• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızlar, size ihtiyacım var.. Konu 'annem'..

Anladım. Moralini yüksek tut. Her şeyin başı inanmaktan geçer.

Ne zaman girecek peki kontrole diğerleri için?

Cuma günü onkolog muayene edicek, pet çekilmesi gerekiyormuş kaynağını ve yayılımı belirlemek için.. buyuk ihtimalle 1 haftamızı daha alır bu süreç..

Cuma günü onkolog muayene edicek, pet çekilmesi gerekiyormuş kaynağını ve yayılımı belirlemek için.. buyuk ihtimalle 1 haftamızı daha alır bu süreç..
Ne kadar çok türedi bu hastalık ya nezle gibi artık.

Bundan yıllar önce verem böyleymiş şimdi veremden ölen çok çok az.

İleride de kanser çok basit bir hastalık olarak görülecek, daha kötüleri çıkacak.

Allah yardımcınız olsun canım.

Bol dua et.

Ne kadar çok türedi bu hastalık ya nezle gibi artık.

Bundan yıllar önce verem böyleymiş şimdi veremden ölen çok çok az.

İleride de kanser çok basit bir hastalık olarak görülecek, daha kötüleri çıkacak.

Allah yardımcınız olsun canım.

Bol dua et.

Öyle, kime sorsak kanser.. Kronik hastalık oldu artık.. Dediğiniz gibi önceden en fenası veremmiş, şimdi grip gibi görülüyor, ileride kanserde böyle olucak.. Kanserin en olumsuz tarafı tedaviler çok yetersiz, gerektiği kadar uzerine dusulmuyor bence..

Çok geçmiş olsun, acil şifalar diliyorum.
Çok insan var yüksek moral ve tedavi ile yenen bu illeti.
İyi düşünün, annenizin moralini yüksek tutun.
Allah yar ve yardımcınız olsun.

Öyle, kime sorsak kanser.. Kronik hastalık oldu artık.. Dediğiniz gibi önceden en fenası veremmiş, şimdi grip gibi görülüyor, ileride kanserde böyle olucak.. Kanserin en olumsuz tarafı tedaviler çok yetersiz, gerektiği kadar uzerine dusulmuyor bence..
Aslında üstüne düşülmemek değil de ilaçlar çok fena. Aspirinin bile yan etkisi varken o kadar güçlü ilaçlar kullanınca vücut yoruluyor. Zaten hastalıkların büyük kısmı bağışıklık sisteminin çökmesinden sonuç olumsuz oluyor.

Aslında üstüne düşülmemek değil de ilaçlar çok fena. Aspirinin bile yan etkisi varken o kadar güçlü ilaçlar kullanınca vücut yoruluyor. Zaten hastalıkların büyük kısmı bağışıklık sisteminin çökmesinden sonuç olumsuz oluyor.

Evet aynen oyle, bağışıklık sistemini güçlü tutmak en önemlisi.. Bakalım, zaman neler göstericek bize.. Biz kurtulucağımıza inanıyoruz, neler neler atlatan insanlar var hergün okuyoruz duyuyoruz.. Güçlü olmak gerekiyorsa, oluruz.. Yeterki bu zorlu sürecin sonu güzel olsun..

Çok geçmiş olsun. Allah acil sifalar versin.
yazildi mi bilmiyorum, cevremde kullanan tecrube eden de yok ama internette pek cok yerde karsima çıkıyor. Ozellikle kanser tedavisinde cok yardimci oldugu söyleniyor.
Ingiliz karbonatini bir arastirmanizi tavsiye ederim. Faydasini goren cok deniyor ama ne kadari doğru bilemiyorum tabi.

Uyku uyuyamıyorum dusunmekten, kızlar umutsuzluğa kapılmaktan korkuyorum..

Atlatırmıyız..
Bunlarda geçer mi..

Hayat teşhis konduğu andan itibaren birdaha eskisi gibi olmayacak... özleyeceksin, sağlıklı olduğunuz günleri ama evlatların görevi bu . ebeveynlerimiz sağlıklarından olduğunda onlara elden gelen en iyi Bakım ve hizmeti verebilmek , onlara gerektiğinde insiyatifi ele alıp hayat mücadelesinde" biraz sen dinlen keyfine bak artık sıra bende " deyip en çok ihtiyaç duydukları morali verebilmek. Ilk önce kendi moralini yüksek tut ki annene moral verebilesin . Gerçekten yorucu günlerin olacak kendini yarın kaygısıyla yıpratırsan gücünü yanlış yere tüketmiş olursun , yarını bırak yarın düşünürsün sen bugünün kıymetini bil ve bugünkü sorunları çözmeye çalış. Kimsenin söylediğiyle moralini bozmamaya bak tıp çok gelişti ilaçlar müthiş artık hastayıda yıpratmıyor fazla eskiden tedavi hastalıktan zordu. Allah sana kolaylık annene şifa versin inşallah . Ben bunları yaşadığım zaman tuhaf belki ama, en çok moral veren söz " başa gelen çekilir" olmuştu. Neden bir zafer hikayesi de sizden gelmesinki yeter ki inan ve dua et. Çoook geçmiş olur inşallah.

Öncelikle çok geçmiş olsun, Allah şifa versin. Benim annem meme kanseriydi, bir göğsünü aldılar. Genel kontrollerde doktorlar en çok karaciğere dikkat ediyor çünkü memeden oraya sıçrama ihtimali çok yüksek ve bekleniyor. Ama gelgelim boynuna ve belindeki kemiğe sıçradı. Riske girmemek için rahmini de aldırdı. Bu süreç de hep kemoterapi, arada ışın tedavisi gördü, şu an koruyucu alıyor ama risk hiçbir zaman bitmez, gerçi hepimiz için risk var. Öbür boyu kontrol şart. Ben bununla 12 yaşımda tanıştım o zaman idrak edememiştim şu an 21 yaşımdayım ve bunu olgunlukla karşılamak zorundayım. Kendimizi toz pembe hayallere kaptırmayalım, yapman gereken bunu kabullenip annenin elini bırakmaman, belki toz pembe olmayacak ama senin-benim desteğimle karanlık da olmayacak yarınlarımız. Şu da bir gerçek, iş önce annende bitecek bunun Allah'tan geldiğini bilecek ve bilimin tedbirlerine başvuracak. Siz yenilgiye düşerseniz, hücreler sizden de önce düşer. Günümüzde artık bu durum normalleşti, annem onkoloji arkaşlarıyla birçok etkinliğe katılıyor, beraber yemek yiyorlar, hastanede tedavilerini görüp hastalığı da orada bırakıyorlar, eve taşımıyorlar, günlük hayat devam ediyor.

Back
X