• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızlar siz de dikkat edin lütfen. .

Turkcell kadar lanet bir operatör yok. Bize kendi bayiiliğinin hatası sebebiyle bir ay için 850 tl lik internet faturası gönderdiler. Çözüm için aradığımızda da ne lanet insanlarmışız dedik o derece suçlayıcı konuşuyorlar. :KK57: Ödemeyin. Yollarını bulmuşlar böyle böyle dolandırıyorlar insanı.

Kesinlikle. Sonuçta bunu yapan da kendi bayiileri. Demek denetlemiyorsunuz yani. Ben bunu anlarım bundan. Alt bayiiler at koştursun, biz mağdur olalım, Turkcell para kazansın, biz uğraşalım. Oh ne ala.

Çok geçmiş olsun. Peki e devlet şifresini nasıl alabiliriz ? Birde bu telefon operatörlerine bayiye gidip adıma kaç hat var diye sorsak bilgi vermiyorlar mi? O şekilde varsa kapattirsak hemen.

Günaydınlar hanımlar :)

Biz bi durum yaşadık, siz de hat açtırırken, operatör değiştirirken lütfen dikkatli olun. .

Eşimin adına kendisinden habersiz 5 tane hat açılmış. Artık nasıl yapılmışsa bi şekilde sahtecilikle yapılmış ve bizim alakamız bile olmayan bi şehirde açılmış hatlar. Biz bunu, hatların açıldığı şehirdeki hukuk bürosu bizi aradığında öğrendik. Hatlara ait borçlar varmış ve ödenmesi gerekiyormuş. . Gerekeni yaptık, karakola, savcılığa gittik. Bu hatlar Turkcell. Turkcell i aradık ama resmen bizi suçlayacak şekilde bize dönüş yaptılar.

Eşim avukatla konuştu. O da artık nedense geç kalındığı, bu borcu ödememiz gerektiği gibi şeyler söylemiş. Ve bu işle uğraşmak istiyorsak taa o şehre gitmemiz gerekmiş. . Bu işlerden de pek anlamıyorum.

Tamam borcu ödeyelim ama bunu ben kendi adıma kendime yediremiyorum. Düşündükçe sinirlerim zıplıyor. Yani yapmadığımız şey üstelik de başkasının borcunu da ödeyeceğiz. Nasıl adalet bu?? Kime güveneceğiz biz?? Turkcell ise muhtemelen kendisinin alt bayiisinin açtığı hatları iplemiyor bile. Umurlarında değil. Bi da asla kullanmayı eşim de ben de düşünmüyoruz.

Şu an yeni evliyiz ve malum bizim de maddi sıkıntılarımız var. En kötüsü de şu an olması oldu. . Ben yeni bir şehre gelin geldim ve iş de bulamadım. O sıkıntılar yetmezmiş gibi bu olay oldu bir de. Huzurum kaçtı.

Size önerim şu, hattınızla ilgili değişiklikleri güvendiğiniz yerlerden yapmaya çalışın. Ve e-devletten adınıza açılmış dava vs. var mı diye takip edin sürekli. Gerekirse her gün bakın ki böyle şeyler başınıza gelmesin.

''Yok ben yapmadığım şeyden nasıl suçlanır, nasıl borç altına girerim.'' demeyin. Çünkü kimse sizi umursamıyor bile. Adalet falan işlemiyor maalesef. .

Kızlar eşimle e-devlete baktık. Bunlar üstüne açılmış ve kullanımda olan hatlar 5 tane. Ama zamanında onlarca hat açılıp, sonra kapatılmış kullanıldıktan sonra sanırım. Şok olduk onca numarayı görünce. .
Ben avukatım ve aynısı benim başıma geldi, adıma çıkarılan hat bi adli suçta kullanılmış ve sanık haline gelmiştim o dosyadan tabii kim olduğum öğrenilince ve durumu izah edince beraat ettim o dosyadan. Sonra gsm şirketi halkında suç duyurusunda bulundum savcı sallamadı ve takipsizlik verdi. Ben de gsm operatörü aleyhine tazminat davası açtım ve 10000 tl aldım. Hatta bu uygulamada ilk Yargıtay kararı benim doayamdır. Eğer böyle bir yol izlemek isterseniz bilginiz olsun. Geçmiş olsun bu arada yargılama sırasında öğrendik ki adıma 21 tane hat varmış

Çok geçmiş olsun. Peki e devlet şifresini nasıl alabiliriz ? Birde bu telefon operatörlerine bayiye gidip adıma kaç hat var diye sorsak bilgi vermiyorlar mi? O şekilde varsa kapattirsak hemen.

E-devlet şifresini postaneden kolayca alabilirsiniz. Oradan da hemen ne var ne yok, kaç hat var hepsini görebilirsiniz. Bence bi an önce de edinin şifrenizi. Bu tür olaylarda ne kadar çabuk farkına varırsanız o kadar iyi. Başınıza bi olay gelmeden önünü alabilirsiniz.

Ben artık verdiğim her kimlik fotokopisine kaşe basıyorum kaşe yoksa iptal anlamına gelen çift çizgiyi çekip arasına yalnızca x işleminde kullanılmak üzere verilmiştir yazıyorum. Artık gsm şirketleri de bu kaşeyi bulunduruyor ve bu olaylar tahmininizden çok daha yaygın. Herkes bi aratsa adına kaç tane hat bulabilir

Ben avukatım ve aynısı benim başıma geldi, adıma çıkarılan hat bi adli suçta kullanılmış ve sanık haline gelmiştim o dosyadan tabii kim olduğum öğrenilince ve durumu izah edince beraat ettim o dosyadan. Sonra gsm şirketi halkında suç duyurusunda bulundum savcı sallamadı ve takipsizlik verdi. Ben de gsm operatörü aleyhine tazminat davası açtım ve 10000 tl aldım. Hatta bu uygulamada ilk Yargıtay kararı benim doayamdır. Eğer böyle bir yol izlemek isterseniz bilginiz olsun. Geçmiş olsun bu arada yargılama sırasında öğrendik ki adıma 21 tane hat varmış

Çok teşekkürler. Siz şanslısınız ki bu konuda yolu yordamı en iyi siz bilirsiniz. Biz kulaktan dolma biraz, biraz da avukat ne derse onu izlemeye çalışıyoruz. Bakalım bizim akıbetimiz ne olacak. Savcılıktan da bi sonuç beklemiyorum açıkçası.

Biz bu parayı ödedik diyelim, savcılık da sallamadı diyelim, Turkcell e dava açabilmek için ne olması gerekiyor peki??

Ben artık verdiğim her kimlik fotokopisine kaşe basıyorum kaşe yoksa iptal anlamına gelen çift çizgiyi çekip arasına yalnızca x işleminde kullanılmak üzere verilmiştir yazıyorum. Artık gsm şirketleri de bu kaşeyi bulunduruyor ve bu olaylar tahmininizden çok daha yaygın. Herkes bi aratsa adına kaç tane hat bulabilir

Ben şaşırdım kaldım onca açılmış ve kapatılmış hattı görünce. O çizgi çekme olayını biz de yaparız bundan böyle. Arkasına değil, önüne de net şekilde yazarız.

ikimiKedi7, post: 43497713, member: 715878"]Onlara baktık e-devletten. Ama gözlerimize inanamadık. Onlarca hat açılmış ve sonradan kapatılmış bi süre kullanıldıktan sonra.[/QUOTE]
Savciliga gittiniz mi

Siz şanslısınız ki bu konuda yolu yordamı en iyi siz bilirsiniz. Biz kulaktan dolma biraz, biraz da avukat ne derse onu izlemeye çalışıyoruz. Bakalım bizim akıbetimiz ne olacak. Savcılıktan da bi sonuç beklemiyorum açıkçası.

Biz bu parayı ödedik diyelim, savcılık da sallamadı diyelim, Turkcell e dava açabilmek için ne olması gerekiyor peki??
Ödediysen gsm e alacak davası açıp ödediğiniz kısmı geri isteyebilirsiniz. Ayrıca tazminat talep etme Hakkı'nız da var. Benimkinde para borcu değiş adli suç söz konusuydu ve ben o tarihlerde hukuk fakültesi öğrencisiydim ve sınav dönemindi ve suç başka benim hiç gitmediğim bi şehirde işlenmişti. Yani somut delillerle ispatladım. Siz de o numaranın kullanıldığı baz istasyonlarını tel dökümlerini talep edin sonuçta sizin adınıza ve sözleşmedeki imza ilr karşılaştırma talep edin. Yani o hattın kullanıcısı olmadığınızı ispatlayabileceğiniz çok nokta var. Şimdiden kolaylıklar dilerim

Ödediysen gsm e alacak davası açıp ödediğiniz kısmı geri isteyebilirsiniz. Ayrıca tazminat talep etme Hakkı'nız da var. Benimkinde para borcu değiş adli suç söz konusuydu ve ben o tarihlerde hukuk fakültesi öğrencisiydim ve sınav dönemindi ve suç başka benim hiç gitmediğim bi şehirde işlenmişti. Yani somut delillerle ispatladım. Siz de o numaranın kullanıldığı baz istasyonlarını tel dökümlerini talep edin sonuçta sizin adınıza ve sözleşmedeki imza ilr karşılaştırma talep edin. Yani o hattın kullanıcısı olmadığınızı ispatlayabileceğiniz çok nokta var. Şimdiden kolaylıklar dilerim

Çok teşekkürler yardımcı olduğunuz için. Sağ olun. Elimizden geleni yapacağız.

Faturalı hat kullanıyorum ıkı senedır o da annemin adına.daha önce trkcll kontorlu hattım vardı kapattırdım.ıkı ay önce bı sms gelmiş taa 2010 yılında eskı erkek arkadaşıma.şu ısımlı sahıs borcu var ıste odesin diye.benım adıma borcmus.adam benı arayınca bahanemi ediyo dedim.yanı hem hattım yok başka hem ne alaka onu arıyolar.mesajı gonderdı hukuk burosundan.aradım ıcralık olmuşum.dolandırıcalrmı dıye trkcelli aradım evet varmış borç.faiziyle 200 tl.daha önce kullanılmış odenmıs son dokuz aydır hat kullanılmıyor ama kucuk meblağlar gelmeye devam etmiş.çok şaşırdım.bı sonuç alamadık tabı.eskı kontorlu hattımdan en çok eskı erkek arkd aradığım ıcın ona mesaj atılmış.ıkı yuz lirayı paşa paşa odedım ama ne numarayı tanırım ne kayserıden tanıdığım var.trkcll savcılığa gıt bağlamaz dıyo savcılık odemen lazım ama araştırıcaz dıyo.netıcede odedım ama daha bı cvp gelmedı

Bi tanıdık vardı bi zamanlar çalıstığı bayıde baskalarının adına hat açıp kapatıyormuş ve prim alıyormuş.. yanı dikkat etmek lazım ezkiden netten direk hat sorgulanıyordu ve takıpteydim simdi e devlete ğeçmiş şifrem yok.
Bu arada dolandırıcılar tüm bilgilere ulasıp adrese kadar komserim die arıyor adınıza hat ve sahte kimlik var die sert bi ifadeyle konusuyor... sonra işin ucu bankaya ğidiyor biz yemedik tasi ama dikkatli olalım..

Zamanında turkcell beni 1000lira fazla fatura ödetti onların tutumuna hiç şaşırmadım.. Tşkler duyarlı davranışın için...

Canım ya tebligat yapılmadan dosya bitemez. Başka şehirden de itirazınızı yapabilirsiniz. Ben avukatım ama icra dosyasına pek bakmam. Siz mümkünse bir avukata vekalet vericez yapabileceğiniz birşey var mı diye sorun. İcra dosyasında İmzaya itiraz edersiniz. Daha olmadı ödediginiz paranin iadesi için dava açarsınız. Mutlaka bir yolu var.

Şu an maalesef eşimin de maaşını haciz koydurtmuşlar. Şu anki aşamada ödeyeceğiz yani maaşından kesilecek. Bundan sonraki süreçte savcılıktaki olayımız ne şekilde devam edecek bilemiyorum. Turkcell bu kadar güvenilirmiş. Kendi bayisi olmayan kişiler ne de olsa bu işlemi yapamazlar. Yine kendi adamları bunu yapan.
Canım sizin savcılıktaki dava paranızı size getirnez. Onun için ayrı dava açacaksınız.

Şu an maalesef eşimin de maaşını haciz koydurtmuşlar. Şu anki aşamada ödeyeceğiz yani maaşından kesilecek. Bundan sonraki süreçte savcılıktaki olayımız ne şekilde devam edecek bilemiyorum. Turkcell bu kadar güvenilirmiş. Kendi bayisi olmayan kişiler ne de olsa bu işlemi yapamazlar. Yine kendi adamları bunu yapan.
Litfen sonuna kadar ugrasin davayi birakmayin cok sinir oldum allah bunu yanlarina koymaz durumunuz sıkısık ve bu resmen hirsizlik allah o parayi size fazlasiyla versin insallah.

Davanin pesine dusun avukat olursa halleder o, hem odediginiz bedeli sirketten geri alirsiniz hem de tazminat dava acarsiniz arti para alirsiniz

Faturalı hat kullanıyorum ıkı senedır o da annemin adına.daha önce trkcll kontorlu hattım vardı kapattırdım.ıkı ay önce bı sms gelmiş taa 2010 yılında eskı erkek arkadaşıma.şu ısımlı sahıs borcu var ıste odesin diye.benım adıma borcmus.adam benı arayınca bahanemi ediyo dedim.yanı hem hattım yok başka hem ne alaka onu arıyolar.mesajı gonderdı hukuk burosundan.aradım ıcralık olmuşum.dolandırıcalrmı dıye trkcelli aradım evet varmış borç.faiziyle 200 tl.daha önce kullanılmış odenmıs son dokuz aydır hat kullanılmıyor ama kucuk meblağlar gelmeye devam etmiş.çok şaşırdım.bı sonuç alamadık tabı.eskı kontorlu hattımdan en çok eskı erkek arkd aradığım ıcın ona mesaj atılmış.ıkı yuz lirayı paşa paşa odedım ama ne numarayı tanırım ne kayserıden tanıdığım var.trkcll savcılığa gıt bağlamaz dıyo savcılık odemen lazım ama araştırıcaz dıyo.netıcede odedım ama daha bı cvp gelmedı

Aynı durumdayız. Size de geçmiş olsun. .

Zamanında turkcell beni 1000lira fazla fatura ödetti onların tutumuna hiç şaşırmadım.. Tşkler duyarlı davranışın için...

Rica ederim. Hani cebimden 500 tl çalınsa derim ki çalındı gitti, geçmiş olsun.

Ama bu öyle bi olay ki, tatlı tatlı, usulünce, hakkına hukukuna uygunmuş gibi bile bile cebinden parayı almalarını seyrediyorsun sadece. Bu çok acı geliyor insana. O yüzden be bizim ne de başka birilerinin başına gelmesini istemiyorum.

Back
X