmentasyon derim. Şimdi adım adım anlatıyorum.
Sarı olan bölgelere Koleston Perfect veya Loreal Majirel 7.3 ile (saçınız uzun galiba) 1 tüp boyaya yarım çay bardağı su karıştırın. saçınız uzunsa 2 tüp boyaya 1 çay bardağı (biraz şişman olsun :)) su ekleyin. Saçınıza sadece sarı (diğer yerlere gelmesin aman) bölgeleri güzelce uygulayın. Sonra gelişi güzel harmanlayın. Kendi renginiz olan bölgelere değdirmeden 25 dk bekleyiniz. Bu süre sonunda atık boyayı saçtam tarak yardımı ile atınız. Son olarak selpakla iyice silin. Ama sakın yıkamak yok.
Hemen ardından Loreal Majirel 7.1 ve 7.0 karışımı (%6 oksidasyon) ile saçınızı diplerden başlayarak boyayınız. Dipler bitince 10 dk bekleyin. Sonra boy ve uçlara sürün. Özellikle uçlara yedirin. (3 kutu boya almanızı tavsiye ederim) sonra 25 dk bekleyin. Eğer diipler açık uçlar koyu ise boyayı diplerden çekin ve uçlarda bekletin. Dipler koyu uçlar açıksa boyayı 5 dk daha bekletin ve diplere ısı tutun.çok açılmaması için boyları da ısıtın. Sonra saçınızı yıkayın.